Σάββατο, 30 Απριλίου 2011

ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ


Του Στέλιου Σταυρίδη
  
Τεμπελιά
Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΕΣΤΙΑ και αναρτήθηκε απο το ιστολόγιο του κ Στέλιου Σταυρίδη στις 29 Απριλίου 2011

Σήμερα, η χώρα χρειάζεται πολιτικούς που θα μάθουν τον Έλληνα να εργάζεται και να παράγει. Και ασφαλώς όχι πολιτικούς που θα του μοιράζουν χρήματα για να τα κατασπαταλά αλόγιστα, όπως έκανε επί 35 χρόνια. Πρέπει πάση θυσία να δοθεί τέλος σε αυτήν την άθλια πρακτική αερολογούντων, ανίκανων και αχρείων πολιτικών που συστηματικά και μεθοδικά διέβρωσαν την ελληνική κοινωνία.
Ο ευφυέστατος και λαοπλάνος Ανδρέας Παπανδρέου μεγαλούργησε πολιτικά, καταστρέφοντας διαχρονικά την Ελλάδα. Απευθύνθηκε στους τότε μη προνομιούχους και φρόντισε να τους μοιράσει πλούτο χωρίς μόχθο. Αντί δηλαδή να αξιοποιήσει  τα προσόντα των Ελλήνων, αντί να τους μάθει να εργάζονται και να έχουν υψηλή παραγωγικότητα, τους έμαθε την ήσσονα προσπάθεια, την κομπίνα (π.χ η Κρήτη και η Θεσσαλία, λόγω επιδοτήσεων, απέκτησαν ξαφνικά … 3όροφα χωράφια, αφού οι δηλούμενες εκτάσεις ήταν 3πλάσιες των πραγματικών), τη ρεμούλα και το αραλίκι.

Είναι υπέρτατη εθνική ανάγκη να σταματήσουμε αυτή την κατάρα της απόλυτης τεμπελιάς και ασυδοσίας, ώστε να αξιοποιήσουμε επιτέλους το αστείρευτο ταλέντο των νέων μας, που κατά κανόνα μένει ανεκμετάλλευτο. Βλέπετε η «φωτισμένη» Αριστερά θέλει να διαγράψουμε την λέξη «εκμετάλλευση» από το λεξιλόγιο μας, ακόμη και αν πρόκειται για αξιοποίηση σπουδαίων ταλέντων.

Οι εποχές που οι πολιτικοί μας δανείζονταν ασύστολα, υποθηκεύοντας το μέλλον της χώρας και των παιδιών μας, για να μοιράσουν στο λαό λεφτά (και να εισπράξουν ψήφους), πέρασαν ανεπιστρεπτί. Ασχέτως αν κάποιοι δεν εννοούν να το καταλάβουν. Και νομίζουν ότι με πτώχευση, αναπροσαρμογή του χρέους, κουρεματάκι ή κούρεμα, το πάρτυ θα συνεχιστεί και θα ξαναζήσουμε ημέρες κραιπάλης, ασυδοσίας, τεμπελιάς και ανεμελιάς.

Ας το πάρουμε επιτέλους όλοι απόφαση, ότι οι απαράδεκτες και καταστροφικές ρήσεις «Τσοβόλα δώστα όλα» (και πάρε ψήφους με το τσουβάλι), «λεφτά υπάρχουν» (για να μοιραστούν και να κατασπαταληθούν φυσικά) ή ότι «θα διαφυλάξουμε το δημόσιο χαρακτήρα π.χ. της ΔΕΗ» (για να διατηρήσουμε ασύλληπτα προνόμια χιλιάδων αργόσχολων), ή οι ανοησίες περί «στρατηγικής σημασίας δημοσίων επιχειρήσεων» (για να τα «κονομάνε» στρατηγικότατα και  κανονικότατα οι κρατικοδίαιτοι), είναι η μοναδική αιτία και αφορμή της τραγικής κατάστασης της χώρας μας.

Δεκαετίες ολόκληρες διόριζαν στο δημόσιο, στις ΔΕΚΟ, στην τοπική αυτοδιοίκηση, μοίραζαν λεφτά, τεμπελιά και ψεύτικα επιδόματα. Δημιούργησαν (εθνικό σπορ) γενιές καφενόβιων, αργόσχολων και αντιπαραγωγικών Ελλήνων. Οι κατ’εξοχήν «μάγκες», αναρριχήθηκαν, ως ευέλικτοι αρουραίοι, σε κομματικά ή συνδικαλιστικά αξιώματα και δεν εργάστηκαν ποτέ τους. Στην πορεία έγιναν δημοτικοί σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι, δήμαρχοι, βουλευτές. Κάποιοι έγιναν και υπουργοί. Οι περισσότεροι άφησαν πίσω τους την καταστροφή, όπως ένα σμήνος ακρίδες σ’έναν εύφορο αγρό. Και με απύθμενη θρασύτητα, ισχυρίζονται ότι προασπίζουν τα συμφέροντα του λαού !

Όλοι αυτοί οι ανεκδιήγητοι, καταστρέφοντας συστηματικά και επιμελέστατα, μας παραμύθιαζαν με τα στερεότυπα άλλοθι τους, περί διαφάνειας, νομιμότητας, υψηλής παραγωγικότητας, ανταγωνιστικότητας, ζωτικών επενδύσεων, κ.λπ. Κάθε φορά που κάποιος παρότρυνε για εργατικότητα, τα αριστερά και υπερπολύτιμα εξαπτέρυγα τους, ως σύγχρονη Κίρκη, μιλούσαν για εντατικοποίηση της εργασίας και εκμετάλλευση του εργαζομένου. Που τον προτιμούσαν στις καφετέριες να απολαμβάνει το φραπεδάκι του και την μιζέρια του, εμποτισμένο και δηλητηριασμένο με δογματισμό, μισαλλοδοξία  και μηδενισμό.

Oι τεμπέληδες, βλέπετε, αδρανοποιούνται (αφού αμβλύνεται η κρίση τους) και δεν έχουν βούληση, ούτε ελπίδα. Έτσι, αποχαυνωμένοι, ονειρεύονται τους παράδεισους του υπαρκτού σοσιαλισμού, όπως ακριβώς οι δυστυχείς μουσουλμάνοι την μετά θάνατον ζωή, μέσα σε βουνά από πιλάφια.

Λαέ λαέ, να υμνείς το ΚΚΕ, που υπήρξε σημαντικός καταλύτης (μαζί με τις υπόλοιπες «δημοκρατικές δυνάμεις», αλλά και τις δυνάμεις της συντήρησης και του κρατισμού), ώστε να διαλυθεί το συνεταιριστικό κίνημα, να διασυρθεί ο σπουδαίος ρόλος των δημοσίων υπαλλήλων, να κλείσουν βιομηχανίες, να αποβιομηχανοποιηθεί η χώρα και να εκτοξευτεί η ανεργία. Ποτέ τους, αυτοί οι δήθεν ευαίσθητοι δημοκράτες και προστάτες των εργαζομένων δεν ενοχλήθηκαν για τις εξωφρενικές ανισότητες και απαράδεκτες αδικίες που δημιουργούσαν στην αγορά εργασίας και ειδικότερα μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Το άθλιο πολιτικό μας σύστημα έπνιξε τα όνειρα των νέων (η ανεργία σε αυτούς σύντομα θα ξεπεράσει το 40%) και έπνιξε το μέλλον τους. Τους θέλει τεμπέληδες, ανήμπορους, εξαρτημένους και απαίδευτους. 

Η χώρα χρειάζεται πολιτικούς που θα δώσουν ξανά νόημα σε παλιές δοκιμασμένες αξίες, όπως  εντιμότητα, μόχθος, ομαδικότητα, κοινωνική συνοχή και κοινωνική υπευθυνότητα. Πολιτικοί που θα μας μάθουν να δουλεύουμε με πίστη και αισιοδοξία, πάθος και προοπτική !

Τους πολιτικούς, όμως, αυτούς πρέπει να αναδείξει ο λαός. Που δυστυχώς ακόμη και σήμερα φαίνεται να μην πιστεύει σε ανατροπές. Αποχαυνωμένοι ελπίζουμε ότι η μπόρα θα περάσει, όσο εμείς μένουμε αδιάφοροι και παντελώς αμέτοχοι. Ας πάψουμε λοιπόν να δεχόμαστε αμήχανοι και άπραγοι την καθημερινή πλύση εγκεφάλου, από όλους εκείνους που μας έφεραν σε αυτό το απερίγραπτο χάλι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.