Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011

ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ

Του Τάσου Δημητρακόπουλου

H είδηση αναρτήθηκε στο διαδίκτυο: Το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου, σε κάποια από τις συγκεντρώσεις κατά της πληρωμής των διοδίων, εμφανίστηκε ένας νεαρός, προκειμένου να συμμετάσχει στην διαμαρτυρία, κρατώντας μία μεγάλη ελληνική σημαία. Η παρουσία του , έδωσε ένα συναίσθημα ικανοποίησης στους διερχόμενους οδηγούς . «Μόνο αυτό μας έχει μείνει πια » σχολίαζαν κάποιοι. Η εικόνα ενός νέου παιδιού, να διαμαρτύρεται , κρατώντας την Σημαία μας, είναι φυσικό να δίνει μία εικόνα αγωνιστικότητας και αισιοδοξίας..
Η παρουσία λοιπόν ικανοποίησε τους οδηγούς. Όχι όμως και κάποιους από αυτούς που μετείχαν στην διαμαρτυρία. Οι οποίοι πλησίασαν τον νεαρό, και τον έδιωξαν, λέγοντας του ότι είναι φασίστας και ότι έχει έρθει να διχάσει τον κόσμο. Κάποιοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και να κρατήσουν το νεαρό με την Σημαία, όμως οι προθέσεις των «περιφρουρητών» της διαμαρτυρίας ήταν άλλες: «πάρε το πανί σου και φύγε φασίστα».. Ο νεαρός διαμαρτυρήθηκε, ζήτησε να μάθει ποιοι είναι αυτοί που με τον τρόπο αυτό καπελώνουν την διαμαρτυρία. Μετά από λεκτικό επεισόδιο έφυγε.
Μου θύμισε όταν πριν χρόνια, σε μία ειρηνική διαμαρτυρία έξω από την αμερικάνική πρεσβεία, για τους βομβαρδισμούς στην Σερβία, αριστεριστές πάλι δημιούργησαν επεισόδια, γιατί σε μία ομάδα συγκεντρωμένων ένας νεαρός κρατούσε πάλι ελληνική σημαία.. Φώναξαν το «έξω οι φασίστες από την πορεία», και επιχείρησαν με το έτσι θέλω να επιβληθούν. Μόνο που τότε , οι φασίστες δεν φύγανε από την πορεία.. Όσοι ήταν παρόντες θα το θυμούνται..
Η ιστορία επαναλαμβάνεται.. Σε φάσεις που υπάρχει μία διαμαρτυρία, που όμως αγκαλιάζεται από μεγάλη μερίδα κόσμου, ανεξάρτητα από ιδεολογική άποψη, οι αριστεροί νεοταξικοί υπηρέτες, αναλαμβάνουν άμεσα υπηρεσία. Όπως και τότε, που για πρώτη φορά έξω από την αμερικανική πρεσβεία, διαδήλωναν και πολίτες που δεν ήταν αριστεροί, που χωρίς παρωπίδες, κατέβηκαν στο πεζοδρόμιο γιατί έτσι πίστευαν. Γιατί δεν μπορούσαν να βλέπουν να βομβαρδίζονται πληθυσμοί σερβικοί, δεν μπορούσαν να βλέπουν τα μοναστήρια να τα καίνε οι νατοϊκές βόμβες. Κατέβαιναν λοιπόν με μία ελληνική σημαία στο χέρι. Δεν έπρεπε όμως να φανούν οι ελληνικές σημαίες για κάποιους. Δεν έπρεπε να ακούγεται ο εθνικός ύμνος στις συγκεντρώσεις. Ενοχλήθηκαν αυτοί που έλεγαν πως καλά κάνουν οι αμερικανοί και βομβαρδίζουν τους σέρβους φασίστες. Δεν ήταν σε θέση να δεχτούν ότι σε μία διαμαρτυρία μπαίνουν μπροστά κάποιοι που δεν είναι αριστεροί. Έτσι και τώρα. Στο θέμα της μη πληρωμής των διοδίων, που ανεξάρτητα από τις όποιες παραμέτρους που μπορεί να δοθούν από τον κάθε ένα, είναι μία έκφραση διαμαρτυρίας που θα αποκτήσει μαζικότητα. Είναι κάτι που το βιώνει μεγάλο κομμάτι των πολιτών καθημερινά. Αυτή ακριβώς την δυσαρέσκεια προσπαθεί να καπελώσει κατά την συνηθισμένη της πρακτική η αριστερά, κοινοβουλευτική και μη. Θέλουν να είναι εκείνοι οι οποίοι φαίνονται διαμαρτυρόμενοι, θέλουν να έχουν την αποκλειστικότητα ότι μόνο αυτοί αντιδρούν. Δυστυχώς μία μερίδα του ευρύτερου πατριωτικού χώρου, δεν έχει καταλάβει ότι οι καιροί έχουν αλλάξει. Ότι το να διαμαρτύρεσαι για κάποια καθημερινά πλέον προβλήματα, δεν σημαίνει ούτε ότι είσαι αριστεριστής, ούτε ότι στρέφεσαι στην παρανομία. Ας μην ξεχνούμε, και ας ενοχλεί κάποιους, ότι σε διαδηλώσεις έξω από την Βουλή τα μπλόκα των ΜΑΤ τα έσπασαν άνθρωποι με ελληνικές σημαίες, κάτι που δεν άρεσε σε κάποιες αριστερές ομάδες συγκεντρωμένων. Για αυτό και περιφρούρησαν την είσοδο της Βουλής. Επαναλαμβάνω και ας μην αρέσει σε κάποιους...
Μην τους χαρίσουμε το προνόμιο της διαμαρτυρίας.. Μην τους αφήσουμε να θεωρούν ότι μόνο αυτοί εκφράζουν την αντίθεση του λαού μας στα σχέδια της τρόϊκας για την νέα υποδούλωση μας.
Ας καταλάβουν όλοι ότι δεν ταυτιζόμαστε με κατεστημένες λογικές και απόψεις, με νεοφιλελεύθερους και μαρξιστές «σωτήρες». Ας διοχετεύσουμε θετικά την οργή και το παράπονο του λαού μας. Ας ορθώσουμε το δικό μας γαλανόλευκο μέτωπο αντίστασης και διαμαρτυρίας... ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters