Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΗ

Του Παναγιώτη Λιάκου

Η εκλογή Τραμπ, το Brexit, τα εθνικά κινήματα στην παραπαίουσα Ευρώπη των γελοίων χαρτογιακάδων είναι κραυγές των παιδιών που διαπιστώνουν τη γύμνια
 
Σχεδόν όλοι κάπου κάποτε είχαμε ακούσει, διαβάσει ή παρακολουθήσει στη μικρή ή στη μεγάλη οθόνη κάποια από τις δεκάδες εκδοχές, μεταφορές και διασκευές από το παραμύθι «Τα καινούρια ρούχα του αυτοκράτορα» που έγραψε ο Δανός συγγραφέας Χανς Κρίστιαν Αντερσεν*.
Πρωταγωνιστεί ένας εγωπαθής βασιλιάς, που έφερε ασήκωτο το βάρος όλων των συμπτωμάτων της επιδημίας του ναρκισσισμού που πλήττει άτομα τα οποία διαθέτουν οποιαδήποτε μορφή ισχύος. Αυτός ο κομψευόμενος ηγεμών δεν ασχολείται με τον λαό του. Ισως και να έχει ξεχάσει ότι έχει ένα βασίλειο να κυβερνήσει και πολίτες για να φροντίσει. Μόνο τα ρούχα τον ενδιαφέρουν. Θέλει διαρκώς κι άλλα σχέδια, κι άλλα μοντέλα κι άλλα υφάσματα. Κάποια στιγμή εμφανίζονται δύο απατεώνες. Συστήνονται ως ράφτες και ισχυρίζονται ότι θα του ράψουν τα πιο έξοχα ενδύματα που έχει φορέσει ποτέ άνθρωπος και ότι το ύφασμα είναι τόσο ιδιαίτερο, ώστε μόνο οι «απελπιστικά ηλίθιοι» δεν μπορούν να το δουν.

Στον αργαλειό οι δυο απατεώνες υφαίνουν πολύ από τίποτα. Ολοι οι υποτελείς, οι βοηθοί, οι γνωστοί του βασιλιά δεν θέλουν να του πουν ότι δεν βλέπουν κάτι, για να μην τους νομίσει «απελπιστικά ηλίθιους». Ακόμα κι ο ίδιος ο βασιλιάς πέφτει στην παγίδα και ντρέπεται να πει στους άλλους ότι δεν βλέπει ρούχα.
Τελικά, ο όντως βλαξ βασιλεύς ντύνεται με το τίποτα των απατεώνων και θεοτσίτσιδος βγαίνει να παρελάσει, μέχρι που ένα μικρό παιδί τολμά και λέει το μνημειώδες: «Ο βασιλιάς είναι γυμνός!»

Με τα παραπάνω, ο συγγραφέας περιέγραψε τη διαχρονική παθογένεια της εξουσίας. Συμπύκνωσε σε ένα αστείο παραμύθι ολόκληρο τον ταραγμένο ωκεανό της απύθμενης ανοησίας, μέσα στην οποία θαλασσοδέρνονται και πνίγονται άνθρωποι, κοινωνίες και έθνη.
Και στις ημέρες μας έχει φανεί το λιπαρό, ρυτιδιασμένο και γεμάτο ραγάδες σώμα του νεοταξικού κήτους. Ολα έχουν έρθει στο φως. Η ασχήμια της αυτοκρατορίας που ντύνεται με το τίποτα των απατεώνων είναι εκτυφλωτική. Η πυρά του παγκόσμιου ψεύδους καίει τις αισθήσεις. Η πολιτική ορθότητα, ο δικαιωματισμός, οι παρανοϊκά εκτεταμένες συσσωματώσεις λαών σε συμμαχίες και λυκοφιλίες δίχως αρχές (και με σύντομο τέλος), όλα μαρτυρούν τη μεγάλη πλάνη.

Οσοι επιμένουν να πατούν γερά στη γη και να κοιτούν ψηλά στον ουρανό είναι τα «παιδιά», τα «νήπια» ή οι «αξιοθρήνητοι», οι «καθυστερημένοι», τα αντικείμενα της χλεύης αμαθών αρλεκίνων που μαζεύουν σε συστοιχίες τα απωθημένα, τις ματαιώσεις και τις ανασφάλειές τους και ειρωνεύονται τους πολλούς, που νομίζουν ότι είναι λίγοι. Η χειραφέτηση των «παιδιών», που φωνάζουν με αυξανόμενη ένταση ότι η αυτοκρατορία είναι γυμνή, θα είναι πλήρης όταν θα λιγοστέψει ο αριθμός των «μεγάλων», των «ώριμων», των πρόωρα γερασμένων που δίνουν βάση στις ανοησίες των απατεώνων ραφτών, που θέλουν να εγκαθιδρύσουν το τίποτα στον θρόνο που ανήκει στα πάντα.

Τίποτα είναι τα ακατανόητα ιδεολογήματα της παγκοσμιοποίησης, τα δυσώδη νέφη της πολιτικής ορθότητας και της λατρείας του δικαιώματος των μειονοτήτων να καταπιέζουν τις πλειονότητες. Τα πάντα είναι ο Θεός μας, οι πατρίδες μας, τα έθνη μας, οι σημαίες μας, οι οικογένειές μας, οι παραδόσεις, τα ήθη, τα έθιμα και η Ιστορία μας.

Η εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ, το Brexit, τα εθνικά κινήματα στην παραπαίουσα Ευρώπη των γελοίων χαρτογιακάδων είναι κραυγές των παιδιών που διαπιστώνουν τη γύμνια της αυτοκρατορίας.


*Ο Χανς Κρίστιαν Αντερσεν (1805-1875) ήταν Δανός παραμυθάς. Στις δημιουργίες του περιλαμβάνονται παραμύθια που συντρόφεψαν τα παιδικά μας χρόνια όπως: «Το μολυβένιο στρατιωτάκι», «Το ασχημόπαπο», «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα», «Η μικρή γοργόνα», «Οι αγριόκυκνοι», «Η βασίλισσα του χιονιού», «Η βασιλοπούλα και το ρεβίθι», «Η Τοσοδούλα», «Τα κόκκινα παπούτσια», «Χόλγκερ ο Δανός», «Η δύναμη της αγάπης», «Ενα τριαντάφυλλο από τον τάφο του Ομήρου».
Συνολικά έγραψε 3.381 παραμύθια, τα οποία έχουν μεταφραστεί σε 125 γλώσσες. Αν δεν είχε γράψει όλα τούτα τα έργα ο Αντερσεν, θα μας έλειπε ένα σημαντικό κομμάτι του παγκόσμιου αποθέματος ευαισθησίας, κατανόησης του περιβάλλοντος και των άλλων πλασμάτων, αγάπης για τη ζωή και πίστης στον Θεό. Επίσης, η φαντασία αυτού του ανθρώπου δεν έπλασε μόνο ιστορίες που λάτρεψαν τα παιδιά αλλά και πολιτικές, κοινωνικές και ψυχολογικές αλληγορίες, που οφείλουν να διαβάσουν και να κατανοήσουν οι μεγάλοι. Το «Τα καινούρια ρούχα του αυτοκράτορα» είναι μια αλληγορία από τις πολλές.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters