Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2010

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κανείς σοβαρός και ανιδιοτελής άνθρωπος, Έλληνας με ουσιαστικό πατριωτικό περιεχόμενο, δεν αμφιβάλλει ότι η Ελλάδα έχει περάσει από το επίπεδο της ημικατεχόμενης χώρας σ’ αυτό της κατεχόμενης. Η Πατρίδα μας μάλιστα κατέχει το θλιβερό προνόμιο να διαθέτει μια μυστική διπλωματία που αντί να δρα υπέρ των εθνικών συμφερόντων, ξεπουλά αυτά με την αποδοχή αντεθνικών τετελεσμένων και την ανικανότητα ή καλύτερα την απροθυμία να εκμεταλλευτεί τα εχθρικά στραβοπατήματα.

Και επειδή βρισκόμαστε στην επέτειο των 70 ετών από το θρυλικό έπος της Β. Ηπείρου και την ουσιαστική απόκρουση των Ιταλών και των Γερμανών από την Εθνικιστική Ελλάδα του Εθνικού Κυβερνήτη Ι. Μεταξά, πρέπει να επισημάνουμε την ολέθρια αντίφαση και το πέρασμα από το Όχι της Ηρωικής Ελλάδος στο ναι της ουσιαστικά σκλαβωμένης σήμερα Ελλάδας στους κατακτητές του Διεθνιστικού Νεοταξισμού.

Τότε υπήρχε μια φιλότιμη Ελλάδα με σεβασμό στο παρελθόν που δούλευε με όρεξη για την κοινωνική πρόοδο και την εθνική ολοκλήρωση έχοντας ως ηγέτη έναν Ελληνόψυχο και Εθνικοκοινωνιστή Ηγέτη που σεβόντουσαν οι αρχηγοί των άλλων κρατών. Έναν Ηγέτη που έβαζε την Εθνική Ελευθερία και την Ελληνική Ιδέα επάνω από ψεύτικες συμμαχίες και ιδέες. Σήμερα η Πατρίδα παραδίδεται από ελληνόφωνους ηγετίσκους που διατάζονται έξωθεν και έχουν βγάλει στην διατίμηση έναν ολόκληρο λαό.

Ο Εθνάρχης Ι. Μεταξάς δεν υπάκουε στο δόγμα του ανήκομεν στην Δύση και στην φρόνιμη συμπεριφορά, αλλά στο υψηλό Εθνικό Φρόνημα και στο Εθνικό Όραμα μιας Μεγάλης και Ισχυρής Ελλάδος. Πέτυχε να οδηγήσει την Πατρίδα μας στον θρίαμβο του 1940 στηριζόμενος στην δημιουργία ενός ισχυρού Εθνικού Στρατού, μιας ευημερούσας Εθνικής Εργατικής Τάξης και μιας νικηφόρας ψυχολογίας και προετοιμασίας για να φύγει από μια «περίεργη» ασθένεια.

Σήμερα δεν υπάρχει ούτε όραμα ούτε σχεδιασμός υπέρ της Πατρίδος και του λαού. Η Πατρίδα δίνεται βορά για την εξόφληση γραμματίων και υποχρεώσεων έναντι της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης και ο λαός πορεύεται με την καλλιέργεια ξένων ενοχών και ηττοπαθούς συναισθήματος προκειμένου να αποδεχτεί τις εθνικές ήττες.

Όταν προσφάτως η Άγκυρα εισέβαλλε με πολεμικά αεροσκάφη δύο φορές στο Αιγαίο και όταν τα ελληνικά μαχητικά επιχείρησαν να αποκρούσουν την εισβολή, οι Τούρκοι ζήτησαν να φύγουν οι πιλότοι μας από τον διεθνή χώρο, αφού προηγουμένως είχαν εισβάλλει στον εθνικό εναέριο χώρο μας, διότι τα τουρκικά αεροσκάφη βρισκόντουσαν σε νατοϊκή αποστολή! Ο δε Γ.Γ του ΝΑΤΟ Ράσμουσεν προωθούσε στην σύνοδο των υπουργών άμυνας της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες προνόμια υπέρ της Τουρκίας προκειμένου αυτή να συμμετάσχει στην διασφάλιση της ευρωπαϊκής ασφάλειας και άμυνας.

Και ενώ η Τουρκία λαμβάνει ουσιαστικά το νατοϊκό σχήμα του προστάτη της περιοχής μας, σε υπέρπτηση τουρκικών μαχητικών επάνω από το Αγαθονήσι, όταν έσπευσαν ελληνικά μαχητικά να αποκρούσουν τους εισβολείς, η Άγκυρα επικαλέστηκε παραβίαση τουρκικού εναέριου χώρου σε βάθος 4 ναυτικών μιλίων. Διεκδικώντας επί της ουσίας το Αγαθονήσι ως τουρκικό έδαφος!

Απαντήσεις ωστόσο παρέχονται ακόμη και από κυβερνητικές εφημερίδες όταν αποκαλύπτεται η ύπαρξη μυστικού ελληνοτουρκικού διαλόγου για τον επιχειρησιακό διαμοιρασμό στο Αιγαίο με τηλεγραφήματα που φέρουν την ελληνική πλευρά να παραιτείται από τις αναχαιτίσεις μακριά από τις ελληνικές ακτές. Επιπλέον επαληθεύεται μέσα από τα τηλεγραφήματα και τις μυστικές επαφές η παύση των αναχαιτίσεων από ελληνικής πλευράς όταν τα τουρκικά μαχητικά εισέρχονται από τα 6 έως τα 10 μίλια. Στο παιχνίδι μπαίνει από την πλευρά της Τουρκίας η προστασία τάχα και η πρόληψη ατυχημάτων.

Και ενώ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθετεί την άποψη του Νομικού Συμβουλίου ότι δεν πρέπει να υιοθετηθεί ο κανονισμός για το απευθείας εμπόριο με τα κατεχόμενα στην Κύπρο αφού θα «υπονόμευε τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας», οι δουλικοί διάλογοι σε Ελλάδα και Κύπρο καλά κρατούν. Ο Ερντογάν πριν καν έρθει στην Αθήνα επέμεινε για τον έλεγχο του εναερίου χώρου στο Αιγαίο από το ΝΑΤΟ και εξέφραζε την βεβαιότητά του ότι ως το τέλος του χρόνου θα έχουν λυθεί τα θέματα του Αιγαίου και θα υπάρχει η δυνατότητα για την κοινή εκμετάλλευση αυτού και των πόρων του. Επικαλείται βέβαια και την διάθεση του φίλου του Παπανδρέου.

Στην Κύπρο μετά από την ακύρωση της στρατιωτικής άσκησης Νικηφόρος κατά τρόπο ηττοπαθή από την ελληνική πλευρά, η τουρκική πλευρά ακυρώνει την δική της άσκηση Ταύρος με την από εδώ πλευρά να πανηγυρίζει ανοήτως. Και κατά την παρουσίαση του «τουρκικού» αυτοδιοικητικού συνδυασμού στην Κομοτηνή ο πρόεδρος του κόμματος DEB των τουρκόσπορων έκανε λόγο για αδικίες σε βάρος της μειονότητας και για τουρκισμό ενώ η επικεφαλής του συνδυασμού Μουσταφάογλου μιλάει για διαταραχθείσα ισορροπία.

Και η Τουρκία συνεχίζει να εξοπλίζεται ακόμη και με μαχητικά αεροσκάφη τύπου stealth, αόρατα από τα ραντάρ, όταν η Ελλάς αδυνατεί να παραλάβει υπό κατασκευή υποβρύχια και κάνει περικοπές στρατιωτικών δαπανών.

Η εξωτερική πολιτική και η Εθνική Άμυνα μιας χώρας δεν γίνεται με όρους χρηματιστηρίου και στημένων συμμαχιών. Και όταν αυτή η χώρα είναι η Ελλάς του Ι. Μεταξά και των Ηρώων, αυτή η πολιτική οφείλει να είναι απαιτητική και διεκδικητική, γεμάτη από εθνικό συναίσθημα και εθνικιστική δράση.


ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.