Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ : Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Του Πολύδωρα Δάκογλου

Είναι κοινά αποδεκτό ότι οι δυνατότητες του κάθε ανθρώπου είναι πεπερασμένες και διαφορετικές. Το ίδιο και οι δυνατότητες των μεγάλων ενοτήτων (Φυλές). Έχουν τα δικά τους όρια, πεπερασμένα και διαφορετικά. Τέλος, όλο και περισσότεροι επιστήμονες αποδέχονται την ιδέα ότι οι εμπειρίες του ανθρώπινου είδους είναι καταγεγραμμένες στην συλλογική του μνήμη. Μια μνήμη που ο βασικός της πυρήνας μεταφέρεται μέσω του DNA μας φυλασσόμενος μέσα σε αυτό.

Με αυτά σαν βάση, θα εκφράσω την άποψη ότι οι πεφωτισμένοι συγγραφείς Επιστημονικής Φαντασίας (είτε αναφέρονται στο διάστημα, είτε στον μικρόκοσμο, είτε καταστροφολογούν, είτε περιγράφουν ένα κάποιο –διαφορετικό μέλλον) δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να ανασύρουν από την συλλογική μνήμη του ανθρώπινου είδους, καταγεγραμμένα περιστατικά και να μας τα παρουσιάζουν ως δυνάμενα να συμβούν.
Είναι, κατά κάποιο τρόπο ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ. Αυτοί που επικοινωνούν με το παρελθόν και μας δείχνουν εικόνες από το μέλλον (κοντινό ή απόμακρο), που θα έρθει και πάλι. Για την ακρίβεια, που θα το δημιουργήσουμε και πάλι εμείς, το ανθρώπινο είδος.
Γιατί, όπως λένε οι επιστήμονες, όταν επαναλαμβάνεις τις ίδιες ενέργειες, αν δεν παρέμβει κάποιος άλλος παράγων, θα προκύπτει πάντοτε το ίδιο αποτέλεσμα. Και αφού ο αέναος κύκλος της ζωής ξεκινά με την δημιουργία και ολοκληρώνεται με την μετάβαση στο επόμενο επίπεδο της Έλικας, είναι λογικό να επαναλαμβάνουμε (με διαφορετικό κάθε φορά τρόπο έκφρασης) τα αξιακά μας συστήματα, τις στοχεύσεις των τεχνολογικών προσδοκιών, τα λάθη και τις καταστροφές των οργανωμένων κοινωνιών.
Αν στις σκέψεις αυτές προσθέσουμε τα διδάγματα των μύθων του Σίσυφου και του Ταντάλου, τότε κατανοούμε ότι, το αξιακό σύστημα των Αρχαίων Ελλήνων έφτασε τον άνθρωπο στα όρια (κατά την μαθηματική έννοια) των δυνατοτήτων του είδους… Προσέγγισε στη Θέωση και μετά….. κουρασμένο, παραχώρησε προσωρινά την σκυτάλη στο έτερο σύμβολο του δυαδικού συστήματος των κυρίαρχων και αντιμαχόμενων κοσμοθεωριών οι οποίες χαράσσουν και καθορίζουν το μέλλον της ανθρωπότητας.
Εμείς, ο Ελληνισμός, είμαστε η Μονάδα του δυαδικού συστήματος. Η αρχή της δημιουργίας!
Αυτοί, ο Σιωνισμός, είναι το Μηδέν του δυαδικού συστήματος. Το τέλος της πορείας προς το φως.
Αέναος ο κύκλος. Συνεχής η εναλλαγή. Ο καθείς εφ’ ό ετάχθη. Και εμείς ταχθήκαμε με τον Άνθρωπο. Με αποστολή την προσέγγιση στο φως. Γι’ αυτό και θα συνεχίζουμε σαν Λαός -Φυλή και Έθνος οδηγός! Σαν Λαός -Φυλή και Έθνος Δημιουργών. Με Πίστη και με Γνώση πως ο κύκλος της Παρακμής θα κλείσει.
Ο Θησαυρός της ανθρώπινης αποστολής, που οι Έλληνες είναι ταγμένοι να φυλάσσουν προστατευμένη στα βάθη του DNA της φυλής, θα ανασυρθεί και πάλι μετατρέποντας κομμάτια της συλλογικής μνήμη του ανθρώπινου είδους, από καταγεγραμμένα περιστατικά του παρελθόντος σε δημιουργήματα του μέλλοντος χρόνου.
Δημιουργήματα των Ελλήνων που, υπερνικώντας τον παράγοντα χρόνος θα προσθέσουν μία ακόμη διαδρομή στην πορεία της ανθρωπότητας προς τα όρια του ανθρώπινου είδους.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για όσους τυχόν το αγνοούν, στο δυαδικό σύστημα στηρίζεται η λειτουργία των υπολογιστών.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters