Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

ΑΙΓΑΙΟ : ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΕ 13 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ!

Της Κύρας Αδάμ

Οι ασκήσεις που εκτελεί αυτή τη στιγμή η Τουρκία εντός FIR Αθηνών καλύπτουν 17 σημεία, εκ των οποίων τα 13 καταλαμβάνουν και κατακερματίζουν την κυριαρχία μας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε να πείσει από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι δεν δέχεται αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας. Το ίδιο πράττει συνεχώς σύσσωμη η κυβέρνηση (υπουργοί, βουλευτές-καθηγητές) από ελεγχόμενα ΜΜΕ, που επιμένουν ότι η τουρκική επιθετική ρητορική οφείλεται στο γεγονός ότι ο Ερντογάν κατρακυλά δημοκοπικά.

Την ίδια στιγμή όμως η Τουρκία καταλαμβάνει και κατακερματίζει την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο, κάνοντας πράξη και εφαρμόζοντας την επιθετική ρητορική της. Και μάλιστα τις ενέργειές της τις χρεώνει στην Ελλάδα.

Το ίδιο διάστημα, το ελληνοαμερικανικό λόμπι δίνει μάχη στο αμερικανικό Κογκρέσο ώστε να αναγκαστεί η κυβέρνηση Μπάιντεν να μην προχωρήσει στην πώληση των F-16 στην Τουρκία για όσο διάστημα η Άγκυρα συνεχίζει τις παραβιάσεις της ελληνικής κυριαρχίας και εξακολουθεί τις υπερπτήσεις επί ελληνικού εδάφους. Όμως, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδημεί τις προσπάθειες υπέρ των ελληνικών εθνικών και κυριαρχικών συμφερόντων στο Αιγαίο, δεδομένου ότι η κυβέρνηση δεν δράττει της ευκαιρίας να διασύρει την Τουρκία διεθνώς για παραβίαση σύμπασας της διεθνούς νομιμότητας.

Επιπλέον, η ίδια η κυβέρνηση προχωρεί σε λάθη και παραβίαση της διεθνούς νομιμότητας, με αποτέλεσμα η διεθνοποίηση της επιθετικής τουρκικής πολιτικής, που επιδιώκει η κυβέρνηση, να λειτουργεί σε βάρος της χώρας. Ορισμένα από τα έγκυρα και επίσημα διεθνή, ελληνικά και τουρκικά, στοιχεία, από τον όγκο των διαθεσίμων, που αποκαλύπτει η «κυριακάτικη δημοκρατία» ως τεκμήρια, δεν αφήνουν χώρο για παρερμηνείες.

Η κυβέρνηση ενεργοποίησε-δέσμευσε άσκοπα, ενδεχομένως για να προκαλέσει την Άγκυρα, το πεδίο βολής Καράβια ( LGD-76), το οποίο βρίσκεται 28 χλμ. ανατολικά από το Λεωνίδιο, όπως φαίνεται στον χάρτη με μπλε χρώμα. Η ενέργεια αυτή της κυβέρνησης χαρακτηρίζεται εθνικά επικίνδυνη και επιπόλαιη, διότι η δέσμευση αφορά το χρονικό διάστημα από 4 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου 2022, δηλαδή κατακαλόκαιρο, κάτι που το απαγορεύουν το μνημόνιο Παπούλια – Γιλμάζ, καθώς και ο ΙCΑΟ, που απαγορεύει δέσμευση περιοχών για μεγάλα χρονικά διαστήματα, δεδομένου ότι το πεδίο βολής καλύπτει και διεθνή θάλασσα.

Με βάση την ενέργεια αυτή της Αθήνας, η Άγκυρα αστραπιαία ενημέρωσε τη διεθνή κοινότητα ότι, εφόσον η Ελλάδα ενεργοποίησε το πεδίου βολής Καράβια, η Τουρκία δεν έχει άλλη επιλογή για να προασπίσει τα συμφέροντά της από το να εκτελέσει άσκηση με πυρά στο Αιγαίο τις ίδιες ημερομηνίες με αυτές της ενεργοποίησης (4 Ιουλίου – 31 Αυγούστου 2022), ως «αντιστάθμισμα» και «αντιστοιχία» των παράνομων ελληνικών ενεργειών. Ωστόσο, η περιοχή της τουρκικής αεροναυτικής άσκησης με πυρά στο κεντρικό Αιγαίο μεταξύ Σκύρου, Αη Στράτη και Λέσβου, που φαίνεται στον χάρτη 1 με κόκκινο χρώμα (TU-FIRE), κατακερματίζει την ελληνική κυριαρχία, με την κυβέρνηση να μην προσφεύγει στον ΟΗΕ για να διασφαλίσει την ενότητα της ελληνικής κυριαρχίας.

Το ανεξήγητο είναι ότι η Αθήνα, μολονότι ισχυρίζεται διεθνώς, εγγράφως και ενυπογράφως, ότι η περιοχή της τουρκικής άσκησης καταλαμβάνει ελληνική κυριαρχία, εντούτοις σιωπά και νομικά επιτρέπει στον Ερντογάν να μετατρέψει τη νόμιμη ελληνική κυριαρχία σε τουρκικό κεκτημένο. Ενώ, αορίστως και περιέργως, δηλώνει, επίσης διεθνώς, ότι το πεδίο βολής Καράβια περιλαμβάνει μόνο ελληνική κυριαρχία.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη χρησιμοποιεί το ψεύδος για την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής

Με το γεγονός αυτό, που είναι άσχετο με την πραγματικότητα, και σε συνδυασμό με την πρόσφατη επιστολή της κυβέρνησης στον ΟΗΕ, αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το ψεύδος για την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής, λες και η διεθνής κοινότητα (ΟΗΕ, ΙCΑΟ, ΙΜΟ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε.) είναι ηλίθια και δεν γνωρίζει την πραγματικότητα.

Και τούτο διότι στην επιστολή προς τον ΟΗΕ η κυβέρνηση ψευδώς αναφέρει ότι βραχονησίδες παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα με τις Συνθήκες Λωζάννης και Παρισίων και ψευδώς δηλώνει διεθνώς ότι το πεδίο βολής Καράβια καλύπτει μόνο εθνική κυριαρχία. Το γεγονός αυτό καθιστά την Ελλάδα αναξιόπιστη πολιτικά, διπλωματικά και νομικά, το εκμεταλλεύεται η Άγκυρα και δημιουργεί μείζον αρνητικό θέμα στο Κογκρέσο για τη χώρα.

Οι ασκήσεις που εκτελεί αυτή τη στιγμή η Τουρκία στο Αιγαίο εντός FIR Αθηνών καλύπτουν 17 περιοχές, εκ των οποίων οι 13 καταλαμβάνουν και κατακερματίζουν ελληνική κυριαρχία. Στον χάρτη Νο 2 φαίνονται οι τρεις περιοχές με κόκκινο που καταλαμβάνουν ελληνική κυριαρχία, σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα της κυβέρνησης, ενώ η περιοχή μεταξύ Λήμνου – Σαμοθράκης καταλαμβάνει και ελληνική κυριαρχία εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Είναι πρωτόγνωρο για οποιονδήποτε πρωθυπουργό χώρας να δηλώνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι δεν δέχεται αμφισβήτηση εθνικής κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας, όταν την ίδια στιγμή η Τουρκία -λόγω και των λανθασμένων ελληνικών ενεργειών- κατακερματίζει την ελληνική κυριαρχία. Και δεν είναι μόνο αυτά…

Το 2020, η κυβέρνηση καθόρισε σε διεθνές πλαίσιο την ενεργοποίηση των πεδίων βολής Κρήτης, Ανδρου και Ψαθούρας σε μόνιμη βάση, από την Ανατολή μέχρι τη Δύση. Τα πεδία βολής καταλαμβάνουν περίπου 2% εθνικού εναέριου χώρου και 98% διεθνούς. Μολονότι έχουν νομιμοποιηθεί με αποφάσεις διεθνών οργανισμών και με τη σύμφωνη θέση της Τουρκίας από τη δεκαετία του 1950, η κυβέρνηση ή δεν το γνωρίζει ή το αγνοεί για άγνωστους λόγoυς.

Έτσι, παρέχεται το νομικό πλεονέκτημα στην Άγκυρα να κατηγορεί διεθνώς την Ελλάδα ότι παραβιάζει τη διεθνή νομιμότητα, καθόσον οι ΙCΑΟ-ΙΜΟ απαγορεύουν δέσμευση-ενεργοποίηση περιοχών-πεδίων βολής στη διεθνή θάλασσα και σε διεθνή εναέριο χώρο για μεγάλα χρονικά διαστήματα, και για παραβίαση-αθέτηση της υπογραφής της Ελλάδας στο μνημόνιο Παπούλια – Γιλμάζ, το οποίο, επίσης όπως ο ΙCΑΟ-ΙΜΟ, απαγορεύει ενεργοποίηση-δέσμευση περιοχών σε διεθνή θάλασσα και ΔΕΧ για μεγάλα χρονικά διαστήματα και τους θερινούς μήνες. Η ενέργεια αυτή της κυβέρνησης για τα πεδία βολής έδωσε στην Τουρκία το δικαίωμα να εντείνει και να αυξήσει στην πράξη τις επιθετικές ενέργειες σε βάρος της Ελλάδας και να προβάλει διεθνώς τις ελληνικές παρανομίες.

Έτσι, η Τουρκία ζήτησε από την Ελλάδα να εκδώσει διεθνή αγγελία για τουρκική άσκηση προστασίας περιβάλλοντος και υποστήριξης έρευνας – διάσωσης (SAR) στη διεθνή θάλασσα εντός του FIR μέχρι τις 26 Ιουλίου 2022. Πλην όμως δεν πρόκειται για διεθνή θάλασσα μόνο, αλλά για κατάληψη και κατοχή ελληνικής κυριαρχίας. Για τον λόγο αυτόν η Αθήνα αρνήθηκε να εκδώσει αγγελία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εκδώσει η Άγκυρα την αγγελία Α4050/22, η οποία, μολονότι είναι για τα… πανηγύρια, εντούτοις έχει σχεδιαστεί με χειρουργική ακρίβεια σε βάρος της Ελλάδας.

Τουρκική άσκηση στα διεθνή ύδατα εντός του FIR Αθηνών

Η τουρκική αγγελία αναφέρει ότι θα γίνει άσκηση μόνο στα διεθνή ύδατα εντός του FIR Αθηνών, που δηλώνει ότι η άσκηση έρευνας και διάσωσης θα γίνει στα διεθνή ύδατα. Αυτό το σχεδίασε έτσι η Τουρκία, διότι περιοχή SAR για τη θάλασσα (διεθνή ύδατα) δεν έχει οριοθετηθεί ακόμα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Δηλαδή, για θαλάσσιες επιχειρήσεις-ασκήσεις το Αιγαίο είναι ξέφραγο αμπέλι με υπαιτιότητα της Αθήνας. Και επειδή η πονηρή Άγκυρα με τον νόμο 24611/Δεκ. 2001 έχει ορίσει ως θαλάσσια περιοχή SAR τη μέση του Αιγαίου (25ος μεσημβρινός), αυτή η τουρκική περιοχή έχει καταχωριστεί στο σχέδιο SAR του αρμόδιου ΙΜΟ, με αποτέλεσμα να προσπαθεί η Άγκυρα να την κατοχυρώσει στην πράξη.

Στην τουρκική ΝΟΤΑΜ, στην οποία αναγράφεται ότι η άσκηση θα γίνει στη διεθνή θάλασσα, δεν αναγράφονται τα μέσα, αν αυτά είναι πολεμικά πλοία, η ακτοφυλακή, εμπορικά ή επιβατικά πλοία, κανό, μαούνες, υποβρύχια κ.λπ., με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των ναυτιλλομένων. Μολονότι στην τουρκική αγγελία αναγράφεται ότι η άσκηση θα γίνει μόνο στη διεθνή θάλασσα του FIR Αθηνών, στη συνέχεια αναγράφεται ότι οι πτήσεις θα γίνονται μέχρι 26 Ιουλίου 2022 – δηλαδή, πτήσεις στη θάλασσα, κάτι που είναι από τα άγραφα, εκτός κι αν εννοεί υδροπλάνα που θα κάνουν… τσουλήθρα στη θάλασσα!

Ωστόσο, ούτε για υδροπλάνα πρόκειται, διότι στη συνέχεια η τουρκική αγγελία αναφέρει ότι οι πτήσεις θα γίνουν στα 16.000-23.000 πόδια. Η τουρκική αγγελία είναι, με βάση τον ΙCΑΟ-ΙΜΟ, εξόχως επικίνδυνη για τους αεροναυτιλλομένους, διότι, όταν διαβάζουν στην αγγελία ότι η άσκηση θα γίνει μόνο στη διεθνή θάλασσα, οι πιλότοι θα πετάνε αμέριμνοι στα 16.000-23.000 πόδια και μπορεί να συγκρουστούν με τα τουρκικά αεροπορικά μέσα, τα οποία όμως η Τουρκία δεν αναγράφει αν είναι μαχητικά, UA, χελιδόνια ή νυχτοπούλια, καθόσον η τουρκική άσκηση θα γίνεται για 12 ώρες καθημερινά μέχρι αργά τα μεσάνυχτα.

Αποτελεί ντροπή για το ελληνικό κράτος να ξεφτιλίζει τη χώρα η Τουρκία, ενώ με αυτή την τουρκική αγγελία θα μπορούσε η κυβέρνηση να αδράξει την ευκαιρία και να διασύρει την Τουρκία διεθνώς για παραβίαση σύμπασας της διεθνούς νομιμότητας. Πλην, όμως, δεν το έπραξε.

Σύμφωνα με το τουρκικό διεθνές έγγραφο, που έχει στην κατοχή της η «κυριακάτικη δημοκρατία», την τουρκική άσκηση θα εκτελέσουν τουρκικά UAVs ως εξής: Θα απογειώνονται από το αεροδρόμιο Νταλαμάν, βορείως της Ρόδου (το αεροδρόμιο από το οποίο απογειώθηκε το τουρκικό UAV που πέταξε κόκκινη μπογιά στην ελληνική σημαία στο Καστελόριζο). Από το Νταλαμάν τα UAVs εισέρχονται στο FIR Αθηνών μεταξύ Ρόδου – Μεγίστης, χωρίς κατάθεση σχεδίου πτήσης, και στη συνέχεια με βόρεια πορεία φτάνουν μέχρι 22 ν.μ. νοτίως της Θάσου.

Όπως φαίνεται στον χάρτη 1, όπου απεικονίζονται τα στοιχεία της τουρκικής αγγελίας, στη διαδρομή τα UAVs περνούν 6 ν.μ. από τις ακτές των ελληνικών νήσων, καθιστώντας άχρηστη την ελληνική κυριαρχία των 10 ν.μ. και σε τρεις περιπτώσεις περνούν πάνω από ελληνικές βραχονησίδες, ενώ κατά τη διαδρομή έχουν σχεδιαστεί πέντε περιοχές στις οποίες κάνουν κύκλους (ΟRΒΙΤ) σε ελληνική κυριαρχία. Στο ύψος της Χίου, τον έλεγχο των UAVs αναλαμβάνει το αεροδρόμιο Τσιγλί σε διαφορετική συχνότητα, ενώ στο ύψος της Λήμνου τον έλεγχο των UAVs αναλαμβάνει το ραντάρ Ίμβρου (COCKEADA), επίσης σε διαφορετική συχνότητα, κάτι που δείχνει ότι είναι πολύ δύσκολη -αν όχι αδύνατη- η παρεμβολή της συχνότητας ελέγχου πτήσης των UAVs από ελληνικής πλευράς, αλλά και τις δυσκολίες αντιμετώπισης σε καιρό επιχειρήσεων.

Δηλαδή, οι Τούρκοι κατακερματίζουν την ελληνική κυριαρχία και έχουν μετατρέψει το Αιγαίο σε τρένο με… σταθμάρχη τον Ερντογάν στις πέντε περιοχές (σταθμοί) των πτήσεων των UAVs.

Κλείνουν για πρώτη φορά τα πεδία βολής Κρήτης, Άνδρου και Ψαθούρας

Το επίσης σοβαρό γεγονός σε βάρος της Ελλάδας είναι ότι η κυβέρνηση έκλεισε/κατήργησε ύστερα από απαίτηση της Άγκυρας τα πεδία βολής Κρήτης, Άνδρου και Ψαθούρας για τρεις μήνες, όπως φαίνεται στον χάρτη 2 με χρώμα και κόκκινο Χ. Καμιά κυβέρνηση από το 1958 δεν έχει κλείσει τα τρία πεδία βολής, δεδομένου ότι σε αυτά ασκούνται οι Ενοπλες Δυνάμεις σε συνθήκες μάχης και αποτελούν τείχος προστασίας για Ηράκλειο, Αθήνα και Θεσσαλονίκη για από αέρος απειλή εξ Ανατολών.

Για την τουρκική άσκηση η Ελλάδα απάντησε ότι καταλαμβάνει ελληνική κυριαρχία. Η «κυριακάτικη δημοκρατία» αποκαλύπτει την ελληνική αγγελία Α 1960/22 ως τεκμήριο:

 

 https://www.newsbreak.gr/politiki/356558/aigaio-polemos-kyriarchias-erntogan-13-ellinikes-perioches/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters