Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

ΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΒΥΘΙΣΤΗΚΕ ΣΤΙΣ ΛΙΜΝΕΣ


Του Ανδρέα Μητσόπουλου

Δικηγόρου-Συγγραφέως

Αναδημοσιευμένο από την εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ»

Παρήλθαν σχεδόν τρία έτη από την αποφράδα ημέρα της 25ης Ιανουαρίου 2019, κατά την οποία οι αριστεροί εθνομηδενιστές της κυβερνήσεως Τσίπρα και τα πρόθυμα δεκανίκια τους, κυρώνοντας την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών, παρέδωσαν στους Σλάβους, την Ιστορία, το Όνομα, την Γλώσσα και την Ταυτότητα της Μακεδονίας μας. Μετέτρεψαν τους Σκοπιανούς σε συνιδιοκτήτες της Δόξας και του Κλέους του Φιλίππου του Β΄ και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, την στιγμή που οι Σλάβοι εμφανίστηκαν στην περιοχή, περίπου 14 αιώνες μετά την ίδρυση του Μακεδονικού Βασιλείου, τον 7ο αιώνα π.Χ. από τον Περδίκκα τον Α΄ της Δυναστείας των Τημενιδών ή Αργεαδών. Κύρωσαν μια συμφωνία που προωθεί τον ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟ και όχι τον Αλυτρωτισμό των Σκοπιανών, δεδομένου ότι με βατήρα αυτή την συμφωνία, οι τελευταίοι ενδέχεται να εγείρουν στο μέλλον εδαφικές αξιώσεις σε ελληνικά εδάφη που ποτέ δεν κατείχαν και να ομιλήσουν για ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ σλαβικές μειονότητες εντός της ελληνικής επικράτειας.

Αυτός ο αντεθνικός στόχος της αμφισβητήσεως της ελληνικότητος ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, που υλοποιήθηκε με καθυστέρηση 70 ετών, γεννήθηκε και γιγαντώθηκε στα μαύρα χρόνια που τα εγχώρια όργανα του Στάλιν προσπαθούσαν να επιβάλουν στην Ελλάδα, ερυθρά κομμουνιστική δικτατορία και να ιδρύσουν σταλινικά προτεκτοράτα σε Μακεδονία και Θράκη. Νικήθηκαν όμως χάρις την ανδρεία του Εθνικού Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας της περιόδου 1944-1949 που εμπόδισαν τους μπολσεβίκους, πολιτικούς προγόνους της σύγχρονης εθνομηδενιστικής Αριστεράς, να προκαλέσουν τότε, τον εδαφικό ακρωτηριασμό της Πατρίδος μας, κρατώντας με περίσσια ανδρεία και ηρωισμό, τη Μακεδονία και τη Θράκη στον εθνικό κορμό της Ελλάδος μας, μετά την επικράτηση των Ελλήνων Πατριωτών στα Εθνικά Βουνά της Νίκης, ΓΡΑΜΜΟ και ΒΙΤΣΙ τον Αύγουστο του 1949.

Το αφήγημα της Συμφωνίας των Πρεσπών, ότι δηλαδή μετά την υπογραφή της ως άνω ενδοτικής συμφωνίας, θα αποσπαστούν οι Σκοπιανοί από την αγκαλιά της εχθρικής για τα ελληνικά συμφέροντα Τουρκίας και θα ενταχθούν στην σφαίρα επιρροής της Ελλάδος, πλέον έχει βυθιστεί στον πυθμένα των Πρεσπών. Ήδη οι Υπουργοί Αμύνης των δύο εχθρικών προς την Ελλάδα χωρών, προχώρησαν λίαν προσφάτως, τον Αύγουστο του 2021, στην υπογραφή πενταετούς συμφωνίας Στρατιωτικής-Οικονομικής Συνεργασίας, Άγκυρας και Σκοπίων, βάσει της οποίας προβλέπεται σταδιακή κατανομή κονδυλίων εκ μέρους της Τουρκίας ετησίως, τα οποία θα διατίθενται για τον εκσυγχρονισμό και την ισχυροποίηση των ενόπλων δυνάμεων των βορείων γειτόνων μας.    

Η καταστρατήγηση της Συμφωνίας των Πρεσπών εξάλλου, εκ μέρους των Σκοπιανών ήταν έκδηλη κατά την διεξαγωγή των θερινών αθλητικών διοργανώσεων ήτοι του ευρωπαϊκού κυπέλλου ποδοσφαίρου (euro) και των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, κατά τις οποίες, οπαδοί και αθλητική ομοσπονδία ομιλούσαν περί «Μακεδονίας» και ουχί περί «Βορείου Μακεδονίας», όπως προβλέπει η Συμφωνία. Σε όλα αυτά τα παράδοξα, ουδεμία ουσιαστική αντίδραση και πρόθεση καταδίκης των αρμοδίων υπήρξε, από την πλευρά της κυβερνήσεως Ζάεφ.

Ούτε όμως η ελληνική κυβέρνηση Μητσοτάκη αντέδρασε έντονα στις ως άνω έκνομες και αντισυμβατικές συμπεριφορές, καταπίνοντας σχεδόν αμάσητα, τον εμπαιγμό που υφίσταται η Πατρίδα μας από τους Σκοπιανούς. Η κυβέρνηση άλλωστε, παρουσιάζεται ανακόλουθη ως προς τις προεκλογικές υποσχέσεις και εξαγγελίες της, ότι θα προβεί στις προσήκουσες ενέργειες ώστε να περιοριστούν οι εθνικές βλάβες που προκάλεσαν οι Πρέσπες. Ποια η βελτίωση της κατάπτυστης συμφωνίας των Πρεσπών λοιπόν; Ποιες οι κυρώσεις κατά των Σκοπιανών που καταστρατηγούν ακόμα και αυτήν την χείριστη για τα ελληνικά δίκαια, συμφωνία, δεδομένου ότι δεν την τηρούν και αποκαλούν σε όλες τις εκφάνσεις και δραστηριότητες τους, το εθνικά ανομοιογενές κρατίδιο τους, ως «Μακεδονία» έχοντας ήδη καταργήσει την χρήση του γεωγραφικού προσδιορισμού «Βόρεια»; Μετά απ' όλα αυτά τα σλαβικά τερτίπια, ποιος Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος τόλμησε να ζητήσει την ακύρωση αυτής της αντεθνικής συμφωνίας;  

Κατόπιν τούτων, η επικείμενη κύρωση από την ελληνική Βουλή των μνημονίων συνεργασίας Αθηνών και Σκοπίων που αφορούν κυρίως την επιτάχυνση των διαδικασιών εντάξεως της «««Βορείου Μακεδονίας»»» στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την οικονομική συνεργασία των δύο χωρών και θα σημάνει την οριστική σταθεροποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, θα πρέπει να αποφευχθεί με κάθε τρόπο είτε από την παρούσα είτε από τις επόμενες κυβερνήσεις. Προς τον παρόν οι ως άνω διαδικασίες έχουν «παγώσει» από την κυβέρνηση, η οποία τελεί υπό τον φόβο σφοδρών εσωκομματικών αντιδράσεων στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Ας αναλογιστούν άπαντες τις ευθύνες τους έναντι της Ελλάδος, σκεπτόμενοι ταυτοχρόνως ότι κάθε κυβέρνηση και κομματικός σχηματισμός που βλάπτει τα Εθνικά Δίκαια, καταβαραθρώνεται πολιτικά, αργά ή γρήγορα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πλήρωσε το τίμημα για την απόφασή του να βλάψει τα Εθνικά Συμφέροντα με το ξεπούλημα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ, έστω κι αν ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας, παραλαμβάνει ανερυθρίαστα, βραβεία για την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Σαφέστατα, το πολιτικό κόστος θα είναι πολλαπλάσιο για μία έστω και κατ’ όνομα Κεντροδεξιά κυβέρνηση, της οποίας καλώς ή κακώς, η κύρια δεξαμενή ψηφοφόρων της προέρχεται από τον Χώρο των Ελλήνων Πατριωτών. Ανθρώπων πολιτικά εγκλωβισμένων και ιδεολογικά απογοητευμένων, οι οποίοι εδώ και χρόνια δεν βρίσκουν διεξόδους και αναμένουν εναγωνίως, την σύμπηξη ενός Σοβαρού, Ισχυρού Δεξιού Πατριωτικού Πόλου, ο οποίος διακηρύσσοντας και διατρανώνοντας μία υπερήφανη Εθνική Πολιτική, με γνώμονα και πυξίδα τις Αρχές και τις Αξίες του Έθνους των Ελλήνων, θα δώσει τέλος στη μεταπολιτευτική παρακμή.    

Η Ιστορία της Μακεδονίας μπορεί να παρεδόθη εν μέρει στους Σλάβους. Η Ελλάς όμως, μολονότι εν έτει 2021 παραπαίει οικονομικά και έχει αφεθεί στην τύχη της από τους σύγχρονους εθνοαποδομητές των τελευταίων ετών, θα αναγεννηθεί. Όσο υπάρχουν Φλογεροί Έλληνες Πατριώτες, οι Νέες Ημέρες Εθνικού Κλέους είναι δεδομένες. Τα δεκάδες ογκώδη συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα, αλλά και εκτός συνόρων αυτής, όπου υπάρχει Ελληνισμός, ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, την περίοδο 2018 και 2019, απέδειξαν ότι ο Ελληνικός Λαός διαθέτει ακόμη ενεργά εθνικά αντανακλαστικά και είναι αποφασισμένος να αγωνιστεί δυναμικά για να πάρει πίσω την Πατρίδα του. Την Ελλάδα μας, που οι εθνικοί ολετήρες επιδιώκουν να παραδώσουν κομμάτι-κομμάτι στους εχθρούς του Έθνους.

Η Μακεδονία ξεπουλήθηκε αλλά δεν χάθηκε ακόμη. Ο Αγώνας πρέπει να συνεχιστεί και θα είναι Αγώνας για την Εθνική Αναγέννηση της Πατρίδος. Έχουμε Ιερό Χρέος να προστατεύσουμε την Ελλάδα μας, να την αναστήσουμε, να την ισχυροποιήσουμε και γιατί όχι, να ολοκληρώσουμε όταν οι καιροί το επιτρέψουν, την ημιτελή Επανάσταση του 1821 και του 1912. Προς πείσμα των ανθελλήνων, τα Πεπρωμένα της Ελληνικής Φυλής θα εκπληρωθούν. Υπομονή και κουράγιο Συνέλληνες. Η τελική Νίκη θα είναι του Έθνους.

 

ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters