Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

ΙΜΠΡΑΧΙΜ ΚΑΡΑΓΚΙΟΥΛ (ΤΟΥΡΚΟΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ) : ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΛΩΖΑΝΗ, ΘΑ ΣΧΕΔΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Τη βαθιά πεποίθηση της ηγεσίας της Τουρκίας περί συνωμοσίας δυτικών κρατών για την εξάλειψη της Τουρκίας από το χάρτη, που εκδηλώνεται με τη δημιουργία και στήριξη «τρομοκρατικών ομάδων» αλλά και με την υποδαύλιση του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, εκφράζει σε νέο αποκαλυπτικό άρθρο του ο διευθυντής της εφημερίδας Yeni Şafak Ιμπραχίμ Καραγκιούλ, δίνοντας ουσιαστικά το στίγμα για τις στρατηγικές επιδιώξεις του Ερντογάν. Η εφημερίδα άλλωστε είναι η ναυαρχίδα των φιλικών προς τον Ερντογάν μέσων, και ο Καραγκιούλ φέρεται ως άτυπος σύμβουλος του Τούρκου προέδρου. Αναδημοσιεύουμε σε μετάφραση του pontos-news.gr από την αγγλική έκδοση.

Ο τελευταίος Πόλεμος της Ανεξαρτησίας: Αυτόν το χάρτη θα τον σχεδιάσουμε εμείς

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέλους άνοιξε τη συζήτηση για τη Λοζάνη. Έκανε μια δήλωση που πυροδότησε συζητήσεις για τον τρόπο με τον οποίον μια αυτοκρατορία λεηλατήθηκε, πώς κατακερματίστηκε σε κομμάτια/χώρες, πώς εγκλωβίστηκε στην Ανατολία και πώς στόχος ήταν να κατασταλεί το τελευταίο προπύργιο στην Ανατολία διά της πιέσεως και της βίας· ακόμα πώς κρατήθηκε υπό κηδεμονία καθ’ όλο τον 20ό αιώνα και πώς σήμερα εξυφαίνονται σενάρια για την επανακατάληψη της Ανατολίας και την περαιτέρω κατάτμησή της.

«Το 1920 μας έδειξαν τη Συνθήκη των Σεβρών και το 1923 μας υποχρέωσαν να δεχτούμε τη Λοζάνη. Κάποιοι επιχείρησαν να μας κοροϊδέψουν για να πιστέψουμε ότι η Λοζάνη ήταν μια “νίκη”. Είναι προφανές. Στη Λοζάνη δώσαμε νησιά όπου ακουγόμασταν όταν φωνάζαμε. Αυτό αποκαλούν νίκη;»
«Την 15η Ιουλίου έγινε μια απόπειρα εισβολής για να αρπάξουν το τελευταίο κομμάτι που μας ανήκει – το ένα πέμπτο από όσα χάσαμε μεταξύ 1012 και 1923. Το έθνος δεν τους παρέδωσε αυτά τα εδάφη. Η 15η Ιουλίου είναι για το τουρκικό έθνος ο δεύτερος Πόλεμος της Ανεξαρτησίας. Αν είχε επιτύχει το πραξικόπημα, θα εμφανίζονταν με κάτι ανάλογο με τη Συνθήκη των Σεβρών.»

Η υπογραφή της Συνθήκης της Λοζάνης


Ο τελευταίος Πόλεμος της Ανεξαρτησίας και η αμείλικτη αντίσταση

Έως σήμερα δεν υπήρξε πολιτικός ηγέτης που να μιλήσει καθαρά και ξάστερα για τις αιτίες των προβλημάτων της Τουρκίας, [να πει] τις αλήθειες και να μιλήσει για τις νέες επιθέσεις των Σταυροφόρων που στοχεύουν την περιοχή.

Αυτό προσπαθούσαμε να πούμε εδώ και δύο χρόνια όταν μιλούσαμε για τον «τελευταίο Πόλεμο της Ανεξαρτησίας», για «αναμέτρηση ηλικίας 100 ετών», για «απελευθέρωση από την κηδεμονία του 20ού αιώνα» και για «αμείλικτη αντίσταση». Ιδού γιατί σταθερά επιχειρούν να μας κρατήσουν έξω από την εξίσωση σε κάθε σύγκρουση και αναμέτρηση που αφορά την εγκαθίδρυση μιας νέας μεταψυχροπολεμικής νέας τάξης.
Νά γιατί έγινε η εισβολή στο Ιράκ. Και νά πώς εξηγείται ο πόλεμος στη Συρία.
Νά πώς εξηγούνται τα προσχέδια χαρτών για τη νέα Μέση Ανατολή. Νά γιατί η Τουρκία χτυπιέται πισώπλατα, μια χώρα που επιχειρεί να ορθοποδήσει μετά από έναν αιώνα. Νά γιατί επιχειρήθηκε η εξόντωση των ηγετών της μεγάλης πορείας της Τουρκίας με τις επεμβάσεις της 17ης και της 25ης Δεκεμβρίου. Νά γιατί χρησιμοποίησαν σενάρια εισβολής και εμφύλιου πολέμου τη 15η Ιουλίου.
Η επιχείρηση της μεγάλης εισβολής. Ποιος θα παραμείνει όρθιος;
Τα πάντα στην περιοχή μας ξεκινούν με τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι αδύνατη η κατανόηση του σήμερα αν δεν ξεκινήσουμε από εκεί· η σχεδίαση της Τουρκίας, ο νέος χάρτης της περιοχής, το στάτους κβο της Μέσης Ανατολής, η εθνοτική αποσύνθεση, ο σεχταριστικός διαχωρισμός, τα κράτη-προγεφυρώματα και η κηδεμόνευση απέναντι στην οποία δεν μπορούμε να σηκώσουμε ανάστημα.

Βλέπετε, το στάτους κβο μορφοποιείται προς την κατεύθυνση της διάλυσης τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Επιχειρούν να επιβάλουν μια νέα γεωγραφική σχεδίαση.
Εφαρμόζεται σχέδιο ολοκληρωτικής εισβολής για την απόκτηση πλήρους ελέγχου στη μεσαία ζώνη της Γης, από τις ακτές του Ατλαντικού μέχρι αυτές του Ειρηνικού, με εισβολή σε πολλές χώρες· η διάσπασή τους μέσω εμφύλιων πολέμων, η εγκαθίδρυση νέων κρατών [που θα λειτουργούν ως] προγεφυρώματα και η διασφάλιση ότι η συγκεκριμένη γεωγραφία θα διατηρηθεί κηδεμονευόμενη για ακόμα έναν αιώνα.
Πώς θα είναι αυτό το νέο στάτους κβο; Ποια κράτη θα παραμείνουν στα πόδια τους; Ποια θα διασπαστούν και ποια θα γίνουν μεγαλύτερα; Ποιος θα είναι ικανός να αντισταθεί σε αυτό το μεγάλο σχέδιο ασφαλείας, τη νέα επιχείρηση εισβολής που πήρε τη μορφή πολιτικής ρητορείας μέσα από όρους όπως «ισλαμική απειλή» και «πάταξη της τρομοκρατίας»;
Οι σύμμαχοι μας κάνουν επίθεση μέσω τρομοκρατικών οργανώσεων
Το φιλοατλαντικό κέντρο, που κατέστησε σαφές το σχέδιο της μεγάλης εισβολής το οποίο άρχισε τη δεκαετία του ’90 μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, άρχισε τώρα να βάλλει την Τουρκία. Ανέπτυξαν τον όρο «γεωγραφία του χάους» και καταδίκαζαν τους πάντες στην περιοχή μας με βάση αυτό. Τώρα επιχειρούν να διασπείρουν το χάος που ξεκίνησαν στη Μέση Ανατολή στην Τουρκία.

Η σύγκρουση ξεκίνησε γιατί η Τουρκία επέλεξε τον δικό της δρόμο, αρνήθηκε την εξάρτηση από τον έναν, αποδέχτηκε τη γεωγραφική θέση και την ιστορία της και αποφάσισε να απευθυνθεί στην περιοχή και σε ολόκληρο τον κόσμο με μια νέα πολιτική γλώσσα.
Η περιφερειακή δυναμική δεν μπορεί να εξηγήσει καμία τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή, αλλά ούτε και τη γέννηση και το θάνατο των τρομοκρατικών οργανώσεων. Κάθε τρομοκρατική ομάδα που ίδρυσαν, χρηματοδοτούν, εκπαιδεύουν και προσδιορίζουν τους στόχους της είναι μέρος του μεγάλου αυτού σχεδίου. Το PKK, το Ισλαμικό Κράτος, το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) και η ένοπλη πτέρυγά του (YPG) εντάσσονται σε αυτό. Το ίδιο και οι φέρουσες στοιχεία εισβολής επιθέσεις στις νοτιοανατολικές μας επαρχίες και περιφέρειες.
Ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας που ξεκίνησε μετά τις εκλογές της 7ης Ιουνίου [2015] δεν συνιστά αγώνα κατά της τρομοκρατίας αλλά μάχη αντιμετώπισης απόπειρας εισβολής. Η απόπειρα της 15ης Ιουλίου [2016] είναι η πλέον αιματηρή απόπειρα εισβολής.

(Φωτ.: EPA / Sedat Suna)

Πόλεις-κράτη και νέα προγεφυρώματα

Απεργάστηκαν σχέδια επίθεσης για κάθε χώρα. Την απειλή αντιμετωπίζουν πολλά κράτη από τη Βόρεια Αφρική μέχρι την Κεντρική, από τη Μέση Ανατολή μέχρι τη Νότια Αφρική. Για κάθε χώρα υπάρχει προσχέδιο νέου χάρτη· για το Ιράκ, την Υεμένη, τη Σαουδική Αραβία, το Ιράν, το Πακιστάν, τη Συρία και την Τουρκία. Τα σχέδιά τους περιλαμβάνουν μικροεθνικισμό και πόλεις-κράτη, διαχωρισμούς επί τη βάσει της θρησκείας και δημιουργία κρατών-προγεφυρωμάτων. Κανένα από τα κράτη της περιοχής μας δεν είναι ασφαλές, και κανένα δεν θα είναι προστατευμένο από την απειλή ακόμα κι αν εγκαθιδρύσει σχέσεις με το ατλαντικό κέντρο.

Η Τουρκία ανέπτυξε ρητορική μεγάλης αντίστασης από εκατονταετίας, κάτι που επηρέασε κράτη και περιοχές· η βούληση για αντιπαράθεση αποτυπώνεται στους δρόμους, σε πόλεις και σε χώρες ολόκληρες. Και είναι η μόνη στάση που μπορεί να κρατήσει κανείς απέναντι στα σχέδια για τη μεγάλη εισβολή.
Χώρες που ενδίδουν σε βολικές προτάσεις, θα βρεθούν στη θέση των εμιράτων που περίμεναν τη σειρά τους κατά την επέλαση των Μογγόλων.
Αυτοί που βλέπουν καθαρά το μεγάλο παιχνίδι θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν άμυνες. Εμείς το είδαμε αυτό το μεγάλο παιχνίδι. Το είδαμε στο Αφγανιστάν, στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, στο Ιράκ και την Υεμένη. Το είδαμε και για το λόγο αυτόν είμαστε σε κατάσταση συναγερμού.
Οι προδότες είναι παντού
Η περίοδος που διανύουμε είναι τόσο εύθραυστη όσο και εκείνη του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Ο αγώνας τώρα είναι τόσο μεγάλος όσο εκείνος του Πολέμου της Ανεξαρτησίας. Είναι γι’ αυτόν το λόγο που μιλάμε για τον τελευταίο Πόλεμο της Ανεξαρτησίας. Δεν πρόκειται για ρητορική ηρωισμού αλλά για την πλήρη αλήθεια. Επιπλέον, να θέτετε σε αμφισβήτηση κάθε χώρα, κάθε κύκλο και πρόσωπο που επιχειρεί να καταδικάσει το έθνος μας σε ύπνωση.

Στον μεγάλο αυτό αγώνα, το PKK/PYD, η FETÖ [σ.σ.: οργάνωση του Γκιουλέν] ή το Ισλαμικό Κράτος δεν είναι οι μόνοι στο μέτωπο των προδοτών, των εχθρών της ιστορίας και της [υφιστάμενης] γεωγραφίας. Είναι η ευθεία προέκταση, οι εκτελεστές των μυστικών υπηρεσιών αυτών των χωρών στην περιοχή μας. Είναι εχθροί αυτής της γεωγραφίας.
Πέρα απ’ αυτούς, όμως, καθένας που συγκαλύπτει την αλήθεια και μας εμποδίζει να τη δούμε είναι –με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο– μέρος αυτής της υπόθεσης. Εμπλέκεται ακόμα αν είναι πολύ κοντά μας.
Τρία μεγάλα πλήγματα και η εξέγερση
Είδαμε τους πολέμους των Σταυροφόρων. Ζήσαμε την εισβολή των Μογγόλων. Περάσαμε μέσα από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτές είναι οι μεγαλύτερες καταστροφές που συνέβησαν στην περιοχή μας. Είναι τα τρία πλήγματα έναντι των οποίων η αντίσταση ξεκίνησε από την Ανατολία κι ένα πιο φωτεινό μέλλον οικοδομήθηκε. Η αντίσταση αυτή ενεργοποίησε ολόκληρη την περιοχή και οδήγησε σε καθολική εξέγερση.

Το ίδιο θα γίνει και τώρα. Γι’ αυτό επιτίθενται στην Τουρκία. Ξέρουν πολύ καλά ότι η οργή που ξεπηδά από τούτα τα μέρη και η ελεύθερη πολιτική στάση θα φέρουν τούμπα την ιστορία. Τίποτα δεν θα μπορούν πλέον να κάνουν όταν η αντίσταση θα έχει φέρει τη νίκη. Δεν θα μπορούν πια να παρενοχλούν χώρες. Έτσι, ουδέποτε θα εγκαταλείψουμε τον αμείλικτο αγώνα κατά των εξωτερικών εισβολέων και των κύκλων υπέρ της κηδεμόνευσης στο εσωτερικό.
Ως εκ τούτου, δεν θα νομιμοποιήσουμε κανέναν αγώνα που θα γίνει στο όνομα της εθνοτικής ή της θρησκευτικής ταυτότητας.
Αν έχουν αυτοί χάρτες, έχουμε κι εμείς
Η προσπάθειά τους να μας συρρικνώσουν μας δυναμώνει ώστε να αναστρέψουμε τον άνεμο του κακού που πνέει. Απέναντι στα δικά τους προσχέδια χαρτών, θα φτιάξουμε τους δικούς μας χάρτες. Θα οικοδομήσουμε σταθερές γέφυρες στην περιοχή και θα ενωθούμε σε μια αλληλεγγύη ισχύος. Δεν θα παραδώσουμε τη χώρα, το έθνος, το έδαφος, τις αξίες και το μέλλον μας στα σχέδιά τους.


(Φωτ.: EPA / Cem Turkel)
Κοιτάξτε τα φρικτά παιχνίδια που ετοιμάζουν οι ΗΠΑ για να σαμποτάρουν την επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη». Κάτι ανάλογο κάνουν Βρετανία και Γερμανία. Απεργάζονται κάθε μορφής σχέδιο για να πλήξουν την Τουρκία, και περιφερειακά και στο εσωτερικό. Η απειλή έρχεται από όλους τους συμμάχους μας. Μας πολεμούν από τις στρατιωτικές βάσεις στο έδαφός μας από όπου οργανώνουν και τις τρομοκρατικές ομάδες.
Το σχέδιο για λεηλασία του χρήματος των Σαουδαράβων
Κάθε ενέργειά τους στην περιοχή μας την τελευταία 20ετία, και κάθε τους σχέδιο, στρέφεται κατά της Τουρκίας. Με το πρόσχημα της συμμαχίας μάς προκάλεσαν σοβαρές βλάβες. Εξόπλισαν τρομοκρατικές οργανώσεις και τις έβαλαν στην Τουρκία. Αιματοκύλησαν τη χώρα μας. Είναι αυτοί που προσωπικά σχεδίασαν το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και το σχέδιο του εμφυλίου και το εξυπηρέτησαν διά του Φετουλάχ Γκιουλέν και των τρομοκρατών του. Σήμερα συνεχίζουν τον ίδιο πόλεμο εναντίον μας εντός τουρκικών συνόρων. Η 15η Ιουλίου είναι η ημερομηνία έναρξης της –από εκατονταετίας– αντίστασής μας. Είναι μια μορφή αντιστασιακού αγώνα όπως εκείνος των Πολέμων των Σταυροφόρων.

Εισβάλλουν στην περιοχή αλλά ενεργούν και ως ολοκληρωτικοί εχθροί του πολιτισμού λεηλατώντας. Διέπραξαν σφαγές στο Ιράκ και λεηλάτησαν ό,τι ανήκει στους πολιτισμούς. Τώρα σχεδιάζουν να κάνουν πλιάτσικο και στη Σαουδική Αραβία. Παρουσίασαν νόμο που καθιστά τη Σαουδική Αραβία υπεύθυνη για την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, ανοίγοντας το δρόμο για αποζημιώσεις.
Πραγματικός στόχος τους είναι να βάλουν στο χέρι τα εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια της χώρας. Αν είχαν επιτύχει την 15η Ιουλίου, θα γινόμασταν μάρτυρες ανάλογου πλιάτσικου στην Τουρκία. Η χώρα θα κοβόταν σε κομμάτια· θα απέκοπταν την ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης και όλος ο πλούτος της χώρας θα κατάσχονταν.
Η αναμέτρηση για τη Λοζάνη και η φαγωμάρα της Δύσης
Πηγή για κάθε εξέλιξη στην Τουρκία είναι οι ιστορικές της καταβολές, που θα πρέπει να λαμβάνονται πάντα υπόψιν. Εκεί θα βρείτε την αιτία για τις τρέχουσες κρίσεις και γι’ αυτό χρειάζεται να είμαστε σε επαγρύπνηση καθημερινά και να μην υποκύπτουμε σε απατηλά σχέδια. Ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος είναι η εξήγηση ακόμα και για τα ελάσσονος σημασίας γεγονότα. Ο πόλεμος αυτός δεν έχει τελειώσει. Μόλις πρόσφατα ξεκινήσαμε τον αγώνα μας.

Από τη στιγμή που εξαπέλυσαν τη δεύτερη επίθεση μετά τη Λοζάνη, θα εγείρουμε διεκδικήσεις για την περίοδο από τότε μέχρι τώρα και θα τους ζητήσουμε να λογοδοτήσουν για όλα όσα χάσαμε.
Εμείς είμαστε αυτοί που θα αναστρέψουμε την ιστορία παρά τους αντίθετους ανέμους, και θα σχεδιάσουμε τον νέο χάρτη της περιοχής. Εμείς είμαστε αυτοί που θα κερδίσουμε τον αγώνα, όχι εκείνοι. Θα το δείτε στα επόμενα χρόνια· η μεγάλη κρίση θα ξεσπάσει μέσα στους κόλπους της Δύσης όπως και ο πραγματικός εμφύλιος πόλεμος.


PONTOSNEWS
ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters