Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

«ΠΥΡ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΗ» ΜΠΙΛΑΛ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ...ΜΑΤΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Πιστοί στο «όραμα» της ελληνοτουρκικής φιλίας, δεν θα μπορούσαμε παρά να ακολουθήσουμε βήμα προς βήμα τον γιο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του πολυχρονεμένου σουλτάνου της Άγκυρας, τον Τούρκο… μεγαλοεπιχειρηματία (ορισμένοι το έχουν στο αίμα τους και κάνουν συγκλονιστικές επιτυχίες… πριν καν δουλέψουν), Μπιλάλ Ερντογάν, στην «κοινωνική» όπως μας είχε πει επίσκεψή του στη Θράκη.
Ή επίσκεψη ήταν σα να μην υπήρχε για τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης. Κάποια πλευρά – είτε αυτή του Μπιλάλ, είτε των τουρκόφρονων μειονοτικών – προσεβλήθη από την αδιαφορία και φαίνεται πως αποφάσισε να βρει τον τρόπο να ερεθίσει τις… αισθήσεις των Ελλήνων. Στην πορεία όμως κάτι φαίνεται να μην πήγε καλά, και αντί για ακοή και όραση, αφυπνίστηκε κυρίως η όσφρηση.
Για την Ιστορία και μόνο να αναφερθεί ότι τον υιό Ερντογάν τον συνόδευαν στη περιοδεία του, ο Τούρκος πρόξενος της Κομοτηνής, Αλιριζά Ακιντζί, οι διπλωμάτες, Αλπέρ Ατάκ και Μουράτ Ερτάς, ο βουλευτής του Σύριζα (!!!), Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο πρόεδρος του εθνικιστικού τουρκικού κόμματος της Δυτικής Θράκης DEP, Μουσταφλα Αλί Τσαβούς και ο γνωστός ανθέλληνας ψευτομουφτής της Ξάνθης, Αμέτ Μέτε.
Όπως λοιπόν πληροφορηθήκαμε από τα εκτεταμένα κουτσομπολιά και τα ανέκδοτα που φαίνεται έχουν ήδη κυκλοφορήσει στην περιοχή, στην ίδια τη μειονότητα, κάτι δεν πήγε καλά στο πλούσιο μενού, σε κάποιο από τα τραπέζια που παρέθεσαν προς τιμήν του υψηλού προσκεκλημένου…
Ο δύσμοιρος αναγκάστηκε να παρίσταται 10 λεπτά στις εκδηλώσεις, μετά διάλειμμα 15 λεπτών για να πεταχτεί ο Μπιλάλ μέχρι… τα ιδιαίτερα και να επιστρέψει κάθιδρος (φανταζόμαστε από τις αφηγήσεις) και κάτωχρος (είναι γνωστό ότι αν πάθεις… αφυδάτωση, δε σε κρατούν τα πόδια σου).
Και να ήταν μόνο αυτό το πρόβλημα. Μέσα από το ιδιαίτερα θερμό κλίμα υποδοχής του Μπιλάλ στην Κομοτηνή, προέκυψε ένταση που με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων δεν εξελίχθηκε σε σύγκρουση μεταξύ των τουρκοφρόνων ηγετών της Ροδόπης με αυτούς της Ξάνθης.
Τι να κάνει ο Μπιλάλ, χριστιανός δεν είναι για να τους πει «ειρήνη υμίν», αναγκάστηκε να τους μιλάει για την ανάγκη ενότητας και ομόνοιας των «απογόνων του Πορθητή». Τι το ήθελε όμως και αυτόν τον «Πορθητή» που κάποτε «πόρθησε», τι να σου κάνει, καθώς ορισμένοι γραμματιζούμενοι παριστάμενοι που κατέχουν καλά την ελληνική γλώσσα, ένα γράμμα άλλαξαν κι έγινε η ζημιά. Είναι μην αρχίσει η πλάκα…
Πολλά τα γεύματα που παρακάθησε στην Ροδόπη ο Μπιλάλ. Η τροφική δηλητηρίαση εκδηλώθηκε την Κυριακή 3/5/2015, με αποτέλεσμα σοβαρές στομαχικές διαταραχές και συνεχείς επισκέψεις στην τουαλέτα. Όπου και να βρισκόταν, άφηνε το αποτύπωμά του το παιδί. Πως δεν έγινε καμιά στραβή στον δρόμο για τα χωριά, να τρέχει στους θάμνους και να αντιλαλούν οι πανέμορφες πλαγιές στα βουνά της περιοχής που μαγεύουν τον επισκέπτη, σα να είχαν πέσει θύματα της οργής του Δία, με αποτέλεσμα… τους κεραυνούς του γόνου Ερντογάν.
Τουλάχιστον να βρισκόταν σε κάποιο υψόμετρο… για να αγναντεύει. Οι διαταραχές το ανάγκασαν το παιδί να παραμείνει μόνο 20 λεπτά στο χωριό Φίλια (Ν. Ξάνθης) όπου είχε προγραμματίσει επίσκεψη για την παρακολούθηση ενός Χάτιμ (γιορτή ολοκλήρωσης διδασκαλίας του Κορανίου σε παιδιά). Στη συνέχεια, με την συνοδεία του ψευτομουφτή Ξάνθης, Αμέτ Μέτε, επισκέφθηκε την Μύκη Ξάνθης.
Αν και το πρόγραμμά του αναφερόταν σε διανυκτέρευση στον Εχίνο του νομού Ξάνθης, έπειτα από πρόταση – πρωτοβουλία του ψευτομουφή Μέτε φιλοξενήθηκε στο σπίτι του. Εικάζεται, ότι εξασφαλίστηκαν κασόνια κόκα-κόλας, καθώς και χαπάκια «Imodium» (για ενδοφλέβια χορήγηση ορού δεν ακούσαμε κάτι), γιατρός σε ετοιμότητα και ξεχωριστή τουαλέτα με καζανάκι να λειτουργεί στην εντέλεια.
Τι το ήθελε όμως ο ψευτομουφτής να τον φιλοξενήσει… Η κίνησή του αυτή προσκάλεσε σούσουρο, αφού άλλοι επίδοξοι «ηγέτες» της μειονότητας (είναι αρκετοί, θεωρείται καλοπληρωμένη δουλειά… σε λίρες που μετατρέπονται σε ευρώ), το ερμήνευσαν ως προσπάθεια άσκησης επιρροής επί του Μπιλάλ Ερντογάν (το ανθρωπάκι υπέφερε και δείτε με τι ασχολιόντουσαν αυτοί…) και ως γενικότερη προσπάθεια διείσδυσης στο περιβάλλον του Τούρκου πρωθυπουργού, με σκοπό την ικανοποίηση του Αμέτ Μέτε να γίνει αρχιμουφτής της Θράκης (ίσως και όχι μόνο της Θράκης)!
Και το κακό δεν τελείωσε εκεί. Όταν έγινε γνωστή η ακύρωση της αφιξης του Μπιλάλ Ερντογάν στον Εχίνο, υπήρξαν άμεσες αντιδράσεις (κατά πληροφορίες από οικονομικά εύπορους κατοίκους) στο facebook του Αμέτ Μετέ, όπου σημειώθηκε σειρά φραστικών επιθέσεων, τόσο εναντίον του, όσο και κατά του ίδιου του Μπιλάλ Ερντογάν, ο οποίος χαρακτηριζόταν ως κλέφτης, απατεώνας κ.α.

Λίγο ντροπή και σεβασμός στον φιλοξενούμενο. Τώρα θυμήθηκαν τον ποταμό πληροφοριών για τα σκάνδαλα διαφθοράς του Ερντογάν και τα εκατομμύρια που «έτρεχαν» ως μίζες για τα έργα που μοίραζε ο πολυχρονεμένος δεξιά-αριστερά σε φιλικά προσκείμενους στο ισλαμιστικό AKP επιχειρηματίες; Τι κακό κι αυτό να σε εχθρεύονται όταν είσαι νέος, ωραίος και πετυχημένος. Φθόνος παντού…
Την επομένη ημέρα όμως, ο Μπιλάλ Ερντογάν μετέβη στον Εχίνο και διάβασε μάλιστα το Κοράνι μέσα στο τζαμί, ζητώντας και πάλι ενότητα και ομόνοια. Μετά το χουνέρι που έπαθε, δεν πληροφορηθήκαμε αν επανέλαβε την αναφορά στον… Πορθητή. Τουρκόφρονοι του Εχίνου πάντως είχαν προγραμματίσει γεύμα στο χωριό Πίλημμα (Ν. Ξάνθης), αλλά το ακύρωσαν (αποζημιώνοντας στο ακέραιο τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας, κύριοι με τα όλα τους) και οργάνωσαν γρήγορα ένα πλούσιο γεύμα σε καφενείο του Εχίνου, προκειμένου να έχουν περισσότερη ώρα στη διάθεσή τους τον γιό του Τούρκου προέδρου.
Γενικότερα πάντως, η «εκδρομή» του Μπιλάλ Ερντογάν στα μέρη μας, αντί να πετύχει τους σκοπούς της και πέρα από το άτιμο το κόψιμο (αυτό είναι να μη σου συμβεί…), ανέδειξε τα προβλήματα που υπάρχουν στον χώρο των τουρκοφρόνων, τα οποία είναι άμεσα συνδεδεμένα με τη ματαιοδοξία και τα οικονομικά συμφέροντα συγκεκριμένων προσώπων στη Θράκη.
Το σίγουρο είναι ότι η επίσκεψη θα μείνει αξέχαστη στον Μπιλάλ. Και πολύ αμφιβάλουμε αν η παραφιλολογία στους κύκλους των πιο φανατικών για «renegades» της ελληνικής ΕΥΠ θα μπορέσει να πείσει για το… σαμποτάζ ακόμα και τους πιο φανατικούς του Ερντογάν στη MIT. Το λέμε διότι εκεί έχει και από τους άλλους. Του Γκιουλέν.
Οπότε ο πειρασμός να αποδοθεί προς τα εκεί το «σαμποτάζ» (είναι τώρα να φορτώνεσαι τέτοια λάθη… μα καλά, μύδια χαλασμένα του δώσανε;), θα είναι ασφαλώς ισχυρός, άρα για αν συνεχίσουμε το ψυχασθενικό σκεπτικό, η ελληνική αντικατασκοπεία θα πρέπει να ελεγχθεί (ή μήπως να ενισχυθεί;) διότι δεν μπορεί να ελέγξει τους μηχανισμούς του ιμάμη. Μπερδευτήκατε; Ναι; Κι εμείς…

http://www.defence-point.gr/news/?p=127989

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters