Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

Του Νίκου Τζιόπα
 
Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες ιδρύθηκε το 1950, βοηθώντας αρχικά τους Ευρωπαίους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις χώρες τους λόγω του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου να επανεγκατασταθούν σε αυτές. Επίσης, μετά την Ουγγρική Επανάσταση του 1956, βοήθησε τους 200.000 Ούγγρους, που κατέφυγαν στη γειτονική Αυστρία, να επανέλθουν στις εστίες τους. Τον 21ο αιώνα βλέπουμε αυτήν την πολιτική να αλλάζει και ως προς το περιεχόμενο (μετονομασία της λαθρομετανάστευσης σε προσφυγικό ζήτημα), αλλά και ως προς τον στόχο, αφού δεν μιλάμε πλέον για επανεγκατάσταση αλλά για φιλοξενία,με απώτερο σκοπό την ενσωμάτωσή τους στα κράτη της Ευρώπης. Τα στοιχεία είναι αμείλικτα και παρατίθενται από τον ίδιο τον οργανισμό στην ιστοσελίδα του, από όπου και τα συνέλεξα.
 
Τα στοιχεία αφορούν στην Ελλάδα για το τρέχον έτος και είναι επικαιροποιημένα έως και την 25η Νοεμβρίου 2019.
 
Εκεί παρατηρούμε ότι από τους 109.112 εισελθόντες στην Ελλάδα (μείωση γύρω στο 20% από το 2018, ενώ υπολείπεται περίπου ένας μήνας για να έχουμε πλήρη στοιχεία για το 2019), η δημογραφική τους κατανομή έχει ως εξής.
 
19,2 % Γυναίκες
29,2 % Παιδιά
51,6 % Άνδρες
 
Όταν ο μισός πληθυσμός είναι άντρες, καταρρέει η απάτη των «ταλαιπωρημένων γυναικόπαιδων που ψάχνουν στον ήλιο μοίρα». Αν συνυπολογίσουμε ότι στο ποσοστό του 29,2 % των παιδιών, πολλά από αυτά είναι «αμφιβόλου ηλικίας» ασυνόδευτα (δυστυχώς ο οργανισμός δεν δίνει σαφή στοιχεία για τον αριθμό τους), τότε η απάτη παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις και υποκρύπτει σαφέστατο δόλο από αυτούς που κινούν τα νήματα από την πλευρά της γειτονικής Τουρκίας, των διαφόρων ΜΚΟ, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, της ελληνικής κυβέρνησης που απαθέστατα δέχεται την κατάσταση αυτή, αλλά και της Ε.Ε. που φορτώνει με πακτωλό χρημάτων τον Ερντογάν για να περιθάλψει, δήθεν, τα 3,5 εκατομμύρια ανθρώπων, που διεκδικούν τον τίτλο του πρόσφυγα.
 
Εκεί, όμως, που γίνεται εμφανέστατη η απάτη, είναι στην ουσία ακριβώς της δουλειάς που έχει να κάνει ο οργανισμός αυτός: Στο ποιόν «βαφτίζει» ως πρόσφυγα*!
 
Ο πίνακας και οι αριθμοί που συνθέτουν την εθνολογική σύσταση του εισερχόμενου πλήθους είναι αμείλικτοι (1.1.2019 έως 25.11.2019):
 
Αφγανιστάν 16.861 (ποσοστό επί του συνόλου: 20,8 %)
Συρία 13.813 (ποσοστό επί του συνόλου: 17,1 %)
Μαρόκο 7.149 (ποσοστό επί του συνόλου: 8,8 %)
Αλγερία 3,815 (ποσοστό επί του συνόλου: 4,7 %)
«Άλλοι» 8.815 (ποσοστό επί του συνόλου: 10,9%)
 
Από τον χαρακτηρισμό «Άλλοι», γίνεται εμφανές ότι κι άλλες χώρες βλέπουν την Ελλάδα ως το εισιτήριο για την «γη της επαγγελίας», που λέγεται Ευρώπη.
 
Τον πίνακα συμπληρώνουν χώρες όπως είναι η Τυνησία, το Ιράκ, η Γουινέα, το Κονγκό και η Ακτή Ελεφαντοστού, όλες με ποσοστά που κυμαίνονται στο 4 %.
 
Είναι αξιοσημείωτο ότι η Ισπανία, που είναι εγγύτερα από ό,τι η Ελλάδα σε χώρες όπως είναι το Μαρόκο, η Αλγερία και η Τυνησία, έχει τις μισές αφίξεις από ό,τι η Ελλάδα, ενώ η Ιταλία, που επίσης είναι εγγύτερα σε αυτές τις χώρες, έχει το 10% των αφίξεων της Ελλάδας. Κι εδώ επιβεβαιώνεται πλήρως η ανικανότητα της σημερινής αλλά και της προηγούμενης κυβέρνησης να χειριστούν το ζήτημα, αφού οι «υποψήφιοι πρόσφυγες» έχουν ενημερωθεί πλήρως για την ασφαλέστερη πύλη εισόδου στην Ευρώπη.
 
Από την εθνολογική σύσταση του πληθυσμού και μόνο μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι βρισκόμαστε σε μια απάτη τεραστίων διαστάσεων, αφού θεωρητικά μόνο στο 17,1 % των εισελθόντων (Σύριοι) θα μπορούσε να αποδοθεί ο χαρακτηρισμός του πρόσφυγα αλλά και πάλι υπό προϋποθέσεις (το ότι κάποιος είναι Σύριος δεν σημαίνει ότι αυτομάτως είναι πρόσφυγας). Την βασική προϋπόθεση την θέτει ξεκάθαρα η συνθήκη της Γενεύης και αφορά μόνο τους Σύριους που εισήλθαν στην Ελλάδα απ’ ευθείας από την χώρα τους. Σαν να δυσκολεύει λίγο εδώ η κατάσταση γι’ αυτούς που επιθυμούν να ονοματίζουν τα πράγματα όπως τους συμφέρει.
 
Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι ο πιο «παραγωγικός» μήνας από πλευράς αφίξεων ήταν ο Σεπτέμβριος του 2019 με 19.941 αφίξεις, γεγονός που αποδεικνύει ότι η απάτη της παραπληροφόρησης για τους «καλοκαιρινούς μήνες» καλά κρατεί.
 
Συμπερασματικά θα λέγαμε ότι το ζήτημα αφορά σε 0% Πρόσφυγες και 100% παράνομα εισελθόντες, με τις ευλογίες του Ο.Η.Ε., των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων (με ελάχιστες εξαιρέσεις και πάντως όχι της ελληνικής) αλλά και της πολιτικής τάξης που διοικεί την Ευρώπη.
 
*247 εκατομμύρια δολάρια ξόδεψε μόνο το 2018 η Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για την Ελλάδα. Αναλυτική κατανομή των χρημάτων αυτών δεν υπάρχει στην ιστοσελίδα του οργανισμού ώστε να γνωρίζει ο ελληνικός λαός τους «κουμπάρους της βάφτισης», που επιχειρεί ο οργανισμός αυτός.
 
 
Πηγή: Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες (Παράρτημα Ελλάδος). http://www.unhcr.org/gr/

Σημείωση "φ": Υπεύθυνος για το άρθρο είναι αποκλειστικά ο αρθρογράφος. Οι θέσεις του είναι προσωπικές και τίθενται σε δημόσιο διάλογο σε πνεύμα ελευθερίας.Φ ΚΕΝΤΡΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters