Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ


Του Αλκιβιάδη Κ. Κεφαλά Διδάκτωρ Φυσικής του Πανεπιστημίου του Manchester, UK, δ/ντού Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών

 

Από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών οι πιο σημαντικές εξελίξεις ήταν αυτές της Αιγύπτου, όπου ένας συνασπισμός αιγυπτιακών νεολαιών, ακτιβιστών, αριστερών κομμάτων της αντιπολίτευσης και διακεκριμένων συγγραφέων και καλλιτεχνών είχε κυκλοφορήσει ένα πανεθνικό κάλεσμα σε μαζικές διαδηλώσεις εναντίον του καθεστώτος του προέδρου Μουμπάρακ…» αναφέρει ο Μπαράκ Ομπάμα στο βιβλίο του «Γη της Επαγγελίας».

Πουθενά όμως ο πρώην πρόεδρος δεν αναφέρει τους Αδελφούς Μουσουλμάνους ως τους κύριους συντελεστές της Αραβικής Άνοιξης, ούτε φαίνεται να συμμερίζεται τις ανησυχίες των Αράβων ηγετών για τον κίνδυνο ανάληψης της εξουσίας από αυτούς.

Η Αίγυπτος είναι μία μουσουλμανική χώρα κυβερνούμενη από μία ολιγάριθμη ελίτ, η οποία δεν ταυτίζεται ιδεολογικά με την κοινωνία που διάκειται φιλικά προς τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, δηλαδή προς την Τουρκία. Συνεπώς ουδείς γνωρίζει ποιες δυνάμεις θα επικρατήσουν στην Αίγυπτο όταν θα απέλθει ο πρόεδρος Σίσι. Επομένως, είναι πιθανόν κάποια στιγμή η Αίγυπτος να συμμαχήσει με την Τουρκία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον Ελληνισμό, ο οποίος, εκτός της τουρκικής πίεσης εξ ανατολών, θα έχει να αντιμετωπίσει και τα 90.000.000 των μουσουλμάνων από τον Νότο.

Δοθέντος ότι σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, με πρωτοστατούσες την Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία, στηρίζουν την Τουρκία στην ελληνοτουρκική κρίση, η μόνη διέξοδος που απομένει για την επιβίωση του Ελληνισμού είναι η στρατηγική συμμαχία με το Ισραήλ, καθώς και η ταυτόχρονη αφομοίωση της σύγχρονης τεχνολογίας, ώστε να κατασκευαστούν εθνικά στρατηγικά όπλα. Όπως απέδειξαν τα γεγονότα, η πολιτική θέση του κατευνασμού της Τουρκίας που έχουν υιοθετήσει οι ελληνικές ελίτ είναι λανθασμένη. Η Τουρκία δεν πρόκειται να σταματήσει την επέκταση προς τα δυτικά ακόμα και εάν εκπληρωθούν όλες οι απαιτήσεις της στο Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο και τη Δυτική Θράκη.

Αντίστοιχη αδυναμία στρατηγικής αντίληψης επέδειξαν και οι ισραηλινές ελίτ, τουλάχιστον μέχρι τα γεγονότα του «Μαβή Μαρμαρά», επειδή δεν είχαν εκτιμήσει έως τότε σε βάθος την τουρκική εχθρότητα προς το έθνος τους, που εκδηλώθηκε αμέσως μετά την επικράτηση του ισλαμισμού. Οπως η Ελλάδα, έτσι και το Ισραήλ αντιμετώπισε με επιπολαιότητα την πολιτισμική και «φιλανθρωπική» τουρκική διείσδυση των ΜΚΟ στις περιοχές του κράτους που κατοικούν μουσουλμάνοι. Μέχρι να ανέλθει ο Ερντογάν στην εξουσία, οι ισραηλινές ελίτ δεν είχαν αντιληφθεί ότι ο στρατηγικός στόχος της Τουρκίας ήταν ο προστατευτικός ηγεμονισμός των μουσουλμανικών πληθυσμών και συνεπώς η ιδεολογική αντιπαλότητα με το έθνος τους.

Ακόμα χειρότερα, οι διεθνιστικές και αντεθνικές ελίτ στην Ελλάδα δεν έχουν αντιληφθεί ότι η Τουρκία τοποθετείται ιδεολογικά σε αντιπαλότητα με τον Ελληνισμό, κατ’ αναλογία της αντιπαλότητας με τον Εβραϊσμό.

Όσον αφορά την Ελλάδα, οι τουρκικές ελίτ και η λαϊκή ψυχή δεν έχουν ακόμα ξεπεράσει την Επανάσταση του 1821 και τη Μικρασιατική Εκστρατεία, και συνεπώς η Τουρκία δεν μπορεί να επιβιώσει ψυχολογικά εάν δεν ηττηθεί στρατηγικά ο Ελληνισμός.

Η σιωπηλή παραχώρηση του Αιγαίου, όπως μεθοδεύουν οι ελληνικές ελίτ, δεν είναι αποδεκτή νίκη, επειδή η Τουρκία επιδιώκει την ταπεινωτική ήττα του Ελληνισμού στο πεδίο της μάχης. Αντιθέτως, το Ισραήλ επιβιώνει επειδή η πολιτική βούληση των ελίτ ήταν να αναπτύξει η χώρα στρατηγικά επιθετικά όπλα ώστε να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από την πληθυσμιακή θάλασσα των μουσουλμάνων. Τη θέση αυτή παρουσίασε το 2012 σε ένα διεθνές συνέδριο νανοτεχνολογίας (Nanoisrael) στο Τελ Αβίβ ο εκλιπών πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες, τοποθετούμενος επί του αρνητικού παραδείγματος της Ελλάδας ως «μίας δυστοπικής χώρας με αβέβαιο μέλλον, επειδή, αν και είναι πανέμορφη χώρα με παραδεισένια βουνά και θάλασσες, καλλιεργεί τον τεχνολογικό αναλφαβητισμό και συνεπώς αδυνατεί να στηρίξει την εθνική της άμυνα σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον ώστε να επιβιώσει ιστορικά».

Η πρώην στενή σχέση του Ισραήλ με την Τουρκία ωφέλησε την τελευταία επειδή αφομοίωσε την ισραηλινή στρατιωτική τεχνολογία. Η κατάσταση με την Ελλάδα όμως είναι τελείως διαφορετική επειδή δεν υπάρχει η πολιτική βούληση για την ουσιαστική αμυντική θωράκιση του Ελληνισμού, καθώς και η ικανότητα αφομοίωσης της τεχνολογίας. Στην Ελλάδα απουσιάζουν οι αντίστοιχες τεχνολογικές δομές επειδή η χώρα δεν διαθέτει τα κατάλληλα τεχνολογικά και επιστημονικά ερευνητικά κέντρα ή τις αντίστοιχες διοικητικές δομές διαχείρισης και απορρόφησης της διαθέσιμης στρατιωτικής τεχνολογίας. Συνεπώς η χώρα αδυνατεί να εκπληρώσει τη δεύτερη προϋπόθεση της εθνικής επιβίωσης, που είναι η ανάπτυξη στρατηγικών επιθετικών όπλων. Σε αντίθεση με το Ισραήλ και τους φωτισμένους πολιτικούς ηγέτες του, η Ελλάδα βρίσκεται σε δυσχερή θέση λόγω της χαμηλής πολιτικής νοημοσύνης των διεθνιστικών πολιτικών ελίτ εξουσίας, οι εκπρόσωποι των οποίων ακόμα και σήμερα δηλώνουν ότι «ο εθνικισμός δημιουργεί ανελευθερία».

 

https://www.newsbreak.gr/apopseis/159890/to-israil-tha-sosei-ton-ellinismo/

1 σχόλιο:

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters