Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ - PERSONA NON GRATA

Του Χαράλαμπου Β. Κατσιβαρδά
Δικηγόρου Παρ’ Αρείω Πάγω

«Ένας λαός μπορεί να ακμάζει, να έχει μια γεμάτη νόημα και σφρίγος ζωή, μόνο εάν πιστεύει σε ιδανικά. Ολόκληρη η ενέργεια ενός λαού συμπυκνώνεται στο να αποκτήσει συνείδηση των όσων κλείνει βαθιά μέσα στην ψυχή του» - 

Φιοντόρ Μ. Ντοστογιέφσκυ.


Εις τον αντίποδα της ως άνω ρήσης εις την σημερινή εκτραχηλισμένη και παρά φύσιν σηψαιμική πραγματικότητα εγκαθίδρυσης του πολύφερνου «αντεστραμμένου της κοινής λοιγκής κόσμου», οι κοσμο-εξουσιαστές του ιδεολογήματος «του χαροκόπου μηδενισμού» της μείζονος επανεκκίνησης δια την τεχνητής οικονομικής-υγειονομικής κρίσης και αποδόμησης των εθνικών και συλλογικών ταυτοτήτων και πλέον και των προσωπικών δια της στανικής επιβολής της  ουδετεροφιλίας επί ποινή απηνών διώξεων, διακηρύττουν το αλλοτριωμένο άνθρωπο-ανθρωπάριο, εθισμένο στα αποστεωμένα παραισθησιογόνο της κίβδηλης πραγματικότητας ψευδεπίγραφων ιδεολογημάτων, τα οποία κατασκευάζονται υπό της δεσποτείας του κεφαλαίου και προάγουν δια της θρησκείας επίγειων δήθεν παραδείσων.


Τηρουμένων των ως άνω αναλογιών, η εσκεμμένη έλλειψη αξιών, πηδάλιο και πυξίδα εις την κοινωνίας μας αρχής γενομένης εκ της εκπαιδεύσεως, υφίσταται δολίως εξ ού και επί μακρόν κηδεμονεύεται το Υπουργείο Παιδείας, υπό το αφανές κινούν αίτιον της ιθύνουσας υπερ-εθνικής θεσμικής ελίτ, πέραν από την εκασταχού εύλαλη κομματική μαριονέτα, η οποία φέρεται ότι αποφασίζει δια των συμβούλων δια την χάραξη της παιδείας και των θρησκευμάτων των Ελληνοπαίδων, κάπως έτσι ετρώθη έκτοτε θανάσιμα, πλην αδιαμαρτύρητα η πεμπτουσία της  πάλαι ποτέ Ελληνικής γλώσσης δια των πραξικοπημάτων του 1976 και του 1982, δια της καταργήσεως της καθαρευούσης καθώς και του πολυτονισμού της ελληνικής γλώσσης, δίκην φληναφηματικού πεφωτισμένου προοδευτισμού, υπό την συναυτουργία των  δύο φαινομενικά αντίπαλων κομμάτων.


Ούτως σήμερον, όπου η κοινωνία εθισμένη εις την αυθεντία των αργυρώνητων μέσων μαζικής εξαπατήσεως και των συν αυτών έμμισθων φερεφώνων των, προπαγανδίζουν υπέρ της διάλυσης της κοινωνίας, της ελλείψεως σταθερών κατευθυντηρίων γραμμών ούτως ώστε δια την αποσαρθρωμένης αυτής δομής να κατισχύει το χάος, το αυτό πράττουν, εν κρυπτώ και παραβύστω, δια της, κατά το δοκούν και προς αντίκρουση της κοινής λογικής, τροποποίησεως του ποινικού κώδικα, αφενός επ’ ωφελεία της ολιγαρχίας των συμφερόντων και  εξετέρου επί καταδήλου ζημίας της κοινωνικής ειρήνης.


Ως εκ τούτου δια των ως άνω, αποδεικνύεται απτώς και απαγωγικώς, ότι η εγκληματογόνος δράση μίας αποχαλινωμένης κοινωνίας, όπου η επιστήμη (εγκληματολογία, κοινωνιολογία, ιδίως ψυχιατρική), καταργείται χάριν ακατάληπτου προοδευτισμού, με αποτέλεσμα να αγνοείται η γενεσιουργός αιτία παρεκκλινουσών συμπεριφορών εις την κοινωνία αλλά και εις την ψυχοσύνθεση ορισμένων ατόμων, οι οποίοι εκπυρσοκροτούν έκδηλα αντικοινωνικές συμπεριφορές εις τους κόλπους της κοινωνίας.


Η ως άνω χαοτική κατάσταση, συντηρείται αλλά και καλλιεργείται εκ του συστήματος το οποίο επιδιώκει την διαχείριση μίας άμορφης και άναρχης μάζας προς περαιτέρω πειραματική αξιοποίησης, διότι ποδηγετείται μέσω της φαιάς προπαγάνδας η οποία επιβάλλει δια της κατ’ εξακολούθηση ανέλεγκτης διασποράς ψευδών ειδήσεων εις την διαμόρφωση της δημόσιας κοινής γνώμης ως αυθεντικής και αλάθητης.


Οι Ιεροεξεταστές της σύγχρονης ιδιότυπης δικτατορίας, αναγγέλλουν δήθεν την έξαρση εγκληματικότητας, πλην όμως ουδέποτε εντοπίζουν την μήτρα παραγωγής και την εσκεμμένη μην καλλιέργεια υγιών προτύπων, υπαιτιότητι της εν γένει της Πολιτείας ως ηθικό αυτουργό, το αυτό δε ποιούν ανεπαίσχυντα και δια της πολιτικής, επί των ημερών μας, όπου λίαν προσφάτως ένεκεν της δουλικής στάσεως της Ελλάδας προς την «Δύση» η οποία, κατ’ εντολήν της,  ήτοι η κυβέρνηση, έστειλε οπλισμό υπέρ της Ουκρανίας, προβαίνοντας κατά αυτόν τον τρόπο εις την απροσχημάτιστη διάρρηξη των διπλωματικών σχέσεων της Ελλάδας με την ομόδοξη Ρωσία, με αποτέλεσμα η τελευταία ( η Ρωσία δηλαδή), να κηρύξει “personas non gratas” 8 Έλληνες από την Ελληνική Πρεσβεία τάσσοντας τους προθεσμία αναχωρήσεως εκ της χώρας και εις αυτό εισέτι, το γεγονός τα Μ.Μ.Ε, παρασιώπησαν την πάσα αλήθεια από την υδαρή και αδαή αλαλάζουσα μάζα, ότι την 6η Απριλίου η Ελλάς είχε απελάσει 12 Ρώσους αφενός εκ της Πρεσβείας εις την Αθήνα και εξ ετέρου εκ του Προξενείου της Θεσσαλονίκης.


Εν κατακλείδι, η Ελλάς εποικίζεται από ανθέλληνες οι οποίες καλαμβάνουν καίριες θέσεις εις τον κρατικό μηχανισμό, πρόθυμοι να εγκαθιδρύσουν την Νεοεποχίτικη Τάξη πραγμάτων, ιδίως με την ψηφιακή «κατασκοπεία» της δήθεν ψηφιακής διακυβέρνησης, ως εκ τούτου παραθέτω αντί επιλόγου το εξής : «Η Τεχνοκρατική εποχή συνεπάγεται την σταδιακή εμφάνιση μιας κοινωνίας η οποία θα ελέγχεται και θα κυριαρχείται όλο και περισσότερα από μια ελίτ αποστασιοποιημένη από τις παραδοσιακές αξίες Αυτή η ελίτ δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει τις πιο προηγούμενες τεχνολογίες για την επίτευξη των πολιτικών της στόχων (..)για να διαμορφώσει την δημόσια συμπεριφορά και να κρατήσει την κοινωνία υπό στενή εποπτεία και έλεγχο»


Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκυ


ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters