Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

ΠΩΣ Ο ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗΝ ΚΙΝΑ

Του Αλκιβιάδη Κ. Κεφαλά Διδάκτωρ Φυσικής του Πανεπιστημίου του Manchester, UK, δ/ντού Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών


Δοθέντος ότι η Ελλάδα έχει ως πολίτευμα την κοινοβουλευτική δημοκρατία, όπου ο πρωθυπουργός έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στη λήψη αποφάσεων, η πρόθεση του κ. Μητσοτάκη να εποικίσει την ελληνική επικράτεια κυρίως με μουσουλμάνους δεν έχει αφήσει άφωνο μόνο τον μαέστρο της ορχήστρας της εθνικής αποδόμησης Τσίπρα, αλλά το σύνολο των απλών ψηφοφόρων (οπαδών) της Ν.Δ.

Τα αιτία της απόφασής του, που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν στο μελλοντικό εξισλαμισμό της χώρας, είναι δύσκολο να εντοπισθούν. Αρχικά, είναι λάθος να θεωρείται ότι ο μαζικός εποικισμός είναι αποτέλεσμα μόνο εξωτερικών πιέσεων ή άπτονται μόνο της γεωστρατηγικής αντίληψης των μεγάλων δυνάμεων για την περιοχή. Είναι πράγματι γνωστό ότι οι Ευρωπαίοι αντιλήφθηκαν το αδιέξοδο των πολιτικών εποικισμού, αδυνατώντας να λύσουν τη δύσκολη εξίσωση της ενσωμάτωσης της δεύτερης και της τρίτης γενιάς μουσουλμάνων στις κοινωνίες τους, με αποτέλεσμα να σφραγίσουν τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας και ταυτόχρονα η FRONTEX να έχει ανοίξει τα ανατολικά για να ταυτοποιεί τους εποίκους, ώστε να μην εξέλθουν ποτέ από την Ελλάδα. 

Η Τουρκία, επίσης, μετά την πολιτικά παρανοϊκή δήλωση του Τσίπρα ότι «η θάλασσα δεν έχει σύνορα», ελέγχει εκ νέου τη χώρα μας ύστερα από 200 χρόνια, μέσω μιας καλά οργανωμένης επιχείρησης μεταφοράς εποίκων από την τουρκική στρατοχωροφυλακή και τις μυστικές υπηρεσίες. Η Αμερική, από την άλλη, επιβάλλει την εγκατάσταση των τζιχαντιστών στην Ελλάδα, ώστε να τους ξαναχρησιμοποιήσει στα Βαλκάνια την κατάλληλη χρονική στιγμή. Όμως, εκτός των ανωτέρω δεδομένων, που είναι ευρέως γνωστά και αποδεκτά, η απόφαση του καθολικού εποικισμού της χώρας και η αποδόμηση των εθνικών συνιστωσών που υλοποιεί ο κ. Μητσοτάκης, αφενός, έχουν να κάνουν με τις καθαρά ιδεολογικές τοποθετήσεις της πολιτικής του νεοφιλελευθερισμού, που αυτός και η κυβέρνησή του υπηρετούν, αφετέρου, άπτονται των παγκόσμιων γεωστρατηγικών συμφερόντων της Κίνας.

Πράγματι, ο νεοφιλελευθερισμός δεν αντιμετωπίζει τον «γεωγραφικό χώρο» του έθνους-κράτους ως ένα ενιαίο σύνολο ιστορικών, πολιτισμικών, ιδεολογικών και οικονομικών οντοτήτων και πρακτικών, αλλά ως «οικονομικά εκμεταλλεύσιμες ποσότητες» που μεγιστοποιούν το κέρδος και την εκμετάλλευση της εργασίας, ανεξαρτήτως τού ποιος τα καρπούται. Δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που απέτυχε να μετασχηματιστεί πολιτικά, κοινωνικά και τεχνολογικά, το μοναδικό διαθέσιμο εκμεταλλεύσιμο κεφάλαιό της είναι η γεωργική και η οικιστική γη.

Συνεπώς, οι νεοφιλελεύθερες ιδεολογικές αγκυλώσεις της Ν.Δ. στοχεύουν ακριβώς στην εκμετάλλευση της γεωργικής γης της χώρας μας, δοθέντος ότι ήδη το οικιστικό κεφάλαιο μεταβιβάζεται μαζικά στους ξένους. Τα μόνα εμπόδια για την υλοποίηση των ιδεολογικών εμμονών τους είναι ο κατακερματισμός της γης σε μικρές ιδιοκτησίες, καθώς και η έλλειψη εργατικών χεριών.

Έτσι, το πρόβλημα του κατακερματισμού της γεωργικής γης στην Ελλάδα σήμερα αντιμετωπίζεται με τη μαζική αγορά γεωργικής γης από εταιρίες κινεζικών συμφερόντων.Στη Μεσσηνία, επί παραδείγματι, και γενικότερα στην Πελοπόννησο, καθώς και σε όλη την Ελλάδα, τεράστιες εκτάσεις γεωργικής γης ενοποιούνται σε οικονομικά εκμεταλλεύσιμες εκτάσεις κάτω από τον ίδιο Κινέζο ιδιοκτήτη. Η πρακτική αυτή εφαρμόζεται όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά, μέσω μιας τεράστιας επιχείρησης, σε όλον τον κόσμο, εντασσόμενη στον γενικό σχεδιασμό της Κίνας «περί του παγκόσμιου ελέγχου τροφίμων και πρώτων υλών».

Σκοπό έχει την εξυπηρέτηση των αυξανόμενων αναγκών του πληθυσμού της σε τρόφιμα, ενέργεια και πρώτες ύλες. Έτσι, πρώτα αγοράζουν τη γεωργική παραγωγή και, αφού βεβαιωθούν ότι αυτή μπορεί να γίνει αποδεκτή από τον κινεζικό πληθυσμό (π.χ. ελαιόλαδο, κρασί), μετά αγοράζουν μαζικά και τη γεωργική γη, με σκοπό να εξαγάγουν το σύνολο της παραγωγής στη Κίνα.

Το δεύτερο πρόβλημα της γεωργικής υπερεκμετάλλευσης μπορεί να αντιμετωπιστεί με τον εποικισμό. Ο γερασμένος πληθυσμός της χώρας, σε συνδυασμό με τη φυγή των νέων στο εξωτερικό και την αστικοποίηση, δεν μπορεί να εξυπηρετήσει αυτή την ανάγκη. Έτσι εξηγείται και η αρχικά ακατανόητη πρόταση της κυρίας Μπακογιάννη περί εγκατάστασης των εποίκων στην ελληνική ύπαιθρο. Οι διατροφικές ανάγκες της Κίνας χρειάζονται εκατομμύρια μισθωτούς σκλάβους, επισημαίνει εμμέσως η κυρία Μπακογιάννη.

Η μεταβίβαση της γεωργικής γης σε κινεζικά και έτερα μη ελληνικά χέρια πρόκειται να επιφέρει ένα ακόμα πλήγμα στον ψυχισμό του ελληνικού λαού. Η Επανάσταση του 1821 μετέτρεψε τους Έλληνες σε μικροϊδιοκτήτες γης και αυτή η παγιωμένη ψυχολογική και ιδεολογική κατάσταση αλλάζει με την επαναφορά σε προεπαναστατικές καταστάσεις φεουδαρχίας. Ουσιαστικά, για μία ακόμη φορά πιστοποιείται ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα σύνολο καλοπληρωμένων υπαλλήλων των ξένων, που σκοπό έχει να μεταφέρει τον πλούτο του ελληνικού λαού και την ελληνική γη σε ξένα χέρια.


NEWSBREAK 
https://www.newsbreak.gr/apopseis/52832/pos-o-epoikismos-exypiretei-tin-kina/ 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters