Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

Η ΔΙΑΚΥΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ


 
Του Γιάννη Χ. Κουριαννίδη
Ιδρυτή και Διευθυντή του περιοδικού ''ΕΝΔΟΧΩΡΑ''
Δημοτικού σύμβουλου Θεσσαλονίκης «Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική»

Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έζησε μεγάλες κινητοποιήσεις πολιτών με αφορμή ζητήματα που είχαν διαφορετικό μεταξύ τους σημείο εκκίνησης, αλλά οδήγησαν τους πολίτες με το ίδιο πάθος και την ίδια αποφασιστικότητα στους δρόμους και στις πλατείες όλης της χώρας.

Αναμφισβήτητα, το γεγονός που προκάλεσε τις μεγαλύτερες σε παλμό, συμμετοχή, αποφασιστικότητα και διάρκεια κινητοποιήσεις ήταν ο αγώνας εναντίον της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών.

Είχε προηγηθεί η αντίδραση εναντίον των Μνημονίων, με τους αγανακτισμένους πολίτες να διαμαρτύρονται για το ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου, την καταστροφή των εργασιακών σχέσεων και την ανατροπή των κοινωνικών κατακτήσεων δεκαετιών.

Οι κινητοποιήσεις αυτές, και στις δύο περιπτώσεις, οδήγησαν στην εμφάνιση νέων πολιτικών δυνάμεων, ευκαιριακών στη συγκρότησή τους και τυχοδιωκτικών στις επιδιώξεις τους, που εξαφανίστηκαν το ίδιο γρήγορα με τη δημιουργία τους, εγκαταλείποντας πολίτες και ελπίδες στα αζήτητα. Το χειρότερο, μάλιστα, στις περιπτώσεις αυτές ήταν η απογοήτευση που δημιουργήθηκε από την αναποτελεσματικότητα των κινητοποιήσεων με τον ευτελισμό των προταγμάτων τους.

Στις μέρες μας μια άλλη πραγματικότητα δείχνει να διαμορφώνεται, που εμπεριέχει τα ίδια χαρακτηριστικά, δηλαδή μαζικότητα, πολυσυλλεκτικότητα, θυμό και αποφασιστικότητα. Αφορμή αποτέλεσε η εν εξελίξει προσπάθεια της κυβέρνησης να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τον Covid-19. Μια επιδίωξη που δείχνει να συσπειρώνει εναντίον της την κοινωνία στο σύνολό της, δηλαδή τόσο αυτούς που επέλεξαν να εμβολιαστούν όσο και τους αρνητές των εμβολίων. Κοινό πρόταγμά τους, το δικαίωμα στην επιλογή, στην ελευθερία και την αξιοπρέπεια.

Απορίας άξιον, πάντως, είναι ότι η κυβέρνηση δείχνει να μη λαμβάνει υπ’ όψιν της κάτι νομοτελειακό: ότι, δηλαδή, τελικά το τείχος ανοσίας θα χτιστεί με τον α’ ή τον β’ τρόπο. Δηλαδή, είτε με τους εμβολιασθέντες, οι οποίοι θα αποκτήσουν τεχνητή ανοσία διά του εμβολιασμού τους, είτε με τους ανεμβολίαστους, οι οποίοι είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα κολλήσουν τον ιό και θα αποκτήσουν φυσική ανοσία. Αρα, τείχος ανοσίας θα χτιστεί.

Στην περίπτωση των εμβολιασμένων, όποιοι κίνδυνοι θα προκύψουν κυρίως από τις παρενέργειες των εμβολίων, που όμως σε ευπαθείς ομάδες (λοιπά νοσήματα, παχυσαρκία, ηλικία κ.λπ.) αυτοί δείχνουν να είναι πολύ μικρότεροι από την περίπτωση βαριάς νόσησής τους αν δεν εμβολιάζονταν, και κάποια στιγμή μετά βεβαιότητος θα κολλούσαν.

Στην περίπτωση των ανεμβολίαστων, οι κίνδυνοι θα προκύψουν από την έλλειψη αντισωμάτων, δηλαδή άμυνας του οργανισμού τους, στη μετά βεβαιότητος κάποια στιγμή νόσησή τους. Και αυτοί, όμως, οι κίνδυνοι αφορούν κυρίως τις ως άνω ευπαθείς ομάδες, και όχι τόσο άλλες περιπτώσεις, ειδικά νεαρών ατόμων και μικρών παιδιών. Αντιθέτως, σε αυτούς μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνες τυχόν παρενέργειες των εμβολίων, αφού έχουν και όλη τη ζωή μπροστά τους.

Κοντολογίς: Ο εμβολιασμός ή μη θα πρέπει να εναπόκειται στη βούληση καθενός. Η υποχρεωτικότητα είναι εγκληματική, ανεύθυνη, ύποπτη και ενάντια σε κάθε επιστημονική πρακτική.

Η δαιμονοποίηση των ανεμβολίαστων αποσκοπεί μόνο σε ακόμη μία προσπάθεια διχασμού της κοινωνίας και του έθνους μας, ενταγμένη στην πρακτική τού «διαίρει και βασίλευε», και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί. Οι κινηματικού τύπου αντιδράσεις των τελευταίων ημερών (συλλαλητήρια, πορείες κ.λπ.) καταδεικνύουν την καθολικότητα και το δίκαιο των αιτημάτων των πολιτών, αφού σε αυτές συμμετέχουν και πρωτοστατούν πολλοί ήδη εμβολιασθέντες. Με δεδομένες την πικρή εμπειρία και την άδοξη κατάληξη των προηγούμενων παλλαϊκών αντιδράσεων, οι κινητοποιήσεις αυτές θα πρέπει να αποφύγουν τη διελκυστίνδα της ανοησίας ή της σκοπιμότητας εκατέρωθεν (κυβερνητικής γραμμής αφενός και στείρας άρνησης αφετέρου), που αναπτύσσονται με προφανή σκοπό η επιχειρηματολογία της μιας πλευράς να αποτελεί το άλλοθι της άλλης.

Αν ο εξουσιαστικός αυταρχισμός βγει για άλλη μια φορά αλώβητος, τότε η διακύβευση της ελευθερίας και της δημοκρατίας διαγράφεται πλέον ως μια οδυνηρή προοπτική…

 

https://www.newsbreak.gr/apopseis/226281/i-diakyveysi-tis-eleytherias/ 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters