Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΙ

Του Πέτρου Ι. Νικολού,  

Δικηγόρου Αθηνών, Νομική ΕΚΠΑ

Όσοι αποφοίτησαν από το μεταπολιτευτικό ελληνικό σχολείο έχουν ακόμα νωπές τις μνήμες τους για το τι πραγματεύονται μέσα σε μία σχολική αίθουσα οι γενίτσαροι παιδαγωγοί. Οι γενεές των απάτριδων αριστερών και των φιλελευθέρων ατομοκεντριστών δεν φύτρωσαν σαν τα καρπούζια στην άμμο. Πέρασαν πρώτα από το εκπαιδευτικό αφελληνιστήριο, εσωτερίκευσαν τις ιδέες του πολιτισμικού μαρξισμού και με την λήψη του απολυτηρίου τους τούς ανετέθη η ακούσια αποστολή εξαπλώσεως του μηδενισμού σε όσους δεν κατόρθωσε ο ιός του να παρασιτήσει. Μέρος αυτής της προπαγάνδας έγκειτο στην εμφύτευση στα μυαλά των νέων της πεποιθήσεως, πως οι παρελάσεις αναφέρονται σε μιλιταριστικά καθεστώτα και αναπαράγουν το ψεύδος, ότι είμαστε Έθνος αρχαίο και διαχρονικό, ενώ οι σημαιοφόροι διαιωνίζουν ανισότητες και τροφοδοτούν σύνδρομα κατωτερότητος στην μαθητική κοινότητα.

Σταδιακά η αντίληψη αυτή επαναδιατυπώθηκε, προκειμένου να εξυπηρετήσει συνάμα τον σχεδιασμό για μετάλλαξη της Εθνικής μας κοινωνίας σε μία πολυφυλετική βαβέλ. Οι ίδιοι, που αποπτύουν ως βδελύγματα τις μαθητικές παρελάσεις και φωνασκούν υστερικώς για την κατάργηση τους, χύνουν ποταμούς δακρύων από συγκίνηση, όταν κάποια έπηλυς μαθήτρια με μπούρκα φέρει την ελληνική σημαία. Τα μέσα μαζικής πλύσεως εγκεφάλου πανηγυρίζουν στη θέα της συμμετοχής εγχρώμων αλλοεθνών στις παρελάσεις και με χαζοχαρούμενη διάθεση μάς πλασάρουν πόσο υπέροχο και παραμυθένιο είναι να αντικρίζουμε μία μαντηλοφορεμένη μουσουλμάνα σημαιοφόρο να ''τιμά'' την ιστορία των προγόνων μας. Μπροστά της όλα τα Ελληνόπουλα σβήνονται στην αφάνεια και τους παρατεταμένους αλαλαγμούς για την αλληλεγγύη των λαών. Δεν έχουν καμμία αξία, γιατί αντιπροσωπεύουν τη ρατσιστική κοινωνία της ομοιομορφίας, ενώ εκείνη αυτήν της προόδου και της διαφορετικότητας, όπως την οραματίζονται τα δίκτυα open society του Σόρος και οι εγχώριοι εθνομηδενιστές.  

Η σημαία μας, όμως, δεν είναι ούτε καραβόπανο ούτε τέντα για τον ήλιο, για να την σηκώνει κανείς όπου και όποτε γουστάρει.  Ετυμολογικώς αποτελεί το ‘‘σημεῖον’’ μας, ήτοι αυτό που μας σημαίνει, νοηματοδοτεί και υποστασιάζει μέσα στο χρόνο και μάς καθιστά ξεχωριστούς και ανεπανάληπτους ως σύνολο με κοινούς προγόνους. Τα στοιχεία της συγκροτούν την Εθνική μας ταυτότητα και μας διαφοροποιούν αυστηρώς από άλλες οντότητες ή κατασκευάσματα. Για να υψώσει κανείς την ιερότητά της με πραγματική ευθύνη και ευλαβική συστολή, δεν είναι ικανοποιητική μία γενική και αόριστη αίσθηση ελληνικότητος. Απαιτείται βαθειά εν βαπτίσματι πίστη στον υφασμένο Σταυρό και ένας καταγωγικός ψυχικός δέσμος μ' αυτούς που θυσιάστηκαν για το διαχρονικό αιτούμενο της Φυλής μας ‘‘ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ’’, το οποίο σχηματίζεται στις εννέα λευκές και κυανές λωρίδες δηλούσες την ποτισμένη με το αίμα των παππούδων μας ελληνική γή. Οι εγκύκλιοι της κυβερνήσεως μπορεί να ξήλωσαν, ως έδει, τη συμπλεγματική συριζαϊκή κλήρωση και να αποκατέστησαν -έστω και υποκριτικώς- τον αριστούχο ως υπόδειγμα κοσμίου συμπεριφοράς και κοινωνικής επιτυχίας. Όμως, δεν έδειξαν να σέβονται στο ελάχιστο τους αγώνες των Πατέρων του Γένούς μας για Ελευθερία στους Έλληνες Ορθοδόξους υιούς και κόρες τους και την επιθυμία τους να εγκαταστήσουν αυτούς ως μοναδικούς φυσικούς δικαιούχους του Εθνικού μας συμβόλου, αλλά αντιλαμβάνονται την ύψωση της Σημαίας με πρόδηλα χρησιμοθηρική σκοπιμότητα, ήτοι ως τρόπαιο προς τέρψη νοσηρών ατομικών φιλοδοξιών.

Έτσι, η απάντηση στον κύριο Μητσοτάκη, ο οποίος μεταφέρει καραβάνια λαθρομεταναστών στην ενδοχώρα, ενσωματώνει στο εκπαιδευτικό σύστημα ξενόφερτα αναφομοίωτα ανήλικα και δηλώνει υπερήφανος να δεί κάποια στιγμή προσφυγόπουλο να σηκώνει την ελληνική σημαία, επιβάλλεται να έρθει από μία νέα Εθνική ηγεσία, η οποία ως απόλυτα ανεξάρτητη από διεθνείς συσσωματώσεις, ευρωπαϊκές ενοποιήσεις και διαπλεκόμενα συμφέροντα, κατ’ ουσίαν φορείς μιάς παγκοσμιοποιητικής ατζέντας, θα επανορθώσει τους τραυματισμένους θεσμούς, οι οποίοι χαλυβδώνουν την Εθνική μας ενότητα και μαρτυρούν τη φυλετική μας συνέχεια. Αυτή θα εισαγάγει αποφασιστικά διπλό κριτήριο για την ύψωση της σημαίας μας στις παρελάσεις, τόσο των βαθμών επιδόσεως όσο και της εθνικότητας, ώστε σε κάθε Εθνική επέτειο, όπως της 28ης Οκτωβρίου, την οποία εορτάσαμε περιλάμπρως προχθές, ο σημαιοφόρος κάθε σχολείου να αποτελεί πρότυπο όχι μόνο αρίστου μαθητού, αλλά και εναρέτου Έλληνος, ο οποίος σε κάθε κυματισμό του Εθνικού μας συμβόλου να θυμάται αφ’ ενός το ένδοξο ‘‘ΟΧΙ’’ του Πατέρα της Νίκης, Πρωθυπουργού και Στρατηγού Ιωάννου Μεταξά, του ανθρώπου στον οποίο οφείλει άπασα η ανθρωπότητα την πρώτη μεγάλη ταπεινωτική συντριβή των δυνάμεων του Άξονος, και αφ’ ετέρου το ύψιστο χρέος του να αποδειχτεί άξιος συνεχιστής του αναστήματός του.  

 

ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters