Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020

ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ ΣΕ ΚΕΝΤΡΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

Τι κρύβεται πίσω από τα γεγονότα της Χίου – τι αποκαλύπτουν ξένα ΜΜΕ

ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ επεισόδια που διαδραματίσθηκαν το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στην Χίο είναι ένα από τα πολλά που σημειώνονται τελευταίως και έχουν αφορμή fake news που κάποιοι – μέσα από τις δομές- διαδίδουν. Ο καταυλισμός της ΒΙΑΛ στις παρυφές της πόλεως της Χίου παρ’ ολίγο να γίνει παρανάλωμα του πυρός όταν άγνωστοι διέδωσαν ότι ο τυχαίος θάνατος μιας 47χρονης μετανάστριας, οφείλεται στον κορωνοϊό. Λίγες ώρες αργότερα το ανεξάρτητο δίκτυο ειδήσεων Nordic Monitor, που έχει έδρα την Στοκχόλμη και γνωρίζει πολύ καλά τα τεκταινόμενα στην Τουρκία, έφερε στην δημοσιότητα απόρρητα έγγραφα από διάφορες τουρκικές κυβερνητικές υπηρεσίες που αποκαλύπτουν ότι μέλη της τουρκικής ΜΙΤ, της Μυστικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, έχουν διεισδύσει σε κέντρα φιλοξενίας μεταναστών και κατασκοπεύουν όσους επιτίθενται στον Ερντογάν.
Η «Εστία» όμως είναι σε θέση να γνωρίζει ότι σκοπός της MIT είναι και να προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στις δομές που υπάρχουν στα νησιά. Διότι αυτό, κατά την Τουρκία, θα αναγκάσει την ελληνική Κυβέρνηση να απομακρύνει τάχιστα χιλιάδες μετανάστες από την ΒΙΑΛ, την Μόρια και άλλα κέντρα για να αποκλιμακωθεί η έντασις. Έτσι θα αρχίσει η «αποστολή» της νέας φουρνιάς μεταναστών που ήδη έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται στα τουρκικά παράλια.
Το απόρρητο έγγραφο που έφερε στο φως το Nordic Monitor φέρει ημερομηνία 29 Ιουνίου 2019. Σε αυτό είναι σημειωμένα με έντονο χρώμα οι δράσεις της ΜΙΤ στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα αποδεικτικά στοιχεία για την δράση της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας στην χώρα μας. Το έγγραφο αναφέρει ότι τα μέλη της MIT παρακολουθούν τους μετανάστες στην Ελλάδα για να βρουν στοιχεία όσων Τούρκων διέφυγαν μαζί με μετανάστες γιατί διώκονται από την Κυβέρνηση Ερντογάν.
Ειδική μνεία γίνεται για μια γυναίκα, δασκάλα στο επάγγελμα, την Hilal Bilim η οποία κατηγορείται για διασυνδέσεις με τον Γκιουλέν. «Είναι μία από αυτές που εγκατέλειψαν την Τουρκία, μετά από την (στημένη) απόπειρα πραξικοπήματος της 15/7/2016. […] Ως αποτέλεσμα της εργασίας πληροφοριών, εντοπίσθηκε πως πρόκειται για μία εκ των Γκιουλενιστών που έμεινε σε κέντρο προσφύγων στην Ελλάδα» αναφέρει το έγγραφο. Η διαβαθμισμένη πληροφορία απεκαλύφθη μετά από ποινική έρευνα που εποπτεύεται από τον εισαγγελέα της Αγκύρας Αντέμ Ακιντζι, σχετικώς με έναν αριθμό Γκιουλενιστών που ζουν στο εξωτερικό. Μεταξύ αυτών και αρκετοί που πέρασαν στην Ελλάδα και διέμεναν στα κέντρα μεταναστών. Στον εισαγγελέα έστειλε την πλήρη έκθεση για τις έρευνες που είχαν γίνει μέχρι το συγκεκριμένο διάστημα και για τους Γκιουλενιστές στην Ελλάδα, όπωςτης Bilim, ο Ιμπραήμ Μποζκούρτ, επί κεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Μάλιστα η συλλογή των στοιχείων που αφορούν στην διωκόμενη δασκάλα καταδεικνύουν την εμπλοκή της MIT. «Οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών που ήδη λειτουργούν για την συλλογή πληροφοριών χρησιμοποιώντας ομάδες μουσουλμανικών μειονοτήτων στην Ελλάδα, έχουν εντείνει τις δραστηριότητές τους στο γειτονικό μέλος του ΝΑΤΟ. Το απόρρητο έγγραφο δείχνει ότι η Τουρκία παρακολουθεί τους επικριτές της, ακόμη και αν αυτοί καταφέρουν και περάσουν στην Ελλάδα και ζητήσουν άσυλο βάσει των διεθνών συμβάσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα» καταλήγει το Nordic Monitor. Το εν λόγω δίκτυο, που ειδικεύεται σε θέματα ασφαλείας, εξτρεμισμού, τρομοκρατίας και εγκληματικότητος, λειτουργεί όπως το WikiLeaks και φέρει στο φως έγραφα από πηγές και διαρροές που υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν ακόμη στα συρτάρια.
Το σχέδιο της Τουρκίας είναι να προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και τεράστια προβλήματα στην ελληνική κοινωνία και Κυβέρνηση στέλλοντας περίπου 300.000 μετανάστες. Ήδη καταγράφονται προσπάθειες να πληγούν τα νησιά του Αιγαίου, λίγο πριν από το καλοκαίρι, με την έλευση μεταναστών που νοσούν από το κορωνοϊό. Το θέμα έχει φθάσει μέχρι τις Βρυξέλλες και έχει θέσει σε συναγερμό Αστυνομία και Λιμενικό.
Η κατάστασις στα νησιά εξελίσσεται σε βραδυφλεγή βόμβα, αφού οι μετανάστες πέφτοντας θύματα παραπληροφορήσεως, αναπτύσσουν παραβατική συμπεριφορά που φθάνει, όπως συνέβη το βράδυ της Αναστάσεως στην ΒΙΑΛ, ακόμη και σε εξέγερση. Πιστεύοντας κάποιοι ότι λόγω του Μεγάλου Σαββάτου η αστυνόμευσις θα ήταν χαλαρή, άρχισαν να φωνάζουν ψευδώς ότι έχασε την ζωή της μια γυναίκα από κορωνοϊό. Σε ελάχιστο χρόνο η κατάστασις ξέφυγε από τον έλεγχο και άρχισαν βανδαλισμοί, πυρπολήσεις οχημάτων, οικίσκων, εγκαταστάσεων και σκηνών. Τα ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών για να επιβάλουν την τάξη. Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης συνεχάρη την ΕΛΑΣ και διεμήνυσε ότι θα αποδοθούν ευθύνες για τα επεισόδια. Ακολούθησαν συλλήψεις και αναζητούνται όσοι υποκίνησαν τα επεισόδια. Ο δήμαρχος της Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης ζήτησε «εδώ και τώρα» να δημιουργηθεί νέα δομή, πολύ μικρότερη και ελεγχόμενη, γεγονός που συνεπάγεται πως πρέπει να μεταφερθούν στην ενδοχώρα χιλιάδες μετανάστες. «Τα απαράδεκτα, θλιβερά και επικίνδυνα γεγονότα στη ΒΙΑΛ, παρά την αγιότητα των ημερών, κραυγάζουν με τον πιο ηχηρό τόνο προς την Κυβέρνηση ότι η εν λόγω δομή πρέπει να κλείσει αμέσως. Με ευθύνη της Πολιτείας πρέπει να δημιουργηθεί -μακριά από το πολύπαθο Χαλκειός και κάθε άλλη κατοικημένη περιοχή της Χίου- ένας μικρός και απόλυτα ελεγχόμενος χώρος προσωρινής παραμονής προσφύγων – μεταναστών», είπε ο δήμαρχος.
Η προκλητική και εχθρική δράσις της Τουρκίας σε σχέση με το μεταναστευτικό δεν σταματά μόνο στην παρουσία της MIT στις δομές αλλά φθάνει και στα υδάτινα σύνορα με το τουρκικό λιμενικό να βοηθά τους λαθρέμπορους να φθάσουν στα ελληνικά νησιά. Το Μεγάλο Σάββατο επτά τουρκικά σκάφη επεχείρησαν να στείλουν στην Μυτιλήνη μια λέμβο γεμάτη μετανάστες. Όλα άρχισαν όταν πέντε σκάφη του τουρκικού λιμενικού προσπάθησαν να «κρύψουν» την λέμβο μέχρι να εισέλθει στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Αμέσως έσπευσαν τρία ελληνικά σκάφη και άρχισε ένα κυνηγητό με τα τουρκικά να προσπαθούν να τα εμβολίσουν. Το τουρκικό λιμενικό διαπιστώνοντας την δυσκολία να σπάσουν το φράγμα που είχαν αναπτύξει τα ελληνικά σκάφη κάλεσαν και άλλα να σπεύσουν στην περιοχή. Το ίδιο όμως έπραξε και το ελληνικό Λιμενικό. Μετά από αρκετή ώρα και παρά τους επικίνδυνους ελιγμούς το τουρκικό λιμενικό αναγκάσθηκε να υποχωρήσει. Τα τουρκικά ΜΜΕ έσπευσαν να κατηγορήσουν την Ελλάδα για παραβίαση των τουρκικών χωρικών υδάτων και υπεστήριξαν ότι το τουρκικό λιμενικό ήταν εκείνο που διέσωσε τους μετανάστες προστρέχοντας σε βοήθεια! Το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος κατήγγειλε ότι το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου επεχείρησε να εισέλθει στα ελληνικά χωρικά ύδατα, συνοδεία τουρκικών ακταιωρών, λέμβος με μετανάστες βορειοανατολικώς της Μυτιλήνης.

ΕΣΤΙΑ
https://www.estianews.gr/kentriko-thema/toyrkoi-praktores-organonoyn-provokatsies-se-kentra-metanaston/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters