Δευτέρα, 11 Μαΐου 2020

ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ! ΤΑ«ΛΕΦΤΟΔΕΝΤΡΑ» ΑΝΘΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Λεφτά υπάρχουν για τους μετανάστες, καθώς το αρμόδιο υπουργείο Μετανάστευσης δεν διστάζει, εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού, να ξοδέψει πακτωλό χρημάτων στην προσπάθεια του -που δεν έχει αποδώσει καρπούς έως τώρα- να λύσει το γιγαντώμενο μεταναστευτικό πρόβλημα.
Tην ώρα που οι Έλληνες αγωνιούν, αφενός για την υγεία και την εργασία τους, και αφετέρου για τον υβριδικό πόλεμο στην ελληνοτουρκική μεθόριο, η κυβέρνηση και συγκεκριμένα η ηγεσία του υπουργείου Μετανάστευσης, έφερε στη Βουλή και ψήφισε στο άψε σβήσε, νομοσχέδιο που φιλοδοξεί να επιταχύνει τις διαδικασίες ασύλου, το οποίο, ωστόσο, σύμφωνα με την Ειδική Έκθεση και την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, προβλέπει ποσά εκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, τα οποία και επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.
Ζημιώνεται, δηλαδή, το ελληνικό δημόσιο, παρεκκλίνοντας, έτσι, από τις διαβεβαιώσεις των κυβερνητικών αξιωματούχων περί συνδρομής της Ευρώπης και περί ευρωπαϊκών κονδυλίων. Την ώρα, λοιπόν, που η χώρα μας βρίσκεται στην πιο δύσκολη συγκυρία μετά τα μνημόνια, το μεταναστευτικό ζημιώνει το πορτοφόλι του Έλληνα, καθώς το κράτος βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη, μεταξύ άλλων, με μετακλητούς, μυστικά κονδύλια, και απευθείας αναθέσεις, αντί να συνδράμει οικονομικά στον Έλληνα εργαζόμενο, μικρομεσαίο, επιχειρηματία.
Ειδικότερα, με το νομοσχέδιο, εγγράφεται ειδική πίστωση στον προϋπολογισμό του υπουργείου Μετανάστευσης για την αντιμετώπιση απόρρητων εθνικών αναγκών, ενώ προβλέπεται ότι, με υπουργική απόφαση, θεωρούνται απόρρητες συμβάσεις πληροφοριακών συστημάτων για τη διαχείριση αιτήσεων ασύλου.

Απαραίτητες οι απόρρητες δαπάνες

Ο Νότης Μηταράκης, απαντώντας στις σφοδρές επικρίσεις της αντιπολίτευσης, υποστήριξε ότι οι απόρρητες δαπάνες είναι απαραίτητες, καθώς η χώρα είναι αντιμέτωπη με «κυκλώματα λαθροδιακινητών, κυκλώματα μέσα στις δομές, και κυκλώματα που εμποδίζουν τις απελάσεις». Ο ίδιος κατέθεσε νομοτεχνική βελτίωση, ώστε να ενημερώνεται η Βουλή για τα απόρρητα κονδύλια.
Ωστόσο, αυτή η ρύθμιση δεν αίρει την αδιαφάνεια στα κονδύλια, ούτε αποκαθιστά τη λογοδοσία, καθώς οι Έλληνες πολίτες εξακολουθούν να μην ενημερώνονται. Φυσικά, οι δαπάνες αυτές είναι άγνωστες, και ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει το ποσό στο οποίο θα φτάσουν.
Την ίδια ώρα, το υπουργείο συνεχίζει την πρακτική των -κατάπτυστων- απευθείας αναθέσεων για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, τις οποίες και παρατείνει για 18 μήνες, μέχρι τις 31/12/2021, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα για απευθείας αναθέσεις, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων, για την κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν, κυρίως στους τομείς της μεταφοράς, διαμονής, σίτισης, ασφάλειας, καθαριότητας και υγειονομικής περίθαλψης των προσφύγων και μεταναστών.

Μεγάλο «αγκάθι» οι μετακλητοί

Και, εν προκειμένω, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, αδυνατεί να υπολογίσει το ποσό στο οποίο θα ανέλθουν αυτές οι δαπάνες. Μεγάλο «αγκάθι» του νομοσχεδίου είναι οι μετακλητοί στην υπηρεσιακή δομή του υπουργείου. Σύμφωνα με την ειδική έκθεση του νομοσχεδίου, 88.000 ευρώ θα δαπανηθούν για τους μισθούς των τριών μετακλητών στη Νομική Υπηρεσία του υπουργείου, και άλλες 40.000 για τους μετακλητούς στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων.
Επιπροσθέτως, 3 εκατ. ευρώ θα δοθούν σε αποζημιώσεις για υπερωριακή εργασία για το προσωπικό, ενώ ετήσια δαπάνη ύψους 48.000 ευρώ προκαλείται επί του κρατικού προϋπολογισμού, για το επίδομα θέσης ευθύνης Προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης στα έξι συνολικά Κ.Υ.Τ. Άλλες 144.000 ευρώ θα κατευθυνθούν στο ειδικό επίδομα αποσπασμένων.
Σύμφωνα δε με την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, 40.000 ευρώ θα κοστίσει ετησίως ο μισθός του Προϊστάμενου της Νομικής Υπηρεσίας που συνιστάται στο υπουργείο.

«Απάτη» η ύψους 700 εκατ. ευρώ ευρωπαϊκή συνδρομή

Την ίδια ώρα που ο κρατικός κορβανάς αδειάζει για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, αποδεικνύεται ότι και η περιβόητη οικονομική συνδρομή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ύψους 700 εκατ. ευρώ, μετά την απόπειρα εισβολής στην Έβρο, μάλλον είναι απάτη, τελικά!
Κι αυτό διότι, πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μισά εξ αυτών, περί τα 350 εκατ. θα δοθούν για την βελτίωση της διαμονής των μεταναστών. Άλλα 220 εκατ. ευρώ θα δοθούν για την κατασκευή των ΚΥΤ στα νησιά, ενώ 10 εκατ. ευρώ θα δοθούν στη Frontex. Τελικώς, από τα 700 εκατ. ευρώ, τα οποία δήθεν θα συνέδραμαν την Ελλάδα, μόλις 50 εκ. ευρώ θα δοθούν μελλοντικά για την κάλυψη του κόστους εγκατάστασης και λειτουργίας συνοριοφυλάκων και αστυνομικών, το οποίο μάλιστα αφορά τη μεθόριο όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της Βουλγαρίας.
Πηγή: «κυριακάτικη δημοκρατία»
NEWSBREAK
https://www.newsbreak.gr/ellada/98081/aporrita-kondylia-mystikes-anatheseis-leftodentra-metanastes/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.