Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2018

Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ : Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΗΡΩΪΚΟ «ΌΧΙ» ΤΟΥ ’40 ΣΕ ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΟ «ΝΑΙ» ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ...

Του Γ. Παπαδοπούλου - Τετράδη
 
Τα μαντάτα για την Ελλάδα δεν είναι καλά. Το προαναγγέλλει ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας. Ο οποίος εργάζεται για την επόμενη συμφωνία α λα Σκόπια. Με την Αλβανία. Μόνο που στην Αλβανία υπάρχει μια μικρή Ελλάδα που κατοικεί. Την οποία ο υπουργός δεν φαίνεται να βλέπει με καλό μάτι…
Και μια και η κυβέρνηση έχει αποδειχτεί σε ένα πράγμα πολύ καλή, στις φιέστες, οι πολίτες θα έπρεπε να έχουν ήδη ανησυχήσει με τις προ μηνός θριαμβικές εξαγγελίες για την ανεύρεση, εκταφή και ενδεχόμενη επιστροφή στα πάτρια των πάνω από 7.000 στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους στο αλβανικό έπος.
Μόνο που αυτοί οι πάνω από 7.000 δεν ήταν οπαδοί του Μεταξά, φασίστες, δεξιοί, βενιζελικοί, απολιτικοί και αριστεροί. Ήταν όλοι μαζί. Μετά και το κάλεσμα του Ζαχαριάδη να συνταχτούν όλοι με τη δικτατορική κυβέρνηση Μεταξά εναντίον των Ιταλών εισβολέων.
Αυτά τα λείψανα έχει βγάλει στην αγορά και εμπορεύεται η διαφημιστική εταιρία Τσίπρας- Κοτζιάς και σια για να ρίξει στάχτη στα μάτια των Ελλήνων, την ώρα που θα ξεπουλάει τα συμφέροντα των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών. Γιατί περί αυτού πρόκειται.
Σύμφωνα με πληροφορίες, που μόνο το υπουργείο Κοτζιά μπορεί να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει (δεδομένου ότι ο υπουργός δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν για την προσωπική πολιτική που ασκεί στα εξωτερικά θέματα, παρά μόνο εκ των υστέρων!) ο υπουργός – άρα η κυβέρνηση- είναι στο δρόμο να παζαρέψει τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας έναντι των αλβανικών απαιτήσεων για τους Τσάμηδες. Τις οποίες όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις θεωρούν απαράδεκτες και δεν τις συζητούν καν!
Και για να είμαστε πιο σαφείς, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εξωτερικών, η ελληνική κυβέρνηση είναι κοντά σε συμφωνία με τα Τίρανα να καταργηθεί κάθε επίσημη ή ημιεπίσημη αναφορά σε Βόρεια Ήπειρο και βορειοηπειρώτες, γιατί οι Αλβανοί θεωρούν αυτές τις αναφορές αλυτρωτικές.
Ακόμα πιο πέρα, η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει συμφωνήσει να αναθεωρηθούν και τα ελληνικά σχολικά βιβλία όσον αφορά στην Αλβανία και τη Βόρεια Ήπειρο! Και να ευθυγραμμιστούν με την αλβανική θεωρία, ως αντάλλαγμα για να σταματήσει ο «τσάμικος ταμπάκος» με τις απαιτήσεις της Αλβανίας στην ελληνική Ήπειρο μέχρι Πρέβεζας! Ως περιουσίες των Τσάμηδων μέχρι τον Β Παγκόσμιο.
Η κυβέρνηση μοιάζει να πετάει στο καλάθι των αχρήστων την πάγια ελληνική θέση για ανυπαρξία Τσάμικου θέματος και για νόμιμη, δίκαιη, δήμευση των αλβανικών περιουσιών μετά τον πόλεμο εξ αιτίας της συμμαχίας τους με τους Γερμανούς και εξ αιτίας των εγκλημάτων τους στον ελληνικό πληθυσμό σε όλη την περίοδο της Κατοχής.
Όπως λένε οι πηγές, στα κείμενα που αφορούν στις σχέσεις της Αλβανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υπάρχει αναφορά σε ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, παρ όλο που αυτή είναι η μεγαλύτερη εν ζωή ελληνική που αναγνωρίζεται διεθνώς. Εγκαταλειμμένη εδώ και χρόνια έμπρακτα από τις ελληνικές κυβερνήσεις, χωρίς ουσιαστική υπεράσπιση. Και χωρίς αντίδραση γι αυτή την απουσία της μειονότητας.
Να επισημάνουμε ότι η Τουρκία κάνει άνω κάτω και ασκεί πολιτική επιθετική συντηρώντας τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη. Την εκμεταλλεύεται. Δεν την έχει εγκαταλειμμένη.
Όχι μόνο αυτό. Οι ελληνικές κυβερνήσεις, αντί να βοηθούν τους βορειοηπειρώτες να μείνουν στα χωριά τους που ερημώνουν, τους βοηθάνε με επιδόματα να τα εγκαταλείψουν και να μένουν στην Ελλάδα!
Ο κ Κοτζιάς απείλησε ότι σύντομα θα λύσει και τις διαφορές της Ελλάδας με την Αλβανία. Επειδή ο υπουργός έχει τόση σχέση με τα συμφέροντα της Ελλάδας όση έχει και ο Ζάεφ- και το απέδειξε- οι Έλληνες πολίτες που εξακολουθούν και πονάνε την πατρίδα τους και οι πολιτικές δυνάμεις που εξακολουθούν να είναι πατριωτικές καλά θα κάνουν να έχουν τα αυτιά τους και τα μάτια τους ορθάνοιχτα. Και τα αντανακλαστικά τους σε εγρήγορση.
Γιατί κάθε συμφωνία με την Αλβανία, εκτός από τη Βόρεια Ήπειρο και την εκεί ελληνική μειονότητα, περιλαμβάνει ΑΟΖ και θαλάσσια σύνορα. Και οι διαθέσεις του κ Κοτζιά, αντάμα με τους συνεταίρους του στην εξουσία ανιστόρητους κ Τσίπρα και σια είναι να υπηρετούν περισσότερο τις παλαιολιθικές επικίνδυνες ιδεοληψίες τους παρά την Ελλάδα. Όπως απέδειξαν και με τα Σκόπια.
Η Ελλάδα έχασε τον ελληνικό πληθυσμό της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου εξ αιτίας της απροθυμίας της και της έλλειψης αποφασιστικότητας να τον υπερασπιστεί. Παρ όλο που προστατευόταν από τη Συνθήκη της Λωζάνης. Έχει εγκαταλείψει εξ αρχής της ελληνική μειονότητα στο Μοναστήρι και τα περίχωρα των Σκοπίων, που τους απαγορεύεται ακόμα και να λένε ότι είναι Έλληνες. Έχει εγκαταλείψει τους βορειοηπειρώτες γιατί βαριέται να δουλεύει για να υπερασπίζεται. Προτιμάει να αγορεύει και να επιδοτεί. Το ίδιο κάνει και με τους ιθαγενείς της πολίτες άλλωστε.
Ο κ Κοτζιάς έχει βάλει στόχο να «λύσει» τις διαφορές με την Αλβανία. Η αντίσταση των Ελλήνων το ’40 μπορεί να χαρακτηριστεί και τρομοκρατική ενέργεια κατά της Αλβανίας! Ας έχουν το νού τους οι πολίτες.
 
 
Λίμπεραλ
ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ
ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters