Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΜΑΣ...!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ...!!! ΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΔΥΚ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΤΑΞΙΑΡΧΟ ΣΤΑΥΡΟΥΛΟΠΟΥΛΟ, ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΙΣΤΗ - ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΜΑΣ ΤΟ 74 ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ...!!!


Στις 6/10/2016 στο Στρατόπεδο του 2ου Μ/Κ Τάγματος της ΕΛ.ΔΥ.Κ. στην Αθαλάσσα Λευκωσίας, ο νέος Διοικητής του Ελληνικού Συντάγματος Συνταγματάρχης Προκ.Μαυραγάνης, προσκάλεσε τον Ταξίαρχο ε.α. Παναγ. Σταυρουλόπουλο, Υποδιοικητή της ΕΛ.ΔΥ.Κ. από τις 10/8/1974 και τελευταίο Στρατοπεδάρχη του κατεχόμενου σήμερα Στρατοπέδου της ΕΛ.ΔΥ.Κ. στον χώρο μεταξύ Γερόλακκου και Αγ.Δομετίου από τις 13/8/1974, ο οποίος ήταν ο επικεφαλής της Άμυνας του στο φονικό τριήμερο των Μαχών της Υπεράσπισής του από 14 έως 16 Αυγούστου 1974, προκειμένου να ομιλήσει για αυτην την επική Μάχη στα στελέχη και τους οπλίτες της Μονάδος.

Εξήγησε πως όπου οι ΗΓΗΤΟΡΕΣ όπως ο ΗΡΩΑΣ Λοχαγός του Λούης Ιωαννίδης, Διοικητής του 4ου Λόχου έμεινε δίπλα στους άνδρες του, στα ίδια χαρακώματα στην πρώτη γραμμή καθ' όλον το 3ημερο, αυτές οι γραμμές "δεν έσπασαν". Αλλα και οι άλλες γραμμές άντεξαν. Μόνο όταν για "άγνωστο" (!!!) λόγο το πυροβολικό σταμάτησε τις βολές του που αναχαίτιζαν την προέλαση των Τουρκικών αρμάτων και έπεσε ηρωϊκά ο ΗΡΩΑΣ Λοχαγός ΜΧ απο την Μάνη, ο Σωτ.Σταυριανάκος, τότε αναγκάστηκε να διαταξει απαγκίστρωση εν ημέρα και υπό την ισχυρή πίεση του εχθρού. Μίλησε για τον άλλο τον ΗΡΩΑ Λοχαγό του που σκοτώθηκε κατα την απαγκίστρωση τον Βασ.Σταμπουλή από την Χαλκιδική που τον είχε δίπλα του μαχόμενο όλο το 3ημερο. Η συγκίνηση και η προσήλωση των στελεχών έκδηλη. 

Ο κ.Ταξίαρχος κατέφθασε στην μονάδα συνοδευόμενος από τον Κων.Δημητριάδη, Ιστορικό Ερευνητή και Συγγραφέα, που επιμελήθηκε το βιβλίο-μαρτυρία του και κατευθύνθηκε στον χώρο όπου είχαν παραταχθεί οι παρόντες Αξιωματικοί της Μονάδος, ήτοι ο Διοικητής του 2ου Τάγματος Ανχης κ.Βιτώρος, ο Διοικητής του Λόχου Διοικησεως Συνταγματος, Τχης κ. Μαρκοπουλος, ο Υπασπιστής Λοχαγός κ.Οικονόμου, οι Διοικητές των Λόχων κλπ. Αφού παρουσιάστηκαν ενας προς εναν χαιρετώντας στρατιωτικά ο κ.Ταξιαρχος συνοδεύτηκε από τον κ.Διοικητή στον χώρο του ΚΨΜ της Μονάδος λοπου ήταν συγκεντρωμένοι περί τους 300-350 Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και Οπλίτες. Ο κ.Διοικητής αφού καλωσόρισε τον τιμώμενο προσκεκλημένο του τον οποίο προσεφώνησε "ΣΤΡΑΤΗΓΟ" και "ΠΡΩΤΟ ΕΛΔΥΚΑΡΙΟ" μίλησε για την Μάχη της ΕΛ.ΔΥ.Κ. και τι σημαίνει αυτή για την Ιστορία και την παρακαταθήκη της Μονάδος. Μίλησε για ΗΡΩΕΣ και Προδότες. Για Λεωνίδες και Εφιάλτες. Ακολούθως έδωσε τον λόγο στον "ΣΤΡΑΤΗΓΟ" ο οποίος με μεγάλη συγκίνηση η οποία πολλές φορές εξεφράσθη με λυγμούς μίλησε για την Εποποιϊα των 317 ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΩΝ του, των 317 ΛΙΟΝΤΑΡΙΩΝ του που επί 3 μέρες χωρίς βαρύ οπλισμό, πολεμώντας 1:22 (ένας Ελδυκάριος απέντι σε εικοσιδύο Τούρκους) κράτησαν εκτός Στρατοπέδου 6.900 επιτιθέμενους βαρβάρους.

Στο τέλος της εκδήλωσης, του δόθηκε ένα υπέροχο δώρο από τον κ.Διοικητή, ένα μαύρο τζόκεϋ με το έμβλημα της ΕΛΔΥΚ αλλά με κεντημένες δάφνες Ανωτάτου Αξιωματικού - αν και δεν προβλέπεται Ανώτατος Αξιωματικός στην ΕΛΔΥΚ. - "Ειδική παραγγελία για τον Στρατηγό μας" είπε ο κ.Διοικητής. Ακολούθως παρέθεσαν και στους δύο προσκεκλημένους γεύμα στην Λέσχη της ΕΛΔΥΚ όπου μετα, κατα την διάρκεια του καφέ είχαν την δυνατοτητα οι παρακαθήμενοι κ.κ. Αξιωματικοί να κάνουν εξειδικευμένες ερωτήσεις για την Επική Μάχη όπου οι δύο συνετελεστές του βιβλίου του κ.Ταξιάρχου, δηλαδή ο ίδιος και ο κ.Δημητριάδης, απάντησαν αναλυτικά και σε όλες. 

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΓΧΑΡΟΥΜΕ ΤΟΝ κ.ΔΙΟΙΚΗΤΗ, ο οποίος ακολουθώντας το παράδειγμα του προκατόχου του Συνταγματάρχη Εμμ.Θεοδώρου (είχε ξαναγίνει τετοια εκδήλωση στον ίδιο χώρο το Πάσχα ανήμερα), προέβη σε αυτήν την κίνηση την οποία όπως δήλωσε ο ίδιος αποτέλεσε την "ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ" εκείνη την μέρα για τον παρόντα ΕΛΔΥΚΑΡΙΟ του 2016. ΜΠΡΑΒΟ Κε ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΑ.... ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ


ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ
ΣΤΟΧΟΣ

1 σχόλιο:

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters