Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

ΜΙΚΡΟΑΣΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΟΣ «ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ»

Του Πέτρου Ι. Νικολού
Ασκούμενου Δικηγόρου, Νομική ΕΚΠΑ

Η σύγχρονη εμπειρία πιστοποιεί με ακρίβεια την κόπωση, που υφίσταται η ελληνική κοινωνία. Μετά από πολύμηνους διαδοχικούς εγκλεισμούς, αναθεώρηση μέτρων περιορισμού χωρίς καμμία λογική ακολουθία, αποψίλωση θεμελιωδών μέχρι πρότινος ατομικών ελευθεριών και αδυσώπητη επιβολή πλέον εξαναγκαστικών εμβολιασμών σε τμήματα του πληθυσμού, ένα μέρος της υπνωτισμένης μας κοινότητος πνιγμένο από τη συστηματική καταπίεση και αρνούμενο να καταστεί εκουσίως θύμα ενός άριστα σκηνοθετημένου εμπαιγμού, επέλεξε γενναία την αντίσταση. Έχοντας ακινητοποιήσει κάθε μέσοαμύνης απέναντι στο κατεστημένο ήδη από την εποχή των συλλαλητηρίων για την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας, μία λαοθάλασσα χιλιάδων σκεπτομένων πολιτών επανέφερε στο πεδίον της μάχης το ύστατο όπλο συλλογικής αντίδρασης, το οποίο διαθέτει ο πολίτης στην αστική κλεπτοκρατίατων ολιγαρχών, το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και συναθροίζεσθαι. Ωστόσο, οι συγκεντρώσεις Ελλήνων αγνών και ελευθέρων το φρόνημα σε δεκάδες πόλεις σ' όλην την επικράτεια, οι οποίες βάφτηκαν ξανά στα χρώματα της γαλανόλευκης, με στόχο τη διεκδίκηση όλων όσα βίαια, αυταρχικά και ύπουλα μας αποστέρησαν, ήτοι εν ολίγοις την εξουσία αυτοδιαθέσεως, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και το δικαίωμα στην εργασία, δεν στάθηκαν ικανές να καταπνίξουν και να υπερνικήσουν τα μύχια πάθη μας. 

Όπως ακριβώς συνέβη πριν δύο χρόνια με τις μεγαλειώδεις συνάξεις για το Σκοπιανό ζήτημα, οπότε και τα παλιρροϊκά κύματα διαμαρτυρομένων μετετράπησαν εν μία νυκτί σε μία απλή ανάμνηση υπερφάνειας, χωρίς καμμία πρακτικά επιτευχθείσα αλλαγή, ομοίως οι μαζικές εξεγέρσεις κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού δεν είναι μυστικό πως ελλοχεύει ο κίνδυνος να λειτουργήσουν αντίστροφα από το επιδιωκόμενο, ήτοι αποσυμπιεστικά, ωσάν μία στιγμιαία βαλβίδα εκτονώσεως, η οποία θα συμπαρασύρει στο καιάδα της ματαιότητος το πλήθος των δοθέντων αγώνων. Οι αντοχές, η υπομονή και η διάθεση του συγχρόνου αλλοτριωμένου Νεοέλληνος να παλεύσει άχρι τέλους, με κάθε κόστος, για την περιφρούρηση των κεκτημένων του έχουν καταστεί ασυμβίβαστες με την ιδιότητα, την οποία έχει αποδεχτεί παθητικά για τον εαυτό του ως υποχειρίου της εκάστοτε ηγεσίας, οικειοθελούς πραιτωριανού τουκράτους και υποτεταγμένου δουλοπαροίκου μιάς κίβδηλης ελίτ, στην οποία ομνύει από χαμέρπεια και ψευδαίσθηση, ότι η τελευταία μεριμνά με μητρική στοργή για το καλό του. Ο μικροαστισμός, η απόλυτη προσήλωση στις επιταγέςενός κράτους-θεού, το οποίο διαθέτει εν είδει μονοπωλίου την αποκλειστική γνώση για τη σωτηρία μας από απειλές καθ' ημών των ιδίων ως μονάδων, αποτελεί την χρόνια νόσο από την οποία πάσχει ο μέσος θνητός στη βαλκανική μας επαρχία. Τυφλή εμπιστοσύνη στους κυβερνώντες, δαιμονοποίηση των αμφισβητούντων και υπερχειλίζων φόβος για οποιαδήποτε ρήξη ή και απλή διαφωνία με τους ασκούντες δημοσία εξουσία. Ακόμα και τώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι χάνουν κάθε μέσο βιοπορισμού, τιθέμενοι σε αναστολή, επειδή υπεραμύνθηκαν του δικαιώματός τους σε συναίνεση για μιά ιατρική πράξη στο σώμα τους, το πλειοψηφικό ρεύμα ορρωδεί να τους υπερασπιστεί προ του επικειμένου και εικαζομένου μένους της πολιτείας πάνω του.  

Η ως άνωθι εκλεπτυσμένη μορφή ραγιαδοσύνης δεν είναι το μοναδικό ενδημούν φαινόμενο στους κόλπους της ελληνικής κοινωνίας, το οποίο εμποδίζει την ανάπτυξη ενός υγιούς αντισυστημικού κινήματος. Η νεολαία, η οποία κατά γενική ομολογία από το 2018 κι εντεύθεν σημείωσε μία αποφασιστική μεταστροφή στις ιδεολογικές της τάσεις, συντασσομένη εν πολλοίς με την Πατρίδα και ενάντια στην παγκοσμιοποίηση, έχει πέσει θύμα μιάς στρεβλής νοοτροπίας για τον τρόπο διεξαγωγής του εθνικιστικού αγώνος. 
Η ακατάβλητη ισχύς των μέσων κοινωνικής δικτυώσεως, η εύκολη και εκ του ασφαλούς ψηφιακή αντιπαράθεση με τον ανθελληνισμό και την υποδούλωση, αλλά και η γεωμετρικής προόδου εμφάνιση απειραρίθμων σελίδων πατριωτικών και εθνικιστικών έχουν σπείρει στη συνείδηση της απείρου και ευπίστου νεολαίας την ψευδεπίγραφη εντύπωση πως ο Εθνικισμός άρχεται και εξαντλείται σε κοινοποιήσεις στο instagram και παρακολούθηση χιουμοριστικών βίντεο για τις γκάφες ή τις αντιφάσεις του πρωθυπουργίσκου, την έχουν κρατήσει μακριά από την επαφή με την κοινωνία και τα προβλήματά της και την έχουν εγκλωβίσει σ' ένα δωμάτιο τεσσάρων τοίχων, αφ' όπου καμμία ριζική αλλαγή προς το συμφέρον του Έθνους δεν πρόκειται να επέλθει. 
Στον αντίποδα ενός ψηφιακού εθνικισμού, ο οποίος καταδικάζει στη νωθρότητα και τη μαλθακότητα τις νέες γενεές, ελάχιστες ελληνορθόδοξες συλλογικότητες προσφέρουν στους νέους θύλακες αληθινής αντιστάσεως, καλώντας τους σ' έναν αγώνα με πραγματικές θυσίες, ο οποίος δεν διέρχεται μέσα από ακίνδυνες πλοηγήσεις σε χρηματοδοτούμενες ''πατριωτικές'' πλατφόρμες, αλλά μέσα από διαδηλώσεις, πορείες, ακτιβισμό και εθελοντικές πρωτοβουλίες, οι οποίες θα ακονίσουν τα μαχητικά αντανακλάστικά τους και θα τούς μυήσουν σε μία άλλη στάση ζωής, η οποία σιχαίνεται την κατάντια τουμπουρζουαζού και εδράζεται σε προγονικά πρότυπα ανδρείας και αρετής με κώδικα αξιών, που τούς υπαγορεύει την αυταπάρνηση για την Ιδέα και τον Χριστό. 

Κάθε λαός, όπως ο δυστυχής δικός μας, με σοβαρά προβλήματα ταυτότητας και προσανατολισμού στην ιστορία και τον κόσμο, είναι σαφές πως, αν δεν επενδύσει στη δύναμη της νεολαίας του, υπερφαλαγγίζοντας τους δουρείους ίππους ενός ωραιοποιημένου εικονικού εθνικισμού, τον οποίο άπαντες ασπάζονται αζημίως, προορίζεται να κυριευθεί από τη φυσική κατάληξη της ιδιωτεύσεως των μελών του, τον μικροαστισμό της ουταδινότητας και της λιποψυχίας.


ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters