Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

ΣΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε.

Του Πέτρου Ι. Νικολού, 

Δικηγόρου Αθηνών, Νομική ΕΚΠΑ 

 

Δεν υπάρχει κανείς που να αμφισβητεί πως η ένταξη σε διεθνείς συσσωματώσεις, η υποταγή σε μία άνευ δημοκρατικής νομιμοποιήσεως γραφειοκρατική ελίτ και η θέση σε προτεραιότητα της εξομοιώσεως της καθημερινότητος των πολιτών με ένα ενιαίο μοντέλο ζωής σύμφωνο με τις οδηγίες των βαρώνων του υπερεθνικού κέντρου συνεπάγονται εκ προοιμίου, αναπόδραστα και άνευ ετέρου εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, συν τω χρόνω σταδιακώς κλιμακουμένη. Η μεταφορά εξουσιών και υλικών αρμοδιοτήτων στις αυτόφωτες επιτροπές της ευρωπαϊκής ενώσεως δεν μας επιτρέπει πλέον, όταν αναφερόμαστε στο ημέτερο οικόπεδο, να ομιλούμε για ανεξάρτητο, αυτοδύναμο, πολλώ δε μάλλον Εθνικό κράτος, κύριο του εαυτού του. Δεν είναι, όμως, μόνο η οικονομία, η φορολογία, ο πολιτισμός, η ασφάλεια, η άμυνα και οι κοινωνικές συνήθειες, οι οποίες υποβάλλονται σε μία διαδικασία ομογενοποιήσεως και καθολικής ενοποιήσεως. Κάθε πρόβλημα, το οποίο μάς βυθίζει στον πάτο, κάθε κρίση, η οποία μάς καταστρέφει κόπους δεκαετιών, όπως η διαφαινομένη ενεργειακή, ακόμα κι αν πλήττει πρώτιστα ή αποκλειστικά άλλα κράτη, είμαστε αλυσοδεμένοι να την ζήσουμε στον ίδιο αδικαιολόγητο βαθμό, την ίδια παρανοϊκή ένταση με τους αρχικούς παθόντες, με ελάχιστα περιθώρια διαφοροποιήσεως, ανίκανα να μας χορηγήσουν την άδεια να χαράξουμε μία διαφορετική πορεία για τον λαό μας και τις ανάγκες του.

Αφού οι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ έκριναν, επέλεξαν και απεφάσισαν πως η Ουκρανία πρέπει πάση θυσία να αποσχιστεί και δη εν όπλοις από την ρωσική σφαίρα επιρροής, το ελληνώνυμο προτεκτοράτο, εκπληρώνοντας τον ρόλο του ως περιφερειακού δορυφόρου, δεν είχε παρά να σπεύσει ως άλλος γλοιώδης και χαμερπής αυλικός ξένων δυνάμεων να αποστείλει αφειδώς στρατιωτικό υλικό στο μέτωπο και να μηνύσει ευθέως, ρητώς και διεθνώς δια των χειλέων των επωνύμων φεουδαρχών του πως η χώρα μας, η λιγότερο σχετιζομένη με συμφέροντα στο πρώην ανατολικό μπλόκ, διεξάγει πόλεμο με την Ρωσία, όπερ ουδείς δυτικός ηγέτης έχει ακόμα τολμήσει να εκστομίσει για πάρτι του. Η οργανωμένη επιχείρηση της Δύσεως να διεισδύσει στον ζωτικό χώρο της Ρωσίας, στηρίζοντας με χρηματοδότηση, μισθοφόρους και όπλα τους Ουκρανούς προκάλεσε τη δραματική μείωση των εξαγωγών φυσικού αερίου από τον Τσάρο και το σφράγισμα των αγωγών προς δυσμάς, φανερώνοντας την εγκληματικώς ελλιπή προετοιμασία της Ευρώπης μπροστά στο ενδεχόμενο να μείνει εξ ολοκλήρου έκθετη ενώπιον ενός δριμυτάτου χειμώνος, ο οποίος θα γονατίσει από την παγωνιά τα Έθνη, τα οποία ουδεπώποτε ερωτήθηκαν για το άνοιγμα ενός αιματηρού μετώπου με τη Ρωσία με κάθε κόστος, τίμημα και θυσία επωμιζόμενα ασφαλώς στις πλάτες τους. Η συνέχιση της ανόδου των τιμών στο ηλεκτρικό ρεύμα, το φυσικό αέριο και τα καύσιμα, εν πολλοίς αναπόφευκτο αποτέλεσμα μιάς ανένδοτης και άκαμπτης επεκτατικής πολιτικής κυρώσεων των δυτικών ελίτ σε βάρος της σλαβικής αυτοκρατορίας, θα άγει χιλιάδες λαϊκά και μεσαία νοικοκυριά στην αδυναμία πληρωμής υπερχρεωμένων λογαριασμών κι ως εκ τούτου στον πολλαπλασιασμό των διακοπών ηλεκτροδοτήσεως πολύ πριν την εκτέλεση αδυσωπήτων μέτρων εκβιασμού και βασανισμού των πολιτών με το αρρωστημένο μαρτύριο της αναγκαστικής υπομονής του ψύχους.

Η πρόωρη εφαρμογή του σβησίματος των φώτων σε δημόσια κτίρια και λεωφόρους, της χαμήλωσης θερμοστατών και της εγκατάστασης αισθητήρων κινήσεως προς εξοικονόμηση παντός ενεργειακού αποθέματος δεν πρόκειται να μονοπωλήσει τους τρόπους αντιμετωπίσεως της ενεργειακής θεομηνίας, η οποία έπεται ταχέως. Οι βάναυσοι εγκλεισμοί, οι οριζόντιοι περιορισμοί ατομικών δικαιωμάτων και οι εκδικητικές διώξεις πολιτών κατά το διάστημα της πανδημικής φενάκης προλείαναν πολύ σοφά το έδαφος για την αποτελεσματική εξοικείωση των κοινωνιών με διαδοχικούς από τούδε και στο εξής στραγγαλισμούς των ελευθεριών τους πάντα υπό το αφοπλιστικό λεκτικό πρόσχημα του μείζονος αξίας δημοσίου συμφέροντος. Παρά την βραχεία μνήμη της κοινής γνώμης, η πρόσφατη εμπειρία μας προαναγγέλλει ότι η επείγουσα ανάγκη να αμβλυνθούν οι ζοφερές επιπτώσεις της ενεργειακής ένδειας θα εξαναγκάσει τους καταναλωτές να ζήσουν πολλές ώρες μέσα στην ημέρα, χωρίς ρεύμα και θέρμανση, περιάγοντάς τους σ’ ένα απάνθρωπο καθεστώς εξαθλίωσης ακόμα και κινδύνου και της ίδιας τους της ζωής και υγείας.

Μολονότι η προπαγάνδα των μέσων μαζικής εξαπατήσεως εξακολουθεί να καλλιεργεί κίβδηλες εντυπώσεις περί αδιεξόδου της Ρωσίας στο ουκρανικό μέτωπο, η επιστράτευση χιλιάδων εφέδρων για την εμπόλεμη ζώνη δεν φανερώνει καμμία πρόθεση υποχωρήσεως ή λύσεως της τεταμένης συγκρούσεως. Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ εμμένοντας σε μία υπέρμετρα ασύμφορη πολιτική οξείας διενέξεως όχι μόνο βλάπτουν ανεπανόρθωτα, αλλά σφαγιάζουν ενσυνείδητα τους λαούς μετατρέποντάς τους σε οφειλέτες των δικών τους εθνοκτόνων αποφάσεων, οι οποίες αυξάνουν κατακόρυφα τον πληθωρισμό και βαθαίνουν την ύφεση. Μετά την νίκη των Φασιστών της Μελόνι στην Ιταλία, τα λαϊκά εθνικιστικά κινήματα, τα οποία ανδρώνονται και πλαταίνουν σ’ όλην την Γηραιά Ήπειρο, οφείλουν να ηγηθούν των κοινωνικών εκρήξεων του προσεχούς χειμώνος, οι οποίες ήδη λαμβάνουν χώρα ενάντια στις πολιτικές που γιγαντώνουν νομοτελειακά τις τιμές ενεργείας, φτωχοποιούν τα Έθνη και αποσταθεροποιούν την ειρήνη στην περιοχή. Η Πατρίδα μας έχει ήδη εμπλακεί σ’ ένα επικίνδυνο παιχνίδι χάριν ετέρων, αναμένοντας να βιώσει δυσανάλογο κόστος σε σχέση μ’ αυτό που θα της επεφύλασσε μία αμιγώς πατριωτική στάση αυστηρής ουδετερότητος στον πόλεμο.


https://www.eoneolaia.com/sto-sfageion-tou-nato-kai-ths-ee/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters