Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΑΓΝΟΕΙΤΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ;

Οι Ελληνες στη διαχρονική συλλογική συμπεριφορά τους έχουν δείξει ότι «πολιτική πρέπει να είναι η προσπάθεια προσέγγισης του ανέφικτου»

Του Ιωάννη Κουριαννίδη
Διευθυντή περιοδικού «Ενδοχώρα» 
endohora@yahoo.gr
 
Ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ με ποιον άλλον τρόπο μπορεί ο ελληνικός λαός να κάνει απολύτως σαφές στις ηγεσίες του ότι είναι αποφασισμένος να μην αποδεχθεί καμία λύση, με την οποία θα εκχωρείται το δικαίωμα χρήσης του ιστορικού ονόματος της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς.

Αυτή η αποφασιστική στάση των Ελλήνων αποτυπώθηκε στα ογκώδη συλλαλητήρια, που εξελίχθηκαν σε εθνικές συνελεύσεις στις διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού με τρόπο συγκλονιστικό. Αποτυπώθηκε, επίσης, στα ψηφίσματα δεκάδων δήμων της πατρίδας μας, εκατοντάδων πολιτιστικών συλλόγων και συνδικαλιστικών οργανώσεων. Διατυπώθηκε σε δηλώσεις και στην αρθρογραφία εκατοντάδων ανθρώπων του πνεύματος και του πολιτισμού, ενώ, έστω καθυστερημένα, αγκαλιάστηκε από τη σθεναρή στάση της Εκκλησίας της Ελλάδος. Τι άλλο θέλετε, λοιπόν;

Είναι δυνατόν να τολμάτε να αγνοείτε τη βούληση του ελληνικού λαού; Είναι δυνατόν να βαδίζετε ενάντια σε εκείνους που σας οδήγησαν στις εξουσίες σας για να υπερασπίσετε τα κοινωνικά και τα εθνικά δίκαιά τους;
Είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνετε πως ό,τι κι αν συμφωνήσατε με τους Σκοπιανούς θα αποβεί καταστροφικό για τα εθνικά και τα ιστορικά μας δίκαια; Είναι δυνατόν να μη νιώθετε ότι ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να σας συγχωρήσει ποτέ για την πράξη σας; Είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνετε ότι η τιμωρία των ενόχων δεν θα γνωρίσει έλεος και κατανόηση από τους πολίτες; Οι πράξεις σας είναι πράξεις προδοτικές και ως τέτοιες θα αντιμετωπιστούν.

Ηδη με ανακοίνωσή τους οι φορείς των μακεδονικών οργανώσεων μίλησαν για εσχάτη προδοσία και για τις ποινές που αυτή επισύρει. Θορυβήθηκαν οι εθνοπατέρες και κάτι ψέλλισαν για απειλές και εκφοβισμούς. Κάποιος να τους πει ότι έχουν πολλά ακόμη να δουν, αν τολμήσουν. Στον ελληνικό λαό δεν λένε τίποτα οι αναφορές σε «διεθνείς πιέσεις». Η υπεράσπιση των πατρίων βρίθει από παραδείγματα αυτοθυσιών στην ελληνική Ιστορία. Και είναι μια μορφή αυτοθυσίας αυτή η αποφασιστική στάση του ελληνικού λαού, ο οποίος έτσι βρίσκει διέξοδο στην αναζήτηση του τρόπου αντίστασης στο ζοφερό παρόν του, που οι ίδιες ηγεσίες του διαμόρφωσαν τα τελευταία χρόνια.

Το απόφθεγμα που λέει ότι «πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού» κάποιοι προσπάθησαν κατά καιρούς να το αποδώσουν στον... Πλάτωνα! Ανήκει, όμως, στον Μπίσμαρκ («Die Politik ist die Kunst des Mӧglichen» είχε πει στην πρωσική Βουλή, στις 18 Δεκεμβρίου 1863). Ανήκει, δηλαδή, σε έναν άνθρωπο που δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική κοσμοθέαση.

Οι Ελληνες στη διαχρονική συλλογική συμπεριφορά τους έχουν δείξει ότι «πολιτική πρέπει να είναι η προσπάθεια προσέγγισης του ανέφικτου», κάτι που τους οδήγησε σε πράξεις και έργα ενώπιον των οποίων υποκλίθηκε όλη η ανθρωπότητα. Αυτό θα κάνουν και τώρα. Με κάθε τίμημα!
Και όποιοι αποπειραθούν να αγνοήσουν αυτή την ιστορική πραγματικότητα θα βλάψουν πρωτίστως τον εαυτό τους, αφού το έθνος θα βρει τον τρόπο να ανατρέψει τα πεπραγμένα ανάξιων και προδοτικών πρόσκαιρων ηγεσιών του, που θα συνθλιβούν από τη λαϊκή οργή.
Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει ακόμη κάνει το διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας. Υπάρχουν μόνο διαρροές περί επικείμενης συμφωνίας, η οποία σε κάθε περίπτωση θα είναι επιβλαβής για τα εθνικά συμφέροντά μας.

Ας ελπίσουμε ότι, έστω την τελευταία στιγμή, θα πρυτανεύσει η λογική, ώστε να μην ξημερώσει η επόμενη ημέρα με κράτος «Μακεδονία» για τους Σκοπιανούς και με μια απλή περιφέρεια Μακεδονία για τους Ελληνες...

ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters