Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

«ΤΟ ΚΑΚΟ ΘΑ ΣΑΣ ΕΡΘΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΥΣ» Η ΘΛΙΒΕΡΗ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ


 Του Κωνσταντίνου Βαθιώτη, Καθηγητού Ποινικού Δικαίου ΔΠΘ

Μία από τις σημαντικότερες προφητείες του Αγίου και Ισαποστόλου Κοσμά του Αιτωλού, η οποία με την άφιξη του κορωνοϊού είδαμε να επαληθεύεται κατά τρόπο θλιβερό, είναι η εξής:

«Το κακό θα σας έρθη από τους διαβασμένους».

Και πράγματι, το κακό ήρθε από τους διαβασμένους, δηλαδή από τους ειδικούς (προπάντων) της ιατρικής και της νομικής επιστήμης, εκ των οποίων άλλοι μεν συνέπραξαν ενεργά στην εγκαθίδρυση της υγειονομικής δικτατορίας, άλλοι δε ετήρησαν εκκωφαντική σιωπή, ευλογώντας διά παραλείψεως τις επιλογές του ιατροφασιστικού καθεστώτος.

Η εξήγηση γιατί οι διαβασμένοι ήσαν οι πρώτοι που έπεσαν στην παγίδα της επιστήμης τους, αδυνατώντας να διακρίνουν με διαυγή ματιά τα υπόγεια ρεύματα που δηλητηρίασαν τα πνεύματα, βρίσκεται, μεταξύ άλλων, σε ένα βιβλιαράκι που έχει γραφτεί από τον Όσιο Ιγνάτιο Μπριαντσανίνωφ με τίτλο «Η Βασιλεία του Θεού και ο Αντίχριστος» (μτφ.: Π. Μπότσης, Αθήνα 2011).

Εκεί διαβάζουμε (σελ. 46/47):

«Η ανθρώπινη επιστήμη επαινεί κι εγκωμιάζει το νου, τον φουσκώνει, διογκώνει το "Εγώ" του. Η θεία επιστήμη αποκαλύπτει στην ψυχή μια προορισμένη, διαμορφωμένη και ισορροπημένη παραίτηση, που μαζί με ταπείνωση οδηγεί στην αυταπάρνηση. Γίνεται σαν ένας καθρέφτης καθαρός που λαμβάνει κι αντανακλά θείες εικόνες κι εντυπώσεις».

Οι διαβασμένοι, λοιπόν, που είναι παράφορα ερωτευμένοι με το αντικείμενο των σπουδών τους, που εκπαιδεύθηκαν να λατρεύουν την επιστήμη ως θεότητα, η οποία τους χορηγεί ταυτότητα (για να ξεχωρίζουν από το κοπάδι) και παράλληλα τροφοδοτεί αενάως την φιλαυτία τους, δεν είχαν φροντίσει να διαθέτουν έναν καθαρό καθρέφτη, ώστε να μπορούν να παίρνουν Άνωθεν καρδιακά μηνύματα.

Έτσι, οι διαβασμένοι αυτοανακηρύχθηκαν σε θεούς χωρίς Θεό, επικαλούμενοι την αυθεντία της επιστήμης τους. Παραπλανήθηκαν και παραπλάνησαν αμέτρητους πολίτες που ήδη προ κορωνοϊού έβλεπαν τους ειδικούς σαν μικρούς ή μεγάλους θεούς.

Φυσικά, κάποιοι (αν όχι πολλοί) διαβασμένοι ήσαν μυημένοι στο μεγάλο κόλπο, ακολουθώντας την γραμμή που τους υπαγόρευσαν κάποιες μοχθηρές κοινότητες.

Ο Ντοστογιέβσκη στο αυτοτελώς εκδοθέν δοκίμιό του «Ο Μέγας Ιεροεξεταστής» από το πολυδιαβασμένο μυθιστόρημά του «Αδελφοί Καραμάζοφ» (μτφ.: Άρ. Αλεξάνδρου, εκδ. Γκοβόστη, Αθήνα 2015, σελ. 59/60) κλείνει με την σκέψη ότι:

Δεν αποκλείεται να υπάρχει μια ολόκληρη ομάδα παρόμοιων μοναδικών γέρων σαν τον Ιεροεξεταστή, οι οποίοι συναπαρτίζουν κάποια «μυστική ένωση, που έγινε από καιρό πια για να φυλάξει το μυστικό, για να το κρύψει από τους αδύνατους και δύστυχους ανθρώπους με τον σκοπό να τους κάνει ευτυχισμένους. Φαντάζομαι πως και οι μασόνοι θα ΄χουν ένα παρόμοιο μυστικό και πως γι’ αυτό οι καθολικοί δε χωνεύουν τόσο πολύ τους μασόνους. Είναι γιατί τους βλέπουν σαν ανταγωνιστές που διασπούν την ενότητα της ιδέας, τη στιγμή που θα ΄πρεπε να υπάρχει ένα μονάχα ποίμνιο και ένας ποιμήν…».

Το μυστικό αυτό είναι ότι ο Ιεροεξεταστής δεν πιστεύει στον Θεό (ό.π., σελ. 59). Άραγε, ποιο να είναι το μυστικό των αντίστοιχων μυημένων-διαβασμένων που προπαγάνδισαν λυσσαλέα τις άμεσα ή έμμεσα υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις;

Ο Κοσμάς ο Αιτωλός είχε επίσης προφητεύσει ότι:

«μετά τον πόλεμο οι άνθρωποι θα τρέχουν μισή ώρα δρόμο για να βρίσκουν άνθρωπο και να τον κάμουν αδελφό».

Άραγε ποιον πόλεμο; Τον μεταφορικώς νοούμενο πόλεμο κατά του «αόρατου εχθρού» (sic) ή κάποιον κυριολεκτικώς νοούμενο πόλεμο, π.χ. τον Γ΄ Παγκόσμιο; Δεδομένου ότι τα δρακόντεια υγειονομικά μέτρα, και ιδίως η υποχρεωτική χρήση μάσκας καθώς και η υποβολή στον μαζικό εμβολιασμό με πειραματικά εμβόλια, έφεραν την διχόνοια ανάμεσα σε αδέλφια, συζύγους, φίλους, γνωστούς, αλλά και ανάμεσα σε κληρικούς και ειδικούς (συναφής είναι και η εξής προφητεία του Κοσμά του Αιτωλού: «θάρθει καιρός που οι χριστιανοί θα ξεσηκωθούν ο ένας κατά του άλλου»), πολλοί αναγκάστηκαν να καλύψουν μεγάλες αποστάσεις για να συναντήσουν δυσεύρετους ομοϊδεάτες!

Δύο ακόμη προφητείες του Κοσμά του Αιτωλού κάνουν σήμερα ιδιαίτερη αίσθηση. Σύμφωνα με την πρώτη:

«Θα έρθη καιρός που θα διευθύνουν τον κόσμο τα άλαλα και τα μπάλαλα».

Όποιος ρίξει μια ματιά στα πρόσωπα που κυβερνούν όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και τις άλλες χώρες, ευχερώς θα διαπιστώσει ότι στο πηδάλιο των εθνικών κυβερνήσεων βρίσκονται αγκυροβολημένες κάποιες θλιβερές μαριονέτες που, υπό κανονικές συνθήκες, δεν θα μπορούσαν να έχουν υπό την διεύθυνσή τους ούτε ταβέρνα. Κατ’ εφαρμογήν της θεωρίας του Θαυμαστού Ανάποδου Κόσμου, όλοι οι ανάξιοι έχουν καταλάβει θέσεις που θα έπρεπε να προορίζονται μόνο για το εκλεκτότερο υλικό της κοινωνίας, στηρίζονται δε απροκάλυπτα από τα αργυρώνητα Μέσα Μαζικού Ευνουχισμού.

Σύμφωνα με την δεύτερη προφητεία:

«Θα σας επιβάλουν μεγάλο και δυσβάστακτο φόρο αλλά δεν θα προφθάσουν / Θα βάλουν φόρο στις κότες και στα παράθυρα».

Ας ελπίσουμε όντως να μην προφθάσουν, αλλά όσο κότες είναι οι ίδιοι οι πολίτες που, παρότι τους ξεπουπουλιάζουν, παρακολουθούν με παροιμιώδη απάθεια την διαδικασία ανασκολοπισμού τους από τους κυβερνητικούς εμπαίκτες δικτατορίσκους, οι οποίοι τους ταΐζουν με επιδοματικά ψίχουλα, τότε η φορολόγηση της κότας μπορεί να μην αποσοβηθεί.

ΥΓ: Την 24η Αυγούστου 2022, μέσα σε εκκλησία όπου τιμήθηκε η μνήμη του Κοσμά του Αιτωλού, η συντριπτική πλειονότητα των πιστών (;) παρακολουθούσε την Θεία Λειτουργία μασκοφορεμένη, κάποιοι δε εξ αυτών, όπως η εικονιζόμενη κυρία, φορούσαν διπλή μάσκα, γεγονός που πιστοποιεί το μέγεθος του τρόμου που διέσπειραν οι σατανοκίνητοι ινστρούχτορες της υγειονομικής δικτατορίας, μολύνοντας το μυαλό και την ψυχή των αγαθών πολιτών. Ο τρόμος αυτός έχει διαπεράσει τόσο βαθιά τα εγκεφαλικά κύτταρά τους, που, ακόμη κι αν αύριο ανακοινωνόταν η λήξη των υγειονομικών μέτρων, επειδή π.χ. η κήρυξη της πανδημίας ήταν απλώς ένα πείραμα, οι μάσκες θα αποδεικνύονταν ανθεκτικότατες για μεγάλο χρονικό διάστημα, ίσως για πολλά χρόνια ακόμη. Επειδή, όμως, τέτοια ανακοίνωση δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει, αλλ’ αντιθέτως μπορεί να ανανεωθεί ο κορωνοϊκός τρόμος εξαιτίας νέων μεταλλάξεων ή να αναβαθμισθεί με εμπλουτισμό από άλλη πανδημία, δεν θα ήταν δύσκολο να μιμηθούμε τον Κοσμά τον Αιτωλό και να πλάσουμε την εξής προφητεία:

Θα έρθει εποχή που, για να βγάλουν οριστικά οι πολίτες τις μάσκες από τα πρόσωπά τους, θα πρέπει να προβλεφθεί πρόστιμο όχι απλώς 300, αλλά 600 ευρώ!

Έτσι επαληθεύθηκε η προφητική ρήση όχι του Κοσμά του Αιτωλού, αλλά του μακαριστού π. Αντωνίου Αλεβιζοπούλου (βλ. Δάφνη Βαρβιτσιώτη, Νέα Εποχή. Εξέλιξη ή χειραγώγηση, εκδ. Αθ. Σταμούλη, Αθήνα 2004, σελ. 22), ο οποίος παρατηρούσε ότι:

«Η Νέα Εποχή δεν θέλει να αδειάσει τις εκκλησίες. Θέλει να αλλάξει το φρόνημα όσων καταφεύγουν σ' αυτές».


https://kvathiotis.substack.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters