Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2018

Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ - ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΡΟΔΟΠΗΣ ΤΙ ΓΥΡΕΥΕ ΕΚΕΙ ;


Κείμενο ειδικού συνεργάτη  6/6/2018

Αυτή σύντροφοι είναι η είδηση : Προχτές Κυριακή 3 Μαίου τελέστηκε Ιφτάρ για τρεις χιλιάδες άτομα στον Ίασμο. Βοήθησαν εθελοντικά περίπου 120 νέοι της περιοχής. Τον πρόξενο υποδέχτηκαν στην είσοδο του σταδίου με λουλούδια, κατόπιν η τελετή άρχισε με ανάγνωση κορανίου από έναν μαθητή. Στο πρόγραμμα οι μαθητές των μαθημάτων κορανίου είπαν ύμνους και έπαιξαν σύντομο θεατρικό. Μετείχαν ο Προξενος Μουράτ Ομέρογλου, ο ψευδομουφτής Ιμπράημ Σερίφ, οι βουλευτές Μουσταφά Μουσταφά, Αϊχάν Καραγιουσούφ και Ιλχάν Αχμέτ, ο δήμαρχος Ισμέτ Καντί, ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο αντιπεριφερειάρχης Αχμέτ Ιμπράμ, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Μουσταφά Κατραντζί και Ονέρ Μουμίν, ο πρώην δήμαρχος Σώστη Ερντογάν Σαίτ, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Σταμάτης Σακελίων, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής Νετζάτ Αχμέτ, Ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης Ερτζάν Αχμέτ και ομογενείς από τα γύρω χωριά Μιλώντας εξ ονόματος της νεολαίας ο φοιτητής Ντογούς Σουκρού έχουν μεγάλα όνειρα και χρησιμοποίησε την φράση του Ερντογάν ¨Durmak yok yola devam.” , δηλαδή ¨Στάση δεν έχει, το ταξίδι συνεχίζεται¨ . Αργότερα μιλησε και ο καθηγητής πανεπιστημίου της Αδριανούπολης Αλή Χουσείνογλου.
Και η γνώμη μας: Στο δημοτικό γήπεδο του Ιάσμου παρατέθηκε ιφτάρ με έξοδα της Τουρκικής Δημοκρατίας, αυτής που κρατάει εντελώς τσαμπουκαλίδικα και προκλητικά τους δύο αξιωματικούς μας, αμφισβητεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο θέλει να πακετάρει τους οκτώ γκιουλενιστές ικέτες της Ελληνικής Δημοκρατίας και γενικά είναι ένας εχθρικός γείτονας. Οι καλεσμένοι απο την “ελληνική πλευρά” είναι, τρείς μειονοτικοί βουλευτές εκλεγμένοι με κόμματα του συνταγματικού τόξου. Μερικοί πρώην και νύν μειονοτικοί δήμαρχοι της περιοχής συντεταγμένοι πλήρως με τις εθνικές διεκδικήσεις της Τουρκίας. Ο πρόεδρος του DEB, ο οποίος σε πλήρη ταύτιση με τον dictator Ερντογάν και τα σχέδιά του για την μεγάλη Τουρκία, αλωνίζει την Ευρώπη γι αυτόν τον σκοπό λέγοντας τα χειρότερα για την Ελλάδα. Δύο περιφερειακοί σύμβουλοι που σε μιά απ τις τελευταίες συνεδριάσεις του περιφερειακού μας συμβουλίου απείχαν προκλητικά απο το ψήφισμα για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών, λογικά συμφωνώντας με την φυλάκισή τους. Ο Ερτζάν Αχμέτ πρόεδρος του συλλογου επιστημόνων της μειονότητας και δημοτικός σύμβουλος, απο αυτούς που μάλλον συμφωνούν με την κράτηση των αξιωματικών μας στην Αδριανούπολη, καθώς δεν συμμετείχε στο αντίστοιχο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής. Ο ψευτομουφτής Σερήφ, συναγωνιστής του έτερου ψευτομουφτή Αχμέτ Μέτε που αναπολεί τους Χιτλερικούς ¨άθλους¨ σαπωνοποίησης των Εβραίων, φράση για την οποία καταδικάστηκε αλλά μάλλον επιμένει να επαναλαμβάνει. Να σημειώσουμε πως ο Σερήφ ουδέποτε καταδίκασε την φρασεολογία Μέτε εναντίων των Εβραίων όπως και ελάχιστοι βέβαια απ τους παραπάνω τουρκόψυχους.
Και τέλος ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης. Ο Σταμάτης Σακελίων, που εκπροσώπησε ton ΣΥΡΙΖΑ σε ένα θρησκευτικό-προξενικό δείπνο, ανάμεσα σε φανερούς υποστηρικτές του μεγαλύτερου εν ζωή δικτάτορα. Ανάμεσα σε αιρετούς που θεωρούν πως δικαίως ο Ερντογάν κρατάει τους αξιωματικούς μας και θέλει να τους ανταλλάξει με τους οκτώ γκιουλενιστές. Ανάμεσα σε κρυφονοσταλγούς των ολοκαυτωμάτων του Χίτλερ. Ανάμεσα σε τύπους που παριστάνουν τους μουφτήδες χωρίς αναγνώριση απο το Ελληνικό κράτος. Ανάμεσα σε ανθρώπους που οραματίζονται την μεγάλη Tουρκία και επιχαίρουν για τις νίκες στο Αφρίν και στο Κουρδιστάν. Αλήθεια ποιόν ακριβώς εκπροσώπησε εκεί στον Ίασμο ο Σταμάτης Σακελίων? Σκεφτείτε την ερώτηση έχοντας στο μυαλό σας τον στίχο που διάβασε ο φοιτητής Ντογούς Σουκρού ” Στάση δεν έχει, το ταξίδι συνεχίζεται” με ταξιδιώτη τον Ερντογάν και όλους αυτούς στον Ίασμο να του ανοίγουνε τον δρόμο…


ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΕΑ
ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters