Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΙΟΔΟΤΗΣ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ - ΙΔΟΥ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΟ ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΟ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Του Σταύρου Καλεντερίδη
Τι είναι χειρότερο από το να στέκεσαι στις Πρέσπες και να αποκαλείς τους Σλάβους της γειτονικής χώρας «Μακεδόνες»;
Το να βρίσκεσαι ως πρωθυπουργός αλλά και ως Έλληνας στις Βρυξέλλες, περιτριγυρισμένους από τους 27 αρχηγούς των κρατών μελών, και να τολμάς με τον πιο επίσημο, θεσμικό τρόπο να προσκαλείς τους Σκοπιανούς ως Μακεδόνες(!) στην Ε.Ε. 
Απίστευτο θράσος και απίστευτη κατάντια συνάμα. Από τις παραλίμνιες δηλώσεις με τους οπισθοδρομικούς, στην αναβάθμιση και παγκόσμια νομιμοποίηση μέσω της Ε.Ε. Και όλα αυτά στον βωμό αυτού που εσύ αποκαλείς συνέχεια του κράτους, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για εξόφθαλμη συνέχεια της προδοσίας.
Το δε πράσινο φως στο στυγνό καθεστώς καταπίεσης Ράμα το οποίο καταδυναστεύει τις μειονότητες, τους αυτόχθονες γηγενείς Έλληνες της Β. Ηπείρου και καταπνίγει κάθε μορφή δημοκρατίας στην Αλβανία, όχι απλά δεν συνάδει με το Ευρωπαϊκό ιδεώδες και τις ευρωπαϊκές αρχές, αλλά δεν έχει και καμία σχέση με τις διαχρονικές αρχές του Ελληνισμού από τις οποίες οι πρώτες αντλούν την καταγωγή τους. Και κάπως έτσι γίνεσαι το πειθήνιο όργανο του σαθρού ολιγαρχικού Ευρωπαϊκού ιερατείο, το οποίο απειλεί μέχρι και να διαλύσει ολοσχερώς την Ε.Ε.
Επιστρέφοντας λοιπόν στο Σκοπιανό, ο αγώνας μας προφανώς και δεν έχει τελειώσει. Ας μην ξεχνάμε ότι όπως ακριβώς ήταν προδοτική η στάση της προηγούμενης κυβέρνησης με την υπογραφή της συμφωνίας, έτσι και τώρα είναι βαριά προδοτική η στάση της ΝΔ με το να την αποδεχτεί και να την επιβραβεύσει (διορίζοντας/ανταμείβοντας μειοδότες βουλευτές), ενώ το ίδιο προδοτική στο ζήτημα θα είναι η οποιαδήποτε επόμενη κυβέρνηση δεν πράξει το εθνικό της καθήκον και δεν ακυρώσει μονομερώς τις αθλιότητες των σλάβων, των γερμανών και των τούρκων, που μας επέβαλε η ανθελληνική Βουλή.
Ένας τρόπος λοιπόν να καταρριφθεί στην πράξη η συμφωνία – κουρελόχαρτο, είναι να περάσει η υποψηφιότητα ένταξης των Σκοπίων από δημοψήφισμα στην Ελλάδα και όχι από το ξενοκίνητο κοινοβούλιο της χώρας μας. Υπογραμμίζω, δημοψήφισμα όχι για το όνομα των Σκοπιανών, αλλά για το εάν θα τους δεχθούμε στην Ε.Ε.. Κάθε κράτος μέλος διατηρεί το δικαίωμα αρνησικυρίας στην υποψηφιότητα τρίτων χωρών, και οι σχετικές αποφάσεις λαμβάνονται είτε με ψηφοφορία στις εθνικές βουλές, είτε με δημοψήφισμα. Όσον αφορά την περίπτωση της χώρας μας, και αν αναλογιστούμε την ωμή προδοσία των Πρεσπών και το ξέπλυμα αυτής από την τωρινή κυβέρνηση, η διενέργεια δημοψηφίσματος για το μέλλον των Σκοπίων στην Ε.Ε., αποτελεί μονόδρομο.
Χρησιμοποιώντας τα λόγια των αντιπάλων της πατρίδας μας υπέρ αυτής, ο ίδιος ο πατέρας του αντιδημοκρατικού και κατάπτυστου συντάγματος της Ελλάδας, παραδέχεται πως ακόμα και αν η Βουλή ψηφίσει μόνη της και σφετεριστικά κατά το άρθρο 28 του Συντάγματος την ένταξη των Σκοπίων στην Ε.Ε., αυτό «δεν αποκλείει την προσφυγή και στην διαδικασία του δημοψηφίσματος, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο από τη Βουλή κατά το άρθρο 44 παρ. 2 Συντάγματος». Για να προσθέσει ο ίδιος ότι «εφόσον ένα ζήτημα καθίσταται αντικείμενο και δημοψηφίσματος και κοινοβουλευτικής διαδικασίας, απαιτείται να συγκεντρώνεται η αναγκαία πλειοψηφία και κατά τη μια και κατά την άλλη διαδικασία».
Με άλλα λόγια, τα καθόλα παράνομα άρθρα των Πρεσπών για τη μη εναντίωσή μας στην «ευρωπαϊκή προοπτική» των Σκοπίων, περιορίζουν μόνο τους γαλαζοκόκκινους εξωνημένους πολιτικούς και όχι τους Έλληνες πολίτες.
Το σημαντικότερο δε, είναι πως από τη στιγμή που καταψηφίσουμε την αίτηση ένταξης τους στην Ε.Ε. μέσω δημοψηφίσματος, ο κυρίαρχος λαός επί της ουσίας ακυρώνει μονομερώς τις Πρέσπες, και βάζει οριστικό τέλος στην προσβολή, τον διασυρμό και το εθνικό έγκλημα κατά της Μακεδονίας που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Έτσι αναλαμβάνουμε το ιστορικό βάρος και την ευθύνη την οποία οι ριψάσπιδες πολιτικοί μας τρέμουν.
Ιδού λοιπόν ο τρόπος να καταρριφθεί στην πράξη το κουρελόχαρτο των Πρεσπών στην περίπτωση που τα Σκόπια βρεθούν στο κατώφλι της ένταξής τους στην Ε.Ε.. Πιέστε τους πολιτικούς να υιοθετήσουν την εθνική θέση, και ας δουλέψουμε όλοι μαζί για να εξασφαλίσουμε ότι την κατάλληλη στιγμή, στο τιμόνι της χώρας θα βρίσκεται μια πατριωτική κυβέρνηση, και όχι τα ρετάλια της μεταπολίτευσης που εναλλάσσονται στην εξουσία και καταστρέφουν τον Ελληνισμό από το ’74.

Αντισταθείτε!!!

ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ
ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters