Σάββατο, 23 Απριλίου 2011

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΟ ΠΟΝΤΟ ΜΑΣ

Η προδοσία σε βάρος του ελληνικού έθνους με την ταυτόχρονη πλήρη εγκατάλειψη των Ελλήνων στις σκλάβες πατρίδες δεν έχει όρια και μέτρο σύγκρισης. Θαρρεί κανείς πως ο Καιάδας και το Γουδί θα πάρουν όψη ανθρώπινη και θα γυρέψουν τις ζωές όσων πληγώνουν την Ελλάδα, όσων τρώνε την σάρκα της και όσων εγκαταλείπουν ανθρώπους που υπομένουν καρτερικά κάποιον να τους θυμηθεί.

Δεν είναι δυνατόν να ζωντανεύουν βήμα – βήμα τα σχέδια για την ανασύσταση της οθωμανικής αυτοκρατορίας, για τον ουσιαστικό εκτουρκισμό της Ελλάδος και οι επαίσχυντες πράξεις είτε να αποκρύβονται είτε να λαμβάνουν σχήμα αγοραίο και οικονομικίστικο. Με το σενάριο της πώλησης εθνικής γης έναντι χρεογράφων. Συγχαρητήρια στους προδότες των Αθηνών που κάνουν τους ηγέτες ενώ είναι απλώς τοποτηρητές και υπηρετούν άριστα το τουρκικό κράτος. Ξεχνούν όμως ότι ατυχώς βρίσκονται ακόμη στην Ελλάδα. Και ακόμη ξεχνούν ότι η Ελληνίδα Νέμεση εξακολουθεί να κατοικεί ανάμεσά μας.

Την ίδια στιγμή που πωλείται η Ελλάς, οι αδελφοί μας στη Θράκη κάνουν μαύρες σκέψεις που αφορούν τον προσφυγικό εφιάλτη που έχουν ζήσει στο πρόσφατο παρελθόν μετά την μικρασιατική καταστροφή οι οικογένειές τους. Έλληνες υπερήφανοι και νοικοκυραίοι, Μικρασιάτες και Πόντιοι που εκδιώχτηκαν από το μαχαίρι του Τούρκου προκειμένου είτε να αναγκαστούν να εξισλαμιστούν είτε να εξοντωθούν για να ολοκληρωθεί η γενοκτονία του Ελληνισμού της Ιωνίας. Καθαροί Έλληνες με άσβεστη μαχητικότητα και πατριωτισμό που δημιούργησαν αντάρτικα σώματα, κήρυξαν αυτόνομες πολιτείες, πολέμησαν να αποτινάξουν το ζυγό, έκαναν τα πάντα για να μείνουν στην αγκαλιά της Μητέρας Ελλάδος. Μια Ελλάδα που ωστόσο σπαρασσόταν από εξουσιαστικούς διχασμούς και μειοδοτικές προσεγγίσεις των ίδιων συμμάχων που τώρα μας ρίχνουν στη φωτιά της παγκόσμιας σιωνιστικής διακυβέρνησης.

Ίδια μικρόβια και ίδιοι σάρακες, ασθένειες διαχρονικές στο Σώμα της Πατρίδος, ταλάνιζαν τον λαό μας και τότε. Μια κατάρα κατατρέχει το Έθνος μας και τους Έλληνες Ακρίτες Ιωνίας και Πόντου από της πτώσεως κιόλας της Μεσαιωνικής Ελληνικής Αυτοκρατορίας του Βυζαντίου. Από τότε ακόμα που με την Αυτοκρατορία της Τραπεζούντας τα αδέλφια μας ορθώσανε ελληνική σημαία με θαρραλέο τρόπο απέναντι στον τουρκικό λύκο της μογγολικής στέπας.

Αλλά και τον καιρό που τα ποντιακά αντάρτικα σώματα κάνανε κατοικία τους τα βουνά του Πόντου και στέγη τον ουρανό της ιδιαίτερης πατρίδος τους και στη συνέχεια όταν κάλυψε τη γη τους το θυσιαστικό Αίμα με την δολοφονική ενέργεια της ποντιακής και της μικρασιατικής γενοκτονίας, δεν έπαψαν ποτέ να λαλούν θρύλους, πόθους και γλώσσα ελληνική. Και όταν το ψευτορωμέϊκο δείλιασε και έσκυψε τον αυχένα, οι Ακρίτες μας στάθηκαν όρθιοι πολεμώντας για αυτοδιάθεση και λευτεριά γαλανόλευκη με τον ποντιακό αετό στο μέσον του σταυρού της σημαίας μας και την καρδιά τους, φτιάχνοντας τη δημοκρατία του Πόντου ως ταμπούρι ύψιστου πατριωτισμού και υμνώντας την εθνική τους καταγωγή.

Μα και μετά την τουρκική επικράτηση, μέσα από ανείπωτες θηριωδίες το ποντιακό στοιχείο και μαζί του ολάκερο το ελληνικό στοιχείο της μακραίωνης ελληνικής γης δεν έσβησε και μαζί του δεν σβήσανε και οι πόθοι για την επιστροφή στα πατρογονικά χώματα. Η αναγέννηση της Ελλάδος δεν εγκαταλείφτηκε ποτέ. Μια υπόθεση που δεν αφορά βέβαια τους ψοφοδεείς ταγούς του σημερινού νεοελληνικού κρατιδίου σε πολιτικούς, οικονομικούς και λοιπούς θεσμούς που ασφαλώς είναι περαστικοί και προσωρινοί.

Η υπόθεση αυτή αφορά τους γηγενείς μάρτυρες του ελληνισμού. Τους Πόντιους παππούδες που μετάγγισαν με το εθνικό όραμα της δικαίωσης τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Τους εθνομάρτυρες αυτούς που είτε προσφυγοποιήθηκαν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα από το 1919 και εντεύθεν είτε μετεβλήθησαν σε κρυπτέλληνες και τουρκόφωνους Έλληνες μένοντας σιμά στους τάφους των προγόνων τους, περιμένουν την ώρα της Ανάστασης της Μεγάλης Ελλάδος προετοιμαζόμενοι για την στιγμή της καθαρτήριας φλόγας. Πράγμα που θα συμβεί τώρα που η προσωρινή ασθένεια της Ελλάδος θα ξυπνήσει τον Πατριωτισμό και τον Εθνικισμό των Ελλήνων και το κυνήγι του θησαυρού θα οδηγήσει τις Μεγάλες Δυνάμεις την μια ενάντια στην άλλη.

Στον αλησμόνητο Πόντο Μας αφιερώνουμε τούτο τον γεμάτο ελληνική προσμονή ύμνο  http://www.youtube.com/watch?v=sFPDW4x0tBk&feature=related.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.