Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΝΝΑΤΑΙ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΕΚΡΟΥΤΑΙ

Του Πέτρου Ι. Νικολού,  Δικηγόρου Αθηνών, Νομική ΕΚΠΑ

 

Η αξιακή κατάπτωση του λαού μας, ο ηθικός ξεπεσμός της νεολαίας και η μελανόμορφη σκιαγράφηση της εθνικής μας μοίρας, όπως κάθε μείζον εγγενές κοινωνικό πρόβλημα, μετετράπησαν εδώ και δεκαετίες σε διακρύβρεχτες κοινότυπες διαπιστώσεις, σε μία ακόμα άηχη και ασυγκίνητη ανιαρώς επαναλαμβανόμενη δήλωση προς επιβεβαίωση της μιζέριας μας. Η επάνοδος κάθε εορταστικής περιόδου κορυφώνει την εμπέδωση τόσο της πολιτισμικής μας κατρακύλας όσο και της προειλημμένης επιλογής του θνήκοντος Έθνους μας να παραμένει ες αεί στην οιονεί καθιζήματος κατωτέρα του έως του νύν πνευματική στάθμη. Οι προεόρτιες ημέρες των Χριστουγέννων επανέφεραν στην επιφάνεια τον βούρκο της κοινωνικής μας ευτέλειας. Αυτό, όμως, που διεγείρει ενιαυσίως τα αισθητήρια της παρατηρήσεώς μας δεν είναι πλέον ούτε η εξαλλαγή της Εορτής αυτής καθ’ εαυτήν ούτε η στρέβλωση του μεταφυσικού της μηνύματος όσο η έτος κατ’ έτος οριστικοποίηση της εξαλείψεώς της από το συλλογικό υποσυνείδητο. Ο χρόνος τείνει να θεραπεύει τα λάθη του παρελθόντος. Κατά παρέκκλησιν τούδε του εμπειρικού κανόνος, στην προκειμένη φαίνεται να επιρρωνύει, επεκτείνει και μεγιστοποιεί θλιβερώς ως ανήκεστη την βλάβη στον ψυχισμό του νεωτέρου Ελληνισμού.

Η επιβολή του εκσυγχρονισμού ως αναγκαίας προϋποθέσεως της παγκοσμιοποιήσεως εξετόπισε κάθε έννοια παραδόσεως, εθίμου και εκκλησιαστικής ζωής μέσα στα οποία φώλιαζε πάντα το νόημα της Χριστουγεννιάτικης πανηγύρεως. Η Ενανθρώπισις του Υιού και Λόγου του Θεού από κοσμογονικό θρίαμβο της θεανθρώπινης φύσεως, ανεκλάλητη χαρά μετοχής στην κατά Σάρκα υπόσταση του Θείου Βρέφους κατέληξε ένα οικουμενιστικό τσαντίρι, μία κοσμική συνεστίαση αχαλίνωτης ηδονής και κίβδηλου συναισθηματισμού. Το λειτουργικό βίωμα, η νηστεία, η κατανυκτική προσευχή, η συστολή και καρτερική υπομονή μέσα από την μυστηριακή μέθεξη παρεχώρησαν ολοκληρωτικώς και αμετακλήτως την θέση τους στα λαμπυρίζοντα λαμπιόνια των μεταλλικών ελάτων, τα τουρκομπαρόκ στολίδια των εμπορικών βιτρίνων, την άκρατη οινοποσία, την ασύδοτη κρεατοφαγία και τις αγαπουλίστικες ψευδοπασιφιστικές αγαθοεργίες, που επιβάλλουν οι ευκαιριακοί εθελοντισμοί του τεκτονισμού. Η υποκριτική αλληλεγγυή πλαισιωμένη από ουδετερόθρησκες ευχές κενού περιεχομένου προς αποφυγήν κάθε μνείας σε Χριστό, Μεσσία και Ορθοδοξία, επισκιάζει κάθε χρόνο την ουσία, το βάθος και την αλήθεια της του Χριστού Γενέσεως. Οι μηχανισμοί της Νέας Τάξης αξιοποιώντας την ισχύ της εικόνος, της τεχνολογίας και του ενστίκτου κατήνεγκον να αναμορφώσουν άρδην τα Χριστούγεννα σ’ αυτό, που πάντα το μεγάλαιο κεφάλαιο ως ελέγχον τον πλανητικό πλούτο επεδίωκε, ήτοι μία παγκόσμια εξόρμηση στις πολυεθνικές αγορές για κάθε άνθρωπο ανεξαρτήτως θρησκευτικής δοξασίας, με στόχο το απύθμενο κέρδος της ολιγαρχίας.

Το οικονομικοκοινωνικό μοντέλο του καπιταλισμού, η ετέρα όψη της υλιστικής κοσμοθεάσεως, ως προαγωγός της ατομικής ευδαιμονίας, δεν ανεγνώρισε ποτέ ως μέσο επιτεύξεως της τελευταίας τα συνεπαγόμενα του Πνεύματος. Ο άνθρωπος βεβυθισμένος στην ερεβώδη άβυσσο των επιφανειακών, εγκοσμίων και σαρκικών επιθυμιών, τις πλείονες φορές ανεπαισθήτως, ευνουχίζεται, στειρώνεται και νεκρώνεται πνευματικά, προκειμένου να εστιάσει αποκλειστικώς στην θήρα της απόλαυσης, του χρήματος και της προσκαίρως φωσφοριζούσης ευαρεσκείας. Τα Χριστούγεννα αποκεκομμένα πλήρως από το μεταφυσικό τους υπόβαθρο κατήντησαν αγαστό πεδίον επιδείξεως της κατασκευασμένης μας ευτυχίας, μία τεχνητή αρένα καταναλωτισμού στην οποία ο θνητός καλείται να εγκλωβιστεί στην φθορά και να υπηρετήσει την πεπερασμένη του φύση, παραγνωρίζοντας την απόστολή του ‘‘ἵνα ὁμοιωθῇ τῷ Ἀναστάντι Χριστῷ’’. Ο Αδάμ αναπλάσσεται, ο Άναρχος Θεός εν τη Παρθένω κατώκησεν και ο εν παντί Αχώρητος εν γαστρί εχωρήθη, όπως ψάλλεται στις καταβασίες, αλλά ο άνθρωπος ούτε ανεπλάσθη ούτε την αμαρτία απεκάθαρε ούτε εκ του σκότους ανεκλήθη. Παραδοθείς αμαχητί στις λεγεώνες της αθεΐας και του ατομοκεντρισμού βαδίζει ταχέως και ακωλύτως την ατραπό της αιώνιας δυστυχίας.

Κάθε χρόνο η αναβίωση, η επανόρθωση και αποκατάσταση της πραγματικής εορτής των Χριστουγέννων αναφαίνονται ως το μεγάλο στοίχημα, το οποίο υπάρχει ανάγκη να κερδηθεί, με την επιστροφή στην ορθόδοξη θεολογική τελεολογία, την μακραίωνη ελληνική παράδοση, την τοπική λαογραφία και την πολιτισμική μας κληρονομιά, όπου εντοπίζεται η πεπατημένη οδός της αγιωσύνης. Για να είναι τα επόμενα ή ακόμα και αυτά τα διανυόμενα Χριστούγεννα αληθινή μετοχή στο υπερφυσικό γεγονός της Σαρκώσεως, κοινωνία με τον ως μόνο υπάρχοντα Τριαδικό Θεό της Αγάπης και της αλληλοπεριχωρήσεως ας εγκαινιάσει ο καθένας μία νέα σχέση με την Εκκλησία και τον μυστήριακό της βίο. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος, για να μην σβήσει ποτέ μέσα μας η φλόγα της Εορτής. Εκ μέσης καρδίας Άγια και Ευλογημένα Χριστούγεννα σε κάθε ελληνική και δη ορθόδοξη οικογένεια !

https://www.eoneolaia.com/xristos-gennatai-anthrwpos-nekroutai-petros-nikolou/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters