Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

Η ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΔΕΞΙΑ Ο ΑΝΤΙΠΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΝΟΥΣΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΕΩΣ

Του Χαράλαμπου Β. Κατσιβαρδά
Δικηγόρου Παρ’ Αρείω Πάγω

«Τόσα και τόσα μπροστά στα μάτια μας.

Είδαμε οράματα παράξενα..

Γιατί γνωρίσαμε πολύ τούτη την μοίρα μας

Στριφογυρίζοντας μέσα σε σπασμένες πέτρες,

Τρεις ή έξη χιλιάδες χρόνια

Ψάχνοντας σε οικοδομές γκρεμισμένες,

Που θα είταν ίσως το δικό μας σπίτι..»

         Γ.Σεφέρης

Το μεθυστικό άρωμα ενός «θηλυκού» στην εξουσία εδραιώνει τα διαχρονικά θεμέλια της, κατά φύσην εξακολούθηση, της, εις το διηνεκές, κινήσεως, του σύμπαντος αρμονικού κόσμου, τουλάχιστον εκ πρώτης όψεως, ένεκεν και συνεπεία, των αλλεπάλληλων μέχρι τούδε, παρά φύση, εκασταχού εις την Ευρώπη, πολιτικών συμμαχιών των νεοφιλελεύθερων παγκοσμιοποιητών.

Η ανάδειξη της Πατριωτικής Δεξιάς τοιουτοτρόπως ανέδειξε γηθοσύνως τα μείζονα προβλήματα της θεσμικής αβελτηρίας της Ευρώπης η οποία δια του επαγγελλόμενου κόλουρου κοινωνικού της προγράμματος, έχει εσχάτως μετασχηματιστεί εις μία γραφειοκρατική ελίτ, άνευ συλλογικού οράματος και διάθεσης να προάγει θεμελιώδες ανθρώπινες αρχές και αξίες.

Το υφιστάμενο υπερεθνικό οκνηρό μόρφωμα της Ευρώπης εξαντλείται εις τα ευχολόγια, προάγοντας εν ακαρεί χρόνω, το μονολιθικό πρόγραμμα της νεοπαγούς Φεουδαρχίας της καινοφανούς Νέας Τάξης Πραγμάτων της πολύφερνης παγκοσμιοποιήσεως της ολιγομελούς θεσμικής ελίτ.

Η επιβίωση των κοινωνικών κυττάρων και την προόδου ενός λαού ερείδεται εν τοις πράγμασι εις την ιδιοπροσωπία του, εις την διαχρονική του παράδοση, την ετερότητα της γλώσσας, την μοναδικότητα της Ιστορίας του, δηλονότι εις το αμάλγαμα των θεμελιακών τούτων αξιών, σμιλεύεται η ταυτότητα και νοηματοδείται οργανικώς, η συνέχεια ενός έθνους εις την αδυσώπητη πορεία εν γένει της Ιστορίας.

Τα έθνη διασφαλίζουν την πολιτισμική μοναδικότητα οικοδομώντας μηχανισμούς αντίστασης εις τον παραλλαγμένο ολοκληρωτισμό της ισοπεδωτικής παγκοσμιοποιήσεως του νεοφιλελεύθερου μονισμού.

Η αδήριτος ανάγκη, να δημιουργηθούν οικονομικά αυτοδύναμα έθνη, με ισχυρά ταυτότητα ουδόλως συνεπάγεται αυτοδικαίως διεθνής απομόνωση, εις τον αντίποδα, προλειαίνει το έδαφος δια την επέλευση της αρμονικής συνύπαρξης μετά των εθνών, την γόνιμη όσμωση, την ποθητή αλληλοπεριχώρηση των εθνών, η οποία νομοτελειακά και εκ των ων ούκ άνευ, άγει ευθύς εφεξής τα έθνη, εις την ειρηνική συνύπαρξη και την εμπέδωση του αμοιβαίου σεβασμού.

Τουναντίον, η επονείδιστος παγκοσμιοποίηση συνιστά ένα ιδεολόγημα το οποίο προϋποθέτει κεκαλυμμένα τον πολιτισμικό εξανδραποδισμό, όλων των υπολοίπων, εις την δήθεν κοσμο-κρατορία του ενός υπέρτερου έθνους, το οποίο δρα με κλεψίτυπα, σφετεριζόμενο τους πολιτισμούς των άλλων εθνών και ίνα το επιτύχει τούτο, εξαπολύει προσχηματικα οικονομικούς πολέμους αλλά και επιστρατεύοντας εν τω άμα,  την φαιά προπαγάνδα των μηχανισμών εξουσίας, ούτως ώστε, να αναβαπτισθεί η ανθρωπότητα με τον κίβδηλο πολιτισμό των κοσμο-εξουσιαστών.

Σήμερον, δια της περίτρανης νίκης του Πατριωτικού συνασπισμού, αναγεννιέται άρδην η ελπίδα της Ευρώπης των αρχών και των αξιών, της χριστιανής αυτοτέλειας και του σεβασμού προς την οικογένεια και τους παραδοσιακούς θεσμούς, προς αντίκρουση της χάλκευσης αυτών και της συνακολούθου αποθεώσεως του ατομοκεντρισμού και του «πανηδονισμού» των άθλιων παγκοσμιοποιητών.

Τα ηροστράτεια σύνδρομα της Ευρώπης, υπό την καθοδήγηση και σιδηρά επιβολή των ολοκληρωτικών παγκοσιμοποιητών θα εκλείψουν όπως η «οικειοφοβία» και ο δοτός «αλλοκεντρισμός» με αποτέλεσμα, τα κράτη-έθνη, είθε να επανεύρουν τον βηματισμό του προς μία ισχυρή Ευρώπη με συλλογικό όραμα, αλληλέγγυα προς τα ασθενέστερα κράτη.

Η νίκη αυτή αποτέλεσε βραδυφλεγή βόμβα εις την παγκόσμια ελίτ και εις το παγκόσμιο οικονομικό και αντι-εθνικό κατεστημένο της δρομολογούμενης μείζονος επανεκκίνησης η οποία, αντιμετωπίζει στυγνά τους ανθρώπους ως σκύβαλα-πειραματόζωα, ικανά και πρόσφορα, να υπηρετούν τις βουλές και τα κελεύσματα της ολότητας, τις αρχές τις οποίες χαράσσει ανεπαίσχυντα η ελίτ.

Μετά ταύτα, αναμένουμε επί τη πράξει προκειμένου να διαπιστώσουμε τις δομικές αυτές τεκτονικές αλλαγές εις το παγκόσμιο στερέωμα, καθώς και πως θα επηρεάσει θετικά το εγχώριο άνωθεν ερριζωμένο, ξενόδουλο και ξενοκίνητο, πολιτικό κατεστημένο, πέραν από τους επιφανειακούς ιδεολογικούς χρωματισμούς, διότι η πολιτική σκέψη εις την Ελλάδα, δυστυχώς διατηρείται εις χαμηλότατο επίπεδο, συνεργεία, των εξωνημένων και τελούντων εις διατεταγμένη υπηρεσία μέσων μαζικής εξαπατήσεως, τα οποία, διασπείρουν κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή ψευδείς ειδήσεως, επί τω τέλει να διαβουκολών τον λαό και να παρελκύουν την κοινή γνώμη προς μία στρεβλή κατεύθυνση παρασιωπώντας δολίως την αντικειμενική αλήθεια και το ζωτικό υπέρτερο συμφέρον του καθημαγμένου λαού.

 

ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters