Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

ΝΕΟΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ!


Του Γιάννη Χ. Κουριαννίδη 

Ιδρυτή και Διευθυντή του περιοδικού ''ΕΝΔΟΧΩΡΑ''

Δημοτικού σύμβουλου Θεσσαλονίκης «Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική»


Πολλά και εύλογα τα ερωτήματα που προκάλεσε η αιματηρή επίθεση στην Κωνσταντινούπολη. Τόσο για τον τρόπο όσο και για τον χρόνο αλλά και για τη σκοπιμότητα της ενέργειας αυτής.

Η προκλητική παρουσία και παραμονή ενός προσώπου που μετέφερε μία βόμβα για μεγάλο χρονικό διάστημα (οι τουρκικές Aρχές αναφέρουν για περίπου μία ώρα!) στο καλύτερα φυλασσόμενο μέρος της Πόλης, με δεκάδες κάμερες, οι οποίες φυσικά κατέγραψαν τα πάντα, όπως είδαμε στη συνέχεια, αλλά και η μη προσπάθεια της φερόμενης ως τρομοκράτισσας να εξαφανιστεί στη συνέχεια, πηγαίνοντας απλώς στο σπίτι της (!), χαρακτηρίζονται -τουλάχιστον- «περίεργα» γεγονότα.

Από την άλλη, και αυτό ίσως να είναι το σημαντικότερο, θα πρέπει να εξεταστεί ποιος ωφελείται από όλη αυτή την ιστορία. Σίγουρα, πάντως, όχι οι Κούρδοι, που το τελευταίο διάστημα προσπαθούν να αποσείσουν όλους τους χαρακτηρισμούς που ετεροπροσδιορίζουν τον αγώνα τους για εθνική ανεξαρτησία ως «τρομοκρατικό», έχοντας επιδοθεί διεθνώς σε έναν τιτάνιο αγώνα γι᾽ αυτό. Πώς ακριβώς, λοιπόν, θα βοηθήσει, άραγε, αυτόν τον αγώνα η συγκεκριμένη βομβιστική ενέργεια;

Από την άλλη πλευρά, η διεθνής συμπάθεια προς την Τουρκία, που αναπτύχθηκε εξαιτίας των φρικιαστικών εικόνων από το κέντρο της Κωνσταντινούπολης, αλλά και η επακόλουθη συσπείρωση της τουρκικής κοινής γνώμης γύρω από την ηγεσία της (σύνηθες αποτέλεσμα σε στιγμές κρίσης σε όλο τον κόσμο), προφανώς,  κατατάσσουν το καθεστώς Ερντογάν στους ωφελημένους λόγω του γεγονότος αυτού.

Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση της Τουρκίας άρπαξε αμέσως την ευκαιρία, προκειμένου όχι μόνο να προσπαθήσει να εμπλέξει τη χώρα μας ως «εν δυνάμει υποδοχέα των τρομοκρατών», που απλώς «δεν πρόλαβαν να διαφύγουν στην Ελλάδα», αλλά και να φτάσει στο σημείο να απορρίψει τη δήλωση συμπάθειας και καταδίκης της τρομοκρατίας που στάλθηκε από τις ΗΠΑ, κατηγορώντας τες ότι ενισχύουν τον αγώνα των «τρομοκρατών»!

Σε κάθε περίπτωση, είτε δηλαδή η βομβιστική επίθεση αποτελεί προβοκατόρικη ενέργεια των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας είτε μεμονωμένη τρομοκρατική επίθεση μιας ομάδας «χρήσιμων ηλίθιων» ή ακόμη και έναν συνδυασμό και των δύο περιπτώσεων, είναι βέβαιο ότι η Τουρκία όχι μόνο θα τη χρησιμοποιήσει για να προωθήσει το δικό της αφήγημα περί τρομοκρατίας, στοχοποιώντας τον εθνικό αγώνα των Κούρδων, αλλά θα τη χρησιμοποιήσει και ως αιτιολογία για την επανάληψη πολεμικών επιχειρήσεων, με την εκ νέου εισβολή στρατευμάτων της σε γειτονικές της χώρες. Στον συνολικό σχεδιασμό της προς την κατεύθυνση αυτή σίγουρα ανήκει και η προσπάθειά της να φέρει τόσο τις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και την Ελλάδα σε θέση αμυνόμενου και απολογούμενου, ως δήθεν υποστηρικτές «τρομοκρατών».

Είναι προφανές πως μία ηγεσία η οποία, αν δεν οργάνωσε στο πρόσφατο παρελθόν, τουλάχιστον χρησιμοποίησε προς τελικό όφελός της τις πληροφορίες που είχε για την αντιμετώπιση ενός πραξικοπήματος σε βάρος της, είναι σίγουρα αδίστακτη. Οι έξι νεκροί και μερικές δεκάδες τραυματίες μιας βομβιστικής επίθεσης δεν είναι τίποτε μπροστά στα αμέτρητα θύματα εκείνων των ημερών αλλά και στις πολλές χιλιάδες των διώξεων που ακολούθησαν προκειμένου να εδραιωθεί το καθεστώς Ερντογάν.

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι παράφρονες ηγέτες κάθε εποχής είναι ότι για την υλοποίηση της παρανοϊκών σχεδίων τους απαιτούνται πάντοτε ποταμοί αίματος και βαρύ τίμημα για τον ίδιο τους τον λαό. Οταν το καταλαβαίνουν, είναι συνήθως πολύ αργά. Τόσο γι᾽ αυτούς όσο και για την ίδια τους τη χώρα. Ο νεοσουλτάνος της γείτονος δεν θα ξεφύγει από αυτήν τη μοίρα…

 

https://www.newsbreak.gr/apopseis/394414/neoothomaniki-parafrosyni/ 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters