Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ' ΑΡΕΙΩ ΠΑΓΩ κ ΧΡ.ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΕΚ ΤΩΝ ΣΥΝΗΓΟΡΩΝ ΤΩΝ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΕΞΗΓΕΙ ΠΩΣ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΠΕΣΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΘΩΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ

Η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και η τελευταία πράξη του δράματος, η προχθεσινή υπερψήφιση του Πρωτοκόλλου Εισδοχής στο ΝΑΤΟ της ΠΓΔΜ με τη νέα ονομασία «Βόρεια Μακεδονία, που διεξήχθησαν αμφότερες μέσα σε έντονα παρακμιακό περιβάλλον αλλά κυρίως υπό το βάρος της επίγνωσης ότι ο ελληνικός λαός στη συντριπτική του πλειονότητα ήταν κάθετα αντίθετος, συνεχίζουν να εγείρουν ζητήματα για το εάν και κατά πόσον τηρήθηκαν όλες οι γραμμές του Συντάγματος. Αυτό διότι πρωταγωνιστικό ρόλο επιμένει να διατηρεί ο κυρίαρχος υποκειμενικός παράγοντας, συστατικός της δημοκρατίας, εν προκειμένω ο λαϊκός, καθώς οι Ελληνες πολίτες παρά τη θέλησή τους καταδικάστηκαν να βιώσουν ακόμα μία εθνική ταπείνωση και μάλιστα σε βάρος όλων των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων τους. 
Είχε προηγηθεί, τον περασμένο Δεκέμβριο, το Συμβούλιο της Επικρατείας, όταν απέρριψε προσφυγές (Παμμακεδονικών Ενώσεων, Συλλόγων κ.ά.) κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς έκρινε ότι η τελική συμφωνία όπως και οι επιστολές με τις οποίες ο τότε υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς συναίνεσε στην έναρξη διαδικασίας διαπραγμάτευσης για την ένταξη της ΠΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στο ΝΑΤΟ δεν μπορούν να ελεγχθούν από το ΣτΕ, και δεν μπορούν να ελεγχθούν καθώς «συνιστούν καθεαυτές πράξεις διαχειρίσεως της πολιτικής εξουσίας στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής και συνδέονται ευθέως με τη διαχείριση των διεθνών σχέσεων της χώρας», όπως σχετικά αναφέρεται στο σκεπτικό.

Ως εκ τούτου, «έχουν κυβερνητικό χαρακτήρα, μη υποκείμενες στον ακυρωτικό έλεγχο του ΣτΕ». Ομως, στο ίδιο σκεπτικό του Ανώτατου Δικαστηρίου αναφέρεται και κάτι ακόμη, εξαιρετικά σημαντικό για τη συνέχεια: Οι κυβερνητικές πράξεις (δηλαδή η Συμφωνία των Πρεσπών) μπορεί να έχουν επιπτώσεις σε συνταγματικά προστατευόμενα ατομικά δικαιώματα ή σε πολιτικά δικαιώματα ή ακόμα να έχουν δυσμενείς συνέπειες σε ιδιώτες. Στο πλαίσιο, λοιπόν, ατομικών ενεργειών (αγωγές, προσφυγές κ.λπ.), στα δικαστήρια μπορεί να ελεγχθούν εκ νέου το βάρος και η νομιμότητα της συμφωνίας. Σε μια περίοδο, μάλιστα, κατά την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση έχει γενικώς ανεβάσει τα «δικαιώματα» πολύ ψηλά στην πολιτική ατζέντα ως προτεραιότητές του, αδιαφορώντας όμως -και ουσιαστικά εκτοπίζοντας- για το υπέρτατο ατομικό δικαίωμα, που δεν είναι άλλο από το δικαίωμα της ιστορικής - εθνικής ταυτότητας, της ιδιοπροσωπίας, δηλαδή, του ελληνικού λαού.

Ο δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω Χρήστος Παπασωτηρίου, εις εκ των συνηγόρων των Παμμακεδονικών Ενώσεων, εξηγεί στην «κυριακάτικη δημοκρατία» τα αντισυνταγματικά κενά της συμφωνίας. «Είναι αντισυνταγματική και συνάμα αντίθετη προς τον Χάρτη τής Ευρωπαϊκής Ενωσης και επειδή υπεγράφη και ψηφίσθηκε κατά προκλητική παράβλεψη της ρητώς σε όλες τις δημοσκοπήσεις και σε παμπληθή συλλαλητήρια εκφρασθείσης βούλησης του ελληνικού λαού και κατά συνέπειαν κατά παράβασιν της αρχής της λαϊκής κυριαρχίας, η οποία, κατά το ρητό γράμμα του άρθρου 1 του Συντάγματος, συνιστά το πλέον βασικό θεμέλιο του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Σημειωτέον ότι ο πρωθυπουργός έχει ήδη συνομολογήσει σε συνέντευξή του στις 28/6/2018 στο γαλλικό περιοδικό “Le Point” ότι γνώριζε πως συνάπτοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών ενεργούσε αντίθετα προς την βούληση της πλειονοψηφίας τού ελληνικού λαού» σημειώνει o κ. Παπασωτηρίου και προσθέτει: «Παραβίασε εξίσου και την αρχή τής ισότητας και επειδή, σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 7 της συμφωνίας, προνοείται ότι δεν εμποδίζονται οι πολίτες τόσο της Ελλάδος όσο και του ψευδεπιγράφου κράτους των Σκοπίων να ποιούνται εξίσου ακώλυτη χρήση των όρων “Μακεδονία” και “Μακεδόνας”».

Αντιμετώπιση
«Ομως η αρχή της ισότητας επιτάσσει την όμοια ακριβώς αντιμετώπιση προσώπων και πραγμάτων τα οποία τελούν σε ομοειδείς συνθήκες και τη διαφορετική επί προσώπων και πραγμάτων μη τελούντων σε τέτοιες (ομοειδείς) συνθήκες.
Εν ολίγοις, ενώ για εμάς τους Ελληνες -όλους τους Ελληνες, όχι μόνον τους Μακεδόνες- το δικαίωμα να χρησιμοποιούμε τους συγκεκριμένους όρους ως στοιχεία της κοινής εθνικής και ιστορικής μας ταυτότητος και συνειδήσεως έχει αποκτηθεί νομίμως εξ επόψεως διεθνούς δικαίου μέσα από το διάβα των αιώνων από της απωτάτης αρχαιότητος έως σήμερα λόγω της αδιάσπαστης συνέχειας και της συμμετοχής των Μακεδόνων στο ενιαίο ιστορικό γίγνεσθαι του ελληνικού έθνους, στην περίπτωση των κατοίκων και δη των βουλγαρικής καταγωγής Σλάβων του γειτονικού ψευδεπιγράφου κράτους η πεπλανημένη και εντελώς ψευδής εντύπωση ότι τυγχάνουν “Μακεδόνες”, ότι η χώρα των είναι η “Μακεδονία” και ότι ομιλούν τη “μακεδονική” γλώσσα είναι το αποτέλεσμα της εγκληματικής μαζικής πλύσης εγκεφάλου, την οποίαν υπέστησαν από της 30ής Απριλίου 1945 και εντεύθεν, όταν καταρχήν υπό το ολοκληρωτικό καθεστώς του Γιόζεφ Τίτο ανακηρύχθηκε το ψευδεπίγραφο κράτος ως ομόσπονδη “δημοκρατία” στο πλαίσιο της ομοσπονδίας της Γιουγκοσλαβίας».

Αντίθετη και με τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ

Ο Χρήστος Παπασωτηρίου αναφέρει επίσης ότι η συμφωνία είναι άκυρη και για έναν πρόσθετο λόγο. Επειδή δεν σεβάστηκε τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα οποία ως αρχή και βάση θα πρέπει να διέπουν όλες τις διακρατικές και διεθνείς συμφωνίες ώστε να είναι έγκυρες. «Σύμφωνα με τη Συνθήκη της Βιέννης περί το δίκαιο των διεθνών συνθηκών, κάθε διεθνής συνθήκη προσκρούουσα στις διατάξεις του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, μεταξύ των οποίων και τα ανθρώπινα δικαιώματα, ως αρχές και σκοποί των Ηνωμένων Εθνών, τυγχάνει αυτοδικαίως άκυρη. Κατά συνέπειαν, η Συμφωνία των Πρεσπών, όχι μόνον ως αντιβαίνουσα προς τη θέληση της πλειονοψηφίας των Ελλήνων πολιτών, αλλά πρωτίστως ως θίγουσα την εθνική και ιστορική συνείδηση και ταυτότητα ενός εκάστου προσώπου ανήκοντος στο έθνος των Ελλήνων, δεν μπορούσε νομίμως να αποτελέσει καν αντικείμενο διαπραγματεύσεως ή συζητήσεως από κανέναν, κατά μείζονα λόγο από τους λειτουργούς της πολιτικής ηγεσίας της χώρας. Ομοίως δεν μπορούσε να αποτελέσει νομίμως αντικείμενο συζητήσεως στη Βουλή ούτε να τεθεί συνακόλουθα στην κρίση των μελών του Κοινοβουλίου κατά την εξίσου αντισυνταγματική διαδικασία κυρώσεώς της, ακριβώς επειδή, ως προειρέθη, τυγχάνει αυτοδικαίως άκυρη και αντισυνταγματική».


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ 

1 σχόλιο:

  1. Εκ του αποτελέσματος όπως παρουσιάζεται είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι οι αγωνιστές έχομε αποτύχει να εξασφαλίσουμε τον ΣΕΒΑΣΜΟ και αποτύχαμε οικτρά να διαφυλάξουμε ως παρακαταθήκες για τις νέες γενιές το πνεύμα του αντιαποικιακού – απελευθερωτικού Αγώνα που ο Αρχηγός της ΕΟΚΑ ΔΙΓΕΝΗΣ μας έχει αφήσει.


    Έχει ήδη παραδοθεί με διεθνή μαρτυρία και πιστοποιητικό του κτηματολογίου 28,2% ελληνικά εδάφη και 3/5 των ακτογραμμών της Κυπριακής Δημοκρατίας μαζί με τις περιουσίες και τις Ρίζες των γηγενών Ελλήνων – αναγνωρίσθηκε ισλαμοτουρκοκράτος – τα κατεχόμενα έχουν τουρκοποιηθεί πλήρως.

    Ο αγράβατος – άθεος – άπατρις κομμουνό πρωθυπουργός της Ελλάδας επίσημα την 06/02/2019 αναγνώρισε ομοσπονδία στην Κύπρο.

    Παραδόθηκε η Μακεδονία στους Σλάβους αντί ενσωμάτωση της ως επαρχία της Ελλάδας.


    Ο Γεώργιος Γρίβας ΔΙΓΕΝΗΣ από τα Ταγματάρχης στα 50 του χρόνια μέχρι τα 80 του ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ με την μοναδική υψίστη τιμή του «άξιου τέκνου της πατρίδας» στην Ελλάδα και στην Κύπρο ΑΠΕΘΑΝΕ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΣ μέσα στο κρησφύγετο του πιστός στο Εθνικό Καθήκον της ιδιαιτέρας πατρίδας «η Κύπρος δεν μπορεί να επιβιώσει μόνη – είναι χαμένη εκτός της επικράτειας της Ελλάδας»

    Στην Ελλάδα και στην Κύπρο υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες ταγματάρχες μέχρι στρατηγούς.

    Όλοι οι αξιωματικοί – αξιωματούχοι παρακολουθούν χωρίς κανένας τους να είναι διαθετημένος να αναλάβει την ευθύνη – και να καταζητηθεί – επικηρυχθεί ζώντας σε μια τρύπα 1Χ2 τ. μέτρα κρησφύγετο και να τερματίσει την εθνική κατρακύλα.

    Ανδρέας Ευθυμίου



    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi9AYAjQboFh1_5M3bFMvoiwdv6qY5bDyiuBuwvPV3Yjtp1ZG3BAXNnY5CWdpxeWu7FvNRIyWEpe_RHBqBZHx93XDCYKW4LJe3j_4jgmwduvaKGVqaTsCSNu7bWjJSewd6rxVoBPh5kloo/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters