Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ


 

Της Κύρας Αδάμ

Ο Μητσοτάκης θέτει τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ πάνω από της Ελλάδας και αδιαφορεί για το τι θα συμβεί στο Αιγαίο

Για πολλοστή φορά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο επανέλαβε ότι θα υπερασπίζεται τα δικαιώματα της χώρας και θα δημοσιοποιεί διεθνώς σε όλα τα fora «όσα απαράδεκτα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στην περιοχή μας», αποφεύγοντας επιμελώς να κατονομάσει την Τουρκία ως αιτία των δεινών για τα εθνικά συμφέροντα και δικαιώματα στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο.

Η γενικόλογη αυτή τοποθέτηση ουδόλως κάνει το αυτί της Άγκυρας να ιδρώσει, η οποία για μια ακόμα φορά, όχι μόνο ρητορικώς (όπως πράττει ο κ. Μητσοτάκης) αλλά στην πράξη και σε καθημερινή βάση και με τις ώρες, καταπατά την εθνική κυριαρχία με όλους τους δυνατούς τρόπους και τα μέσα που διαθέτει, με στόχο την ανατροπή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος νήσων, νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο και το τελικό μοίρασμά τους ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Η «διεθνοποίηση» των τουρκικών «απαράδεκτων», που απειλεί να υλοποιήσει ο Πρωθυπουργός, έχουν γνωστό, ορατό και προκαθορισμένο αποτέλεσμα, το οποίο ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά, γιατί το ακούει σε κάθε διεθνή συνάντησή του και σε κάθε φόρουμ στο οποίο συμμετέχει: «Βρείτε τα με την Τουρκία οι δυο σας, λύστε τα προβλήματά σας». («Και παρατήστε μας ήσυχους» είναι η υπόλοιπη φράση, που εννοείται, αλλά δεν χρησιμοποιείται στην comme il faut διεθνή διπλωματική γλώσσα.)

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη γνωρίζει πολύ καλά ότι οι διαβεβαιώσεις για «διεθνοποίηση» των προβλημάτων με την Τουρκία είναι μια ακόμα ενσυνείδητη μεγαλοστομία, κενή περιεχομένου, μόνο για το εσωτερικό προεκλογικό ακροατήριο. Και τούτο διότι ο πρωθυπουργός, η κυβέρνησή του, οι πολιτικοί αρχηγοί και οι προηγούμενες κυβερνήσεις τους γνωρίζουν άριστα ότι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και επομένως όλες οι χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ, καθώς και αυτές που θα γίνουν μέλη (Σουηδία, Φινλανδία) ακολουθούν κατά γράμμα και εφαρμόζουν τις εν ισχύι, παράνομες από τη δεκαετία του 1980 διαταγές των γενικών γραμματέων του ΝΑΤΟ Λουνς και Σολάνα, που υιοθέτησαν «αμάσητη» την τουρκική θέση ότι τα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου είναι αποστρατιωτικοποιημένα. Επιπροσθέτως, ακολουθούν από το 2006 τη διαταγή του SACEUR, που απαγορεύει σε νατοϊκά αεροσκάφη να προσεγγίζουν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου εγγύτερα των 6 ν.μ.

Καμιά ελληνική κυβέρνηση και ουδέποτε τόλμησε να αμφισβητήσει και να ακυρώσει αυτές τις παράνομες και σε βάρος των εθνικών συμφερόντων και της ασφάλειας παράνομες διαταγές του ΝΑΤΟ, κι ας είχαν πάμπολλες ευκαιρίες να ανατρέψουν την κατάσταση αυτή. Δηλαδή, να θέσουν την κατάργηση των παράνομων διαταγών του ΝΑΤΟ ως προϋπόθεση για να συμφωνήσει η Ελλάδα σε πολλές και σοβαρές νατοϊκές αποφάσεις που απαιτούν ομοφωνία..

Επομένως, η «διεθνοποίηση» στα διεθνή fora των τουρκικών απειλών για αποστρατιωτικοποίηση των νήσων του ανατολικού Αιγαίου, που επικαλείται για εσωτερική προεκλογική κατανάλωση ο πρωθυπουργός, γνωρίζει εκ των προτέρων και πολύ καλώς ότι «θα φάει πόρτα» και στο ΝΑΤΟ και στις άλλες χώρες της συμμαχίας, οι οποίες για δεκαετίες ολόκληρες, χωρίς καμιά αντίδραση της Αθήνας, εφαρμόζουν πιστά και ανενόχλητα τη θέση της Άγκυρας.

Αλλά και τη μία και μοναδική ευκαιρία που έχει τώρα στα χέρια του ο πρωθυπουργός -με την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ- να ανατρέψει νομίμως και τελεσιδίκως τις παράνομες διαταγές του ΝΑΤΟ για αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νήσων και να βάλει στη θέση της την Τουρκία έσπευσε να την κάψει μόνος του.

Ο κ. Μητσοτάκης στο Νταβός ανέφερε: «Και μιλώντας για τη Φινλανδία και τη Σουηδία θέλω να είμαι απολύτως σαφής. Υποστηρίξαμε ξεκάθαρα από την αρχή την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ. Και πιστεύω ότι είναι λάθος αν η Τουρκία συνεχίσει να χρησιμοποιεί αυτές τις διαπραγματεύσεις για να αποκομίσει κάποιο είδος οφέλους για το δικό της εθνικό συμφέρον. Είναι μια στιγμή που όλοι πρέπει να είμαστε ενωμένοι».

Δηλαδή, ο Έλληνας πρωθυπουργός θέτει τα συμφέροντα της συμμαχίας πάνω από την εξυπηρέτηση των εθνικών συμφερόντων, τα οποία απειλούνται καθημερινώς από την Τουρκία, που στηρίζεται στις παράνομες νατοϊκές αποφάσεις και θέλει να προσθέσει και άλλες δυο χώρες (Σουηδία και Φινλανδία) οι οποίες… θα υποστηρίζουν και αυτές τις φιλοτουρκικές παράνομες νατοϊκές αποφάσεις σε βάρος των εθνικών συμφερόντων.

Θα αρκούσε η μαγική λέξη «ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ» για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, η κατάργηση των παράνομων και εν ισχύι διαταγών του ΝΑΤΟ για την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νήσων του ανατολικού Αιγαίου.

Αλλά μια τέτοια στάση προϋποθέτει πολλά «μαγικά» πολιτικά στοιχεία, που -φευ!- έχουν καταργήσει σήμερα όλα τα ελληνικά κόμματα και οι ηγέτες τους…

 

https://www.newsbreak.gr/politiki/336341/i-kyvernisi-kaiei-tin-teleytaia-tis-eykairia-sto-aigaio/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters