Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ ΜΕ ΒΥΘΙΣΗ ΝΑΤΟΪκα ΠΛΟΙΑ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ!

Σε μια εντυπωσιακή αποκάλυψη προέβη πριν λίγα λεπτά στην εβδομαδιαία εκπομπή “ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ” του κρητκού τηλεοπτικού δικτύου “ΚΡΗΤΗ TV” ο γνωστός δημοσιογράφος, Γιώργος Σαχίνης. Με καλεσμένο τον πρώην υφυπουργό Εξωτερικών, καθηγητή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεσμών Στέλιο Περράκη, ξεκίνησε την εκπομπή αποκαλύπτοντας ότι στον πρόσφατο πλου του πλοίου με σημαία Τανζανίας που συνοδευόταν από τρεις φρεγάτες του τουρκικού Ναυτικού, οι Τούρκοι ξεπέρασαν… τον εαυτό τους, στρεφόμενοι με σαφή επιθετικό προσανατολισμό εναντίον πλοίων συμμαχικών – ΝΑΤΟϊκών χωρών που είχαν σπεύσει για να ελέγξουν εάν μεταφέρονταν οπλικά συστήματα στη Λιβύη.
Όπως αναφέρθηκε, στην επιχείρηση φιάσκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης IRINI που συμμετείχε η ελληνική φρεγάτα “ΣΠΕΤΣΑΙ” και μετά την εντολή του Ιταλού διοικητή να μην επιχειρηθεί νηοψία και να περιοριστεί σε διακριτική παρακολούθηση, μερικές ώρες αργότερα στον πλου της “τουρκικής αρμάδας” βρέθηκαν ένα γαλλικό και ένα ιταλικό πολεμικό πλοίο (μάλλον και τα δυο φρεγάτες).

Το ενδιαφέρον όμως είναι η τουρκική αντίδραση απέναντι στους συμμάχους της -υποτίθεται- στο πλαίσιο της Ατλαντικής Συμμαχίας. Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της εκπομπής, οι Τούρκοι προέβησαν σε επιθετική ενέργεια, απειλώντας με πλήγματα  ΝΑΤΟϊκά πλοία που συμμετείχαν στην επιχείρηση Sea Guardian και είχαν σπεύσει στην περιοχή, εάν επιχειρήσουν να παρεμποδίσουν τον πλου!
Πιθανότατα, επιχειρήθηκε “κλείδωμα” διά του ραντάρ, σε μια προσπάθεια να πειστούν ότι θα αντιμετωπιστούν με ένοπλη βία εάν επιμείνουν. Είναι εμφανές ότι έχει συμβεί κάτι πολύ σοβαρότερο από αυτό που έχει παρουσιαστεί δημοσίως μέχρι σήμερα.
Οι Τούρκοι επιχείρησαν να αξιοποιήσουν αυτό το άτυπο “ταμπού” κατά της προσφυγής στην ένοπλη βία από τις σύγχρονες… πολιτισμένες χώρες και επανέλαβε τις τακτικές στρατιωτικού καταναγκασμού που εφαρμόζει σε βάρος της Ελλάδας.
Τα ζητήματα που εγείρονται είναι όμως πολύ σοβαρά. Είναι προφανές ότι επιχειρείται να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι για να αποφευχθεί όξυνση και στρατιωτική κλιμάκωση. Αυτό όμως πρέπει αν έχει ένα όριο, καθώς είναι εμφανές ότι όλοι τυγχάνουν “πελάτες” του ιδιότυπου τουρκικού στρατιωτικού “bullying”.
Αυτή η συμπεριφορά είναι παντελώς απαράδεκτη και αντισυμμαχική, ξεπερνώντας κάθε άλλη προηγούμενη τουρκική. Στο θέμα οφείλει να αναφερθεί η ελληνική πλευρά στο ανώτατο επίπεδο, καθώς είναι λογικό να γνωρίζει λόγω της επιτόπου παρουσίας της φρεγάτας “ΣΠΕΤΣΑΙ” (απειλήθηκε, “κλειδώθηκε” από τουρκικό ραντάρ;), κυρίως όμως η Ατλαντική Συμμαχία και οι ίδιες οι Ηνωμένες Πολιτείες!
Πλέον, είναι σαφές ότι δεν διακυβεύεται απλώς η ειρήνη και η ασφάλεια στην περιοχή, αλλά υπονομεύεται. Κι αυτό μέσω της απαξίωσης του αποτρεπτικού ρόλου του ΝΑΤΟ, που αρνείται να αντιμετωπίσει επιτέλους την “αποκλίνουσα” συμπεριφορά ενός από τα πιο σημαντικά του μέλη.
Αν μη τι άλλο, οι Σύμμαχοι, των Ελλήνων συμπεριλαμβανομένων, δικαιούνται να γνωρίζουν εάν υπάρχουν χώρες δύο ταχυτήτων στο ΝΑΤΟ και κάποιοι εκβιάζοντας αποκτούν διά της μη αντίδρασης περισσότερα δικαιώματα από όλους τους υπόλοιπους που αυτοπεριορίζονται και επιλέγουν τον δρόμο της διπλωματικής διαβούλευσης για την επίλυση των όποιων προβλημάτων.
Κι αυτό αρνούμενοι να συμμορφωθούν ακόμα και τις στοιχειώδεις επιταγές της Χάρτας του ΟΗΕ, η οποία απαγορεύει όχι μόνο την προσφυγή στην ένοπλη βία, αλλά και την ΑΠΕΙΛΗ ΧΡΗΣΗΣ ΒΙΑΣ που πολλοί λησμονούν. Πέραν δηλαδή της απαράδεκτης ενδο-συμμαχικής συμπεριφοράς.
Αυτό δεν τόλμησε να το κάνει ούτε η Ρωσία στο ΝΑΤΟ τηρώντας έναν άγραφο κώδικα συμπεριφοράς προς αποφυγή, όσο γίνεται, των εντάσεων! Και οι Σύμμαχοι επιτρέπουν, διά της ανοχής, σε ένα κράτος-μέλος της Συμμαχίας, να συμπεριφέρεται χειρότερα από τον βασικότερο αντίπαλο της Συμμαχίας αυτής.
Έναν αντίπαλο μάλιστα, με τον οποίο έχει αναπτύξει σχέσεις τις οποίες το κράτος αυτό, η Τουρκία, αποκαλεί απροκάλυπτα “στρατηγικές”. Αναμένεται η επίσημη τοποθέτηση του ΝΑΤΟ και θα επανέλθουμε… ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΝΕΡΓΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ


Defence point.gr 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters