Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ - ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΕ ΠΟΛΕΜΟΣ ΦΘΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Του Σάββα Δ. Βλάσση

Ο χαρακτηρισμός “ασύμμετρη επίθεση”, που έδωσε η κυβέρνηση στο τελευταίο χτύπημα του κράτους – συμμορία, δείχνει ότι τουλάχιστον στα υψηλά κλιμάκια αναγνωρίζεται ότι το ζήτημα δεν εξετάζεται κι αξιολογείται ως υπόθεση της ΕΕ συνολικώς, αλλά πρωτίστως ως απειλή κατά της Ελλάδος. Εξάλλου, οι λαθρομετανάστες δεν εμφανίσθηκαν στα σύνορα με την Βουλγαρία. Ως εκ τούτου, ως επίθεση που αποβλέπει σε πρόκληση καταστροφικού πλήγματος της χώρας, πρέπει και να το εξετάζουμε.
Σε όλα τα διεθνή μέσα αλλά και στα ελληνικά, η εμφάνιση των ορδών λαθρομεταναστών στα ελληνικά σύνορα, συσχετίσθηκε με τις εξελίξεις στο Ιντλίμπ, όπου η Τουρκία υφίσταται κάποιες απώλειες και ο Ερντογάν ετοιμάζει αντεπίθεση για ανακατάληψη του απολεσθέντος εδάφους. Ωστόσο, οι λαθρομετανάστες δεν προέρχονται από την Συρία και η επίθεσή τους στην Ελλάδα, δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μια απλή κίνηση του Ερντογάν προς εσωτερική κατανάλωση. 
Η τουρκική επίθεση, πρέπει να εξετάζεται υπό το πρίσμα των ευρύτερων διεκδικήσεων εις βάρος Ελλάδος και Κύπρου, όπως αυτές έχουν εξελιχθεί το τελευταίο διάστημα. Η στρατιωτικοποίηση του ζητήματος της ΑΟΖ και των υποθαλασσίων ερευνών στην περιοχή μεταξύ Ελλάδος – Κύπρου, έχει ως πολιτικό σκοπό να σταματήσει σε πρώτη φάση τις διεξαγόμενες δραστηριότητες από ξένους κολοσσούς στην ΑΟΖ της Κύπρου και σε δεύτερη φάση την αδρανοποίηση και της Ελλάδος ως προς τον EAST MED.
Μετά τις δημόσιες εξαγγελίες Ερντογάν για ερευνητικές δραστηριότητες που θα οδηγήσουν σε γεωτρήσεις στην περιοχή μεταξύ Κρήτης – Μεγίστης, είναι σαφές ότι η διάσταση της στρατιωτικοποιήσεως, αργά ή γρήγορα, θα φέρει αντιμέτωπη την Ελλάδα με ένα αεροναυτικό επεισόδιο – αναμέτρηση στην συγκεκριμένη περιοχή. Η Τουρκία γνωρίζει τις αδυναμίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα σε επίπεδο στρατιωτικής ισχύος, μετά την μακρά περίοδο εγκαταλείψεως των Ενόπλων Δυνάμεων τα τελευταία 10-15 χρόνια και είναι φυσικό να αισθάνεται πιο σίγουρη. Ως εκ τούτου, η πίεση που ασκείται στην Ελλάδα κλιμακώνεται σταθερά από το δεύτερο ήμισυ του 2019.
Πόλεμος Φθοράς
Η κατάσταση παραπέμπει σε έναρξη διαδικασίας αντίστροφης μέτρησης, από πλευράς Τουρκίας. Στον αέρα, ο αριθμός των παραβιάσεων, των εικονικών αερομαχιών και των υπερπτήσεων, έχει εκτιναχθεί. Αυτή η νέα πραγματικότητα – κλιμάκωση, σε λίγο θα περνά απαρατήρητη από την ελληνική κοινή γνώμη, αποτελώντας περίπου “ρουτίνα”. Το βέβαιο πάντως είναι ότι “τεντώνει” την Πολεμική Αεροπορία από όλες τις απόψεις.
Τώρα, η επίθεση διά του όπλου των λαθρομεταναστών, έρχεται να προστεθεί στην πίεση με την οποία βρίσκονται αντιμέτωπες οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Πλάι σε αυτές, “τεντώνονται” πλέον και τα Σώματα Ασφαλείας, αφού η φύλαξη των συνόρων από δεκάδες χιλιάδες ανεξέλεγκτους λαθρομετανάστες, απαιτεί καθημερινώς την απασχόληση χιλιάδων στρατιωτικών, αστυνομικών και λιμενικών.
Η “ασύμμετρη επίθεση” διά των καλώς συντονισμένων ορδών βρίσκεται μόνο στην αρχή της. Η μόνιμη εγκατάσταση χιλιάδων λαθρομεταναστών στην μεθόριο με την Ελλάδα και οι καθημερινές απόπειρες να περάσουν από το Αιγαίο σε ελληνικό έδαφος, δημιουργούν συνθήκες μακροχρόνιας εμπλοκής των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Η μεταφορά δυνάμεων στον Έβρο ή τα νησιά από τον ηπειρωτικό κορμό, εάν παραταθεί μπορεί να προκαλέσει μια σχετική αποδιοργάνωση μονάδων και σχηματισμών. Δημιουργείται ο κίνδυνος καθημερινής καταπονήσεως προσωπικού και μέσων που θα επιφέρει τεράστια φθορά σε προοπτική μερικών μηνών μόνο.
Πρόκειται για έναν ιδιότυπο Πόλεμο Φθοράς κατά των κυριοτέρων πυλώνων ισχύος του ελληνικού Κράτους, με σκοπό την σταδιακή εξάντλησή τους ώστε στον κατάλληλο χρόνο να εκδηλωθεί η προγραμματισμένη επιθετική κίνηση στην περιοχή Μεγίστης, που θα αποβλέπει σε μια στρατηγικής σημασίας ελληνική ήττα. Η εκδήλωση μιας αεροναυτικής αναμετρήσεως, ταυτοχρόνως με υποκίνηση γενικευμένης εξεγέρσεως των ευρισκομένων στην Ελλάδα λαθρομεταναστών, μπορεί να δημιουργήσει άνευ προηγουμένου κατάσταση εκτός ελέγχου. Μια ελληνική ήττα, θα σημάνει πλήρη ελληνική παράδοση σε διπλωματικό επίπεδο, υπό τους όρους της Τουρκίας. Ελλάδα και Κύπρος θα παραχωρούν κυριαρχία με αντάλλαγμα την διακοπή του λαθρομεταναστευτικών ροών, που θα αποτελεί άλλωστε και δέλεαρ προς τους Ευρωπαίους εταίρους, ώστε να πιέσουν κι αυτοί την Αθήνα για έναν “έντιμο συμβιβασμό”.
Ανάγκη αμέσου δράσεως
Τι μπορεί να κάνει η Ελλάδα απέναντι σε μια τέτοια στρατηγική του κράτους – συμμορία;
Κατ’ αρχάς, η απόρριψη από τον Ερντογάν της προτάσεως του Βούλγαρου πρωθυπουργού να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ώστε από κοινού να συζητήσουν για την κατάσταση, αποτελεί σαφή ένδειξη αδιαλλαξίας και πολιτικής περιφρονήσεως. Σε πολύ μεγάλο βαθμό, συνιστά το “τέλος της διπλωματίας” για την Ελλάδα.
Η Αθήνα πρέπει να κινηθεί σε τρία επίπεδα προκειμένου να αντιμετωπίσει τον Πόλεμο της Φθοράς που επιδιώκει να επιβάλει ο Ερντογάν. Δεν ξέρουμε πόσο χρόνο έχουμε στην διάθεσή μας, γι’ αυτό απαιτείται ταχύτητα.
1) Σε στρατιωτικό επίπεδο, άμεση ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων τόσο από πλευράς προσωπικού όσο και από πλευράς μέσων. Η άμεση αύξηση της στρατιωτικής θητείας κατά 6 μήνες, είναι μέτρο αμέσου αποδόσεως, όπως και η πρόσληψη μερικών χιλιάδων ΟΒΑ ή ΕΠΟΠ. Ιδανικότερη συγκυρία για αύξηση της θητείας, δεν υπάρχει. Με αυτό το επιπλέον προσωπικό, θα “αιμοδοτηθούν” οι μονάδες, αναβιβάζοντας τα ποσοστά επανδρώσεως και επιδρώντας θετικά στον βαθμό ετοιμότητος και στην παρεχομένη εκπαίδευση. Το σπουδαιότερο όμως είναι ότι εκπέμπεται ένα ηχηρό μήνυμα αποφασιστικότητος.
Εργώδης προσπάθεια εξασφαλίσεως ανταλλακτικών με ταχείες διαδικασίες και πολιτικές παρεμβάσεις του ιδίου του πρωθυπουργού προς συμμαχικές χώρες, με σκοπό να ανέλθει το ποσοστό διαθεσιμότητος των μειζόνων οπλικών συστημάτων σε αποδεκτό βαθμό.
Με αυτά τα δύο μέτρα, μπορεί να ανασχεθεί η φθορά σε προσωπικό και μείζονα μέσα προβολής ισχύος.
2) Σε επίπεδο Υπηρεσιών Ασφαλείας, επιβάλλεται η άμεση δραστηριοποίηση των υπηρεσιών πληροφοριών για την λήψη Υβριδικών Αντιμέτρων στην Υβριδική Απειλή των λαθρομεταναστών. Τι νόημα έχει η προώθηση στην ενδοχώρα των εισερχομένων στις νήσους και η κράτησή τους με ποινές ή όχι; Απαιτούνται κεκαλυμμένες επιχειρήσεις για επαναπροωθήσεις στα Μικρασιατικά παράλια και επιχειρήσεις εξαρθρώσεως κυκλωμάτων διακινητών στο τουρκικό έδαφος.
3) Σε διπλωματικό επίπεδο, απαιτούνται παρεμβάσεις κορυφής κυρίως προς ΗΠΑ και Γερμανία, ζητώντας την επιβολή άτυπου “εμπάργκο” σε πωλήσεις που σχετίζονται με στρατιωτικό υλικό. Η παράταση της εξόδου της Τουρκίας από το πρόγραμμα F-35, η επιβράδυνση των όποιων διαδικασιών πωλήσεως άλλου υλικού, όπως επί παραδείγματι συστήματα Patriot, και η “βραχυκύκλωση” συμβάσεων για ανταλλακτικά, κυρίως μαχητικών F-16, είναι ζητήματα που πρέπει να τεθούν στην Ουάσιγκτον. Μείωση του δείκτου επιχειρησιακής διαθεσιμότητος των F-16, αποστερεί από τον Ερντογάν το κύριο μέσο “Πολέμου Φθοράς” στο Αιγαίο και το κύριο μέσο για την ανάληψη μιας αεροναυτικής αναμετρήσεως. Είναι ο πλέον δυναμικός πολιτικός τρόπος απαντήσεως για πρόκληση φθοράς στην ισχύ της Τουρκίας.
Αντιστοίχως στο Βερολίνο, που αποτελεί τον υπ’ αριθμόν ένα προμηθευτή της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας με υποσυστήματα για την ανάπτυξη οπλικών συστημάτων, πρέπει να τεθεί το μερίδιο ευθύνης που υπάρχει από αυτή την “εμπορική” δραστηριότητα, η οποία όμως απειλεί ευθέως δύο κράτη – μέλη της ΕΕ, αποσταθεροποιώντας ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο. Πάγωμα τέτοιων συνεργασιών, ή ακόμη και εν εξελίξει προγραμμάτων, όπως η ναυπήγηση υποβρυχίων, πρέπει να τεθούν ευθέως ώστε να επιβληθούν το ταχύτερο. Ανάλογες κινήσεις πρέπει να γίνουν και προς άλλους εταίρους, με αντίστοιχη συνεργασία, οι οποίοι πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να εκτρέφουν το κράτος – συμμορία.
Τα ζητήματα αυτά, πρέπει να ανακηρυχθούν άμεσα σε σημεία αιχμής της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, απασχολώντας τον ίδιο τον πρωθυπουργό, με πλήρη κινητοποίηση όλου του πολιτικού κόσμου και των οργανώσεων – οργανισμών επιρροής.

doureios.com
https://doureios.com/antistrofi-metrisi-molis-arhise-polemos-fthoras-apo-tin-toyrkia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters