Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2021

ΜΕ 161 ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ, Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΠΑΓΙΩΣΕΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΡΟΔΟΥ-ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ


Της Κύρας Αδάμ

Εκατόν εξήντα μια (161) φορές από το Σεπτέμβριο του 2019 μέχρι και το τέλος Ιουνίου 2021, η Τουρκία έχει δεσμεύσειμε ασκήσεις της την περιοχή Ρόδου- Καστελόριζου ως ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να ενδύεται το ρόλο του λαθροθεατή.

Η 161η φοράδέσμευσης της περιοχής ως τουρκική κυριαρχία συνέβη το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου 2021 με την πλήρη και ενσυνείδητηανοχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, προκειμένου να νομίζει ότι θα περάσει ήσυχο καλοκαίρι στο Αιγαίο.

Η Άγκυρα ενημέρωσε τους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς (ΟΗΕ, ICAO, IMO ,EUROCONTROL, NATO, EE κλπ.) ότι το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου θα εκτελούσε άσκηση με πυρά σε ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ-ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, σε περιοχή μεταξύ Ρόδου- Καστελόριζου και σε απόσταση 6νμ από τις ακτές των νήσων και σε ύψος μέχρι 30.000 πόδια. Για την ενέργεια της αυτή η Τουρκία εξέδωσε την σχετική αγγελία Α3227/21 για την περιοχή, που φαίνεται με κόκκινο στο χάρτη του Μilitaire και δήλωσε διεθνώς ότι η περιοχή κείται αποκλειστικώς στην τουρκική επικράτεια- κυριαρχία και επιπλέον ότι κείται αποκλειστικώς εντός του FIRΚων/λης.

Σύμφωνα με τα έγκυρα, επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης, τα οποία δεν δίνει στη δημοσιότητα για να υπάρξει ήρεμο ελληνοτουρκικό καλοκαίρι, καταγράφονται τα ακόλουθα:

Η περιοχή των τουρκικών πυρών εκτείνεται 6νμ εντός του FIR Αθηνών -όπως φαίνεται στο χάρτη με σκιαγραφημένο κόκκινο- και απέχει 12νμ από τις τουρκικές ακτές. Έτσι η Τουρκία έχει 6νμ εντός του FIR Κων/λης, που είναι τουρκική κυριαρχία , συν 6νμ εντός του FIR Αθηνών στη διεθνή θάλασσα, την οποία με την ανοχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η Τουρκία την μετατρέπει σε τουρκική κυριαρχία, δεδομένου ότι δηλώνει διεθνώς ότι το σύνολο της περιοχής κείται εντός τουρκικής κυριαρχίας και εντός του FIR Κων/λης. Και τούτο διότι σύμφωνα με την απόφαση του ICAO 1950 στην Κων/λη με την οποία συμφώνησαν Ελλάδα και Τουρκία, οι περιοχές που κείνται εντός του FIR Κων/λης ΑΠΟΤΕΛΟΎΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΊΑ- ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ. Τη μετατροπή της διεθνούς θάλασσας σε τουρκική κυριαρχία, η Τουρκία τη βασίζει στην επιπόλαιη πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης , η οποίαενημέρωσε ενυπογράφως τη Βουλή ότι αποδέχθηκε τη θέση της Τουρκίας ότι η περιοχή ανατολικά Ρόδου και το Καστελόριζο κείνται στη Μεσόγειο, με αποτέλεσμα να μπορεί η Τουρκία να έχει 12νμ χωρικά ύδατα , αφού από το 1964 με νόμο η Τουρκία έχει καθορίσει 6νμ στο Αιγαίο και 12νμ στη Μεσόγειο.

Με βάση τις ελληνικές δεσμεύσεις από τον Σεπτέμβριο του 2019 και μέχρι σήμερα, η Άγκυρα έχει δεσμεύσει την περιοχή αυτή ως τουρκική επικράτεια 161 φορές..

Η μετατροπή της διεθνούς θάλασσας σε τουρκική κυριαρχία και η ένταξη της στη Μεσόγειο και εντός του FIR Κων/λης αποτέλεσε τη βάση της τουρκο/λυβικής ΑΟΖ. Και τούτο διότι η πλασματική αυτή τουρκική κυριαρχία μπαίνει σφήνα ανάμεσα στη Ρόδο και το Καστελόριζο και εξαφανίζει την ελληνική ΑΟΖ ανατολικά Ρόδου ( 28ος μεσημβρινός) και της Μεγίστης. Είναι δηλαδή η περιοχή όπου το 2020 αλώνιζε το Ορους Ρεις 6νμ ανατολικα της Ρόδου μέχρι 6νμ από το Καστελόριζο, κάτι που ανάγκασε τονΈλληνα πρωθυπουργό να δηλώσει στη Βουλή ότι διασφαλίζει μόνον τα 6νμ χωρικά ύδατα, αφήνοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα επί της ελληνικής ΑΟΖ ανατολικα του 28ου μεσημβρινού στο έλεος του Ερντογάν.

Ωστόσο η δήλωση αυτή του πρωθυπουργού στη Βουλή είναι άνευ περιεχομένου και προκαλεί γέλωτα σε διεθνές επίπεδο. Και τούτο διότι τα 6νμ χωρικάύδατα διασφαλίζονται και προστατεύονται όταν αυτά απειλούνται από την Τουρκία. Ωστόσο η Τουρκία, σύμφωνα με τα υπάρχοντα ελληνοτουρκικά στοιχεία, ΕΠΙΣΗΜΩΣ διεθνώς και ενυπογράφως διατείνεται ότι « η Τουρκία σέβεται την ελληνική κυριαρχία των 6νμ»

Η Τουρκία προετοίμαζε τη μετατροπή της διεθνούς θάλασσας μεταξύ Ρόδου- Μεγίστης επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η περιοχή από την οποία οι Τούρκοι πέταξαν με τις κλωτσιές έξω τους, Τσίπρα, Κουρουπλή, Καμμένο , Στεφανή και σχεδόν όλη την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία δεν πήρε μυρωδιά από την εθνική βλάβη, αλλά ούτε ρώτησε να μάθει το λόγο. Ήρθε, είδε και απήλθε.

Τώρα, τα στελέχη της ΝΔ και η ΠτΔ όταν μεταβαίνουν στη ΜεγίστηΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΑΕΡΠΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ ακολουθούν διαδρομή/πορεία έξω από την περιοχή του χάρτη, την οποία η Τουρκία έχει παγιώσει ως τουρκική κυριαρχία για να μην προκαλέσουν και υποστούν τα ίδια με το ΣΥΡΙΖΑ.

Η αποδοχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη ότι η περιοχή ανατολικά της Ρόδου ( 28ος μεσημβρινός)κείται στη Μεσόγειο, δεσμεύει όλες τιςμετέπειτα κυβερνήσεις που θα θελήσουν να καταγγείλουν την Τουρκία στον ICAO για να προασπίσουν τηνελληνική ΑΟΖ στην περιοχή. Δηλαδή, αν δεν γνωρίζει την παρούσα συμφωνία της σημερινής κυβέρνησης, η Ελλάδα θα προσφύγει στον ICAOκαι αντί για μαλλί θα βγει..και κουρεμένη.

Η περιοχή στο χάρτη αποκόπτει κάθε επικοινωνία Ρόδου- Μεγίστης ακόμα και γιαμεταφορά ασθενών με πλοίο , ελικόπτεροή αεροπλάνο, διότι τα τουρκικά πυρά είναι μέχρι και τα 30.000 πόδια, ενώ οι αεροδιάδρομοι της εναέριας κυκλοφορίας από την Ευρώπη προς Μέση Ανατολή και αντίστροφα αχρηστεύονται λόγω των τουρκικών πυρών μέχρι τα 30.000 πόδια.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντέδρασε για μια ακόμα φορά υποτονικά και αναποτελεσματικά και με αγγελία δήλωσε διεθνώς ότι το σκιαγραφημένο με κόκκινο τμήμα της περιοχής στο χάρτη κείται στο FIR Αθηνών, όταν ή ιδικά, το Σεπτέμβριο 2019, αποδέχθηκε ότι η περιοχή αυτή κείται στη Μεσόγειο ( δηλαδή 12νμ τουρκικά χωρικά ύδατα και όχι 6νμ όπως στο Αιγαίο.

Με αποτέλεσμα ναλάβει την τουρκική απάντηση ότι «το ΣΥΝΟΛΟ της περιοχής καίται αυστηρά εντός του FIR Κων/ληςκαι ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να ασχοληθεί ξανά με τις όποιες μελλοντικές ελληνικές αιτιάσεις..»

https://www.militaire.gr/me-161-askiseis-tis-i-toyrkia-echei-pagiosei-toyrkiki-kyriarchia-stin-periochi-rodoy-kastelorizoy/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters