Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

ΟΤΑΝ ΕΒΡΕΧΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΟΜΠΡΕΛΑ


Του Παναγιώτη Λιάκου

Όταν τμήμα του λαού σού απευθύνει υβριστικό σύνθημα 56 ετών, που φώναζαν εναντίον του πατρός σου, κάτι δεν κάνεις καλά…

Υπάρχει ένα σημείο στην πολιτική, όπου κάποια κυβέρνηση, ό,τι και να κάνει, θα της βγει ανάποδα -ακόμα και οι σωστές και αναγκαίες πρωτοβουλίες της θα φανούν δυσάρεστες, απωθητικές, έως και εξοργιστικές στον λαό. Αυτό συνήθως συμβαίνει όταν πολλά σφάλματά της έχουν σωρευτεί, η σωρευμένη μάζα της λιμνάζουσας λαϊκής δυσαρέσκειας ξεπεράσει ένα συγκεκριμένο σημείο «βρασμού» και το εκρηκτικό μείγμα πυροδοτηθεί από κάποιο μείζον γεγονός ή από κάποιο που είναι μεν ήσσονος σημασίας, αλλά έχει μεγάλη συμβολική ισχύ.

Για να συμβεί αυτό υπάρχει μια απαραίτητη προϋπόθεση: Οι κυβερνητικοί θα πρέπει να αγνοούν την πραγματικότητα και να χρησιμοποιούν σαν μπούσουλα για τις αποφάσεις τους τις προσωπικές ιδεοληψίες τους. Ο,τι δεν τους αρέσει δεν θα το θεωρούν αληθινό ή έστω σημαντικό…

Στην πρόσφατη πολιτική Ιστορία, το είδαμε με τον Τσίπρα και τη Συμφωνία των Πρεσπών (γεγονός τεράστιας εθνικής σημασίας και τρομερής ισχύος σε επίπεδο συμβολισμών). Τα εκατομμύρια που διαδήλωναν εναντίον της κατάπτυστης συμφωνίας ήταν, για την αριστερίστικη παρέα Τσίπρα, «ακροδεξιοί, γραφικοί, προγονόπληκτοι και αρχαιόπληκτοι, συνοικιακοί Μεγαλέξανδροι, εθνικιστές, θρησκόληπτοι». Εκεί ακριβώς ξεπεράστηκε κάθε όριο ανοχής και, από εκείνο το σημείο και πέρα, ό,τι κι αν σκαρφιζόταν το επικοινωνιακό επιτελείο του Σύριζα, είχε το αντίθετο αποτέλεσμα από το προσδοκώμενο.

Στην παρελθούσα διετία, όπου κυριαρχεί σε διάφορα πεδία του δημόσιου βίου ο κύκλος συμφερόντων της οικογένειας Μητσοτάκη -με εκπρόσωπό τους τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη– μαζεύτηκαν αρκετά σύννεφα δυσαρέσκειας των λαϊκών μαζών. Το χρώμα αυτών των νεφών άρχισε να σκουραίνει αρκετά με τις ποδηλατάδες του πρωθυπουργού (με παρέα και χωρίς μάσκες) στην Πάρνηθα εν μέσω καραντίνας, με τα κορονοτσιμπούσια στην Ικαρία και με το αδιάκοπα νταηλίδικο υφάκι του στρατηγού τσέπης Χαρδαλιά στις ενημερώσεις του πόπολου για τον κορονοϊό.

Οι Έλληνες ένιωσαν να τραμπουκίζονται -κυρίως λεκτικά, οικονομικά και σε ζητήματα προσωπικών ελευθεριών- από την εξουσία και είδαν ορισμένες μειοψηφικές ομάδες να αντιμετωπίζονται ως «προνομιούχοι». Αυτό γινόταν επί μήνες, σε κοινή θέα, απροκάλυπτα. Πολύτιμη σύμμαχος της κυβερνητικής αυθαιρεσίας, τα ενσωματωμένα στο σύστημα ΜΜΕ.

Έχουμε πρωθυπουργό που πρόσφατα διαπίστωσε ότι «υπάρχουν άνθρωποι εξαρτημένοι από τον μισθό τους»

Η ανισότητα των Ελλήνων απέναντι στον νόμο και οι αρνητικές διακρίσεις σε βάρος της πλειονότητας των πολιτών είναι πάγιο χαρακτηριστικό της διετίας Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός δεν ενδιαφέρθηκε καν να κρατήσει τα προσχήματα. Οι δραστηριότητες, τα ήθη, τα έθιμα της πλειοψηφίας (εκκλησιασμός, εορταστικές συνάξεις που συνδέονται με θρησκευτικές γιορτές κ.ά.) μάλλον του θυμίζουν τη δέσμευσή του να πολεμήσει τον «νατιβισμό», γι’ αυτό και τα εμπόδισε όσο κανείς άλλος.

Από την άλλη, εκτέλεσε στο ακέραιο τα καθήκοντα του νεοταξίτη οπλίτη, που λαμβάνει μέρος σε εθνοαποδομητική επιχείρηση. Επέτρεψε όλες τις μαζικές εκδηλώσεις που έρχονται σε αντίθεση με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις και τις κοινωνικές αντιλήψεις της πλειονότητας (αυτομαστιγώματα ισλαμιστών, γκέι πράιντ, πορείες υπέρ του Κουφοντίνα κ.ά.). Η πρόφαση της πανδημίας ίσχυσε στην περίπτωση των πολλών, αλλά όχι στις συνάξεις των μειοψηφιών. Σε αυτό βοήθησε πολύ και το κομμάτι της εξουσίας, που φέρει το ιερό όνομα «Δικαιοσύνη» (δίχως να έχει απομείνει κάτι από την ουσία αυτού του ονόματος). Στην Ελλάδα αυτό που αποκαλείται Δικαιοσύνη χρησιμοποιείται απλώς για να επικυρώνει τις αποφάσεις των ισχυρών – σαν τον διαιτητή των αγώνων πυγμαχίας, που σηκώνει το χέρι του ισχυρότερου και του ταχύτερου, όχι του δικαιότερου.

Δεν πέρασαν απαρατήρητες οι παρεμβάσεις της «Δικαιοσύνης», που θεώρησε ως «διασπορά ψευδών ειδήσεων» τις απόψεις επιστημόνων οι οποίοι διαφωνούσαν με τη γνώμη που βόλευε την κυβέρνηση.

Αυτό, φυσικά, δεν αποτελεί άσκηση πολιτικής από την πλευρά των πρωθυπουργού, αλλά επίδειξη δύναμης και ώθηση της κοινωνίας σ’ ένα χαμηλότερο ηθικό και πνευματικό σημείο, και υποβιβασμό του συλλογικού βίου σε προηγούμενο εξελικτικό σημείο. Από τη δημοκρατία περάσαμε στη φεουδαρχία και στον φατριασμό!

Και τώρα ο κ. Μητσοτάκης, διαπιστώνοντας ότι η μαζικότητα του εμβολιαστικού προγράμματος δεν είναι εκείνη που θα επιθυμούσε, θυμήθηκε αυτό που είχε πει στις 6 Νοεμβρίου 2020: «Γνωρίζω πως υπάρχουν άνθρωποι εξαρτημένοι από τον μισθό τους». Γι’ αυτό κόβει τον μισθό στους ανεμβολίαστους, ώστε να τους υποχρεώσει να εμβολιαστούν…

 

 https://www.newsbreak.gr/apopseis/248867/otan-evreche-politiki-kratoyse-omprela-iii/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters