Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΒΟΜΒΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ

Θέλει να ρίξει το φράκτη για να στείλει χιλιάδες άρρωστους μετανάστες

ΚΑΠΟΙΟΙ το είχαν επισημάνει από την αρχή. Το μεταναστευτικό είναι μια υγειονομική βόμβα. Λοιμώδη νοσήματα ξεχασμένα εδώ και δεκαετίες εμφανίσθηκαν στους καταυλισμούς των λαθραίως εισελθόντων στην χώρα, που πέρασαν χωρίς κανέναν στοιχειώδη έλεγχο για την κατάσταση της υγείας τους. Την είχαν πληρώσει μάλιστα μέλη του στρατιωτικού ιατρικού προσωπικού που βρέθηκε στο επίκεντρο του προβλήματος. Όλα αυτά προ κορωνοϊού. Πόσο μάλλον τώρα. Και επειδή οι ιοί και οι ασθένειες δεν γνωρίζουν σύνορα (για αυτό και όλες οι σοβαρές χώρες έχουν αναστείλει τα προγράμματα βιολογικών όπλων) η υγειονομική αυτή βόμβα μπορεί να σκάσει οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Πρόκειται για την άλλη διάσταση του μεταναστευτικού.
Ο Ερντογάν καταλαβαίνει τώρα ότι η ωρολογιακή βόμβα του κορωνοϊού μπορεί να σκάσει στα χέρια του. Λοιμώδεις αρρώστιες ξεχασμένες στην Ευρώπη, δεν τον απασχολούσαν. Ούτως ή άλλως δεν είχαν εκλείψει από τους τουρκικούς πληθυσμούς της Ανατολίας. Γιατί να τον ενδιαφέρει αν τις έφερναν και οι μετανάστες τους οποίους τα εγκληματικά του δίκτυα διακινούσαν. Αυτό όμως προ του κορωνοϊού. Γιατί τώρα ο Ερντογάν ξέρει -όπως όλοι υποθέτουμε- ότι αυτός ο καινούργιος εφιάλτης του έχει κτυπήσει την πόρτα. Πόσοι Αφγανοί μπήκαν παράνομα στην Τουρκία; Πόσοι Ιρανοί πέρασαν τα σύνορα, αλλά και πόσοι άλλοι ήλθαν από αυτή την χώρα που πλήττεται βαρύτατα από τον ιό, να κάνουν στην Κωνσταντινούπολη τα ανοιξιάτικα ψώνια τους; Τι έχουν αφήσει πίσω όλοι αυτοί;
Ο Ερντογάν έχει τώρα έναν λόγο παραπάνω να θέλει να τους διώξει. Πριν από λίγες εβδομάδες ήσαν άνθρωποι απάνθρωπα εργαλειοποιημένοι για να ασκηθεί πίεσις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Τώρα είναι ένα βάρος. Μια απειλή για την ίδια την Τουρκία. Που ο Τούρκος Πρόεδρος θέλει να τους καταστήσει βάρος και απειλή για την Ελλάδα. Τόσο έχει πανικοβληθεί που έστειλε πίσω άρον-άρον τέσσερα πούλμαν με μουσουλμάνους φοιτητές από την Θράκη. Άλλοτε θα τους δεχόταν με τεμενάδες. Αλλά ας δουν και αυτοί πως η Τουρκία δεν είναι ο «μεγάλος προστάτης» του ισλάμ. Είναι ο μεγάλος εκμεταλλευτής των μουσουλμάνων.
Ο ακρίτας εθνοφύλακας του Έβρου ανέφερε με κάθε σοβαρότητα: «Όργανα του τουρκικού κράτους, τους παρότρυναν να περάσουν τα σύνορα πάση θυσία». Παρότρυναν τους παρανόμους μετανάστες, ανάμεσά τους, τους φορείς του ιού να ρίξουν το φράκτη… Ο ίδιος εθνοφύλακας, εβδομάδες τώρα δεν έχει αφήσει το μετερίζι του. Πόσοι άραγε σκέφθηκαν όταν με τηλεδιάσκεψη τον έβλεπαν από την άνετη αίθουσα επιχειρήσεων του Υπουργείου, πόσο κοντά στον κίνδυνο βρίσκεται; Πόσοι κατάλαβαν ότι κρατάει έξω τους ξενιστές πολλαπλών ιών και όχι μόνον του τελευταίου. Του νεώτερου. Του πιο επικίνδυνου.
Η Γερμανία σταματά το πρόγραμμα μετεγκαταστάσεως «προσφύγων». Γιατί ξέρει τι κινδύνους φέρνει η μετακίνησις αυτή. Ακόμη και η γενικώς ανεύθυνη Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες μαζεύτηκε. Οι χρυσοπληρωμένες ΜΚΟ εξαφανίσθηκαν. Και στην Τουρκία ο πανικός επεκτείνεται. Μεσάνυχτα κάνει τις ανακοινώσεις για την επέκταση της επιδημίας ο Τούρκος υπουργός Υγείας. Φοβάται να ομολογήσει πως ο ιός τρέχει στην Τουρκία ταχύτερα από ότι στην Ιταλία.
Εξ ίσου χαμένος ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστηρίζει το αμίμητο ότι η Τουρκία έμεινε μόνη «να προστατεύει τα σύνορα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ»! Παραληρεί όχι μόνον για την Ελλάδα (τον ενοχλεί ότι τώρα προστατεύουμε τα σύνορά μας) αλλά και για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την «παράλογη υποστήριξη» που της παρέχει. Και όμως η Ευρώπη, αν θέλει να αισθάνεται ενιαία, οφείλει ευγνωμοσύνη στην Ελλάδα και τον αγώνα των ακριτών μας, που κρατούν την φράχτη, κρατούν το ποτάμι στην Θράκη. Είναι τυχαίο πώς οι Αυστριακοί και οι Πολωνοί είναι αυτοί που στέκονται δίπλα μας και φρουρούν τον Έβρο μαζί μας; Ξέρουν πώς όταν ο Έβρος είχε πέσει, η ασιατική βαρβαρότητα έφθασε στις πύλες της Βιέννης. Και κανείς δεν θέλει να δει μαζί με τους εισβολείς και τον αόρατο εχθρό που ο Ερντογάν θέλει να αποτινάξει από επάνω του και να μας τον στείλει. Και όμως το υπόστρωμα για αυτήν την υγειονομική βόμβα, η Τουρκία το δημιουργούσε. Η Τουρκία το καλλιεργούσε χρόνια τώρα.

ΕΣΤΙΑ
http://www.estianews.gr/kentriko-thema/orologiaki-vomva-i-toyrkia-ekselissetai-se-kratos-egklimatia/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters