Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Του Χαράλαμπου Β. Κατσιβαρδά
Δικηγόρου Παρ’ Αρείω Πάγω

H ιστορική μνήμη απισχναίνει λίαν εσκεμμένα διότι η πρόθεση της εγκαθιδρυθησομένης Παγκοσμιοποίησης και επελαύνουσας Νέας Τάξης πραγμάτων επιδιώκει ίνα προωθήσει τους σκοτεινούς της σχεδιασμούς, νυν και εις το διηνεκές.


Οι δαιμονόπληκτες στοχεύσεις της ασφαλώς έχουν πνευματικό υπόβαθρο και ερείδονται εις διάφορες παρά φύσει τάσεις και διαστροφές οι οποίες κατατείνουν ευθέως και αιτιωδώς εις την βάναυση προσβολή της ανθρώπινης αξίας και την αμαύρωση του ανθρώπινου προσώπου.


Ο σχεδιασμός καθίσταται απολύτως μεθοδευμένος καθότι επιβάλλεται η επανεκκίνηση ενός αδιόρατου και αναφούς κόσμου κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση της Νέας Τάξης Πραγμάτων.


Σήμερον ομιλούν υποκριτικά περί τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την στιγμή την οποία υφίσταται κοινωνικός ρατσισμός εις το μέγιστο βαθμό δια άλλες κατηγορίες ανθρώπων όπως Α.Μ.Ε.Α εν γένει, πρόσωπα με προβλήματα οράσεως, κινητικά, διανοητικά προβλήματα και ούτω καθ’ εξής, πλην όμως,  ως προς τούτη την μερίδα της κατηγορίες η οποίας βασανίζεται επί της καθημερινότητάς της ουδείς ενδιαφέρεται περί της μη ισότιμης μεταχείρισης αυτών των ανθρώπων, ένεκεν και συνεπεία της κρατικής αβελτηρίας και πολιτικής ακηδίας.


Η διττή υποκρισία της εξουσίας ορισμένων διεφθαρμένων και εκφυλισμένων προσώπων συνιστά την δεσπόζουσα διάχυτη νοοτροπία της Νέας Τάξης Πραγμάτων προερχομένη εκ της Σχολής πολιτικής σκέψεως της Φραγκφούρτης.


Ο Έλληνας έχει απωλέσει την εθνική του συνείδηση  και την Πίστη του προς τον Χριστό, έχει εκριζωθεί εκ την θεμελιωδών αρχών και αξιών και εξ αυτού του λόγου λοιπόν άγεται και φέρεται εκ των διαφόρων επιτήδειων ταγών προς την αλλοτρίωση του ανθρώπινου προσώπου και του καθολικού συνειδησιακού εκμαυλισμού.


Η έλλειψη διδασκαλίας της ζώσης Ορθοδόξου Παραδόσεως εις μία χώρα όπου η Εκκλησιαστική παράδοση και ο πολιτισμός καθίσταται αρρήκτως συνδεδεμένος και αξεδιάλυτα συνυφασμένος με την ταυτότητα σήμερον ψυχορραγεί και πνέει τα λοίσθια, με αποτέλεσμα η εσχάτη προδοσία να άρχεται εκ της Πολιτείας και να εξικνείται άχρι της ηγεσίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας.


Δράττομαι της ευκαιρίας ειρήσθω εν παρόδω να τονίσω μετ’ εμφάσεως ότι σήμερον η Εκκλησία καθεύδει τον νήδυμον ύπνο και αφυπνίζεται ούσα λαλίστατη αφενός όταν εντέλλεται εκ της εκάστοτε κυβερνήσεως και εξ ετέρου όταν συσπειρώνεται να στιγματίσει ή να εξοστρακίσει εκ τους κόλπους οιονδήποτε τυχόν αντιρρησία συνειδήσεως ήτο αντιφρονών προς την καθεστωτική αντίληψη της επισήμου Εκκλησίας.


Η εκφυλιστική αλλοτρίωση της Επισήμου Εκκλησίας έγκειται εις το γεγονός ότι συμπεριφέρεται αφενός ως Υπουργείο και ουχί ως εκκλησιαστικός πνευματικός οργανισμός και εξ ετέρου ως υποκατάστημα του Βατικανού με παγιωμένες πεποιθήσεις μεταφυσικής έλλογης βεβαιότητας νομικού τύπου όπου οψέποτε δει και ότε χρη, προσφεύγει υποκριτικά εις εκκωφαντικά και στεντόρεια ηθικού τύπου κηρύγματα προς άσκηση πειθαναγκασμού και φορτικότητας προς τους γαυριώντας πολίτες οι οποίοι αναζητούν καταφύγιο εις τα εχέγγυα της ορθολογιστικής κατά αυτούς πίστεως.


Το «αλάθητο» τείνει να κυριαρχήσει εις την Εκκλησιαστική Συνοδική Κανονικότητα, καθότι αντί να κρατεί η ελευθερία και η πολυφωνία, ο αντιδρών εξοστρακίζεται και υπάγεται εις την κλίνη του προκρούστη προς σωφρονισμό και συμμόρφωση με τα σιδηρά και ανεπίδεκτα αμφισβήτησης αναντίλεκτα κελεύσματα της εξουσίας.


Η πολιτισμική αλλοτρίωση της Πατρίδας, η κατάλυση των Εθνών και η άλωση της Εκκλησίας, ως αφυπνιστικοί παράγοντες δέον όπως κατακρημνιστούν  προσηκόντως υπό του συστήματος, ούτως ώστε ο πολίτης άνευ προσανατολισμού και πυξίδας να καθίσταται ευεπίφορος εις την χειραγώγηση εκ των ιθυνόντων φωστήρων οι οποίοι μετά αλαζονείας απευθύνονται ιταμώς και καταφρονητικά προς τους καθημαγμένους πολίτες υπολαμβάνοντάς τους ως αδιάτμητα συστατικά στοιχεία μια διανοητικά λοβοτομημένας υδαρής μάζας.


Εν κατακλείδι, η έλλειψη αρχών και αξιών, η αποσάρθρωση πάσης βάσεως της κοινωνίας, η άλωση της ζώσης ορθοδόξου παραδόσεως, η παραχάραξη της ιστορίας άγουν μία κοινωνία προς τον όλεθρο και νομοτελειακά προς τον κρημνόν καθότι ερείδεται εις κίβδηλο και εύθραυστο υπόβαθρο.


ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters