Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ BLOGGERS : ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!

Συνέλληνες.
Στον ένα χρόνο και κάτι μήνες που έχω φτιάξει αυτό το ιστολόγιο έχω δει ορισμένα πράματα που με έκανα να καταλήξω στο συμπέρασμα οτι απο κάτι τέτοιες πράξεις,συμπεριφορές των συνανθρώπων μου είναι που μας έφεραν στη σημερινή κατάσταση.
Μη σας φαίνεται περίεργο.Από κάτι τέτοιες συμπεριφορές κρίνονται ο άνθρωπος.Όπως για παράδειγμα ο σεβασμός.Έχει παρατηρηθεί ανάμεσα στους συναδέλφους bloggers να μην υπάρχει ο σεβασμός του ενός με του άλλου.Δεν θα πω περισσότερα θα αφήσω να διαβάσετε το άρθρο της φίλης μου Χριστίνας.
Με καλύπτει πλήρως,γι αυτό και η Αιώνια Ελληνική Πίστη το προσυπογράφει και το αναρτεί

Με τιμή 
Βασίλειος Στυλιανέσης
Αιώνια Ελληνική Πίστη 



Με πληθώρα ιστολογίων στο διαδίκτυο πολλοί  χάνονται, μπερδεύονται και δεν ξέρουν τι να προτιμήσουν και που να ανατρέξουν για την πληροφόρηση τους. Πολλά είναι τα σημεία που χαρακτηρίζουν ένα σοβαρό ιστολόγιο, για τα οποία θα αναφερθώ σε μελλοντική ανάρτηση. Σήμερα θα κάνω λόγο για τις αναδημοσιεύσεις.
Πολλοί βλέπουν μια είδηση που τους ενδιαφέρει και απευθείας την αναδημοσιεύουν δίχως την δέουσα σημασία και φροντίδα, την αραδιάζουν στη σελίδα τους χύμα, αδιαφορώντας για τα κενά ή την περίεργη διάταξη που εμφανίστηκε στο δικό τους blog και φυσικά μη αναφέροντας την πηγή από όπου προέβησαν στην γνωστή διαδικασία «αντιγραφή –επικόλληση».
Το θέμα της ΠΗΓΗΣ αποτελεί μέγα πονοκέφαλο για τους σοβαρούς ιστολόγους, καθώς όταν αντιλαμβάνονται ότι η πηγή προέρχεται από αλλού, για να την βρουν περνούν από μια διαδικασία, σαν γραφειοκρατία σε δημόσιο, επισκεπτόμενοι πολλές δευτερεύουσες πηγές (αφού κάποιοι άλλοι που ανήρτησαν την ίδια δημοσίευση αναφέρουν πηγή αλλά όχι την κύρια παρά μια δευτερεύουσα).
Το τραγελαφικό είναι ότι μερικοί που θέλουν να βαφτίζονται «Πατριώτες» και να αγωνίζονται υπέρ της διατήρησης της ιστορίας, της γλώσσας κλπ, και διαλαλούν ότι στέκονται με συναδελφική αγάπη προς τους ομοίους τους, πράττουν ακριβώς το αντίθετο όταν αναδημοσιεύουν από «συμπατριώτες» τους και δεν μπαίνουν στον κόπο να δούν στο τέλος της αναρτήσεως ποια είναι η πηγή (φυσικά ούτε λόγος να γίνεται στο αν θα ανατρέξουν στην πηγή που αναφέρεται για να τσεκάρουν αν όντως είναι αυτή η κύρια πηγή). Και τι θα πρέπει να κάνει ο φουκαράς που ανήρτησε πρώτος την είδηση; Να γράψει με μεγάλα γράμματα πριν τον τίτλο του « Ε, άσχετε! η πρωτεύουσα πηγή είμαι εγώ το foukaras.blog»;
Όλα γρήγορα, όλα βιαστικά και πρόχειρα, προκειμένου τι; Να γίνονται δημοσιεύσεις κάθε 5 λεπτά για να ξεπεράσουν άλλους συναδέλφους στην ταχύτητα και να πείσουν το κοινό ότι αναρτούν περισσότερες ειδήσεις την ημέρα; Έλεος! Νοοτροπία σοβαρού ιστολόγου είναι αυτή; Μου θυμίζει κάτι κομπλεξικά άτομα στο Facebook  με διάφορα ψυχολογικά συμπλέγματα που αναρτούν διάφορες αηδίες κάθε 3 λεπτά για να βροντοφωνάξουν «ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΣΗΜΑΣΙΑ!». Αν ανθρωπέ μου δεν έχεις τι να γράψεις μην γράφεις! Καλύτερα μία καλή, έγκυρη και σοβαρή ανάρτηση την ημέρα παρά δεκαπέντε ό,τι κι ό,τι!
Κάτι τέτοιοι αστείοι παραπονιούνται για την προχειρότητα και τη μη σοβαρότητα των πολιτικών ή εν γένει για την κατάσταση του κράτους. Κάτι τέτοιοι…
Κι εμείς τι πράττουμε; Είναι απλό! Ξεσκαρτάρισμα!

ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters