Σάββατο, 30 Μαΐου 2020

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : 11.000 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ! - ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ - ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΝΤΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΥΡΕΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΕΩΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΜΙΑ ωρολογιακή βόμβα την οποία τοποθέτησαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ”δικαιωματιστές” Υπουργοί του στην καρδιά της ελληνικής κοινωνίας ”σκάει” την Δευτέρα 1η Ιουνίου στα χέρια της Κυβερνήσεως της ΝΔ. Όπως αποκαλύπτει σήμερα η ”Εστία” ο αρμόδιος Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης, ο οποίος επείγεται τόσο για εθνικούς όσο και για τοπικούς λόγους να αποσυμφορήσει τις μεταναστευτικές δομές στα νησιά του Αιγαίου και να μεταφέρει αλλοδαπούς υπηκόους από αυτές σε άλλες δομές της ελληνικής επικρατείας στην ενδοχώρα, φέρεται πως έλαβε μία απόφαση-φωτιά: Να προχωρήσει αμέσως στην ”έξωση” 11.000 αλλοδαπών στους οποίους έχει χορηγηθεί πολιτικό άσυλο από τις δομές φιλοξενίας της χώρας όπου κατοικούν παρανόμως (ξενοδοχεία, διαμερίσματα , κέντρα). καθώς η ιδιότης του πρόσφυγα δεν δικαιολογεί την παραμονή τους εκεί. Αντιθέτως η ιδιότης αυτή τους επιτρέπει την ελεύθερη κυκλοφορία, εγκατάσταση, απασχόληση και ένταξη στην ελληνική κοινωνία. Γι αυτό, άλλωστε, οι άνθρωποι αυτοί διαθέτουν ΑΜΚΑ και προσεχώς θα αποκτήσουν και Προσωπικό Αριθμό (ΠΑ) με τις νέες ταυτότητες του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως. Για να διαχωρίζονται από τους παρανόμους μετανάστες και να μην απελαύνονται. Ο κύριος όγκος των ανθρώπων αυτών πρόκειται να μεταφερθεί στην πρωτεύουσα από τις αρχές Ιουνίου και για τον σκοπό αυτό ο κ. Μηταράκης συνηντήθη προχθές με τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες. Πρόκειται για πρόσωπα στα οποία η κυβέρνησις του ΣΥΡΙΖΑ απένειμε στο παρελθόν την ιδιότητα του πρόσφυγα και τους παρείχε πολιτικό άσυλο με αμφίβολες διαδικασίες, καθώς οι μισοί τουλάχιστον από αυτούς προέρχονται από το Ιράκ, το Αφγανιστάν και άλλες χώρες οι οποίες δεν ευρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση.
Συμφώνως προς τα επίσημα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες από τους 22.726 που φιλοξενούνται σε δομές και διαμερίσματα του προγράμματος ”Εστία” οι 3.726 μένουν ήδη στην Αττική ( 2800 στον Δήμο Αθηναίων), 1235 στην Κεντρική Μακεδονία, 222 στην Κρήτη, 299 στην Ήπειρο, 277 στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, 174 στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, 344 στην Θεσσαλία και 158 στην Στερεά Ελλάδα. Πρόκειται για πρόσφυγες από την Συρία, το Ιράκ, το Ιράν, το Αφγανιστάν, την Παλαιστίνη και άλλες χώρες. Εκτός από τους 6559 που μένουν σε διαμερίσματα υπάρχουν άλλοι 3.000-4.000 που μένουν σε δομές όπως ο καταυλισμός του Ελαιώνος.
Στην πραγματικότητα η Κυβέρνησις της ΝΔ πληρώνει τα σπασμένα της κυβερνήσεως του ΣΥΡΙΖΑ η οποία ”βάπτισε” με συνοπτικές διαδικασίες πρόσφυγες χιλιάδες παρανόμους μετανάστες από το 2015 έως το 2019. Στο εσωτερικό της Κυβερνήσεως υπάρχουν φωνές που υποστηρίζουν ότι η έξωσις των χιλιάδων προσφύγων από τις δομές στις οποίες διαμένουν παρανόμως πρέπει να γίνει σταδιακά για να μην προκληθεί κοινωνική έκρηξις, ωστόσο ο αρμόδιος Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης εμφανίζεται αποφασισμένος να ολοκληρωθεί η απομάκρυνσίς τους μέσα στον Ιούνιο. Πρώτον, διότι η κατάστασις στα νησιά τείνει να ξεφύγει πλέον πέρα από κάθε έλεγχο, είναι χαρακτηριστικό το κρούσμα με την ΜΚΟ που χαρακτήρισε την δομή της Μόριας ”ξένο έδαφο ” και έκανε λόγο για το ”ελληνικό τμήμα του Λέσβου”. Δεύτερον, διότι οι Τούρκοι -το λένε ανοικτά διά του Υπουργού Εξωτερικών Τσαβούσογλου- θα στείλουν χιλιάδες μετανάστες στην Ελλάδα το καλοκαίρι. Ενώ ταυτοχρόνως δημιουργούν συνθήκες αμφισβητήσεως σε μια λωρίδα του Έβρου προκειμένου οι μετανάστες που θα εγκλωβίζονται εκεί να παραλαμβάνονται υποχρεωτικώς από την Ελλάδα ως πρόσφυγες! Προκειμένου η Ελλάδα να αντέξει στην νέα πίεση λοιπόν, το Υπουργείο κατέστρωσε μια πολιτική που περιλαμβάνει τους εξής άξονες:
1. Μακροχρόνιες μισθώσεις ακινήτων σε νησιά του Αιγαίου έως το 2030 προκειμένου οι κάτοικοι να δεχθούν την παραμονή ελαχίστου αριθμού μεταναστών στις πόλεις τους. Το εξασφαλισμένο εισόδημα από ενοίκια λειτουργεί ως δέλεαρ για τις τοπικές κοινωνίες σε συνθήκες κρίσεως. Στα ακίνητα αυτά θα φιλοξενηθούν μετανάστες μελλοντικών ροών! Παρέλκει βεβαίως να επισημάνουμε ότι θα αλλιωθεί πλήρως ο πληθυσμιακός συσχετισμός με ό,τι σημαίνει αυτό για την εθνική ασφάλεια σε βάθος χρόνου.
2. Έξωση 11.000 προσφύγων του ΣΥΡΙΖΑ από τις δομές φιλοξενίας προκειμένου να αυξηθεί η χωρητικότης τους.
3. Μεταφορά μεταναστών από το Αιγαίο στις δομές φιλοξενίας της πρωτευούσης που θα έχουν αποσυμφορηθεί από πρόσφυγες. Για να χρησιμοποιήσουμε αγλλικό όρο ο κ. Μηταράκης υιοθετεί μια πολιτική rotation για τους μετανάστες που θα προκαλέσει μετά βεβαιότητος μείζονα πολιτική και κοινωνική έκρηξη. Έκρηξη διότι οι 11000 πρόσφυγες θα αρνηθούν να δεχθούν την έξωση εμφανιζόμενοι ως διωκόμενοι από την Κυβέρνηση. Έκρηξη διότι η αντιπολίτευσις του ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει την πολιτική υπεράσπισή τους και θα κατηγορήσει την Κυβέρνηση για κοινωνική αναλγησία. Έκρηξη διότι σε συνθήκες οικονομικής κρίσεως, ανεργίας και κορωνοϊού ένα μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας θα εκφράσει ισχυρές αντιρρήσεις στις πολιτικές εντάξεως των προσφύγων στην αγορά εργασίας, στην εκπαίδευση, στον κοινωνικό ιστό. Πράγμα το οποίο θα επιχειρήσει να εκμεταλλευθεί η Ακροδεξιά.
Στην πραγματικότητα η Κυβέρνησις θα βρεθεί στην μέση δεχόμενη ταυτοχρόνως πυρά και από τα Αριστερά της και από τα Δεξιά της: Από Αριστερά για την ”απονιά” των εξώσεων και από δεξιά για την ”αλλοίωση” της εντάξεως. Ούτε ψύλλος στον κόρφο του κ. Μηταράκη. Και του κ. Μητσοτάκη βεβαίως. Το μεταναστευτικό επανέρχεται στο επίκεντρο του δημοσίου διαλόγου.

ΕΣΤΙΑ
https://www.estianews.gr/kentriko-thema/11-000-prosfyges-toy-syriza-egkathistantai-stin-proteyoysa/
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters