Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

Η ΚΡΥΦΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΕ ΛΗΜΝΟ ΚΑΙ ΛΕΣΒΟ

Αν η κυβέρνηση δεν αποκόψει στη γένεσή της κάθε τουρκική παραβίαση, παραχωρεί στην Αγκυρα σε μόνιμη βάση το στοιχείο του αιφνιδιασμού

Της Κύρας Αδάμ

Ερντογάν, Τσαβούσογλου, Ακάρ και όλων των ειδών Τούρκοι αξιωματούχοι και αναλυτές απειλούν ανοιχτά, σταθερά και αδιάκοπα την Ελλάδα ότι «θα έρθουν κάποια νύχτα», αν η Ελλάδα δεν σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά.

Την ίδια στιγμή ο ΥΕΘΑ, ανέμελα και χαλαρά, πληροφορεί τον ελληνικό λαό ότι «έχουμε σταματήσει να μετράμε τις τουρκικές παραβιάσεις… Τις μετράμε υπό την έννοια ότι βγαίνει η στατιστική, αλλά δεν έχει νόημα… Οσες φορές έχουμε παραβίαση ή, πολύ χειρότερα, κάποιο θέμα υπερπτήσεων πάνω από το έδαφος, η Π.Α. είναι εκεί και αναχαιτίζει. Οσες φορές χρειαστεί και έτσι θα είναι πάντα».

Οι δηλώσεις αυτές αποδεικνύουν ότι για το ΥΕΘΑ οι τουρκικές παραβιάσεις σε καθημερινή βάση αποτελούν διαδικασία και ρουτίνα, κάτι που είναι εξόχως επικίνδυνο, διότι παρέχεται στην Τουρκία το στοιχείο του αιφνιδιασμού: Κάθε μέρα εισέρχονται στο FIR Αθηνών 2, 4, 6, 8 ή και περισσότερα τουρκικά αεροσκάφη, που αποτελούν καθημερινή διαδικασία και η Π.Α. τα αναγνωρίζει και ΔΕΝ τα αναχαιτίζει και συνήθως η αναγνώριση γίνεται μετά τις παραβιάσεις – και το βιολί αυτό συνεχίζεται.

Ωστόσο, οποιαδήποτε τουρκική προσπάθεια για κατάληψη νήσου της Συνθήκης της Λωζάννης είναι εκ προοιμίου καταδικασμένη σε αποτυχία, κυρίως λόγω των ελληνικών Ε.Δ. αλλά και λόγω παραβίασης της διεθνούς νομιμότητας. Κρύβει όμως άλλες επικίνδυνες ενέργειες.

Ανεξάρτητα από την τουρκική πολιτική επιθετικής ρητορικής εναντίον της Ελλάδας, η Τουρκία έχει μεριμνήσει να διατηρεί το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού, που επηρεάζει πάντα την έκβαση των επιχειρήσεων, ανεξαρτήτως ποια μεθοδολογία επιχειρήσεων θα εφαρμόσει η Τουρκία σε βάρος της Ελλάδας. Και τούτο διότι οι παραβιάσεις αποτελούν καθημερινή διαδικασία και ρουτίνα, και κανένας δεν γνωρίζει τι είδους επιχειρήσεις θα εφαρμόσει η Τουρκία λόγω του στοιχείου του αιφνιδιασμού.

Ετσι, ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο μια μέρα να εισέλθουν στο FIR Αθηνών δύο τουρκικά F-16 από την αεροπορική βάση της ΒΑΔΙΡΜΑ και δύο F-16 από το BALIKESIR, με προβολή στόχων το ραντάρ της Λήμνου και τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Λέσβου, την ίδια ακριβώς ώρα, και να επιστρέψουν στη βάση τους, χωρίς παραπέρα και επιπλέον επιχειρήσεις σε βάρος της Ελλάδας. Δηλαδή, οι επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας σταματούν αμέσως μετά την προσβολή των στόχων σε Λήμνο και Λέσβο. Με τον ΥΕΘΑ να μετρά όχι πλέον τις παραβιάσεις στατιστικά αλλά τις καταστροφές, χωρίς δυνατότητα αναχαίτισης των τουρκικών F-16.

Και τούτο διότι, όπως φαίνεται στον χάρτη, την ίδια ώρα μηδέν θα προσβάλλονται η Λήμνος και η Λέσβος. Για τη Λέσβο, ο χρόνος της ελληνικής αντίδρασης είναι ανύπαρκτος λόγω της πολύ μικρής απόστασης της Λέσβου από το FIR Αθηνών, ενώ για τη Λήμνο, που διαθέτει και αεροσκάφη επιφυλακής, στην καλύτερη περίπτωση να προλάβουν να απογειωθούν, ενώ οι Patriot της Λήμνου είναι αμφίβολο αν θα προλάβουν να ενεργοποιηθούν, λόγω της καθημερινής ρουτίνας-διαδικασίας των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο.

Αν η κυβέρνηση δεν αποκόψει στη γένεσή της κάθε τουρκική παραβίαση, παραχωρεί στην Τουρκία σε μόνιμη βάση το στοιχείο του αιφνιδιασμού.

Ταυτοχρόνως η Αγκυρα θα έχει έτοιμη να στείλει την επιστολή της στον ΟΗΕ, ισχυριζόμενη ότι, αφού ο ΟΗΕ δεν ανέλαβε πρωτοβουλία και δεν έλαβε μέτρα για να σταματήσει η Ελλάδα τους εξοπλισμούς των νησιών κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάννης, η Τουρκία αναγκάστηκε να καταστρέψει τους ελληνικούς αυτούς εξοπλισμούς, διότι αποτελούσαν απειλή κατά του τουρκικού λαού, όπως ακριβώς έχει κάνει και στην περίπτωση της κατάρριψης του ρωσικού μαχητικού SU-24 το 2015.

Τη συνταγή, τη μεθοδολογία και την εφαρμογή αιφνιδιαστικής επίθεσης εναντίον της Ελλάδας η Τουρκία δεν την ψάχνει τώρα. Την έχει έτοιμη και κυρίως την έχει εφαρμόσει στην κατάρριψη από τουρκικά F-16 του ρωσικού μαχητικού SU- 24 το 2015, με το ανήκουστο αιτιολογικό ότι το SU-24 παραβίασε 1,2 ν.μ. τον τουρκικό εναέριο χώρο. Από το 2012 μέχρι το 2015, όταν ξεκίνησε ο πόλεμος στη Συρία, η Αγκυρα είχε στείλει τέσσερις επιστολές στον ΟΗΕ, καταγγέλλοντας ότι τα ρωσικά SU-24 παραβιάζουν τον τουρκικό εναέριο χώρο, και το 2015, όταν κατέρριψε το SU-24, έστειλε και πέμπτη επιστολή στον ΟΗΕ, επιμένοντας ότι η Τουρκία ενημέρωνε τον ΟΗΕ από το 2012 και ο ΟΗΕ δεν έλαβε μέτρα, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί η Τουρκία να προασπίσει μόνη της τον τουρκικό λαό. Την ίδια ακριβώς πολιτική μεθοδολογία με το SU-24 εφαρμόζει και η Τουρκία με τις κατηγορίες εξοπλισμών των ελληνικών νήσων, ύστερα από τις δηλώσεις Δένδια τον Μάιο του 2021.

Ανεξάρτητα από όποια αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης -και ανεξάρτητα από την εκμετάλλευση μιας τέτοιας επιθετικής ενέργειας από τον Ερντογάν για την ενίσχυση των ποσοστών του στις εκλογές στην Τουρκία- η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε διαπραγματεύσεις για όλες τις τουρκικές διεκδικήσεις και οι Ελληνες θα πληρώσουν τις αμαρτίες όλων των προηγουμένων κυβερνήσεων – και της σημερινής. Η επίκληση από την Ελλάδα του άρθρου 51 του ΟΗΕ δεν θα σώσει την κατάσταση, διότι το άρθρο 51 επιτρέπει τον εξοπλισμό μιας χώρας ανεξάρτητα από την επιβολή ή τον περιορισμό αποστρατιωτικοποίησης από Συνθήκες ΜΟΝΟΝ όταν η χώρα δεχτεί επίθεση και μάλιστα κάτω από αυστηρές προϋποθέσεις.

Οταν οι Ερντογάν, Τσαβούσογλου Ακάρ κ.λπ. λένε συνέχεια ότι θα επιτεθούν στην Ελλάδα νύχτα, οι δηλώσεις αυτές αποτελούν ευθεία απειλή κατά την Ελλάδας και κατάφωρη παραβίαση του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, διότι το άρθρο 4 ορίζει ότι οι χώρες πρέπει να απέχουν από την απειλή ή τη χρήση βίας εναντίον οποιουδήποτε κράτους… Με βάση το άρθρο αυτό, η κυβέρνηση μπορεί να ζητήσει τη σύγκληση του Σ.Α. για τις δηλώσεις των Τούρκων, πλην όμως δεν το κάνει για να προασπίσει τη χώρα. Πρώτον, λόγω των δηλώσεων Δένδια (εξοπλίζουμε τα νησιά) και, δεύτερον, διότι με τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης σε βάρος της Ρωσίας στο Ουκρανικό και την αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία έχει σίγουρο το βέτο της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Η παράλογη απαίτηση από το ΝΑΤΟ και την Τουρκία για τις πτήσεις – ασκήσεις πάνω από τα νησιά μας

Η επιθετική τουρκική ρητορική σε βάρος της Ελλάδας βασίζεται νομικά αποκλειστικά και μόνον στον δήθεν τουρκικό ισχυρισμό για παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάννης λόγω εξοπλισμών των νήσων της Συνθήκης από την Ελλάδα, πέραν των εξοπλιστικών περιορισμών που επιβάλλει η Συνθήκη.

Για τον τουρκικό αυτόν ισχυρισμό ευθύνεται ΜΟΝΟΝ η σημερινή κυβέρνηση, η οποία επιπόλαια, έωλα και για κομματική εκμετάλλευση αποδέχθηκε επίσημα ότι η Ελλάδα παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάννης, καθόσον εξοπλίζει τα νησιά επειδή δέχεται απειλή από την Τουρκία.

Από το 1952 μέχρι την αποχώρηση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ το 1974 δεν είχε υπάρξει από την πλευρά της Τουρκίας και του ΝΑΤΟ καμία αναφορά ή απαίτηση για αποστρατιωτικοποίηση των νήσων της Συνθήκης της Λωζάννης και τούτο διότι η Συνθήκη δεν επιβάλλει αποστρατιωτικοποίηση, αλλά εξοπλιστικούς περιορισμούς, τους οποίους τουλάχιστον νομικά εφάρμοζαν όλες οι κυβερνήσεις.

Με την επανένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ το 1980 προέκυψε η νατοϊκή απαίτηση αποστρατιωτικοποίησης των νήσων της Συνθήκης της Λωζάννης, και τούτο διότι, με την απουσία της Ελλάδας από το 1974 έως το 1980, αλώνιζε η Τουρκία μόνη της στο ΝΑΤΟ και δημιούργησε καταστάσεις σε βάρος της χώρας μας. Ωστόσο, η νατοϊκή – τουρκική απαίτηση αποστρατιωτικοποίησης των νήσων, μολονότι ήταν παράνομη διότι παραβίαζε τη Συνθήκη, αφορούσε ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΛΟΓΩ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ και όχι λόγω ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ.

Ο ΝΑΤΟτουρκικός ισχυρισμός απαγόρευσης ελληνικών υπερπτήσεων και ασκήσεων στα νησιά είναι νομικά αβάσιμος και γελοίος, ενώ παραβιάζει την ίδια τη Συνθήκη, η οποία ορίζει ότι τα ελληνικά αεροσκάφη απαγορεύεται να πετάνε στις ακτές της Ανατολίας και όχι πάνω από τα ελληνικά νησιά. Ομως το ΝΑΤΟ ισχυρίζεται ότι τα ελληνικά αεροσκάφη απαγορεύεται να πετάνε στις ακτές της Τουρκίας και στα ελληνικά νησιά και, από την άλλη, η Τουρκία ισχυρίζεται ότι τα ελληνικά αεροσκάφη απαγορεύεται να πετάνε στα ελληνικά νησιά, ενώ τα τουρκικά μπορούν να πετάνε στα νησιά, περίπτωση που κάνουν πράξη με τις καθημερινές παραβιάσεις. Επειδή καμιά κυβέρνηση δεν ανέτρεψε τη ΝΑΤΟ-τουρκική αυτή απαράδεκτη θέση, οι γ.γ. ΝΑΤΟ Λουνς και Σολάνα και ο SACEUR εξέδωσαν διαταγές απαγόρευσης ελληνικών πτήσεων πάνω από τα ελληνικά νησιά, οι οποίες σήμερα είναι σε ισχύ.

Για τις δήθεν ελληνικές παραβιάσεις της Συνθήκης της Λωζάννης λόγω ελληνικών πτήσεων στα ελληνικά νησιά, η Αγκυρα ΟΥΔΕΠΟΤΕ από το 1980 μέχρι το 2021 δεν είχε στείλει επιστολές στον ΟΗΕ με τον ισχυρισμό ότι η Ελλάδα παραβιάζει το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης των νήσων της Συνθήκης και ότι δέχεται από την Ελλάδα απειλή, και τούτο διότι ένας τέτοιος τουρκικός ισχυρισμός θα απορριπτόταν από τον ΟΗΕ ως γελοίος.

Ομως τον Μάιο του 2021 ο ΥΠΕΞ Δένδιας αποδέχτηκε ότι η Ελλάδα παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάννης και εξοπλίζει τα νησιά διότι δέχεται απειλή, που αποτελεί επίσημη θέση της κυβέρνησης με νόμιμη διεθνή ισχύ. Από τον Μάιο του 2021 η Τουρκία άρχισε να στέλνει επιστολές στον ΟΗΕ, καταγγέλλοντας την Ελλάδα ότι παραβιάζει τις Συνθήκες διότι εξοπλίζει τα νησιά και αποτελεί απειλή για την Τουρκία, με παράλληλη ρητορική ότι η Τουρκία θα έρθει βράδυ ή θα στείλει πύραυλο στο κεφάλι της Αθήνας.

 

https://www.newsbreak.gr/politiki/409484/i-kryfi-stratiotiki-apeili-toy-erntogan-se-limno-kai-lesvo/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters