Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΕΡΡΩΝ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ ΗΛΙΑ ΠΟΛΑΤΙΔΗ ΜΕ ΘΕΜΑ : Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ


ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ
Βουλευτής Σερρῶν -
ΛΑ.Ο.Σ.
Βασ. Βασιλείου 29 – ΣΕΡΡΑΙ Τ.Κ. 621 22
Τηλ.: 23210-27249, Τηλεομοιότυπο 23210-26856
Βουλῆς 4 - ΑΘΗΝΑΙ 105 62
Τηλ.: 210-3706331, Τηλεομοιότυπο 210-3706531
Ἠλεκτρονική Διεύθυνσι: ipolatidis@gmail.com – Ἱστοσελίδα: www.polatidis.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η μεγαλειώδης εθνική επανάσταση του 1821, οι αγώνες του Ελληνικού Λαού για ελευθερία και αποτίναξη του τουρκικού ζυγού, τα συγκεκριμένα και αδιάψευστα ιστορικά γεγονότα που καταγράφηκαν και σφυρηλάτησαν την νεοελληνική μας εθνική συνείδηση, πλέον αμφισβητούνται από την ίδια μας την κυβέρνηση! Έρμαιη και υπόδουλη η κυβερνητική ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στα διάφορα ξένα κέντρα που θέλουν να αποδομήσουν την Ιστορία μας και την εθνική μας ταυτότητα δέχεται και συμπορεύεται με απόψεις που μέσω τερατωδών ψεμάτων αμφισβητούν τις ιστορικές πράξεις οι οποίες σημάδεψαν την πορεία του Ελληνικού Έθνους μέσα στον χρόνο και το έκαναν υπερήφανο για την καταγωγή του. Οι λόγοι βεβαίως είναι προφανείς. Ένας λαός που δεν θα έχει πλέον Ιστορία, δεν θα έχει ταυτότητα, υπερηφάνια και ομοψυχία, δεν θα έχει βεβαίως και τις αντοχές να αντιμετωπίσει  το οποιοδήποτε ξεπούλημα της οικονομικής και εθνικής του ανεξαρτησίας!
Αυτά λοιπόν συμπεραίνονται από συζήτηση που διεξήχθη την περασμένη Πέμπτη στην Βουλή μεταξύ του Βουλευτή Σερρών του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Ηλία Πολατίδη,  και του υφυπουργού Οικονομικών, κ. Φ. Σαχινίδη. Η αφορμή δόθηκε από Ερώτηση που υπέβαλε ο Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. προς το Υπουργείο και αφορούσε την σημαντική οικονομική χορηγία εκ μέρους της Εθνικής Τράπεζας στην γνωστή ανθελληνική και δήθεν ιστορική σειρά του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ «1821 – Η γέννηση ενός Έθνους». Ο κ. Πολατίδης έγραφε στην Ερώτησή του για την σειρά, η οποία σημειωτέον προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από εκατοντάδες τηλεθεατές, καθηγητές, ιστορικούς, δημοσιογράφους κ.λπ., ότι παραποιεί την Ιστορία του Ελληνικού Έθνους συντονισμένη πλήρως με τις επιταγές των υποστηρικτών της παγκοσμιοποιήσεως για πλήρη αποδόμηση των Εθνών-κρατών! Εμφανίζει το Ελληνικό Έθνος να γεννάται κατά την περίοδο του 1821 (αγνοώντας προκλητικά την μακραίωνη προηγούμενη ιστορία και συνέχειά του), αποθεώνει την Οθωμανική Αυτοκρατορία, σχεδόν υβρίζει ιστορικές μορφές του Ελληνισμού όπως ο Κολοκοτρώνης κ.λπ.! Συντελεστές της σειράς είναι γνωστά άτομα για τις νεοταξικές και ανθελληνικές τους θέσεις όπως ο κ. Θ. Βερέμης (επιστημονικός σύμβουλος) και ο κ. Π. Τατσόπουλος (παρουσιαστής).
Το εξοργιστικότερο όμως της όλης υποθέσεως είναι ότι ως χορηγός της κάθε άλλο παρά ιστορικής αυτής τηλεοπτικής σειράς εμφανίζεται και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος! Μία Τράπεζα σαφώς δημοσίου χαρακτήρος, η οποία έχει την δική της ιστορία που είναι ταυτισμένη με τον εθνικό, οικονομικό και κοινωνικό μας βίο και που πραγματικά έχει συμβάλλει πολυτίμως μέχρι τώρα στην ελληνική εθνική και ιστορική αυτογνωσία με πλήθος αξιόλογων εκδόσεων, πολιτιστικών εκδηλώσεων κ.λπ.
Μετά από όλα αυτά ο Βουλευτής του ΛΑ.ΟΣ. ερωτούσε το Υπουργείο τα εξής.
1.                  Πότε και από ποιούς επροτάθη, πότε και από ποιούς ελήφθη η ανωτέρω απόφαση για χορηγία της συγκεκριμένης τηλεοπτικής σειράς εκ μέρους της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος;
2.                  Με ποιό σκεπτικό ελήφθη η απόφαση αυτή για οικονομική υποστήριξη μιας αντιεπιστημονικής και κατάπτυστης δήθεν ιστορικής σειράς που προωθεί τον εθνομηδενισμό και την διάρρηξη του κοινωνικού μας ιστού χάριν αυτών που θέλουν να επιβάλλουν εκβιαστικά και παρά φύση στην Πατρίδα μας το ιδεολόγημα του πολυπολιτισμού;
3.                  Μετά την αναμενόμενη θύελλα αντιδράσεων εκ μέρους της ελληνικής κοινωνίας, προτίθεται η Ε.Τ.Ε. να άρει την χορηγία της προς την τηλεοπτική εκπομπή έτσι ώστε να συμβαδίσει, ως οφείλει, με το κοινό αίσθημα;
Να σημειωθεί ότι αρχικώς η Ερώτηση είχε υποβληθεί γραπτώς, αλλά η μεν Εθνική Τράπεζα απαξίωσε να απαντήσει, το δε Υπουργείο, για να ξεμπερδεύει με τα επικίνδυνα ερωτήματα, απέστειλε στον κ. Πολατίδη μία απάντηση σε άλλη άσχετη Ερώτηση Βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ.! Ο κ. Πολατίδης λοιπόν έφερε το θέμα προς συζήτηση στην Βουλή και κυριολεκτικά ξεμπρόστιασε το Υπουργείο για την τακτική του να γράφει στα παλαιά του τα παπούτσια τις Ερωτήσεις των Βουλευτών που θεωρεί επικίνδυνες και μ’ αυτόν τον τρόπο να εξευτελίζει το Κοινοβούλιο και την δημοκρατία. Αλλά ήταν και ιδιαίτερα επικριτικός προς την διοίκηση της Εθνική Τράπεζας που ξέρει μεν να παίρνει χρήματα από τον Ελληνικό λαό και δισεκατομμύρια εγγυήσεων από το κράτος, αλλά απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα των εκπροσώπων του ίδιου του ελληνικού λαού αρνείται να δώσει!
Περιττό βεβαίως να ειπωθεί ότι ο κ. Σαχινίδης δεν είχε τίποτε να πει στην απάντησή του για την στάση του Υπουργείου. Το μόνο που είχε να αναφέρει στην ομιλία του ήταν ότι ο κ. Πολατίδης είναι απόλυτος ως προς το τι είναι επιστημονική ιστορική αλήθεια(!) και ότι ο ίδιος είναι ανοικτός σε οποιονδήποτε προσπαθεί με δικό του τρόπο να εξηγήσει την πραγματικότητα. Δηλαδή, με λίγα λόγια, δικαιολόγησε με το πρόσχημα μιας δήθεν επιστημονικής πολυφωνίας την άθλια τηλεοπτική σειρά που εξυβρίζει το Ελληνικό Έθνος και την Ιστορία του! Ασφαλώς και θα τρίζουν τα κόκκαλα των αγωνιστών του ’21 που πέθαναν για μια ελεύθερη Πατρίδα και όλων αυτών που αρνήθηκαν να υποταχθούν στον βάρβαρο Τούρκο κατακτητή και σφαγιάστηκαν από αυτόν. Πού να ήξεραν ότι 200 χρόνια μετά οι απόγονοί τους (βλέπε Βερέμης, Ρεπούση, Γιαννάκου, Σαχινίδης κ.λπ.) θα έβλεπαν τις θυσίες τους κάτω από το πρίσμα μιας «ιστορικής επιστημονικής δημοκρατίας»! Πού να ήξεραν ότι κακώς επαναστάτησαν, διότι, όπως διατείνεται η τηλεοπτική σειρά, δεν περνούσαν και τόσο άσχημα με τους Τούρκους!
Ο κ. Πολατίδης δευτερολογώντας επεσήμανε στον υφυπουργό ότι απάντηση στα Ερωτήματά του δεν πήρε και ότι η αμφισβήτηση της Επανάστασης του ’21 δεν είναι θέμα επιστημονικό, αλλά πολιτικό διότι γίνεται μία προσπάθεια βιασμού και ανατροπής των ιστορικών γεγονότων μέσω γνωστών κύκλων που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό (Σόρος κ.λπ.) με προφανείς στόχους να πλήξουν την συνοχή της ελληνικής κοινωνίας. Αφού συνέστησε δε στον κ. Σαχινίδη ορισμένα βιβλία για την ιστορία του ’21 που αποδεικνύουν τα τρισάθλια ψέματα των διαστρεβλωτών, ανέφερε χαρακτηριστικά τα εγκώμια των Τούρκων για την συγκεκριμένη τηλεοπτική σειρά. Διάβασε μάλιστα τα γραφόμενα στην επίσημη ιστοσελίδα της τουρκικής τηλεόρασης που έλεγε ότι «το ντοκιμαντέρ αναφέρει πως δεν ήταν οι Τούρκοι αυτοί πού έσφαξαν τους Έλληνες αλλά ότι, δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια της εξέγερσης και πως η μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ελλάδα σημειώθηκε κατά την Οθωμανική περίοδο»! Τελειώνοντας, ο Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. στηλίτευσε για ακόμη μία φορά την τακτική της Εθνικής τράπεζας που επιχορηγεί τέτοιες εκπομπές βγάζοντας χρήματα τοκογλυφικά πάνω στις πλάτες του ελληνικού λαού και επιπροσθέτως αρνείται και να λογοδοτήσει.
Ο κ. Σαχινίδης πάλι αρνήθηκε να απαντήσει επί της ουσίας στα ενοχλητικά ερωτήματα. Περιορίστηκε στο να πει ότι για πολλά ζητήματα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και ότι δεν μπορεί ο ίδιος να ελέγξει την Εθνική Τράπεζα!
Το συμπέρασμα όλων των παραπάνω είναι αυτό που διατυπώθηκε στην αρχή. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όπως άλλωστε και η προηγούμενη της Ν.Δ., ούτε θέλουν ούτε μπορούν να ελέγξουν Τράπεζες και ΜΜΕ στον επιχειρούμενο απ’ αυτούς αφελληνισμό της κοινωνίας μας. Ο ΛΑ.Ο.Σ. πάντως,  όπως αποδεικνύεται και από την Ερώτηση του κ. Πολατίδη, επαγρυπνεί και θα συνεχίζει τον αγώνα του!..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters