Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020

ΓΡΑΙΚΥΛΙΣΜΟΥ ΠΑΡΕΠΟΜΕΝΑ

Του Χαράλαμπου Β. Κατσιβαρδά
Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω
www.katsivardas-dimitriadou.gr


Το ιδεολόγημα του ραγιαδισμού ως συστατικό στοιχείο της καλλιέργειας αντιεθνικής συνειδήσεως εκ της επισήμου Πολιτείας διαχρονικά, ιδίως εκ της Μεταπολιτεύσεως και εντεύθεν, ανεξαρτήτως του ανίσχυρου πλέον προσκτηθέντος πολιτικού προσήμου περί Δεξιάς ή Αριστεράς, δοθέντος ότι ζούμε σε ιδεολογικώς αποχρωματισμένες εποχές, όπου κυβερνούν οι παγκοσμιοποιητές με τη συνέργεια των εγχώριων εθνομηδενιστών συνεργών τους ανά κράτος εις τον κόσμο.

Ως εκ τούτου, λοιπόν, καθίσταται αναγκαίο επακόλουθο των ως άνω τα μέλη της Επιτροπής διά τον εορτασμό των 200 χρόνων εκ της Εθνεγερσίας να παραχαράσσουν τα πραγματικά γεγονότα της Επαναστάσεως και να παρασιωπούν κραυγαλέα το δομικό χαρακτηριστικό του εθνοαπελευθερωτικού αγώνα, το οποίο δεν είναι άλλο από την πίστη προς τον Χριστό καθώς και τα νάματα της ζώσης ορθοδόξου παραδόσεως.

Για τους ίδιους, εξάλλου, ανθελληνικούς λόγους απάλειψαν το σημείο του Σταυρού εκ του σήματος, δηλονότι ο στόχος τους είναι εξ αφορμής του εορτασμού η καλλιέργεια μιας αντιορθόδοξης και αντιεθνικής νοοτροπίας, με απώτερο σκοπό να εγκαθιδρυθεί στέρεα εις το μέλλον το επελαύνον ουδετερόθρησκο και ουδετεροεθνές κράτος.

Οι έμμισθοι δούρειοι ίπποι, τα εγχώρια φερέφωνα και τα μίσθαρνα όργανα των έξωθεν διευθυντηρίων της εθνικής αποδομήσεως ήδη αντιτάσσονται κατά της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας και της ετερότητας του εκάστοτε έθνους, ταυτίζοντάς το εσκεμμένα με τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, προκειμένου να το καταλύσουν και να δημιουργηθούν άμορφες όμοιες συσσωματώσεις, οι οποίες θα διοικούνται από μια κυρίαρχη παγκόσμια διακυβέρνηση.

Εις τον ολετήρα αυτής της αντίληψης του καθολικού αφελληνισμού, λαμβάνεται υπόψη, πέρα από τον μεθοδευμένο και επιδοτούμενο εποικισμό της πατρίδας μας, όπου οι αλλοδαποί δρουν ανέλεγκτα και εις το απυρόβλητο, και η προσπάθεια διαμόρφωσης μιας ευρείας κουλτούρας ηττοπάθειας προς τις κατάφωρα άδικες επίβουλες βλέψεις του εχθρού, πειθαναγκάζοντάς μας ότι η δημιουργία μιας νεοπαγούς καταστάσεως οιονεί «Ίμια» εις τον Έβρο δεν καθίσταται δα και σοβαρό γεγονός.

Φρονώ ότι η έμμεση παραδοχή κατ’ ουσίαν εκ μέρους του κ. Δένδια, διά της δηλώσεώς του περί της συρρικνώσεως της εθνικής μας κυριαρχίας, τω όντι, περί της πεπραγμένης εισβολής και κατάληψης ελληνικού εδάφους από τους Τούρκους εις την περιοχή Μελισσοκομείο προς τα νότια του Έβρου, ως μια πράξη ήσσονος σπουδαιότητας, συνιστά βάναυση προσβολή προς το έθνος, αποτελεί περιύβριση των νεκρών αγωνιστών, οι οποίοι θυσιάστηκαν με αυταπάρνηση άχρι της τελευταίας ρανίδας του αίματός τους, προκειμένου οι ελληνόφωνοι μαρξιστές και οι εξωνημένοι ανθέλληνες της πατρίδας μας να απεμπολούν κάθε ίχνος εθνικής αξιοπρέπειας, υποτιμώντας τον Ελληνισμό.
Ωσαύτως, πρόσθετη εγκληματική έκφανση του ως άνω ισοπεδωτισμού συνιστούν ο ακρωτηριασμός της ελληνικής γλώσσας από τη ρίζα της, τη διαχρονική ιστορική της συνέχεια, η μη διδασκαλία της Αρχαίας Ελληνικής, η κατάργηση της καθαρεύουσας αλλά και του πολυτονικού συστήματος με φαιδρές δικαιολογίες, που αποτελούν την ταφόπλακα του Ελληνισμού.
Σήμερον, ημείς οι Νεοέλληνες, διαποτισμένοι από την κηδεμονία της χρεοκοπημένης και ανθελληνικής σταλινοφασιστικής Αριστεράς μετά των φαιδρών εκπροσώπων της πρακτόρων, οι οποίοι χαρακτηρίζουν τα αρχαία ελληνικά νεκρή γλώσσα αλλά και την καθαρεύουσα συντηρητισμό, αδυνατούμε να καταλάβουμε, εις την κοιτίδα του πολιτισμού όπου γέννησε τη γλώσσα αυτή, την παρακαταθήκη την οποία μας κατέλειψαν οι πρόγονοί μας, εις την ποίηση, εις την αρχιτεκτονική, δεν δυνάμεθα να διαβάσουμε Όμηρο, Πίνδαρο, αρχαία ελληνική γραμματεία αλλά ακόμη και απλές επιγραφές ή ρήσεις σε μουσεία.

Ο ανθελληνισμός αποτελεί τη σύγχρονη στάση των διαχρονικών προδοτών, οι οποίοι, αντί τριάκοντα αργυρίων, ως έκγονοι του Ιούδα, σταυρώνουν την πατρίδα μας. «Αν τυχόν κάπου ανάμεσα στους γαλάζιους διαδρόμους, συναντήσω αγγέλους, θα τους μιλήσω ελληνικά, επειδή δεν ξέρουν γλώσσες. Μιλάνε μεταξύ τους με μουσική» (Νικηφόρος Βρεττάκος).


NEWSBREAK 
https://www.newsbreak.gr/apopseis/101319/graikylismoy-parepomena/ 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters