Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ : ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΕΒΡΟ

Του Περικλή Νεάρχου, πρέσβης ε.τ.
Η Κυβέρνηση ανέστειλε την αποδοχή αιτήσεων ασύλου, όταν εκδηλώθηκε απροκάλυπτα ο υβριδικός πόλεμος του Ερντογάν κατά της Ελλάδος με την εργαλειοποίηση των μεταναστών. Ο Έβρος δεν ήταν, προφανώς, η πρώτη φορά. Η Τουρκία επιδίδεται από χρόνια σ’ αυτόν τον ασύμμετρο πόλεμο κατά της Ελλάδος. Τον διεξήγαγε όμως πιο προσεκτικά, προσδίδοντας σ’ αυτόν χαρακτήρα πολέμου χαμηλής εντάσεως ώστε να μην προκαλέσει ανεπιθύμητη αντίδραση, που θα ωθούσε την Ελλάδα να χαλάσει το τόσο προσοδοφόρο αλλά και γεωπολιτικά τόσο χρήσιμο παιχνίδι για την Άγκυρα. Γνώριζε ότι προϋπόθεση για το παιχνίδι αυτό είναι τα ανοικτά σύνορα
Η κρίσιμη κατάσταση στην οποίαν περιήλθε στη Συρία και σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να εκβιάσει την Ευρώπη, αποσταθεροποιώντας στην πορεία και την Ελλάδα, ώθησαν τον Ερντογάν να διαπράξει ένα σφάλμα τακτικής και να επιχειρήσει στον Έβρο μια μαζική εισβολή. Ευτυχώς, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντελήφθη την τελευταία στιγμή τον κίνδυνο και έκανε στροφή από την πολιτική των ανοικτών συνόρων που ακολουθούσε, αμιλλωμένη την προηγούμενη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.
Αντί όμως να αναστείλει τουλάχιστον για έξη μήνες τη μη αποδοχή αιτήσεων ασύλου για λόγους έκτακτων συνθηκών και εθνικής ασφαλείας, την ανέστειλε μόνο για ένα μήνα, ως ο υβριδικός πόλεμος, που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κατήγγειλε ότι διεξάγει ο Ερντογάν κατά της Ελλάδος, να είναι υπόθεση ενός μηνός.
Η αλλαγή πολιτικής οδήγησε σε φιάσκο την τουρκική επιχείρηση και έδειξε σ’ όλη την Ευρώπη ποιο είναι ακριβώς το παιχνίδι του Ερντογάν. Ο Ελληνικός λαός κινητοποιήθηκε και έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα με το σθένος και το φρόνημά του αλλά και με τη συσπείρωση και την ενότητά του. Οι Ευρωπαίοι στάθηκαν στο πλευρό του Ελληνικού λαού και είδαν στο σύνορο του Έβρου το δικό τους Ευρωπαϊκό σύνορο.
Τα μυθεύματα ότι δήθεν δεν μπορούμε να φυλάξουμε τα χερσαία και τα θαλάσσιά μας σύνορα κατέρρευσαν. Δεν μπορούμε να τα φυλάξουμε όταν έχουμε δεμένα τα χέρια από αυτοκαταστροφικές πολιτικές.
Μετά όμως από αυτή την πραγματική αλλά και συμβολική νίκη στον Έβρο και ενώ η ίδια πολιτική συνεχίζεται από την Τουρκία στο Αιγαίο, εμπλέκοντας στον υβριδικό της πόλεμο και τον κορωνοΐο, η Κυβέρνηση έσπευσε στα μουλωχτά να μη ανανεώσει την αναστολή αποδοχής αιτήσεων ασύλου και μάλιστα υπό συνθήκες εθνικής αναξιοπρέπειας και αυτοεξευτελισμού.
Συγκεκριμένα, υπεχώρησε κατά επαίσχυντο τρόπο στις πιέσεις της Ευρωπαίας Επίτροπου για τη Μετανάστευση κ. Γιόχανσον, ως η Ελλάδα και οι υπουργοί της να είναι υποτελείς στους Ευρωπαίους γραφειοκράτες. Υπεχώρησε άλλωστε, όχι μόνο στη μη παράταση της αναστολής αλλά και στην αναδρομική ακύρωση της ισχύος της, δίνοντας το δικαίωμα στους μαινόμενους παράνομους μετανάστες που είχαν κατορθώσει να περάσουν τα σύνορα, να υποβάλουν αίτηση ασύλου.
Η συμπεριφορά αυτή είναι αχαρακτήριστη. Από πού κι ως πού θα έρχονται Ευρωπαίοι Επίτροποι να επιβάλουν ανοικτά σύνορα στην Ελλάδα, που αντιμετωπίζει άμεσο πρόβλημα εθνικής ασφάλειας με την Τουρκία;  Πολύ περισσότερο όταν οι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες έχουν κλείσει τα σύνορά τους και δεν αναδέχονται τις συνέπειες της υποτιθεμένης Ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής.
Νομίζει η κ. Γιόχανσον ότι έχει αυτό το δικαίωμα γιατί η Ευρώπη δίνει χρήματα για τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα; Αυτά τα χρήματα δεν δίνονται στην Ελλάδα. Δίνονται για τον εποικισμό της Ελλάδος με λαθρομετανάστες.
Η Κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη για την επιστροφή σε μια καταστροφική πολιτική, που την έχει πληρώσει πολύ ακριβά μέχρι τώρα ο Ελληνικός λαός. Να είναι βέβαιη η Κυβέρνηση ότι αμέσως μετά την καραντίνα, η καταιγίδα που έζησε στα νησιά, με τη γενναία και μαζική αντίδραση στον εποικισμό, θα ξεσπάσει σε όλη την Ελλάδα.
Ο Ελληνικός λαός δεν θέλει την αλλοτρίωσή του και την υποθήκευση του εθνικού του μέλλοντος.


ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ
https://infognomonpolitics.gr/2020/04/metanastevtiko-palindromisi-stin-palia-aftokatastrofiki-politiki-prin-ton-evro/Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters