Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΙΤ
Του Χαράλαμπου Β. Κατσιβαρδά
Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω

Η ομολογία της μέχρι τούδε αποτυχίας της παρούσης κυβερνήσεως ως προς τη λυσιτέλεια της εφαρμογής των αλλεπάλληλων εγκλεισμών, περί της ατελεσφόρου περαιτέρω προτροπής διασποράς του ιού, αποδείχθηκε, άνευ ετέρου τινός, εκ των σπασμωδικών αποφάσεων της περί της δήθεν σταδιακής αναπροσαρμογής επαναφοράς μας εις την κανονικότητα, διαρκούσης εντούτοις της έτι περαιτέρω εξάρσεως της πολύκροτης πανδημίας, με πολλαπλά ανά την επικράτεια κρούσματα.

Η κυβέρνηση ανεχόταν ηπίως άνευ ουδεμίας παρεμβάσεως τις κινητοποιήσεις αυτές επί μήνες, όμως δολίως έσπευσε να απαγορεύσει ρητώς, καταλύοντας ασφαλώς τοιουτοτρόπως το θεμελιώδες δικαίωμα του συναθροίζεσθαι κατά το άρθρο 11 του Συντάγματος, κατά την κορυφαία ημέρα μνήμης της συμπληρώσεως των 200 ετών επί της Παλιγγενεσίας αλλά και την Εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου ημών, οιαδήποτε ειρηνική και δημοκρατική δημόσια συνάθροιση αποτίσεως φόρου τιμής προς τους θυσιασθέντες διά τη ζώσα σήμερον Εθνική μας Ελευθερία προγόνους, καταδεικνύοντας ούτως τα πιστεύω της. Η κοινοβουλευτική αυτή σύμπραξη όλων των κομμάτων αποδεικνύει περίτρανα τα ως άνω, καθώς και την υπέρμετρη υποκρισία δήθεν διά το ενδιαφέρον τους περί της δημόσιας υγείας. Η ακατάληπτος και κραυγαλέα αυτή αντίφαση προσβάλλει βαναύσως και καταφώρως την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και πλήττει προδήλως το ανθρώπινο πρόσωπο, το οποίο έχει αναγορευθεί ευθέως ως πειραματόζωο, δίχως να ελέγχει εσχάτως αυτόβουλα την ίδια του τη ζωή, καθώς υπόκειται σε ιατρικές πράξεις, μέσω βίας (πρόστιμα, παράνομη κατακράτηση), άνευ της ιδικής του συγκαταθέσεως ή άσκησης του δικαιώματος, ενδελεχούς, επισταμένης και εμβριθούς πληροφορήσεως περί του εμβολιασμού.

Η αλαζονεία της ελίτ, ο πανσυμμοριτισμός των υπερεθνικών διευθυντηρίων της παγκοσμιοποιήσεως, μετά των εν Ελλάδι θυλάκων, ήτοι των φορέων του καινοφανούς μείγματος του Κομμουνιστικού – Καπιταλισμού (σύγχρονος διεθνισμός, πολιτισμικός μαρξισμός, ανθελληνισμός) επιβάλλουν, εν κρυπτώ και παραβύστω, εις τις τρομοκρατημένες αδαείς μάζες έναν υβριδικό νεο-γενιτσαρισμό ανελευθερίας και καθολικής υποταγής, εν ονόματι του σύγχρονου αόρατου εχθρού της ασύμμετρης εν λόγω απειλής, διά του οιονεί επιβληθέντος «δόγματος σοκ» (ήτοι των επιβαλλομένων αυτών πρακτικών βίας προς την ελευθερία μας και αναστολή επί μακρόν των θεμελιωδών ατομικών μας ελευθεριών εξ αφορμής του περιλάλητου ιού).

Ωσαύτως καθίσταται αδηρίτως αναγκαίο οσονδήποτε να ανατρέξουμε εις τη δήλωση του πρωθυπουργού (στις 2-4-2021), ο οποίος είπε ανερυθρίαστα «εάν αγοράσω το ρωσικό εμβόλιο Sputnik, θα πέσει η κυβέρνησή μου» διά να συνειδητοποιήσουμε ως «Ευρωπαίοι» που δήθεν ακκιζόμαστε πιθηκίζοντας ότι είμεθα, ποίος πράγματι ενδιαφέρεται διά την υγεία μας ή με πρόσχημα την υγεία εξυπηρετούνται, υπό των ιθυνόντων νοών, αλλότρια πολιτικά συμφέροντα, εις βάρος εν τέλει της υγείας μας. Εν κατακλείδι, το εποικοδόμημα της σιδηράς δημόσιας υγείας, ως αόριστο εργαλείο πειθαναγκασμού των μαζών προς υποχρεωτικό εμβολιασμό, ήδη καταρρέει εκ της ίδιας της ανατρεπτικής ζωής, διότι μπορεί ο Εωσφόρος να κυβερνά το σκότος, το παρακράτος και το κτιστό της φύσεως, πλην όμως την ίδια τη Ζωή και το Φως το διοικεί ανυπερθέτως ο Τριαδικός Θεός.

ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters