Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

ΥΒΡΙΔΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Του Ανδρέα Σταλίδη - Αντίβαρο
 
Κάποτε οι πόλεμοι γινόταν με πέτρες, μαχαίρια, άλογα, ξίφη. Μετά, με όπλα πυροβόλα, όλμους, αεροπλάνα, ατομικές βόμβες, φρεγάτες. Πιο πρόσφατα με δρόνους (drones) αλλά και με πληροφορίες. Σήμερα γίνονται και με ανθρώπους! Λέγεται υβριδικός πόλεμος.
Καταναλώνει πηγές, δυναμικό. Καταρρακώνει το ηθικό. Δημιουργεί τριβές. Ο στρατός της Ελλάδας σήμερα παραχωρεί στρατόπεδα σε ΜΚΟ για το μεταναστευτικό. Ο υπουργός Αμύνης παραδέχθηκε δημοσίως ότι δεν τον ενημερώνουν καν για το τι συμβαίνει σε ένα από αυτά! Επίσης, τις προάλλες παραιτήθηκε ο διοικητής της 114 Πτέρυγας Μάχης επειδή δεν είχε διαθέσιμα αεροσκάφη και του ζητούσαν να ασχοληθεί με το μεταναστευτικό αντί για το στράτευμα. Σοβαρές επιπτώσεις.
Είμαστε η μοναδική χώρα της Ευρώπης που δέχεται πρόσφυγες και μετανάστες. Μέχρι και η Γερμανία που κάποτε δήλωνε ότι θέλει εκατομμύρια, πήρε το εκλογικό σοκ και φρέναρε. Το πρόβλημα αυτό δεν μπορεί να το λύσει καμία ελληνική τοπική κοινωνία, κανένα νησί. Είναι άστοχο λοιπόν το ερώτημα: “δηλαδή πού λέτε να τους μεταφέρουμε αφού δεν θέλετε στον τόπο σας;”.
Το πρόβλημα λύνεται σε επίπεδο Ευρώπης. Αυτός είναι ο προορισμός τους άλλωστε. Αν δεν τους θέλουν εκεί όπου οδεύουν, σε τόσο μεγάλους αριθμούς, εμείς τι φταίμε να πρέπει να τους διαχειριστούμε, είτε μέχρι να αποφασίσουν να τους δεχτούν αυτοί, είτε μέχρι να επιστρέψουν.
Τίποτα από τα παραπάνω δεν σχετίζεται με την προσωπική ή Χριστιανική ηθική. Τόσο απλό, αλλά τόσο δυσκατάληπτο. Ναι, τον κατατρεγμένο ξένο που έφτασε στον δρόμο μας, τον φροντίζουμε χωρίς να ρωτάμε πώς βρέθηκε μπροστά μας. Εννοείται. Αυτό λένε οι κληρικοί. Ας μην τους παρεξηγούμε.
Τα κράτη δεν διέπονται από την ίδια ηθική. Όταν ο ξένος έρθει στην χώρα μας, τότε οι εκπρόσωποι του κράτους υποχρεούνται να τον ρωτάνε, διότι κάνουν πολιτική, όχι ηθική.
Οι κατατρεγμένοι όλου του κόσμου ή έστω των χωρών από τις οποίες προέρχονται οι πρόσφυγες, είναι δεκάδες φορές περισσότεροι από τον πληθυσμό της Ελλάδας. Δεν είναι δυνατόν ένα κράτος να φροντίσει όλους όσοι έρθουν. Τα κράτη έχουν όρια αντοχής.
Η κυβέρνηση έθεσε επισήμως ένα όριο αντοχής. Η πρώτη φορά που το έκανε, και είναι θετικό. Το προσδιόρισε στο 1%. Δηλαδή περίπου 100.000. Ο τρέχον ρυθμός των ροών είναι 2500 την εβδομάδα κατά το τελευταίο εξάμηνο. Σε 40 εβδομάδες πληρώνεται το όριο, χωρίς να μετρηθούν όσοι βρίσκονται ήδη στη χώρα. Ακόμα και από το μηδέν να πούμε ότι ξεκινάμε, πάλι μετά από το διάστημα αυτό το όριο θα έχει ξεπεραστεί.
Η κυβέρνηση ανακοίνωσει ότι θα επιστρέφει λαθρομετανάστες με ρυθμό 10.000 ανά έτος. Αυτοί ισοδυναμούν με ροές 4 μόνο εβδομάδων. Το σχέδιο για κλειστά κέντρα επιδέχεται κι αυτό κριτικής. Κλειστό σημαίνει ότι δεν επιτρέπεις την έξοδο σε ανθρώπους που θα θέλουν να βγουν. Απαιτεί δηλαδή συνθήκες ασφαλείας όμοιες με μίας φυλακής. Η Ελλάδα έχει σήμερα περίπου 10.000 κρατούμενους και η κυβέρνηση ανακοινώνει ότι σε 6 μήνες θα φτιάξει 5 κέντρα σε Λέσβο (των 5000+ ανθρώπων), Χίο (5000+), Σάμο (5000+), Κω (2000+), Λέρο (1000+), αλλά και στην Κρήτη χωρίς να έχουν δοθεί λεπτομέρειες. Το σύμβολο + σημαίνει 40% μεγαλύτερη αντοχή από τον ενδεικτικό αριθμό. Όλα αυτά θα γίνουν μέσα σε έξι μήνες!
Εύλογος ο προβληματισμός. Έτσι δεν είναι;


Πηγές
(1) Η απίστευτη αυτή δήλωση έγινε από τον υπουργό αμύνης κ. Παναγιωτόπουλο στις 29 Σεπτεμβρίου 2019, στον Αντέννα – https://www.youtube.com/watch?v=5rv7pH4yGVQ
(2) Παραιτήθηκε ο διοικητής της 114 ΠΜ στις 28 Νοεμβρίου 2019 – https://www.militaire.gr/i-stagona-poy-xecheilise-to-potiri-kai-odigise-to-dioikiti-tis-114-pm-stin-paraitisi/
(3) Σχέδιο της κυβέρνησης για τα νέα κέντρα στα νησιά, 20 Νοεμβρίου 2019.


ΑΝΤΙΒΑΡΟ
http://www.antibaro.gr/article/25285 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters