Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΡΓΑΚΟΥ : ΤΟΝ ΧΑΜΗΛΟ ΤΟΝ ΓΑΪΔΑΡΟ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ (ΜΑΝΙΑΤΙΚΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ)

Του Ιωάννη Καργάκου 

Η Τουρκία, όπως και στον Β΄ παγκόσμιο Πόλεμο, έτσι και τώρα «παίζει» σε πολλά ταμπλό. Με ένα μόνο δεν παίζει: με την πάγια διεκδικητική αναθεωρητική της πολιτική. Παίρνει ό,τι μπορεί από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ το ίδιο κάνει και με τη Ρωσία. Ο κατακλυσμός των λαθρομεταναστών στη χώρα μας εντάσσεται στα ευρύτερα δικά της (και όχι μόνο) γεωπολιτικά σχέδια. Μέσω των ισλαμιστών στο εσωτερικό και στο εξωτερικό η Τουρκία ασκεί πολιτική. Σε λίγα χρόνια οι ξένοι στη χώρα μας θα είναι όσοι κι εμείς. Η δική μας άψογη - άψυχη στάση απέναντί της (και όχι μόνο) δεν ενέχει τον φόβο του ραγιά αλλά το θράσος του γενίτσαρου. Κι ενώ εμείς μιλάμε για ρατσισμό κι έμφυλες ταυτότητες, η Τουρκία μας πολεμά με «έμψυχες σφαίρες». Κι ενώ στην Ελλάδα καταβάλλεται κάθε είδους προσπάθεια από επίσημους και ανεπίσημους φορείς να εξαχνωθεί το πατριωτικό αίσθημα, εκεί -αλλά και σε άλλες χώρες- γίνεται το αντίθετο.
Οι Σκοπιανοί κέρδισαν ό,τι αρχικά ήθελαν, έπονται οι Αλβανοί που οι διεκδικήσεις τους φτάνουν μέχρι την Πρέβεζα! Εμείς καλλιεργούμε στη νεολαία πνεύμα υποχωρητισμού έναντι αυτών (Αλβανών και Σκοπιανών) που μας επιτέθηκαν μαζί με ναζιστές και φασίστες στον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο. Και έναντι των Τούρκων που μόλις την τελευταία στιγμή, τότε, πήγαν με την πλευρά του νικητή. Κι όλα αυτά στη χώρα που υπέστη και υφίσταται τα πάνδεινα από αυτούς. Η «πολιτική» αυτή του κατευνασμού είναι σαν να ταΐζεις έναν κροκόδειλο με την ελπίδα να σε φάει τελευταίο, έλεγε ο Τσώρτσιλ.
Αν είχαμε εθνική αυτοδιάθεση, θα έπρεπε να χαράξουμε πολιτική δυναμικά απαντητική στις διαρκώς αυξανόμενες προκλήσεις των γειτόνων μας. Πολιτική αλλαγής του staus quo στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, από την οποία δεν θα ωφελούμασταν μόνο εμείς αλλά και άλλοι λαοί της Εγγύς Ανατολής και εθνότητες που ζουν υπό τον ζυγό της τουρκικής αυτοκρατορίας του Ερντογάν. Θα συνεχίζαμε και τις ανασκαφές στην Αμφίπολη!
Δυστυχώς όμως από το 1974 και εντεύθεν η υποχώρηση μετ’ εξοπλισμών ακριβών έγινε η νέα... Μεγάλη Ιδέα! Ο πρωθυπουργός καμάρωνε χθες που κάθισε στο τραπέζι που παρέθεσε ο Τραμπ στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που υλοποιούν τον στόχο της διάθεσης 2% ΑΕΠ για τις αμυντικές δαπάνες του ΝΑΤΟ. Η ομπρέλα του ΝΑΤΟ και της ΕΟΚ επί Κων/νου Καραμανλή, ΕΕ τώρα, έγιναν το νέο αμυντικό δόγμα. Πότε στην ιστορία θυσιάστηκε ξένος για ξένο που δεν ήταν έτοιμος πρώτος να θυσιαστεί; Ποτέ! Οι λεονταρισμοί του αειμνήστου Ανδρέα Παπανδρέου κατά των Τούρκων έγιναν πράξη μόνο κατά της επαράτου Δεξιάς. «Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά»! Και ξεκίνησε τη δεκαετία του 80, σαν νέος εμφύλιος, ένας εσωτερικός κι όχι εξωτερικός ρεβανσισμός.
Από την τουρκοφοβία περάσαμε στην τουρκολατρία. Θα ανεγείρουμε και τζαμί, ό,τι πρέπει για προβοκάτσια τουρκική. Προσθέστε στην εξίσωση και τα όσα λέγονται και γράφονται κατά της Επανάστασης του 1821 και τα όσα αμφισβητικά για τη συνέχεια του Ελληνισμού στην ιστορία. Μήπως όσοι βρίσκονται από πίσω ελπίζουν ή «ποντάρουν» σε κάποια επάνοδο της Τουρκίας ή σε έκδοση των έργων τους στην Τουρκία; «Φρόνιμα και ταχτικά πάω με κείνον που νικά».
Η Τουρκία ποτέ δεν σχεδιάζει· προσχεδιάζει και αιφνιδιάζει. Ο Ερντογάν, όταν έκανε την τιμή στον κ. Τσίπρα να τον επισκεφθεί το 2017, μίλησε ανοιχτά για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης κι ονόμασε τους κατοίκους της Θράκης «συμπολίτες». Τι άλλο θέλουμε να πει και να κάνει; Ο κ. Κοτζιάς ομίλησε περί μοναχοφάηδων Ελλήνων, ο κ. Κατρούγκαλος περί του ότι η Τουρκία έχει δικαιώματα, αφού έχει πολλά χιλιόμετρα ακτής στη Μεσόγειο, ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε σε συνέργειες σχετικά με την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων και πρόσφατα ο κ. Ντόκος πρότεινε συνεκμετάλλευση.
Ο πρωθυπουργός μας χθες για μια ακόμα φορά τόνισε εμφατικά (!) ότι η χώρα μας (Κύπρος, Οτσαλάν, Ύμια, Μακεδονία, μη ΑΟΖ, Κατσίφας αζήτητος) αναμένει από τους γείτονές της να επιδείξουν σεβασμό για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Εσείς στη θέση τους θα δείχνατε; 

Υ.Γ.
Όπως και στον Μικρασιατικό πόλεμο Ρώσοι, Άγγλοι, Γάλλοι ενίσχυσαν τον Κεμάλ, όπως έπραξαν και κατά την εισβολή στην Κύπρο οι κυβερνήσεις των μεγάλων κρατών που έμειναν και πάλι απαθείς μπροστά στο δράμα της καταστροφής κοιτάζοντας μόνο να επωφεληθούν υπογράφοντας οικονομικές συμφωνίες με την Τουρκία, έτσι πράττουν και τώρα. Ας διαβάσουν μερικές φράσεις από τα «Memoires» του Σατωβριάνδου: «Το να προτίθεσαι να εκπολιτίσεις την Τουρκία, δίνοντάς της ατμόπλοια και σιδηροδρόμους, εκπαιδεύοντας τον στρατό της και μαθαίνοντάς την να χειρίζεται το στόλο της, δεν σημαίνει ότι επεκτείνεις τον πολιτισμό στην Ανατολή, αλλ’ ότι εισάγεις τη βαρβαρότητα στη Δύση. Μελλοντικοί Ιμπραήμηδες θα μπορούν να οδηγήσουν το μέλλον μας στην εποχή του Καρόλου Μαρτέλ». 


ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters