Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

ΠΩΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΛΟΤΣΗΣΕ ΤΑ «ΔΩΡΑ» ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΟΝ ΟΗΕ


Της Κύρας Αδάμ

Ντόμινο λαθών! Επέλεξε να μην ασχοληθεί και να εξηγήσει στη Γ.Σ. τη συνεχή επιθετική, παράνομη και επικίνδυνη συμπεριφορά της Αγκυρας στο Αιγαίο σε πραγματικό χρόνο και πραγματικές κινήσεις

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2022 και εν όψει της Γ.Σ. του ΟΗΕ, η Τουρκία καταλαμβάνει ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο με στρατιωτικά μέσα και πυρά, με το αιτιολογικό των στρατιωτικών ασκήσεων.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέλεξε να μην ασχοληθεί και να εξηγήσει στη Γ.Σ. του ΟΗΕ τη συνεχή επιθετική, παράνομη και επικίνδυνη συμπεριφορά της Aγκυρας στο Αιγαίο σε πραγματικό χρόνο και πραγματικές κινήσεις. Αντιθέτως, εξακολουθεί να δέχεται τις κλιμακούμενες απειλητικές σε βάρος της εθνικής ακεραιότητας και εθνικής ασφάλειας επίσημες τουρκικές δηλώσεις, τις επιστολές στον ΟΗΕ και τώρα την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας, το οποίο επανέλαβε ότι η Τουρκία θα υπερασπιστεί «με όλα τα νόμιμα μέσα» τα εθνικά της συμφέροντα απέναντι στις «ολοένα πιο προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας».

Ιδού οι πλέον πρόσφατες απειλητικές και επιθετικές κινήσεις της Αγκυρας σε βάρος της ελληνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, τις οποίες η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέλεξε να αφήσει να τις «παρασύρει το ρέμα», χάνοντας έτσι την ευκαιρία να αξιοποιήσει τα «δώρα» που του προσέφερε ο Ερντογάν για να αποδείξει στην πράξη και σε πραγματικούς χρόνους τη μόνιμη τουρκική απειλή σε βάρος της Ελλάδας:

-Μόλις 7 ώρες πριν από την ομιλία του πρωθυπουργού στον ΟΗΕ, η Αγκυρα ενημέρωσε τη διεθνή κοινότητα ότι, επειδή η Ελλάδα παραβιάζει τη διεθνή νομιμότητα σχετικά με τα 10 ν.μ. του ΕΕΧ, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των βραχονησίδων του Αιγαίου, τη θαλάσσια περιοχή έρευνας και διάσωσης, τις αρμοδιότητες για το FIR Αθηνών, τα ελληνικά πεδία βολής κ.λπ., αναγκάζεται να εκτελεί στρατιωτικές ασκήσεις κόντρα στις «ελληνικές παρανομίες» για να προασπίσει τα τουρκικά ζωτικά συμφέροντα στο Αιγαίο.

-Παράλληλα ενημέρωσε τη διεθνή κοινότητα ότι θα εκτελέσει εκπαίδευση-βολές των S-400 μέχρι το ύψος των 51.000 ποδών, και μάλιστα σε περιοχή η οποία καταλαμβάνει και ελληνική κυριαρχία στη βραχονησίδα Τζουράφα, της οποίας η Αγκυρα επίσης αμφισβητεί το ελληνικό ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Διάσπαση-διαμελισμός της ελληνικής κυριαρχίας

Η Αγκυρα στις 23 Σεπτεμβρίου 2022 ενημέρωσε εκ νέου τη διεθνή κοινότητα, τους διεθνείς οργανισμούς και την ελληνική κυβέρνηση ότι θα εκτελέσει άσκηση έρευνας και διάσωσης (SAR), καθώς και προστασίας περιβάλλοντος στο Αιγαίο με UAV, από τις 26 Σεπτεμβρίου έως τις 24 Οκτωβρίου 2022, σε πέντε περιοχές και σε διαδρομές που ξεκινούν μεταξύ Ρόδου – Καστελόριζου και φτάνουν 20 ν.μ. νοτίως της Θάσου και επιστροφή, για 24 ώρες κάθε εικοσιτετράωρο, προκειμένου να διασφαλίσει τα τουρκικά ζωτικά συμφέροντα στο Αιγαίο, «τα οποία η Ελλάδα παραβιάζει».

Όπως φαίνεται στον χάρτη, οι περιοχές και οι διαδρομές των UAV (με κόκκινο χρώμα) έχουν σχεδιαστεί 6 ν.μ. από τις ακτές Ρόδου, Ικαρίας, Χίου, Σκύρου και Λέσβου, διαμελίζοντας την ελληνική κυριαρχία των 10 ν.μ. ΕΕΧ, ενώ τόσο οι περιοχές της τουρκικής άσκησης όσο και οι διαδρομές των UAV κατακερματίζουν και διασπούν την ενότητα της ελληνικής κυριαρχίας στις βραχονησίδες, για τις οποίες η Αγκυρα έχει θέσει θέμα ιδιοκτησιακού καθεστώτος.

ΠΡΩΤΟΝ
Με αυτά τα δεδομένα, η κυβέρνηση γνωρίζει εκ των προτέρων ότι από 26 Σεπτεμβρίου έως 24 Οκτωβρίου τα UAV θα κατακερματίσουν την ελληνική κυριαρχία 2.400 φορές περίπου, που ισοδυναμούν με ίσες αντίστοιχες παραβιάσεις ΜΟΝΟ από τα UAV, χωρίς τις παραβιάσεις των επανδρωμένων αεροσκαφών. H κυβέρνηση διατηρεί ρόλο παρατηρητή. Προς άρση κάθε πιθανής παρανόησης και αμφιβολίας, η «κυριακάτικη δημοκρατία» αποκαλύπτει την ελληνική αγγελία Α 2999/22, με την οποία η κυβέρνηση δηλώνει διεθνώς ότι η τουρκική άσκηση καταλαμβάνει ελληνική κυριαρχία, χωρίς ωστόσο να επεμβαίνει νομικά, διπλωματικά, τεχνικά και στρατιωτικά για να τη διασφαλίσει.

Με την τουρκική άσκηση η Αγκυρα θα εκτελεί ταυτόχρονα και έρευνα-διάσωση, και κυρίως στην περιοχή Νο 5, όπως φαίνεται στον χάρτη, η οποία εκτείνεται 16 ν.μ. δυτικά του μέσου του Αιγαίου (25ος μεσημβρινός). Η Αγκυρα, αξιοποιώντας τη διαχρονική αδιαφορία όλων των ελληνικών κυβερνήσεων από το 1979, ψήφισε τον νόμο 24611/12 Δεκεμβρίου 2001 με τον οποίο παράνομα εντάσσει το μισό Αιγαίο σε περιοχή της Τουρκίας για θαλάσσια έρευνα και διάσωση αρμοδιότητας ΙΜΟ. Η παρανομία έγκειται στο γεγονός ότι η Σύμβαση του ΙΜΟ ορίζει ότι οι περιοχές έρευνας και διάσωσης των χωρών οριοθετούνται με συμφωνία.

Ωστόσο, τον νόμο αυτόν με την τουρκική περιοχή τον υπέβαλε η Αγκυρα στον ΙΜΟ, ο οποίος δυστυχώς τον καταχώρισε στο διεθνές εγχειρίδιο θαλάσσιων περιοχών έρευνας-διάσωσης του ΙΜΟ (Global Sar Plan), ενώ καμιά ελληνική κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν έχει προσπαθήσει να το ανατρέψει. Το γεγονός αυτό δημιουργεί μείζονα εθνικά προβλήματα σε βάρος της Ελλάδας για τα νησιά του Αιγαίου, και όχι μόνο, καθότι θα βρεθούν κάτω από τον ασφυκτικό κλοιό τουρκικής περιοχής SAR και θα απομονωθούν.

Παράλληλα, η οριοθέτηση της ελληνικής ΑΟΖ στο Αιγαίο (FIR Αθηνών) καθίσταται και επικίνδυνη και αδύνατη, διότι η Σύμβαση της Θάλασσας δεν προβλέπει επικάλυψη της ΑΟΖ ενός κράτους από περιοχή SAR άλλου κράτους. Η Τουρκία προασπίζει και υπερασπίζει την υποτιθέμενη τουρκική περιοχή SAR ως κόρη οφθαλμού, και μάλιστα κάνει και αγρυπνίες για την προάσπισή της σε βάρος της Ελλάδας.

Αυτό τεκμαίρεται από το ότι η Αθήνα εξέδωσε στις 23 Σεπτεμβρίου 2022 τη διεθνή αγγελία Α2997/22 για εκτέλεση SAR για πιθανή βύθιση λέμβου με πρόσφυγες στην περιοχή νοτίως της Χίου, όπως φαίνεται με μαύρη κουκκίδα στον χάρτη. Η Τουρκία αντέδρασε αστραπιαία και εξέδωσε την αγγελία Α 6341/22, την οποία αποκαλύπτει η «κυριακάτικη δημοκρατία» ως τεκμήριο, η οποία υποστηρίζει διεθνώς ότι, σύμφωνα με τον ΙΜΟ, η περιοχή ανήκει στην Τουρκία, χωρίς όμως η ίδια να κάνει έρευνα-διάσωση για να σώσει τους πιθανούς ναυαγούς πρόσφυγες, μολονότι ισχυρίζεται ότι η περιοχή τής ανήκει, με αποτέλεσμα να φάσκει και να αντιφάσκει.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ
Η περιοχή 4, με κόκκινο χρώμα, επικαλύπτει και αχρηστεύει το πεδίο βολής Ανδρου. Για τα ελληνικά πεδία βολής Ανδρου, Ψαθούρας και Κρήτης, η Αγκυρα ισχυρίζεται εγγράφως και διεθνώς ότι η Ελλάδα παραβιάζει τη Σύμβαση Σικάγο του ICAO και το Μνημόνιο Παπούλια – Γιλμάζ, που απαγορεύουν δέσμευση μεγάλων περιοχών και για μεγάλα χρονικά διαστήματα για στρατιωτικές ασκήσεις σε διεθνή θάλασσα και σε διεθνή εναέριο χώρο. Δηλαδή, η Τουρκία ισχυρίζεται ότι τα πεδία βολής είναι παράνομα. Μολονότι τα τρία αυτά πεδία βολής είναι νόμιμα από τη δεκαετία του 1960 με αποφάσεις διεθνών οργανισμών που έχει προσυπογράψει και η Τουρκία, εντούτοις η κυβέρνηση δεν χρησιμοποιεί τις αποφάσεις αυτές για να αντικρούσει την Τουρκία.

Τα στοιχεία που παρατέθηκαν καταγράφουν τις επιθετικές βλέψεις της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας και αποτέλεσαν το καλύτερο δώρο του Ερντογάν στον πρωθυπουργό στον ΟΗΕ, ώστε να αποδείξει με τα επίσημα στοιχεία και με τον χάρτη την επιθετικότητα της Τουρκίας. Ωστόσο δεν συνέβη αυτό, προκειμένου να διασφαλιστούν η ελληνική κυριαρχία και τα νόμιμα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο. Η μέχρι σήμερα πολιτική της κυβέρνησης είναι τα μηνύματα, τα διαβήματα και οι ελληνικές δηλώσεις προς την Τουρκία και τίποτε άλλο, με αποτέλεσμα να αλωνίζει ο Ερντογάν. Και τούτο διότι:

Οι βραχονησίδες στο Αιγαίο είναι ελληνικότατες με βάση αποφάσεις διεθνών οργανισμών που έχει προσυπογράψει και η Τουρκία. Οι βραχονησίδες, την ελληνικότητα των οποίων αμφισβητεί η Τουρκία, ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Ωστόσο, η κυβέρνηση στην πρόσφατη επιστολή της στον ΟΗΕ αναφέρει ότι οι βραχονησίδες στο Αιγαίο παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα με τις Συνθήκες Λωζάννης και Παρισίων, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μη διασφαλίζεται η ελληνικότητα των βραχονησίδων -δεδομένου ότι αυτές είναι ανύπαρκτες στις συνθήκες-, αλλά επιπλέον να γίνεται από την Ελλάδα παραποίηση και παραβίαση των συνθηκών, καθιστώντας την κυβερνητική πολιτική επικίνδυνη και ασυνεπή, προς όφελος της Αγκυρας.

Τα 10 ν.μ. του ΕΕΧ έχουν καταστεί έωλα, καθότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν κυρώσει με νόμο τη Σύμβαση Σικάγο και Θάλασσας, όπου αναγράφεται ότι κάθε χώρα ασκεί πλήρη και αποκλειστική κυριαρχία στον εναέριο χώρο πάνω από την ξηρά και τα χωρικά ύδατα, που για την Ελλάδα είναι 6 ν.μ.

Οφείλει η κυβέρνηση να προβεί σε άμεσες διορθωτικές ενέργειες για τις βραχονησίδες, τα 10 ν.μ. ΕΕΧ, καθώς και για την περιοχή SAR, τα σχέδια πτήσης, FIR Αθηνών, τα πεδία βολής, τη ζώνη αλιείας κ.λπ. Διαφορετικά, τα νόμιμα κυριαρχικά και άλλα δικαιώματα στο Αιγαίο θα μετατραπούν σε τουρκικά κεκτημένα, χωρίς δυνατότητα ανατροπής (Κύπρος, Ιμια, τουρκολιβυκή ΑΟΖ). Επισημαίνεται ότι οι διορθωτικές ενέργειες δεν θα προκαλέσουν βλάβη στην κυβέρνηση και δεν θα «πληρώσει» πολιτικό κόστος, για τον λόγο αυτόν εκτιμάται ότι πρέπει να γίνουν άμεσα, διότι καθίστανται επιτακτικές για τη διασφάλιση των νόμιμων κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο.

Κυβέρνηση και σύμμαχοι ξέχασαν την απειλή των S-400

Η Τουρκία για τρίτη φορά μέσα σε έναν χρόνο δοκιμάζει επιχειρησιακά τους S-400. Η περιοχή που έχει δεσμεύσει η Τουρκία φαίνεται με μαύρο κύκλο στον χάρτη και καταλαμβάνει την κυριαρχία της βραχονησίδας Τζουράφα. Σύμφωνα με την τουρκική διεθνή αγγελία, το ύψος της δοκιμής των S-400 καθορίζεται μέχρι τα 51.000 πόδια. Ωστόσο, από τη δοκιμή αυτή, η οποία γίνεται για δεύτερη φορά στην Τζουράφα, τίθεται αυτομάτως και θέμα κυριαρχίας της βραχονησίδας, γεγονός που η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει, μολονότι ισχυρίζεται διεθνώς ότι η περιοχή της τουρκικής δοκιμής των S-400 καταλαμβάνει ελληνική κυριαρχία.

Αποτελεί επικίνδυνο φαινόμενο το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν χρησιμοποιεί τους S-400 για να αντιμετωπίσει τη γενική πολιτική της Τουρκίας (σε ΝΑΤΟ, Ε.Ε., ΗΠΑ), ενώ οι φίλιες και συμμαχικές δυνάμεις προς την Ελλάδα έχουν ξεχάσει τους S-400, μολονότι οι ΗΠΑ, η Ευρώπη και ο 6ος Στόλος έχουν δηλώσει επανειλημμένα ότι αποτελούν απειλή για τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Η δοκιμή των S-400 σε συνδυασμό με τις επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας σε βάρος της κυριαρχίας της Ελλάδας με τα UAV και τα επανδρωμένα αεροσκάφη, που αποτελούν εφαρμογή της ρητορικής του Ερντογάν, θα πρέπει να αφυπνίσει την κυβέρνηση, διότι ίσως η δοκιμή αυτή των S-400 να αποτελεί προετοιμασία τουρκικών ενεργειών σε βάρος της Ελλάδας.


https://www.newsbreak.gr/amyna/380942/pos-o-mitsotakis-klotsise-ta-dora-toy-erntogan-ston-oie/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters