Κυριακή, 12 Απριλίου 2020

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ : ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ''ΝΕΟ ΕΒΡΟ'' ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Του Μιχάλη Ιγνατίου
Όσοι πιστεύουν ότι η απειλή του κορωνοϊού ακυρώνει ή θέτει σε αναστολή τα σχέδια του τουρκικού ισλαμικού καθεστώτος, είναι τουλάχιστον αφελείς, για να μην χρησιμοποιήσω άλλη λέξη. Και καλά κάνουν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, που δεν εφησυχάζουν, διότι οι πραγματικές πληροφορίες που έχουν -όχι τα λόγια του αέρα των τουρκολάγνων αναλυτών- αναφέρουν πως ο Ταγίπ Ερντογάν περιμένει να περάσει η λαίλαπα του κινέζικου ιού και να επανέλθει με σκληρό τρόπο.
Χθες οι Αττίλες επιχείρησαν «πολεμική επιχείρηση» μέσω -και αυτή τη φορά- των μεταναστών, που εκπαιδεύει και χρησιμοποιεί. Σύμφωνα με σοβαρές ελληνικές πηγές:
Από τη νύχτα της Παρασκευής οι Τουρκικές αρχές μετέφεραν και πάλι μετανάστες στα παράλια και οι βάρκες έπεφταν ξανά στο νερό.
Δεύτερον, σύμφωνα με τις πληροφορίες των Ελληνικών αρχών δεν είναι λίγοι οι μετανάστες από αυτούς που επέλεξαν οι Τουρκικές αρχές, οι οποίοι νοσούν από κορωνοϊό.
Επίσης, την Πέμπτη το βράδυ έγινε γνωστό ότι η τουρκική κυβέρνηση θα ξεκινούσε σεισμογραφικές έρευνες στο τριεθνές σημείο που συναντώνται οι υφαλοκρηπίδες της Κύπρου, της Ελλάδας και της κατοχικής δύναμης. Θεωρώ ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση των τελευταίων ετών, διότι αφορά και το παράνομο μνημόνιο του Ερντογάν με τον εγκάθετο της Τρίπολης, αλ Σάρατζ, ο οποίος -όπως αποκαλύφθηκε- υπέγραψε υπό εκβιασμό μία συμφωνία με την Τουρκία, η οποία δεν καλύπτεται από κανένα νόμο και από κανένα Δίκαιο.
Σύμφωνα με τη σχετική είδηση το Barbaros παραμένει στην κυπριακή ΑΟΖ, όπου παρανομεί ασύστολα. Ερευνά στα νότια της Κύπρου, αλλά μέχρι της στιγμής αποδείχθηκε άνθρακες ο θησαυρός. Πρόκειται για ρεζίλεμα διαρκείας της Τουρκίας.
Επίσης στη Μεσόγειο παραμένουν και τα δυο γεωτρύπανα, το γνωστό μας Yavuz και το νέο Kanuni. Προς το παρόν, όπου προσπάθησαν απέτυχαν οικτρά.
Τη νέα πρόκληση στο τριεθνές σημείο, θα εκτελέσει το Oruc Reis, το οποίο θα συνοδεύεται από δύο σκάφη, το Ataman και το Cengiz Han. Από την Παρασκευή 11 Απριλίου μέχρι τις 10 Ιουνίου θα ερευνά σε μία περιοχή, στην οποία δεν έχει κανένα δικαίωμα. Και από την Παρασκευή θα ελλοχεύει ο κίνδυνος να διακινδυνεύσει η Άγκυρα εν μέσω της απειλής του κορωνοϊού ένα πολεμικό επεισόδιο. Ας μην έχουμε αμφιβολία ότι αυτός είναι ο στόχος. Είναι σημαντικό να αντιληφθούν στην Αθήνα και τη Λευκωσία ότι η Τουρκία θα προκαλεί μέχρι να οδηγήσει τα πράγματα σε σύγκρουση, έστω και μερικών ωρών. Πιστεύει πως έτσι εξυπηρετεί τα στρατηγικά της σχέδια.
Η Τουρκία ηττήθηκε στον Έβρο και δεν το λέμε για να τονίσουμε το ηθικό των Ελλήνων και των Ελληνοκυπρίων. Είναι μία πραγματικότητα. Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι η αποτελεσματικότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων προκάλεσε μεγάλη, και θετική, εντύπωση σε σημαντικές δυτικές πρωτεύουσες, που προφανώς περίμεναν ότι η Τουρκία -μέσω των μεταναστών- θα έκανε περίπατο στον Έβρο, όπως και στη Συρία. Ο Ταγίπ Ερντογάν, χρησιμοποιεί τους ίδιους τρομοκράτες και στη Συρία, και στη Λιβύη. Τους χρησιμοποίησε και στον Έβρο. Απλά αυτούς που έστειλε στα ελληνοτουρκικά σύνορα τους φόρεσε πολιτικά ρούχα. Βεβαίως τους παρουσίασε ως αγανακτισμένους και ειρηνικούς πρόσφυγες που απλώς ήθελαν να διασχίσουν την Ελλάδα και να προχωρήσουν προς την Ευρώπη.
Αστεία πράγματα. Πως θα έφταναν στην Ευρώπη δεν μας είπαν. Διότι, όπως γνωρίζουμε, τα σύνορα που οδηγούν στο Βερολίνο και σε άλλες πρωτεύουσες είναι σφραγισμένα. Δεν υπήρχε περίπτωση, ούτε μία στο εκατομμύριο, να φύγουν από το ελληνικό έδαφος. Και αυτό ήταν το σχέδιο της Τουρκίας. Και έχουμε και αυτούς τους ψεκασμένους των Βρυξελλών να μην αντιλαμβάνονται ότι στον Έβρο η Ελλάδα προστάτευσε την Ευρώπη. Εγκάλεσαν την Αθήνα για το άσυλο και την απείλησαν πως εάν δεν το επανάφερε θα είχε συνέπειες. Εταίροι να σου τύχουν…
Μετά την αποχώρησή αυτών που η Τουρκία ονόμασε «μετανάστες», είχα την ευκαιρία να συζητήσω το θέμα με καλούς Έλληνες διπλωμάτες, με τους οποίους καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η Τουρκία θα επιχειρούσε να προκαλέσει στην περιοχή του Καστελόριζου και επίσης θα υλοποιούσε σχέδιο αποστολής μεταναστών και προσφύγων στα ελληνικά νησιά.
Μετά την ανακοίνωση της NAVTEX 0595/20, η οποία εκδόθηκε την Πέμπτη το βράδυ, αναμένω και την επιχείρηση εισβολής στο Αιγαίο, και θα διακινδυνεύσω να προβλέψω από τώρα, ότι η κατοχική δύναμη πάλι θα χάσει.
Η ελληνική κυβέρνηση δείχνει μία πρωτόγνωρη αποφασιστικότητα. Ας ευχηθούμε ότι δεν θα επικρατήσουν οι νεοφιλελεύθεροι, που κατοικοεδρεύουν στο Μέγαρο Μαξίμου, και οι οποίοι υποστηρίζουν πάντα πολιτική… «ήπιων τόνων» και υποχώρησης. Μέχρι τώρα φαίνεται να χάνουν. Ο Έλληνας πρωθυπουργός γνωρίζει ότι οποιαδήποτε υποχώρηση «κονταίνει» την Ελλάδα.
Βεβαίως, λαμβάνουμε υπόψη την άτακτη υποχώρηση της Ελλάδας στο θέμα του ασύλου. Γνωρίζουμε τον εκβιασμό που άσκησε εναντίον της χώρας η επίτροπος Γιόχανσον, η οποία μάλιστα και διαφήμισε τον εξαναγκασμό της Αθήνας να θέσει ξανά σε ισχύ το άσυλο. Όταν απειλείται η εθνική ανεξαρτησία και η κυριαρχία της Ελλάδας, η κυβέρνηση, όποια και αν είναι, είναι υποχρεωμένη να αναστέλλει ακόμα και νόμους. Πόσο μάλλον το άσυλο, που αφορά στην πλειοψηφία τους μετανάστες, οι οποίοι στέλνονται στα ελληνικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα από την Τουρκία, αφού εκπαιδευθούν και υποστούν πλύση εγκεφάλου. Είδαμε τα βίντεο με τους μετανάστες στον Έβρο. Το μίσος για την Ελλάδα περίσσευε στις δηλώσεις τους.
Τόσο η Ελλάδα, όσο και η Κύπρος αντιμετωπίζουν την τουρκική απειλή χωρίς να δέχονται πραγματική βοήθεια από την ανύπαρκτη Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία φοβάται να αντιμετωπίσει ακόμα και με πολιτικά μέσα την Τουρκία, διότι τα συμφέροντα της Γερμανίας και μερικών άλλων χωρών υπερισχύουν των ευρωπαϊκών.
Υπό τα δεδομένα αυτά, ειδικά η Κύπρος, αδυνατεί να κάνει πολλά πράγματα και ελπίζει πάντα στη βοήθεια της Ελλάδας και ίσως της Γαλλίας, η οποία δειλά δηλώνει παρουσία στην ανατολική Μεσόγειο. Ο Εμανουέλ Μακρόν έχει ενημερώσει τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Αναστασιάδη ότι θα στηρίξει με όλα τα μέσα που διαθέτει η χώρα του τις γεωτρήσεις της TOTAL, του γαλλικού ενεργειακού κολοσσού, που αναμένεται να δραστηριοποιηθεί στην κυπριακή ΑΟΖ μόλις μπορέσει να αντιμετωπίσει τον κινεζικό ιό, που σαρώνει και τη Γαλλία και όλο τον κόσμο.
Τόσο η Αθήνα, όσο και η Λευκωσία πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα διότι ο Ταγίπ Ερντογάν δεν πρόκειται να βάλει ποτέ μυαλό. Τα σχέδια είναι σχέδια και θα τα υλοποιήσει, παρά το γεγονός ότι ο ιός κτύπησε και τη χώρα του, και η επιθετικότητα της Τουρκίας στη Συρία και τη Λιβύη έχει αντιμετωπιστεί αποφασιστικά. Εάν δεν είχε προκύψει η απειλή του κορονοϊού, τώρα θα μιλούσαμε για δύο μεγάλες στρατιωτικές ήττες της Τουρκίας από τον αλ Άσαντ και τον Χαλίφα Χάφταρ…
Υστερόγραφο: Δεν είναι φοβερό, αλλά και εντυπωσιακό; Ένας ιός έχει γονατίσει μεγάλους και τρανούς, μικρούς και αδύνατους. Οι μεγάλες δυνάμεις βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με τα αδύνατα κράτη. Όλες οι χώρες, μπροστά στον κινεζικό ιό, είναι οι ίδιες. Ανίκανες και να αντιδράσουν μέχρι της στιγμής. Είναι ελπίδα όλων όσων αγαπούν την ειρήνη, ότι αυτή η περιπέτεια που έχει σαρώσει την ανθρωπότητα, θα αλλάξει τον τρόπο σκέψης των ηγετών των μεγάλων χωρών.

Hellasjournal
https://hellasjournal.com/2020/04/i-tourkia-tou-erntogan-den-tha-perimeni-na-perasi-i-krisi-tou-koronaiou-tha-anixi-neo-evro-sto-egeo/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters