Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018

ΚΥΠΡΟΣ 1974 : ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΔΙΑΣΩΘΕΝΤΩΝ ΕΛΔΥΚΑΡΙΩΝ ΤΟΥ ΄74, ΓΙΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ; ΠΟΙΟΣ ΤΙΣ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΕ

Του Κωνσταντίνου Δημητριάδη

Για χρόνια ο πόνος των Συγγενών των Αγνοηθέντων-Αγνοουμένων της Κυπριακής Προδοσίας που εξελίχθηκε σε Τραγωδία, είναι όχι μόνο μεγάλος... αλλά διαρκής!
Και βέβαια δεν είναι κάτι που το συνηθίζεις...
Που λες "εεε εντάξει πέρασαν τα χρόνια, θάναι νεκρός σήμερα ακόμα κι αν δεν τον εκτέλεσαν τότε εν ψυχρώ οι Τούρκοι"!
Πιθανόν. Όμως πως αυτό πιστοποιείται; Που είναι τα οστά του; Πως άφησε την τελευταία του πνοή;
Ερωτήματα που αιωρούνται.
Και βέβαια συμφωνώ ότι πλέον ότι μάθεις, τυπικό χαρακτήρα έχει, αλλά κλείνει μιά βαριά πόρτα που είχε μείνει ορθάνοιχτη 43 χρόνια...
Πριν από λίγες μέρες έγινε η μετακομιδή οστών ανδρών της ΕΛΔΥΚ του 1974 που κηρύχθηκαν σε Άγνοια (αγνοείτο η τύχη τους) από το μεσημέρι της 16ης Αυγούστου 1974 και ειδικότερα από την στιγμήν κατά την οποία οι Τούρκοι πλέον είχαν μπει στο Στρατόπεδο και ο Στρατοπεδάρχης Ανχης (ΠΖ) Παναγιώτης Σταυρουλόπουλος διέταξε "απαγκίστρωση εν ημέρα και υπό την ισχυράν πίεσιν του εχθρού"...
Γιά κάποιους βρέθηκαν μόνο λίγα οστά, για κάποιους άλλους σχεδόν ολόκληρος ο σκελετός. Και βγήκαν και συμπεράσματα από αυτά τα ευρήματα που επιβεβαιώνουν ακόμα μια φορά ότι η Τουρκία πρέπει να καθίσει στο σκαμνί του Διεθνούς Δικαστηρίου για ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ και κατάφωρη καταπάτηση των όσων ορίζει η "Σύμβασις της Γενεύης - περί Αιχμαλώτων Πολέμου", που και η ίδια υπέγραψε το 1929.
Διότι βρέθηκαν τα οστά, σχεδόν πλήρη, του Στρατιώτη της ΕΛΔΥΚ Παπαδόπουλου, με τα χέρια δεμένα στους καρπούς, με τα κορδόνια από τα άρβυλά του και βέβαια με την ανθρωπολογική μελέτη τους, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι εξετελέσθη εν ψυχρώ αφού πρώτα είχε κακοποιηθεί στα πλευρά, στο στέρνο και στα δάκτυλα.
Λοιπόν ο Στρατιώτης Παπαδόπουλος, επέστρεψε μετά 43 χρόνια να ξεκουραστεί στην πατρική του γη, αφού εξακριβώθηκε το ηρωϊκό και συνάμα αποτρόπαιο τέλος του.
Όμως με τους υπόλοιπους τι γίνεται; Ο Στρατιώτης Σμυρλής παραδείγματος χάριν, είχε δηλωθεί ως αιχμάλωτος αλλά ΔΕΝ επέστρεψε ποτέ. Οι Τούρκοι ποτέ δεν έδωσαν εξηγήσεις που βρίσκεται αυτό το παλληκάρι. Ίσως και να μην τους ζητήθηκαν έτσι όπως θα έπρεπε. Με την πυγμή που θα έπρεπε.
Αλλά τι να λέμε για τους Τούρκους που έχουν κάθε έννομο συμφέρον να καμουφλάρουν και να καταχωνιάσουν τις ανομίες τους σε σχέση με τους αδήλωτους αιχμαλώτους του '74.
Εδώ οι δικοί μας, τελείως ανεύθυνα ανακαλύπτουν με αλληλογραφίες Στρατιωτικών Υπηρεσιών με Πολιτικές Διευθύνσεις, ότι οι Καταθέσεις που έδωσαν Αξιωματικοί και Οπλίτες που διεσώθησαν για συμπολεμιστές τους που αγνοούνται ΧΑΘΗΚΑΝ !!!
Ναι χάθηκαν...
Ούτε στο ΓΕΣ ούτε στην ΕΛΔΥΚ που θα έπρεπε να βρίσκονται...
ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΙΝΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΕΝΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ...
ΔΕΝ γνωρίζω αν έγινε ποτέ Ε.Δ.Ε. αλλά η ουσία παραμένει: ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΧΑΘΗΚΑΝ...
Όταν γίνονταν οι εκταφές, είπα ότι ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΝΤΡΟΠΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΞΕΘΑΒΟΥΜΕ...
Τώρα πιά θα πω ότι ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΝΤΡΟΠΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ...!!! ΔΥΣΤΥΧΩΣ !!!ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ
ΜΑΧΗ DEFENCE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters