Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΣΜΕΥΟΥΝ 15 ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΠΟ ΕΒΡΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ


Της Κύρας Αδάμ

Αλωνίζουν οι Τούρκοι ανενόχλητοι σε Ικαρία, Σάμο, Λέσβο, Αη Στράτη, Λήμνο και στη βραχονησίδα Τζουράφα

Ο πρωθυπουργός, ο ΥΠΕΞ, ο ΥΕΘΑ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και σύσσωμη η κυβέρνηση δηλώνουν επανειλημμένα ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να επιτρέψει αμφισβήτηση ελληνικής κυριαρχίας και δεν πρόκειται να παραδώσει ούτε σπιθαμή.

Τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης, που θα κατατεθούν, δείχνουν ότι οι αρμόδιοι έχουν μπερδέψει τη σπιθαμή με τα ναυτικά μίλια και κυρίως ότι αδυνατούν να προασπίσουν την ελληνική κυριαρχία σε νομικό και διπλωματικό πλαίσιο.

Μέσα στον Οκτώβριο, η Αγκυρα, βασιζόμενη στην ελληνική αδυναμία, εκτελεί ασκήσεις με πυρά στο Αιγαίο εντός των ορίων του FIR Αθηνών/Κων/λης, ήτοι από τις εκβολές του Εβρου μέχρι 15 ν.μ. ανατολικά του Καστελόριζου σε 15 περιοχές, πέντε εκ των οποίων καταλαμβάνουν ελληνική κυριαρχία των νήσων Ικαρίας, Σάμου, Λέσβου, Αη Στράτη, Λήμνου και της βραχονησίδας Τζουράφα. Οι ασκήσεις αυτές αφορούν επανδρωμένα τουρκικά αεροσκάφη, κυρίως F-16, σε συνεργασία με πλοία επιφανείας και αεροσκάφη ανεφοδιασμού εν πτήσει. Με βάση τη μέχρι σήμερα πολιτική διεκδικήσεων της Τουρκίας, η περιοχή βρίσκεται ανατολικά κυρίως του 25ου μεσημβρινού, με διαχωριστική γραμμή την τουρκική περιοχή θαλάσσιας έρευνας και διάσωσης ( Tu-SAR) που παράνομα και αυθαίρετα όρισε η Τουρκία με νόμο το 2001, την οποία επέκτεινε από το ύψος της Νάξου νοτιοανατολικά το 2020 προκειμένου να καλύπτει και την τουρκολιβυκή ΑΟΖ ( χάρτης 1 με κόκκινο χρώμα).

Οπως φαίνεται στον χάρτη που αποκαλύπτει η «κυριακάτικη δημοκρατία», η Τουρκία εκτελεί 15 ασκήσεις. Στις περιοχές Νο 1, 2, 3, 4, 13 και 9 (όπως φαίνεται στον χάρτη με κόκκινο χρώμα) εκτελούνται ασκήσεις της Τουρκίας με πραγματικά πυρά και καταλαμβάνουν ελληνική κυριαρχία. Προς άρση κάθε αμφιβολίας, παρανόησης ή παρερμηνείας, η «κυριακάτικη δημοκρατία» αποκαλύπτει τις ελληνικές διεθνείς αγγελίες με τις οποίες η Αθήνα ενημερώνει τη διεθνή κοινότητα και διεθνείς οργανισμούς ότι η Τουρκία με τις ασκήσεις της καταλαμβάνει ελληνική κυριαρχία.

Φαίνεται όμως ότι τα διαβήματα και τα «ποιήματα» της διεθνοποίησης είναι λίαν ατυχείς ενέργειες, και τούτο διότι, μολονότι η Ελλάδα ενημερώνει με τις αγγελίες της το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, τις χώρες της Ε.Ε. κ.λπ., εντούτοις δεν υπάρχει καμιά ανταπόκριση. Αποτελεί παγκόσμιο παράδοξο η κυβέρνηση να δηλώνει διεθνώς ότι η Τουρκία καταλαμβάνει ελληνική κυριαρχία με στρατιωτικά μέσα (και σε τρεις περιπτώσεις να έχει εγκατασταθεί μόνιμα η Τουρκία τρία χρόνια σε αυτές τις περιοχές) και να μη χρησιμοποιεί το νομικό πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου για να κόψει τη φόρα της Τουρκίας άπαξ και διά παντός.

Οι περιοχές 10 και 11 μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου εισέρχονται εντός του FIR Αθηνών και της διεθνούς θάλασσας κατά 12 ν.μ. Αυτή τη διεθνή θάλασσα η Αγκυρα τη μετατρέπει σε χωρικά ύδατα, δηλαδή σε τουρκικά χωρικά ύδατα και επικράτεια. Αυτό είναι αποτέλεσμα της συμφωνίας Ελλάδας – Τουρκίας τον Αύγουστο του 2019, με την οποία η κυβέρνηση αποδέχθηκε ότι η περιοχή ανατολικά της Ρόδου κείται στη Μεσόγειο και όχι στο Αιγαίο, ενώ οι περιοχές 11 και 12 αποτελούν περιοχές τουρκικών ερευνών υδρογονανθράκων.

Η περιοχή Νο 15 βορείως της Ρόδου επικαλύπτει την τερματική περιοχή ελιγμών των πολιτικών αεροσκαφών προς και από το διεθνές αεροδρόμιο της Ρόδου, με αποτέλεσμα να διακυβεύεται η ασφάλεια των πτήσεων, να αλλάζει η διαδρομή προσέγγισης και αναχώρησης, αυξάνοντας κατά πολύ τον χρόνο και το κόστος κάθε πτήσης.

Οι περιοχές 5, 6, 7, 8 με μπλε χρώμα, σε συνδυασμό με τη Νο 2 περιοχή με κόκκινο χρώμα, πιέζουν με ασφυκτικό κλοιό τη Λέσβο και απαγορεύουν, όσον χρόνο ενεργοποιούνται οι τουρκικές περιοχές, κάθε πρόσβαση τη νήσου με Χίο, Λήμνο και ηπειρωτική Ελλάδα.
Ο χάρτης Νο 1 με τις 15 περιοχές βασίζεται στις επίσημες διεθνείς αγγελίες που έχει εκδώσει η ελληνική κυβέρνηση και στην αλληλογραφία που έχει υπάρξει για τις τουρκικές ασκήσεις μεταξύ ΥΠΑ, Ελλάδας και Τουρκίας. Αυτόν τον χάρτη με την επίσημη αλληλογραφία όφειλε η κυβέρνηση να τον καταθέσει στην Ε.Ε. και να απαιτήσει, έστω με μόνιμο βέτο, την απομάκρυνση της Τουρκίας από την Ε.Ε. και τον αποκλεισμό της από τα κοινοτικά κονδύλια.

Πέραν αυτών, η Τουρκία εκτελεί σε μόνιμη βάση επίσης τον Οκτώβριο ασκήσεις με UAVs (μη επανδρωμένα αεροσκάφη), με δρομολόγια (σουλάτσα) από Ρόδο μέχρι Θάσο και επιστροφή, κατακερματίζοντας και αποσαθρώνοντας την έννοια της ελληνικής κυριαρχίας. Και τούτο διότι, όπως φαίνεται στον χάρτη Νο 2, οι περιοχές και η διαδρομή καταλαμβάνουν ελληνική κυριαρχία, η οποία φαίνεται με μπλε χρώμα. Τα στοιχεία αυτά, απλά και αδιάφορα, τα υποστηρίζει η ελληνική κυβέρνηση, η οποία ενημερώνει σχετικά όλους τους διεθνείς οργανισμούς, Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, χωρίς δυστυχώς πάλι καμιά ανταπόκριση.

Η κυβέρνηση δεν αποδομεί τους παράλογους και έωλους ισχυρισμούς της Αγκυρας περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών

Από τον Απρίλιο του 2021 η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τη δήλωση Δένδια στην Αγκυρα ότι «εξοπλίζουμε τα νησιά διότι δεχόμαστε απειλή» έχει οδηγήσει τη χώρα σε εξελικτική εθνική βλάβη, διότι έδωσε την ευκαιρία στην Τουρκία να υποστηρίζει εμπράκτως, διεθνώς και συνεχώς ότι τα νησιά της Συνθήκης της Λωζάννης παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ότι θα παραμείνουν αποστρατιωτικοποιημένα. Την πλήρη αποστρατιωτικοποίηση των νήσων θέτει τώρα η Τουρκία ως προϋπόθεση για την έναρξη διαλόγου με την Ελλάδα.

Η ανεξέλεγκτη συναισθηματική ή κομματική έκρηξη του Ελληνα ΥΠΕΞ στην Αγκυρα αποτέλεσε αποδοχή παραβίασης της Συνθήκης της Λωζάννης.

Ακόμα και το άρθρο 51 του Καταστατικού του ΟΗΕ προβλέπει εξοπλισμό των νήσων από την Ελλάδα μόνο όταν έχει δεχθεί επίθεση. Μολονότι η θέση αυτή του κ. Δένδια προκάλεσε εξελικτική εθνική βλάβη και μολονότι είναι αντίθετη με την πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, εντούτοις στην Ελλάδα προβλήθηκε ως επιτυχία διότι κανένας αρμόδιος ή ειδικός στο θέμα δεν επεσήμανε τους κινδύνους της δήλωσης Δένδια.
ΟΥΤΕ ο κ. Δένδιας ούτε η κυβέρνηση μπήκαν στον κόπο να προχωρήσουν σε διορθωτική δήλωση για την αποκατάσταση της πραγματικότητας: Η Ελλάδα δεν παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάννης, διότι διαθέτει στα νησιά μόνο τις δυνάμεις που προβλέπει η Συνθήκη της Λωζάννης, οι οποίες είναι ικανές να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απειλή δεχθεί η Ελλάδα, από όπου και αν προέρχεται.

Από τον Απρίλιο του 2021 μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν χρησιμοποιεί τα διεθνή αποδεικτικά στοιχεία για να αποδομήσει σημείο προς σημείο τους παράλογους και έωλους τουρκικούς ισχυρισμούς περί αποστρατιωτικοποίησης των νήσων. Επιπροσθέτως, δεν τολμά να διορθώσει λάθη και αστοχίες του παρελθόντος που βαραίνουν τη χώρα.

ΠΡΩΤΟΝ: Ενα απολύτως αδιάσειστο διεθνές στοιχείο που αποδεικνύει ότι η Ελλάδα δεν παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάννης και έχει στα νησιά μόνο τις δυνάμεις που προβλέπει η συνθήκη προέρχεται και από την εφαρμογή των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης του ΟΑΣΕ (CSBM – Confident Support Building Measures), των Συμβατικών Δυνάμεων Ευρώπης (CFE) και από τις επιθεωρήσεις «Ανοιχτοί Ουρανοί» (OPEN SKIES) που ετησίως δέχεται και η Ελλάδα. Κατά τους πολυετείς ελέγχους/επιθεωρήσεις -με τη συμμετοχή και της Τουρκίας- δεν έχουν εντοπιστεί στρατιωτικές δυνάμεις στα νησιά, πέραν των προβλεπόμενων από τη Συνθήκη της Λωζάννης. Δεν μπορεί ο διεθνής οργανισμός ΟΑΣΕ (μέλος του οποίου είναι και η Τουρκία) με τις επιθεωρήσεις «CFE», «CSBM» και «OPEN SKIES» να πιστοποιεί ότι η Ελλάδα δεν παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάννης, αλλά ο ΥΠΕΞ Δένδιας στην Αγκυρα να δηλώνει το αντίθετο και η Αγκυρα να κατηγορεί την Ελλάδα για παραβίαση της συνθήκης και να απαιτεί αποστρατιωτικοποίηση των νησιών.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Ο κ. Δένδιας αποδέχθηκε ότι η Ελλάδα με τους εξοπλισμούς των νήσων παραβιάζει το καθεστώς της Συνθήκης της Λωζάννης. Ωστόσο, η Συνθήκη της Λωζάννης δεν επιβάλλει αποστρατιωτικοποίηση στα νησιά, αλλά περιορισμούς (restriction), και συγκεκριμένα ότι δεν θα δημιουργηθούν ναυτικές βάσεις και οχυρωματικά έργα, και ότι το προσωπικό στα νησιά θα είναι ανάλογο αυτού της ηπειρωτικής Ελλάδας, το οποίο θα μπορεί να εκπαιδεύεται επιτόπου στα νησιά. Ετσι, με το γράμμα της συνθήκης, η Ελλάδα μπορεί να κατασκευάσει στρατιωτικά αεροδρόμια σε Ικαρία, Λέσβο, Σάμο, Χίο κ.λπ. χωρίς περιορισμούς. Ενώ, αν διαθέτει π.χ. 10.000 άρματα και 20.000 προσωπικό τεθωρακισμένων στην ηπειρωτική Ελλάδα, μπορεί να έχει 1.000 άρματα και 2.000 προσωπικό τεθωρακισμένων στα νησιά με επιτόπου εκπαίδευση, χωρίς παραβίαση της συνθήκης.

Από πού λοιπόν και για ποιον λόγο ο κ Δένδιας, στη δήλωση Τσαβούσογλου ότι η Ελλάδα παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάννης, απάντησε ότι «εξοπλίζουμε τα νησιά (παραβίαση Συνθήκης της Λωζάννης) διότι δεχόμαστε απειλή», με αποτέλεσμα να θέτει σε κίνδυνο τα συμφέροντα της χώρας, δεδομένου ότι η Ελλάδα από το 1960 μέχρι σήμερα εφαρμόζει πιστά τη συνθήκη και ουδέποτε έχει εγκαταστήσει στα νησιά προσωπικό και οπλισμό πέραν της αναλογίας που ορίζει η συνθήκη;

ΤΡΙΤΟΝ: Αμέσως μετά τη δήλωση Δένδια, η Τουρκία αυθαίρετα υποστηρίζει ότι τα νησιά της Συνθήκης της Λωζάννης παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ότι θα παραμείνουν αποστρατιωτικοποιημένα. Ωστόσο, τέτοια προϋπόθεση δεν υπάρχει στο Διεθνές Δίκαιο, ούτε στη Συνθήκη της Λωζάννης, και τούτο διότι δεν υφίσταται παγκοσμίως κυριαρχία υπό αίρεση ή υπό προθεσμία. Παρ’ όλα αυτά, η Τουρκία προσπαθεί να ταυτίσει τη Συνθήκη της Λωζάννης με τη συνθήκη για τα νησιά Ααλαντ της Φιλανδίας («φωτογραφίζοντας» έτσι την ουδέτερη ζώνη που θα ήθελε να εφαρμόσει στο Ανατολικό Αιγαίο).

Εφτασε μάλιστα στο σημείο τη γελοία, έωλη και αυθαίρετη αυτή ταύτιση των δύο συνθηκών να την περιλάβει ο πρώην Τούρκος πρέσβης στον ΟΗΕ Σινιρίογλου στην επιστολή του προς τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ και να ισχυριστεί ότι η Ελλάδα με τον εξοπλισμό των νήσων της Συνθήκης της Λωζάννης παραβιάζει την προϋπόθεση παραχώρησης των νήσων στην Ελλάδα και επομένως παύουν να έχουν ελληνικό ιδιοκτησιακό καθεστώς. Η θέση αυτή της Τουρκίας παρουσιάζεται για δεύτερη φορά από το 1980, όταν για πρώτη φορά το ΝΑΤΟ παράνομα και αναρμόδια αποδέχθηκε τη θέση της Αγκυρας ότι τα 20 νησιά της Συνθήκης της Λωζάννης και της Συνθήκης των Παρισίων τελούν υπό καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης.

Για πρώτη φορά την προϋπόθεση αποστρατιωτικοποίησης των νήσων της Συνθήκης της Λωζάννης, προκειμένου να παραμείνουν ελληνικά, την έθεσε ο Τούρκος πρέσβης στο ΝΑΤΟ Ονούρ Οϊμέν στις 9 Νοέμβριου 1998, καθώς στην πρώτη σελίδα, παρ. 7, αναφέρει ότι «σύμφωνα με το άρθρο 12 της Συνθήκης της Λωζάννης, η Ελλάδα απέκτησε την κυριαρχία στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με την προϋπόθεση ότι αυτά παραμένουν ελληνικά μόνον αν παραμείνουν αποστρατιωτικοποιημένα (on the condition that they would be kept demilitarized)». Φαίνεται ότι ο Οϊμέν διάβαζε τουρκικό… «τσελεμεντέ» και όχι τη Συνθήκη της Λωζάννης! Δυστυχώς, ο τότε Ελληνας πρέσβης στο ΝΑΤΟ δεν αντέδρασε στην τουρκική γελοιότητα, με αποτέλεσμα να ξανάρθει σήμερα με την ίδια θέση η Τουρκία μετά τις δηλώσεις Δένδια.

Με τη δήλωση Δένδια στην Αγκυρα ότι εξοπλίζουμε τα νησιά καταγράφηκε επίσημα ότι η Ελλάδα προβαίνει σε ουσιώδη παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάννης. Αυτό είναι πιθανό να αξιοποιηθεί από την Αγκυρα με βάση τη Σύμβαση της Βιέννης περί Συνθηκών του 1969, που ορίζει ότι «την ουσιώδη παραβίαση της συνθήκης από το ένα μέρος (Ελλάδα – Δένδιας ) μπορεί να επικαλεστεί το άλλο μέρος (Τουρκία) ως αιτία ή λόγο για αναστολή εφαρμογής της συνθήκης εν μέρει ή εν όλω».

ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Ο ΥΠΕΞ Δένδιας δηλώνει σε μόνιμη βάση από τις 9 Ιουλίου 2019, που παρέλαβε το ΥΠΕΞ, ότι «η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που επικαλείται και απαιτεί την αποστρατιωτικοποίηση νήσων του Ανατολικού Αιγαίου. Φαίνεται ότι ο κ. Δένδιας είναι αδιάβαστος, όπως και όλοι οι προκάτοχοί του από το 1990, δεδομένου ότι το ΝΑΤΟ, δηλαδή όλες οι χώρες του ΝΑΤΟ, υποστηρίζει αυθαίρετα, παράνομα και επικίνδυνα ότι τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, και όχι μόνο, είναι αποστρατιωτικοποιημένα, και έχει εκδώσει από το 2006 ο Αμερικανός SACEUR παράνομη και εξευτελιστική για την Ελλάδα διαταγή με την οποία απαγορεύει τις πτήσεις αεροσκαφών των χωρών του ΝΑΤΟ εγγύτερα των 6 ν.μ. από τις ακτές των ελληνικών νήσων, χωρίς καμιά κυβέρνηση μέχρι σήμερα να έχει απαιτήσει την αναστολή της παράνομης αυτής διαταγής.

 

 

 

 

https://www.newsbreak.gr/amyna/387389/oi-toyrkoi-desmeyoyn-15-perioches-apo-evro-mechri-kastelorizo/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters